slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ ανεβάζει αντιπολιτεύτηκες στροφές

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Τομεαρχών και Αναπληρωτών τους, ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κόσμος αναμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης, να προβάλλει τις θέσεις της με σαφήνεια, να εντείνει την παρουσία της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το "φιλτράρισμα" των θέσεων της ΝΔ ..

από κανάλια και εφημερίδες πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Η εντολή για συλλογική και πολυπρόσωπη προβολή της ΝΔ ήταν σαφής. Οι Τομεάρχες και οι Αναπληρωτές τους ήδη παράγουν νέες θέσεις και επιχειρήματα. Αυτά θα αποτελέσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, όταν κληθεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. 



Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με σημαίνοντα πρόσωπα του εξωτερικού: σήμερα συναντάται με τον κ. Γιούγκερ, αύριο με τον κ. Τρισέ, τη Δευτέρα με τον κ. Ραχόι. Οι προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την οικονομική κρίση αποτελούν λύση αναπτυξιακή και βιώσιμη. Άλλο μείγμα πολιτικής χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία. Η Ευρώπη το αντιλαμβάνεται, το ΠΑΣΟΚ όχι. Και πώς να το αντιληφθεί το κυβερνών κόμμα, όταν προσχώρησε σε ένα προχειρογραμμένο - στο πόδι - κείμενο που λέγεται Μνημόνιο, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης επάνω του! Και τόλμησε η κυβέρνηση του Μνημονίου να αμφισβητήσει και μετά να διαστρεβλώσει το άλλο μείγμα πολιτικής της ΝΔ που πατάσσει την ύφεση και οδηγεί στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας..

Το ΠΑΣΟΚ και οι όροι του Μνημονίου του δημιουργούν ύφεση και νέο χρέος που συνεχώς συσσωρεύεται. Όσο για το έλλειμμα; Με το Μνημόνιο δε θα εκμηδενιστεί ΠΟΤΕ! Έτσι δικαιολογείται και η άποψη του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ δε θα φύγει ΠΟΤΕ από την Ελλάδα! Ξέρει αυτός! Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μπαμπά Παπανδρέου υπήρξε. Μαζί τα κάνανε, μαζί τα κάνουνε!



Στα της ΝΔ και πάλι... Αποφασίστηκε η ομάδα στελεχών του κάθε Τομέα να συνεδριάζει και τα συμπεράσματά της να τα διαβιβάζει στον Γραμματέα Προγράμματος. Ομόφωνη ήταν η Απόφαση οι Τομείς - ανάλογα με την ευθύνη τους - να συνεδριάζουν και στην Περιφέρεια. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Λάρισα, πχ. Τομέας Ενέργειας και Φυσ. Πόρων, στη Βεύη Φλωρίνης. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με τους Τομεάρχες.



"Έχει στεγνώσει η κοινωνία και από χρήμα και από προσδοκίες", είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους συστρατευμένους Τομεάρχες και Αναπληρωτές τους να σταθούν στο πλευρό του κόσμου και να συνεχίσουν τον αγώνα. Και να μεταδίδουν τις θέσεις του Τομέα τους με απλή, σύντομη και σαφή διατύπωση. Γιατί η ελπίδα και οι προσδοκίες δε χρειάζονται «αμπαλάρισμα».

Επέστρεψαν τα 11.021 ευρώ . «Έλα μωρέ ποιος το λέει ………..»









Μαιμουδιες τα περι “κλοπής του αιώνα”

Η «κλοπή του αιώνα», που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων, με τυμπανοκρουσίες και αναδείχθηκε από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –κατόπιν προφανώς διαρροών από τον κ. Καμίνη- αποδείχθηκε ότι ήταν «θέμα αμέλειας μίας και μόνο ταπεινής υπαλλήλου».

Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή έγγραφη απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», Νικήτα Κακλαμάνη, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη: «Όλα τα αιτήματα για διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις με τα συνοδευτικά έγγραφα υπάρχουν σε φακέλους των Προμηθειών, καθώς επίσης και οι διακηρύξεις, οι πρωτότυπες προσφορές, οι ενστάσεις, οι προσφυγές, τα πρακτικά αξιολόγησης, οι κατακυρωτικές αποφάσεις και συμβάσεις», δηλαδή δεν χάθηκε απολύτως τίποτα.

Ας συνεχίσουν ορισμένοι να αυτογελοιοποιούνται. Το θέμα δεν τελείωσε. Έπεται συνέχεια…

http://inhijack.blogspot.com/2011/02/blog-post_08.html

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Η ιμπεριαλιστική ΕΕ γίνεται ακόμα πιο επιθετική

Το "νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας" που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ σηματοδοτεί μια νέα άγρια επίθεση διαρκείας στα λαϊκά δικαιώματα. Ο στόχος τους είναι να γίνει ακόμα φθηνότερη η εργατική δύναμη, να ανοίξουν νέα πεδία υψηλής κερδοφορίας για τα συσσωρευμένα κεφάλαια.

Η αύξηση των δυνατοτήτων δανεισμού από το λεγόμενο Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τα διάφορα σενάρια διαχείρισης του χρέους αφορούν τον επιμερισμό των βαρών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών και των τραπεζικών ομίλων για ένα μέρος του κεφαλαίου που αναγκαστικά θα απαξιωθεί. Όποια "λύση" και αν επιλέξουν, αλυσοδένει το λαό και τον οδηγεί πιο βαθιά στη φτώχεια και στην ανεργία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσονται και οι ….

αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ενέργεια.
Η ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" της αγοράς ενέργειας, η επίτευξη της πλήρους διασυνδεδεμένης εσωτερικής αγοράς της ΕΕ μέχρι το 2014, θα οδηγήσει σε υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης, επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και νέα συμπίεση των μισθών για τους εργαζόμενους του κλάδου. Θα επιταχυνθεί η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία και η παράδοση λιγνιτικών αποθεμάτων σε ιδιωτικούς ομίλους.
Τα λαϊκά στρώματα θα σηκώσουν νέα πρόσθετα βάρη για να διασφαλισθεί η πολύμορφη κρατική στήριξη των επενδύσεων "πράσινης ενέργειας".
Πίσω απ' το γενικόλογο τίτλο της προάσπισης της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ και της διαφοροποίησης πηγών και διαδρομών εφοδιασμού της κρύβεται η όξυνση της διαπάλης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και στρατηγικών διαδρομών μεταφοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο πολύ τη χώρα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων με την πρόταξη της υλοποίησης των ευρωατλαντικών σχεδίων του περιβόητου Νότιου Διαδρόμου για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία σε φυσικό αέριο.
Η διαμόρφωση κρατικών κινήτρων επενδύσεων για την αξιοποίηση καινοτομιών - νέων τεχνολογιών, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, για να δοθεί μια προσωρινή αναιμική ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Η εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών δεν μπορεί να ματαιώσει την εκδήλωση νέας κρίσης. Αντίθετα, την προετοιμάζει.
Μονόδρομος για το λαό για να αποκρούσει τα χειρότερα, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του είναι οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση. Προκειμένου να ανατρέψει την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας. Για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. Με λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ "ΔΙΑΣΥΡΘΟΥΝ";;

Τώρα που ανοίγει το κόμμα, τώρα που γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου, με την φωνή της αλήθειας...
Βγαίνουν κάποιοι κύριοι της Ν.Δ στα ΜΜΕ και γκρεμίζουν την όποια προσπάθεια γίνεται.
Γιατί μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με την Ν.Δ, όμως υπάρχουν θέσεις, υπάρχουν προτάσεις για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της κοινωνίας.
Οι θέσεις αυτές έχουν παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα από τον πρόεδρο, και όχι μόνο, σε διάφορες ευκαιρίες καθαρά και ξάστερα.
Αυτές όμως οι θέσεις δεν περνάνε στον κόσμο και πως να περάσουν άλλωστε όταν ορισμένοι "αδιάβαστοι" και δεν τις γνωρίζουν και νομίζουν ότι το να χειρίζεσαι καλά την γλώσσα από μόνο του φτάνει...
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι:



1. Αυτό είναι ένα κείμενο 31 σελίδων με τα Βασικά Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Παρουσίαση του Οικονομικού Σχεδίου της Ν.Δ. Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την Κρίση
2. Αυτό είναι "ημιτελές" κείμενο 8 σελίδων του πολιτικού σχεδιασμού
Σημεία Πολιτικού Λόγου: Η Ελλάδα σε περιπέτεια
Σημεία Πολιτικού Λόγου:
- Πως φτάσαμε στο Μνημόνιο
- Τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής Πολιτικής
- Υπάρχει φως στο τούνελ;
- Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας
3. Αυτά είναι τα :
03/02/11- Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Ερώτηση πόσο δύσκολο είναι να επεκταθεί - συμπληρωθεί AMEΣΑ το Νο 2 (Σημεία πολιτικού λόγου), με όλα τα νέα δεδομένα, την τελευταία ομιλία του Σαμαρά στην Κ.Ο, διάφορες ομιλίες, συνεντεύξεις, δηλώσεις, επερωτήσεις, ώστε να καλύπτει όλους τους τομείς & θέματα;;
Πόσο δύσκολο είναι να βγει ένα κείμενο θέσεων (όχι αναλυτικών όπου δεν χρειάζεται) μέχρι την έκδοση του προγράμματος της Ν.Δ;;
Πόσο δύσκολο είναι μέχρι να γίνει το πρόγραμμα, τα πιο πάνω να τα πάρουν και να τα διαβάσουν πολύ καλά, ΟΛΟΙ οι βουλευτές, τομεάρχες και στελέχη του κόμματος;;
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_8400.html

Τι περίμενε το ξένο κεφάλαιο από τον Καραμανλή; Η απάντηση!

Διαβάζω την είδηση της καθημερινής για τα –πολύ χαμηλά- επιτόκια δανεισμού στις αρχές του 2009 και σκέφτομαι…. Τι περιμένανε τα ξένα κεφάλαια και δεν ανεβάζανε τότε τα spreads;


Παρόλο που η Αθήνα είχε καεί λίγες μέρες πριν (Δεκέμβρης 2008)…
Παρόλο που είχε καεί η χώρα από πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι…
Παρόλο που το βατοπέδι είχε στοχοποιήσει την πλειοψηφία των κυβερνώντων….
Παρόλο που ήταν εμφανέστατη η αδυναμία της κυβέρνησης να επιφέρει την παραμικρή μεταρρύθμιση.
Παρόλο που εμφανώς η κυβέρνηση στήριζε τα Ρωσικά συμφέροντα…
Παρόλο που ο κανένας ήταν πιο ο πιο δημοφιλής πολιτικός...

Τόσα και τόσα είχαν γίνει…και όμως ….τα ξένα κεφάλαια… περίμεναν υπομονετικά…. Τι περιμένανε άραγε;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που θα μπορούσε να κάνει αυτά που θέλουν…;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που θα μπορούσε να περάσει περισσότερα μέτρα, χωρίς να ανοίξει μύτη…;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που σε κάθε αλλαγή που θέλανε να επιβάλουν, ήταν πρώτος στο πεζοδρόμιο και στις πορείες…;
  • Τον αντιεξουσιαστή που μπορεί να γίνει αντιεξουσιαστής στην εξουσία και να επιβάλλει στους «απείθαρχους» αριστερούς τα μέτρα που έπρεπε να επιβάλουν;
  • Το «σύστημα» ήθελε να τον επιβραβεύσει για τον λαϊκισμό του ή να τον τιμωρήσει για την άγνοια του;
  • Ήθελε να τον υποχρεώσει να παπαγαλίζει την παγκόσμια διακυβέρνηση ή να τον επιβραβεύσει που την προωθεί;
  • Ήθελε να ακυρώσει παλαιές συμφωνίες ή/και να κάνει νέες διαφορετικών συμφερόντων…;
  • Τι περίμενε το ξένο κεφάλαιο από τον Καραμανλή;

Μα είναι πολύ απλό. Περίμενε να φύγει και να γίνει ο μόνος υπεύθυνος για ΟΛΑ!
Όπως και έγινε, ο Καραμανλής έπρεπε να φύγει… και έφυγε.
Όχι μόνο να φύγει αλλά και να εξοντωθεί, ως πολιτικά άχρηστο, τεμπέλικο και παχύδερμο υποκείμενο… που δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Και έτσι έγινε!
Δεν ήταν ικανός να προωθήσει τα συμφεροντά τους όπως έπρεπε, ένας νέος πιο «ικανός» ηγέτης έπρεπε να τοποθετηθεί στην θέση του και τοποθετήθηκε…
Και είναι ικανός, ναι, πραγματικά ικανός, να περάσει ότι θέλουν, να βοηθήσει το σύστημα. Να βοηθήσει αλλάξουν χέρια δεκάδες δισεκατομμυρίων χρεών, να γίνει ενυπόθηκος ο δανεισμός μας, να εναρμονιστούν τα πάντα με τις οδηγίες τους.
Να κάνει μια ολόκληρη –πρώην- ανεξάρτητη χώρα να εκλιπαρεί για…. Παγκόσμια διακυβέρνηση.
Να κάνει μια ολόκληρη χώρα να ελπίζει ανάπτυξη από τις πράσινες επενδύσεις και τα ποιοτικά μεσογειακά τρόφιμα.
Να επιβάλει κατάρρευση των υπεραξιών της χώρας, υποτιμώντας την αξία της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά κάνοντας πιο φθηνές τις «επενδύσεις» δηλαδή εξαγορές στην Ελλάδα….
Είχε έργο το ξένο κεφάλαιο να κάνει στην χώρα και το κάνει.
Κάθε μέρα, μεθοδικά, με ασφάλεια και κυρίως… με υπεύθυνο για όλα αυτά.
Ο υπεύθυνος είναι ένας και μόνο. Ο Καραμανλής, το πολιτικά άχρηστο, τεμπέλικο και παχύδερμο υποκείμενο…
Μα πιο άχρηστα υποκείμενα, αυτοί που τον ψήφισαν και πίστεψαν ότι θα μπορούσε ποτέ δημοκρατικά να γίνει επανίδρυση του κράτους!
Στην σύγχρονη διακυβέρνηση, η επανίδρυση μιας χώρας, δεν εφαρμόζεται προγραμματικά, απλά επιβάλλεται!

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: 69 εκ ευρώ μοίρασε ο ΓΑΠ σαν ΥΠΕΞ σε ΜΚΟ!!

Εμείς ρωτήσαμε τον σημερινό Υπουργό Εξωτερικών για τα κονδύλια που μοίρασε ο Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ) όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη. Για πέντε ολόκληρα χρόνια. Από το 1999 έως το 2004. Όταν πήραμε την απάντηση δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτά που διαβάζαμε και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε και εσείς στις παρακάτω αναρτήσεις μας. Ε λοιπόν συνολικά ο ΓΑΠ μοίρασε... 68.971.978 ευρώ ακόμη και στις πιο απίθανες Μ.Κ.Ο.


Ψάξαμε στο διαδίκτυο να βρούμε αυτές τις χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ αλλά αρκετές δεν υπάρχουν πουθενά! Καταφέραμε και εντοπίσαμε, για παράδειγμα, την anthropos.gr που έλαβε 2.357. 486 ευρώ και όπου μπορούμε να ενημερωθούμε για τις "Προσωπικότητες του 2007" μιας και έκτοτε η ενημέρωση σπανίζει ή το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" demining.gr που πήρε συνολικά από τον ΓΑΠ το ιλιγγιώδες ποσό των 5.941.063 ευρώ και σύμφωνα με τη σελίδα τους έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους από το 2003!!!. Τις υπόλοιπες χρυσές Μ.Κ.Ο ψάξτε τις μόνοι σας στο διαδίκτυο αν και αρκετές είναι εξαφανισμένες. Εμείς πάντως στις παρακάτω αναρτήσεις παρουσιάζουμε αναλυτικά όλο το πάρτυ των χρυσών Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ανά έτος και τα συμπεράσματα δικά σας.

Oι χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ( έτος 1999)

O Γιώργος Παπανδρέου προήχθη σε από αναπληρωτή σε Υπουργό Εξωτερικών τον Φεβρουάριο του 1999 όταν ο Κώστας Σημίτης έδιωξε τον Θεόδωρο Πάγκαλο μετά την υπόθεση Οτσαλάν. Αυτήν την πρώτη χρονιά ο ΓΑΠ μοίρασε συνολικά 4.404.713 ευρώ σε διάφορες Μ.Κ.Ο και ερευνητικά προγράμματα. Ξεκίνησε, βέβαια, από το "Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου" ( 58.693 ευρώ) και συνέχισε με το "Ίδρυμα... Αγά Χάν " ( 17.942 ευρώ). Εντύπωση προκαλούν ο "Κύκλος της Πάτμου" που πήρε... 376.228 ευρώ και η " Πλατφόρμα ΜΚΟ" με επιχορήγηση 258.840 ευρώ








Οι χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ( έτος 2000)

Το έτος 2000 αρχίζει το μεγάλο πάρτυ των Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ με το σύνολο των επιχορηγήσεων να φτάνει στα 11.358.840 ευρώ. Το ΚΕΣΣΑ Δήμητρα παίρνει 1.217.726 ευρώ , το " Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης" 893.198 ευρώ. Ο ΓΑΠ δεν ξεχνάει και την μεγάλη αγάπη του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου για την δεύτερη γυναίκα του, την μεγάλη τραγωδό Κυβέλη και επιχορηγεί το ομώνυμο Ινστιτούτο με 208.412 ευρώ ( οι δεσμοί της οικογένειας παραμένουν, έτσι κι' αλλιώς, ισχυροί στην πολιτική...). Τώρα ποιοί είναι αυτοί οι " Πολίτες της Αθήνας " που πήραν από τον ΓΑΠ 210.392 ευρώ
παραμένει ένα θέμα προς διερεύνηση.








Οι χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ( έτος 2001)

Το 2001 είναι χρονιά κρίσιμη για τον χορό των χρυσών Μ.Κ.Ο που στήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Βεβαίως οι επιχορηγήσεις αυξάνονται στα 13.012.310 ευρώ. Αλλά αρχίζει να μπαίνει σε αυτόν τον χορό και το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" που στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει όχι μόνον μία κυριολεκτικά χρυσή Μ.Κ.Ο. Θα είναι και ο βασικός μοχλός για το σύνολο της πολιτικής των επιχορηγήσεων από τον ΓΑΠ. Έτσι το 2001 το Κέντρο Αποναρκοθέτησης επιχορηγείται με 1.185.619 ευρώ για να φτάσει το 2003 να έχει λάβει συνολικά από τον ΓΑΠ το ιλιγγιώδες ποσό των 5.941.063 ευρώ. Κατά τα άλλα το πάρτυ αρχίζει να οδηγείται προς το ξεφάντωμα ,με το "Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης" να παίρνει άλλα 410.858 ευρώ, η οργάνωση "Ανθρώπινη Άμυνα" 70.432 ευρώ και ο "Νέος Περίπλους" 117.388 ευρώ. Ένα άλλο ιλιγγιώδες ποσό είναι αυτό προς την "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα" ( που παραμένει σταθερή στις προτιμήσεις του ΓΑΠ) και λαμβάνει 839.759 ευρώ.














Οι χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ( έτος 2002)

To 2002 οι χρυσές επιχορηγήσεις αυξάνονται στα 16.076.332 ευρώ. Απίθανες Μ.Κ.Ο με ονομασίες που στην ουσία δεν υποδηλώνουν τίποτα παίρνουν υπέρογκα ποσά χωρίς στην ουσία να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Τι μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η " Ανθρωπιστική Άμυνα " ( 172.697 ευρώ) , οι "Πολίτες σε Δράση" ( 125.000 ευρώ) , ο "Νόμος και η Φύση" (57.500 ευρώ) ή η "Χάρτα του Ρήγα" (21.000 ευρώ). Την ίδια χρονιά εξακουλουθεί η επιχορήγηση του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου ( 155.000 ευρώ) και άλλων Μ.Κ.Ο που αποτελούσαν τους διαχρονικούς προνομιούχους των κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι επιχορηγήσεις δεν προέκυπταν από κάποια διεθνή υποχρέωση της Ελλάδας. Αποτελούσαν καθαρά προσωπικές επιλογές του ΓΑΠ ο οποίος μοίραζε ( δηλαδή σπαταλούσε) το δημόσιο χρήμα κατά τον τρόπο που ο ίδιος έκρινε.












































Οι χρυσές Μ.Κ.Ο του ΓΑΠ ( έτος 2003)

Το 2003 είναι η χρονιά της μεγάλης σπατάλης. Το πάρτυ των χρυσών Μ.Κ.Ο φτάνει στο ξεφάντωμά του. Η ετήσια επιχορήγηση φτάνει στα 24.120.083 ευρώ. Το Πασοκ πρόκειται να χάσει τις επερχόμενες εκλογές του 2004 και από τα κρατικά ταμεία του υπουργείου εξωτερικών ο ΓΑΠ ( που ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του κόμματος) μοιράζει ότι λεφτά έχουν απομείνει. Αυτή την χρονιά φεύγει και το μεγάλο πακέτο προς το περίφημο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση είναι 2.784.597 ευρώ και η δεύτερη δόση 1.660.620 ευρώ. Έτσι το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης θα πάρει στην πενταετία σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες επιχορηγήσεις του ΓΑΠ ( δείτε και την αμέσως επόμενη ανάρτηση).


Ο Δημ.Κρανιάς για την κάρτα του πολίτη


Απόψεις του πρώην βουλευτή Αργολίδας Δημ.Κρανιά για την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με βάση όσα είναι γνωστά έως σήμερα.

«Πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό γύρω από το ζήτημα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη. Θόρυβος ο οποίος περιστρέφεται κυρίως γύρω από δύο ζητήματα:...»

Η συνέχεια στο cobra-argos.blogspot.com

Τους διαψεύσαν και οι τοπικοί τους σύμβουλοι

Μ. Πολυκρέτης: «Ψεύδεται ο Δ. Καπούνης»

Θα ήθελα να έρθουν ο κ. Καπούνης και ο κ. Γιακουμής να επισκεφθούμε μαζί το Γλινάδο και να μου δείξουν τις 25 βρύσες.

Η διαχειριστική ομάδα του naxios.blogspot.com επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Πολυκρέτη, για να μας πει την γνώμη του σχετικά με τα όσα ανέφερε στο δελτίο τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καπούνης, της μείζονος μειοψηφίας, για την τοποθέτηση 25 βρυσών στο Γλινάδο.

Ο Μανώλης Πολυκρέτης διαψεύδει τις  καταγγελίες του δημοτικού σύμβουλου Δημήτρη Καπούνη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Απορώ γιατί γράφει τέτοιες ανακρίβειες! Οι βρύσες που μπήκαν είναι μόνο έξι και οι δύο από αυτές μπήκαν στις εκκλησίες του Αγίου Νικοδήμου και του Χριστού, μετά από παράκληση του Παπανικόλα. Χτες του ζήτησα να πάμε παρέα να τις μετρήσουμε και αρνήθηκε. Σήμερα ζητάω ξανά και από αυτόν αλλά και από τον εκπρόσωπο τύπου του Συνδυασμού τους, τον κ. Ιάκωβο Γιακουμή, καλύπτοντας  μάλιστα (με δικά μου χρήματα) το μεροκάματο του κ. Καπούνη και τα εισιτήρια του κ. Γιακουμή να πάμε, οπότε θέλουν, να δούμε τις βρύσες – να γνωρίσει και το Γλινάδο ο κ. Γιακουμής  -  και να μου πούνε πως τις μετρούν και βγαίνουν 25. Επί δυο, επί πέντε, ή επί 25. Θα ήθελα να μας απαντήσουν»!!!

Θεωρώ, ότι η συμπεριφορά τους μέχρι τώρα, δεν εκφράζει το ενδιαφέρον τους για τον τόπο. Αντίθετα δείχνει ότι επιθυμούν να δημιουργούν αναστάτωση χωρίς αιτία! Μακάρι η κατάσταση αυτή να αλλάξει για το καλό του Δήμου μας.

Γιάννης Σέργης:  Ήταν   ενήμεροι και συμφώνησαν και οι δυο σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας

H διαχειριστική    ομάδα    του  naxios.blogspot.com, επικοινώνησε και με  τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Γιάννη Σέργη, ο οποίος μας είπε ότι με δικά του έξοδα τοποθέτησε  τις έξι βρύσες. Μόνο οι γούρνες και τα φρεάτια θα μπουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Αυτές τοποθετήθηκαν μετά από παράκληση του Παπανικόλα, ο οποίος ζήτησε να μπει μια βρύση στον Άγιο Νικόδημο και μια στο Χριστό όπου δεν υπήρχαν. Η αφορμή δόθηκε από τη λιποθυμία ενός παιδιού, πριν λίγες μέρες, στο οποίο δεν ήταν εύκολο να του δοθεί λίγο νερό.  

Άλλες τόσες βρύσες είχαν μπει με προτροπή του πρώην δημάρχου Νίκου Μαράκη προεκλογικά, άλλα τότε δεν μίλησε κανείς τους . Επίσης  για τις έξι βρύσες ήταν ενήμεροι και συμφώνησαν και οι δυο  σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Ζαχαράτος   και  Σπύρος Κατερίνης που σύμφωνα με το δελτίο τύπου, παρουσιάζετε ως  δεύτερος αποστολέας της επιστολής. Για το μόνο που έχουν δίκιο είναι ο τρόπος που διοχετεύεται το νερό. Τα  λάστιχα, είναι στο πρόγραμμά μας, μέσα σε δυο μέρες να έχουν χωθεί.

Aντι 50 ...15.000 ευρώ για ασθενή




Η αεροδιακομιδή κόστισε 15.000 ευρώ! Αντί να καταβάλλουν 50 ευρώ για να πληρώσουν τις υπερωρίες σε γιατρό του Κέντρου Υγείας της Πάρου που έπρεπε να συνοδεύσει 16χρονο μαθητή στη Σύρο, έδωσαν εντολή να «σηκωθεί» ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή του τραυματία. Η επιχείρηση, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κόστισε 15.000 ευρώ.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Εδώ και Τώρα», o  γιατρός που εξέτασε τον 16χρονο μαθητή, ο οποίος είχε τραυματιστεί, συνέστησε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, κάτι που θα ... μπορούσε να συμβεί στη Σύρο, αφού δεν υπάρχει τομογράφος στην Πάρο.
Η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η μεταφορά του ασθενή να γίνεται με καΐκι. Ωστόσο, ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει τον ανήλικο, λέγοντας πως δεν θα πληρωθεί τις υπερωρίες.
Τότε, δόθηκε εντολή να απογειωθεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον 16χρονο από την Πάρο στη Σύρο. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, όχι μόνο το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Πάρο, αλλά επί 40 περίπου λεπτά είχε χαθεί από τα ραντάρ, θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας. Τελικά, το ελικόπτερο εντοπίστηκε και επέστρεψε στο σημείο απ' όπου είχε απογειωθεί. Οι υπερωρίες του γιατρού θα κόστιζαν στο ΕΣΥ μόλις 50 ευρώ….
πηγη:http://kepparou.blogspot.com/2011/01/blog-post_8557.html (αν δεν κανουμε λαθος το blog Κινηση Ενεργων Πολιτων Παρου ειναι του ιστορικου ηγετη της Αριστερας Μανολη Γλεζου)


Έρχεται ο λιμενικός Καλλικράτης

Ο λιμενικός άξονας του Αιγαίου


Προωθείται τάχιστα ο λιμενικός Καλλικράτης. Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης παρουσίασε ουσιαστικά τους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου του για την λιμενική πολιτική που αφορά στην εφαρμογή ενός λιμενικού Καλλικράτη.

 Ο υπουργός για τις συνενώσεις ανέφερε τα ακόλουθα:

Συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος συμμετέχει στην Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, που κήρυξε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή, σχετικά με την απελευθέρωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Τότε έγερναν τα υποβρύχια, τώρα γέρνουν οι μισθοί...

Θύελλα απεργιών στην Αθήνα, μίζες στη Γερμανία
Το σκηνικό των νέων ελέγχων της (δυσαρεστημένης) τρόικας, των συνεχιζόμενων απεργιών των γιατρών, των φαρμακοποιών, των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων και των πάσης φύσεως αντιδράσεων πολιτών (από το άνοιγμα των (πανάκριβων και πολλών) διοδίων ως την άρνηση καταβολής των (αυξημένων) εισιτηρίων στις συγκοινωνίες ήλθε χθες να συμπληρώσει η επανεμφάνιση ενός παλιού σκανδάλου, του οποίου οι πρωτεργάτες παραμένουν στο απυρόβλητο.
 
Έκαναν δηλαδή την εμφάνισή τους και πάλι τα βαθύτερα αίτια της αντίδρασης των πολιτών στα μέτρα λιτότητας, που δεν είναι άλλα από την γενικευμένη αίσθηση της ατιμωρησίας αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση.
 
Την ώρα που, μέσα σε ένα εντελώς σουρεαλιστικό σκηνικό, οι ασφαλισμένοι επισκέπτονταν τους απεργούς γιατρούς τους στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και μία εβδομάδα, προκειμένου να τους συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους (τα οποία δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών), χθες το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπήγκελ» δημοσίευσε πληροφορίες για ύποπτες πληρωμές ύψους 55 εκ ευρώ σχετικά με την πώληση στην Ελλάδα των τριών (που έγιναν τέσσερα) υποβρυχίων που ναυπηγήθηκαν στο Κίελο από την γερμανική εταιρία HDW. 

Το περιοδικό έχει στην διάθεσή του τα πρακτικά της εισαγγελίας του Μονάχου που ερευνά και αυτήν την υπόθεση διαφθοράς και έχει βάλει στο στόχαστρο την εταιρία Ferrostaal, που προωθούσε τα προϊόντα της HDW. 

Το περιοδικό γράφει ότι η υπό κατηγορίαν εταιρία, προκειμένου να κερδίσει το έργο έναντι των ανταγωνιστών της (γαλλική, σουηδική και ολλανδική εταιρία), η Ferrostaal – τρία μέλη του Δ.Σ. της οποίας συγκαταλέγονται μεταξύ των κατηγορουμένων – προσέλαβε ομάδα συμβούλων, με επικεφαλής τον φίλο του πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας Φραντς Γιόζεφ Στράους, τον κόμη Χέρμαν Πύκλερ. 

Ήταν η ομάδα που στην εταιρία έγινε γνωστή ως «Ομάδα Α» και σ' αυτήν σύμφωνα με το Σπήγκελ ανήκε και ένας έμπορος, που εμφανιζόταν ήδη στη συμφωνία για τεθωρακισμένα Fuchs της εταιρίας Τhyssen το 1991 και είχε λάβει μίζες περί τα 220 εκ. μάρκα. 

Όλα αυτά τα ωραία έγιναν με όχημα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που κρατικοποιήθηκαν το 1985 και έκτοτε βυθίστηκαν σε ένα πέλαγος ανικανότητας, ρουσφετιών και διαφθοράς. Οι επίμαχες συμβάσεις είναι του 2000 και του 2002, όταν παραγγέλθηκαν και προπληρώθηκαν τα υποβρύχια, μεταξύ των οποίων και το «Παπανικολής» που έγερνε. Το τίμημα ήταν 1,8 δις ε και από αυτά το 1,4 προπληρώθηκε! 

Μετά τα Ναυπηγεία άρχισαν να αλλάζουν γερμανικά χέρια και στο μεταξύ επιβαρύνθηκαν, πέραν όλων των άλλων, και με ευρωπαϊκά πρόστιμα ύψους 230 εκ ευρώ (400 με τους τόκους) για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις προς τα ναυπηγεία. 

Οι εταιρίες που τελούν υπό κατηγορία (HDW και Thyssen) είναι οι δύο γερμανικές εταιρίες που διαδοχικά απέκτησαν το έλεγχο του Σκαραμαγκά μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε πέρασε στον έλεγχο της Αμπού Ντάμπι Μαρ, με την Thyssen να κρατά το 25%. 

Το «Παπανικολής» παρελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, αφού επιδιορθώθηκε και αφού διασφαλίστηκε ότι στη νέα σύμβαση δεν μετέχει η Ferrostaal. Από το υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε ότι αυτή τη φορά τέθηκαν ρήτρες διαφάνειας, ενώ δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα. 

 

Επικοινωνιακό: Το μεγάλο πρόβλημα της Ν.Δ.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfjAWkya-GPTCxvNIrILyjKzMAPJMX5tfkwJy4NskcPH5lRsPSΜΕ την έννοια της κομματικής αυτοκριτικής, χθες ο Νεοδημοκράτης τομεάρχης για τα ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου είπε:
«…Ταΐζαμε με διαφήμιση τα πασοκικά Μέσα Ενημέρωσης γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ σαν το ΠΑΣΟΚ!.. Μας εχθρεύονταν και τότε και τώρα»!..
***
…ΕΝΩ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης ξέσπασε εναντίον της ΕΡΤ, που πνίγει στη σιωπή τη δραστηριότητα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…
…Οπως προχθές που δεν είπε κουβέντα για τη Συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά!..
ΜΕ αφορμή την επάνοδο της Στάη στο δελτίο της ΝΕΤ, μας φλόμωσαν, ένα μήνα πριν, με το διαφημιστικό σποτ «Οι ειδήσεις επιστρέφουν στη ΝΕΤ»!..
…Αλλά, αντί για τις ειδήσεις, επέστρεψε δριμύτερη η πασοκική προπαγάνδα!..
***
«ΜΑΛΛΙΑΣΕ» η πένα μου να γράφω και να ξαναγράφω για την παντελή έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής της Ν.Δ. και ως κυβέρνησης και ως Αντιπολίτευσης…
Αγώνα έκανα για να συνειδητοποιήσει η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη ότι η επικοινωνία και τα ΜΜΕ είναι το μεγάλο πρόβλημά της… (Εις ώτα μη ακουόντων!..).
***
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη τους πολιτική έκαναν το 90% των ΜΜΕ – Εφημερίδων, Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης – να είναι κατά 90% πασοκικά!
…ΚΑΙ είναι μεν φυσιολογικό το φαύλο ΠΑΣΟΚ να ευνοεί τα φιλικά του ΜΜΕ.
Με ποια λογική όμως η πεντάχρονη κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. απέκλειε συστηματικά τα φιλικά της ΜΜΕ από όποια κρατική διαφήμιση και σκανδαλωδώς ευνοούσε τα πασοκικά;
***
ΑΚΟΜΑ και ως Αντιπολίτευση η Ν.Δ. σας θυμίζω ότι οδήγησε σε λουκέτο την «Απογευματινή»!.. Και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές απέκλεισε από κάθε καταχώριση υποψηφίου της τον… «Αδέσμευτο Τύπο»!!!
…Ενώ έδωσε μεγάλα ποσά στο «Καρφί» (του Κακαουνάκη), στο «Ποντίκι» (του Δελατόλλα), στο «Εθνος», στην «Ελευθεροτυπία» κ.λπ.

Βρίσκετε εσείς κάποια λογική;
***
ΕΙΝΑΙ μεγάλο το θέμα που πραγματεύομαι σήμερα. Προσέξτε λ.χ. τα διάφορα πάνελ της Τηλεόρασης. Δέκα αντινεοδημοκράτες καλεσμένοι, …ένας Νεοδημοκράτης!
Αλλά για το θέμα θα ασχοληθούμε και στο μέλλον.
Προς το παρόν, με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, του τομεάρχη ΜΜΕ και άλλων στελεχών έχουμε ένα δείγμα ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το πρόβλημα…

ΠΗΓΗ http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=32490
http://citizengr.wordpress.com/2011/02/07/5137/

Ανάρτηση από  Δεξί Εξτρέμ

Θέμα για την αποκατάσταση ζημιών και την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων θέτει η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Νάξος, 7-2-2011

Την Παρασκευή, 4-2-2011, η δημοτική σύμβουλος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» Κ. Ψαρρά Ευδοκία κατέθεσε στο Δήμο και έθεσε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τις παρακάτω προτάσεις:

I. Για το θέμα των προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις 3 και 4 του Φλεβάρη 2011

Εκτός από την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο κεντρικό οδικό δίκτυο Νάξου και πιθανόν και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει άμεσα:

να επιληφθείτε και της αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων που έχουν κλείσει ή καταστραφεί για να μπορούν να είναι προσπελάσιμοι από τους αγρότες, ιδιαίτερα των ορεινών χωριών

μαζί με το άνοιγμα του οδικού δικτύου όπου έγιναν κατολισθήσεις να καθαριστούν ταυτόχρονα και τα χαντάκια των δρόμων διαφορετικά το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται με μεγαλύτερες καταστροφές των κτημάτων που βρίσκονται στα σημεία αυτά

να γίνει καταγραφή όλων των ζημιών που υπέστησαν οι δημότες μας από τις έντονες βροχοπτώσεις και να διεκδικήσουμε την κάλυψη και αντιμετώπιση των ζημιών αυτών

επιτακτικά μπαίνει το ζήτημα της επισήμανσης και μελέτης των ατελειών στα ήδη εκτελεσμένα δημόσια έργα και η πρόβλεψη για όσα προγραμματίζονται που προκαλούν, ελλείψεις ή ατέλειες που προκαλούν ή το πλείστον διογκώνουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις ενέργειές σας επί των θεμάτων που σας θέσαμε.

II. Διαμαρτυρία για τις απλήρωτες καθαρίστριες, που μεταφέρθηκαν στο Δήμο

Έχοντας υπόψη:

1. την με αριθμό πρωτ. 486/4-12011 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και ΑΔΑ: 4Α9ΞΚ-Η με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγουσα»

2. την Α.Π.οικ.29141/10091/10-12-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και που έχει ΑΔΑ: 4 Α9ΙΕΝ-ΔΘ

Διαμαρτυρόμαστε και Αιτούμαστε

την άμεση καταβολή των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2011 των καθαριστριών των σχολείων που έχουν υπαχτεί στο δήμο μας

Θεωρούμε αδιανόητη την καθυστέρηση υλοποίησης όλων των ενεργειών για την πληρωμή των δεκαεννέα (19) καθαριστριών που υπάγονται στο δήμο μας, ενώ είστε ενήμεροι από τις 10-12-2010 και όταν μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ότι το συγκεκριμένο προσωπικό στη μεγάλη πλειοψηφία του έχει άμεσο οικονομικό πρόβλημα και ανάγκη αυτών των χρημάτων

ΜΜΜ...σας μυρίζει κάτι; Μήπως χούντα; Μήπως "σκληρή δεξιά"; Σωστά μυρίσατε! Για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε

Σωστά μυρίσατε. Αν ανήκετε στους σκληρούς δεξιούς, τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, του πιό δεξιού κόμματος στον πλανήτη, απολαύστε το παρακάτω έγγραφο, που θα ζήλευε κι ο Γιώργος ο Παπαδόπουλος (καλά, αυτός ήταν λιγότερο δεξιός απ΄το ΠΑΣΟΚ ...):
Τό όμορφο έγγραφο είναι μια προσφορά του http://www.antinews.gr/

Το γκάλοπ του MEGA και η γελοιοποίηση Παναγιωτόπουλου

Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση

34% ΝΑΙ
64% ΟΧΙ

Ποιος έχει την πραγματική ευθύνη της Διακυβέρνησης
60% Τρόικα
34% Κυβέρνηση

Φοβάστε το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών
64 ΝΑΙ
34 ΟΧΙ

Πως κρίνετε συνολικά το έργο της Κυβέρνησης
33% ΘΕΤΙΚΑ (01.2010 54%, 04.2010 43%, 12.2010 32%)
66% ΑΡΝΗΤΙΚΑ (01.2010 43% 04.2010 53% 12.2010 66%)

Πως κρίνετε το έργο της Αντιπολίτευσης
28% ΘΕΤΙΚΑ (01.2010 38%, 04.2010 30% 12.2010 28%)
70% ΑΡΝΗΤΙΚΑ (01.2010 56%, 04.2010 66%, 12.2010 70%)

Καταλληλότερος
37% ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (51% 01.2010)
23% ΣΑΜΑΡΑΣ (28% 01.2010)
39% ΚΑΝΕΝΑΣ

ΠΑΣΟΚ 25,2 (29,7)
ΝΔ 20,1 (24,8%)
ΚΚΕ 8,5 (9,6)
ΛΑΟΣ 6,2 (6,0%)
ΣΥΡΙΖΑ 2,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΔΗΣΥ2,9%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 30%

Ο Παναγιωτόπουλος τραγικός: Μια φορά τον έκανε ρόμπα ο Καρατζαφέρης αφού είπε την παπαριά ότι κάποιοι οδήγησαν τον Καραμανλή σε εκλογές ενώ έπρεπε να πάρει μέτρα και να αφήσει τον ΓΑΠ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2010... αμέσως Καρατζαφέρης και Πρετεντέρης του είπαν ότι παρουσιάζει τον Καραμανλή σαν ένα άβουλο ον που τον έκαναν οι άλλοι ότι ήθελαν... στη συνέχεια προσπάθησε να ψελίσει κάτι αλλά οι εντυπώσεις είχαν δημιουργηθεί και αντί να συζητάνε για το ΠΑΣΟΚ η κουβέντα περιστρεφόταν στο τι έκανε ο Καραμανλής πριν 1,5 χρόνο

Η δεύτερη ξεφτίλα Παναγιωτόπουλου ήταν ακόμα μεγαλύτερη μιας και το ξεφτίλισε μέχρι και ο Καψής: στην ερώτηση "που θα ήμασταν σήμερα αν 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζαν το μνημόνιο" απαντούσε επί 5 λεπτά άλλα αντί άλλων και δεν είπε το αυτονόητο ότι θα είχαμε ένα ακόμα επιχείρημα να διαπραγματευτούμε ένα καλύτερο μνημόνιο...

Επιστροφή στην περίληψη...

Email the authorBlog This

Επισκέψεις Πλακιωτάκη- Βρούτση στη Σύρο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης επισκέφθηκαν σήμερα το Λιμεναρχείο στη Σύρο. Στη συνέχεια συνάντησαν το διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και το Προεδρείο της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών:

Μετά το πέρας των επισκέψεών τους, προέβησαν από κοινού στη ακόλουθη δήλωση:

«Διαπιστώσαμε από κοντά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Πρέπει, επιτέλους, να ληφθεί πρόνοια για τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις τα οποία είναι πολλά και σοβαρά, καθώς και τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. Παράλληλα χρειάζεται άμεση ενίσχυση και το διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας.
Είναι, επίσης, απαράδεκτο να έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δήθεν οραματίζεται μια σύγχρονη ακτοφυλακή και το λιμεναρχείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων να μην έχει ούτε ένα διαθέσιμο επιχειρησιακά πλωτό μέσο.
Όπως πρωτοφανές είναι το γεγονός ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας προσπαθεί –μάταια- να δείξει ότι παράγει έργο, την ώρα που οι ασφαλισμένοι στον Οίκο Ναύτου στη Σύρο βιώνουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά.
Και το ερώτημα τα οποίο εύλογα ανακύπτει είναι το πότε πρόκειται να υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον, εκτός φυσικά και αν πρέπει να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εύρεση λύσης».

25 ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Με ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας ενημερώνει για την πρόσληψη 25 Ιατρών του ΙΚΑ διαφόρων ειδικοτήτων με 12μηνη σύμβαση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσληψη 25 ιατρών σε ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυκλάδων
Το ΙΚΑ προχωρεί σε προκήρυξη και πρόσληψη, με σύμβαση έργου για 12 μήνες, 25 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στις ιατρικές μονάδες του ΙΚΑ στα νησιά ή και τα κενά από τη λήξη προηγούμενων συμβάσεων σε νησιά που δεν έχουν ιατρεία ΙΚΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά τα παρακάτω ιατρεία:
Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΝΑΞΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΔΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ


ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΜΗΛΟΥ:
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΜΥΚΟΝΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΩΡΛ (ιδιωτικό ιατρείο)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΤΗΝΟΥ:
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
1 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
1 ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ