slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Μετωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος»

Το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου αποφάσισε και εισηγήθηκε την μετονομασία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Το θέμα, όμως, καρκινοβατεί, και το ΚΚΕ απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για τις αιτίες της καθυστέρησης αυτής της μετονομασίας, χωρίς όμως να λάβει καμιά ουσιαστική απάντηση.

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπέιρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Για τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, θέσαμε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα να παρθεί απόφαση, ώστε να δοθεί εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις των 40 καθαριστριών με μερική απασχόληση(3ωρη), που προσλήφθηκαν για την καθαριότητα των σχολείων, σε πλήρους απασχόλησης, για να καλυφθούν οι ανάγκες, σύμφωνα τα πρωτόκολλα για συνεχή καθαρισμό και απολύμανση για όλες τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών καθώς και των οικογενειών τους. Παράλληλα, να διεκδικηθεί το χρηματικό ποσό για την επέκταση των συμβάσεων με κρατική χρηματοδότηση για να μη φορτωθεί στις πλάτες των δημοτών μας.

Προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου Το κείμενο παρέμβασης και τα ονόματα Ναξίων της επιστήμης, των Γραμμάτων και του πολιτισμού
Αθρόα και συγκινητική ήταν η συμμετοχή Ναξίων της επιστήμης, των Γραμμάτων και του πολιτισμού στη δημόσια παρέμβασή μας που ανάβλυσε στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα γέννησης του Μανώλη Γλέζου (9/9/1922).
Η πρόσκληση αυτή, με τίτλο «Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του πολιτισμού», καλούσε τους παραπάνω να στηρίξουν την ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος», ως πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στο Μεγάλο τέκνο της Νάξου, τον Εθνικό ήρωα, τον Πνευματικό άνθρωπο, το Λογοτέχνη, το Δάσκαλο.
Παρόλο που η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των πνευματικών ανθρώπων της Νάξου, που, πέρα από προσωπικές, ιδεολογικές πολιτικές ή όποιες άλλες διαφορές, συνέκλιναν σε ένα στόχο και ένα θέμα που ενώνει, με ελάχιστες λακεδαιμόνιες εξαιρέσεις στην κοινότητα ανθρώπων που σκεφθήκαμε και απευθυνθήκαμε.

Τρίτη παραφωνία για την Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη.


Μετά τα έπιπλα Chesterfield αξίας 19.450 ευρώ και την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα που στοίχισε 10.800 ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής θα τυπώσει λευκώματα για την ιστορία της Αθήνας αξίας 124.000 ευρώ!
Όπως αναφέρει το έγγραφο από τη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δαπάνη 124.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την έκδοση συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα.

Στη Βουλή Το Ζήτημα Της Προσθήκης Της Προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» Στο Γενικό Λύκειο Νάξου


Στη Βουλή φέρνουν Νέα Δημοκρατία , ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25, με ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας, το ζήτημα της προσθήκης της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου.

Την ερώτηση υπογράφουν από τη Νέα Δημοκρατία, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Aπό το ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη. Από το ΚΙΝΑΛ η τομεάρχης Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου, και οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χάρης Καστανίδης. Από το ΜΕΡΑ25 οι Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης.

Επιστολή Τσίπρα σε Ευρωπαίους ηγέτες για την Τουρκία

 

«Στηρίξτε μια δυναμική πολιτική απέναντι στην Τουρκία που να επανεκκινεί με νέους όρους, ισχυρών κυρώσεων και ισχυρής θετικής ατζέντας, τις ευρωτουρκικές σχέσεις» 

Επιστολή στην οποία καλεί την γερμανική Προεδρία, την Γαλλία, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τους ευρωσοσιαλιστές πρωθυπουργούς και επιτρόπους και τις προοδευτικές ευρωομάδες, να στηρίξουν «μια δυναμική πολιτική απέναντι στην Τουρκία που να επανεκκινεί με νέους όρους, ισχυρών κυρώσεων και ισχυρής θετικής ατζέντας, τις ευρωτουρκικές σχέσεις» απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κορωνοϊός - Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι

  Θετικός στον κορωνοϊό ο σύζυγος και ένας ξάδελφός της – Αρνητικά 50 άτομα που ήταν στην τελετή – Η οικογένεια αρνείται ότι η γυναίκα είχε συμπτώματα – «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας» λέει κάτοικοςΜια... κηδεία με πάνω από 200 άτομα ήταν αρκετή για να φτάσουν τέσσερις οικισμοί στη Θήβα ένα βήμα πριν από την ολική καραντίνα. Από το πρωί στον οικισμό Μουρίκι της Θήβας, όπου έγινε η κηδεία την περασμένη Κυριακή και εμφανίστηκε η αδερφή του θανόντος με... πυρετό, παρά τα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι του χωριού είναι χωρίς μάσκες και κάθονται στα καφενεία.