slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Πάρος Επιμένουμε Στην Πράξη”Παντελής Μπαφίτης Υποψήφιος Σύμβουλος κοινότητας Ναούσης

Γεννήθηκα το 1986 και μεγάλωσα στη Νάουσα της Πάρου. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Νάξου και για αρκετά χρόνια εργάστηκα ως οδηγός στο ΚΤΕΛ Πάρου.
Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου-Αντιπάρου (2016-2018) και από τον Μάιο του 2018 είμαι εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Ν.Δ. και Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα.
Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού. Ως εκ τούτου, γνωρίζω τόσο τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες της Νάουσας, όσο και τα οφέλη που προκύπτουν από τον τουρισμό, που συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Μηνύματα νίκης και αλλαγής στις περιοδείες του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού


Σε Σάλακο,Αγιο Ισίδωρο και Απόλλωνα περιόδευσε το Σάββατο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μεκατοίκους, εργαζόμενους και καταστηματάρχες στα χωριά, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Όπως ανέφερε ο κ. Μανώλης Γλυνός, το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων είναι η συνεργασία ανάμεσα στον Α΄ και στον Β΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης και βεβαίως με τις τοπικές κοινωνίες. Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι ως

Ενωμένοι Μπορούμε : «Κανένα κώλυμα εκλογιμότητας για τον υποψήφιο του συνδιασμού μας"

Επί των αναφερόμενων στο σημερινό δελτίο τύπου του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και του επικεφαλής του κ. Βασιλείου Βρούτση, περί δήθεν κωλύματος εκλογιμότητας του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Συνδυασμού μας, κ. Νικολάου Σιδέρη, επειδή είναι μέτοχος στο Κ.Τ.Ε.Λ Νάξου, απαντάμε ότι Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-05-2019 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟ.
Είναι πραγματικά εκτός λογικής ο εν λόγω συνδυασμός και ο επικεφαλής τους, ΔΕΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ, ΝΑ.......

"Ενωμένοι Μπορούμε " : Παράνομη η τοποθέτηση προεκλογικού περιπτέρου στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου

Ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου και η παράταξή του, ως θιασώτες πρακτικών, που παραπέμπουν σε σκοτεινές για τον τόπο εποχές, τοποθέτησε περίπτερο – κοντέινερ στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου, για τη διαφημιστική του προβολή. Παρέκαμψε κάθε αρμόδια αρχή αδειοδότησης, κάθε δεοντολογία, καταπατώντας τη νομιμότητα και τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής.
    Προφανώς, η πρακτική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” είναι η πεμπτουσία της παράταξής του, πρακτική που μόνο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί για τον τόπο μας! Κύριε Χατζηανδρέου, με την ίδια τακτική σκέφτεστε να ενεργήσετε για το καλό του συνόλου; Πολύ νωρίς δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο στον λαό του Δήμου μας, καταπατώντας κάθε νόμιμο για το προσωπικό σας “όφελος” και μόνο!
    Αυτές οι πρακτικές έχουν καταδικαστεί και έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της.........

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 21/5


Τρεις γενοκτονίες – μία στρατηγική

Του Θανάση  Κωτσάκη 
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου  με τη δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε»
Δρ Ιστορίας
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Φλέα 52 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016), σελ. 9-20.
Τρεις γενοκτονίες – μία στρατηγική
Η εξόντωση τριών λαών (Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων) από το καθεστώς των Νεοτούρκων στις αρχές του 20ου αιώνα Τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε μάρτυρες ενός πραγματικού ανθρώπινου ολοκαυτώματος: αναφερόμαστε βεβαίως στη Συρία. Μία ανθρώπινη τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων, απόρροια εν πολλοίς των γεωπολιτικών επιδιώξεων των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Άμαχοι δολοφονούνται, εκτοπίζονται, παίρνουν                                                                                                τον δρόμο της προσφυγιάς. 

Την Κυριακή 9/6 η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου,Αγαπητές/ οί Συνάδελφοι,

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, λόγω  της επικείμενης λήξης  της θητείας του αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 13ης Απριλίου  τη Σύγκληση της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης και τη διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, όπως ορίζει το Άρθρο 12 παράγραφος 4 του Καταστατικού μας.

Συγκεκριμένα,η πρώτη Σύγκληση ορίζεται για την Κυριακή 26 Μαίου 2019, η δεύτερη επαναληπτική για την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Σε περίπτωση μη ............