slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΡΟ & ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ

"ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΡΟ & ΠΕΙΡΑΙΑ,
 Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, απέστειλε επιστολή προς σειρά παραληπτών, αρχής γενομένης από τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας, με την οποία εξέφρασε βαθιά αγανάκτηση για την άδικη και ανέντιμη αντιμετώπιση του νησιού μας με τον αποκλεισμό του από τη Σύρο και τον Πειραιά. Παραθέτουμε το κείμενο του εγγράφου, αυτολεξεί:

εφοριακοί είναι, φίλε μου…

Ρουκέτα Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορούσαμε να ...συμφιλιωθούμε με το πρόβλημα!

Μας κεραυνοβόλησε για μια ακόμη φορά ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθώντας να δικαιολογήσει... τα 2,5 χαμένα χρόνια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Ν. Χατζηνικολάου στον RealFm, δήλωσε ότι για τις καθυστερήσεις που οδήγησαν την χώρα σιδηροδέσμια στις απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. και της Γερμανίας φταίει το ότι:

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Η ΑΝΕΚ LINES εξέδωσε δελτίου τύπου με το οποίο ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως λόγω της ύπαρξης απαγορευτικού το Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΡΤΕΜΙΣ" έχει παραμείνει...στο λιμένα της Μήλου και το δρομολόγιο της Τρίτης 28/2/2012 διαμορφώνεται ως εξής:

Έντονες αντιδράσεις για τη μεταφορά του γραφείου του Ο.Α.Ε.Ε. στο Χαλκί


Προς
Δήμο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων
Μέσα Μαζικής Ενημερώσεις

Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών, τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νάξου σχετικά με την μεταφορά του τμήματος Ο.Α.Ε.Ε. Νάξου στο χωριό Τραγαία ,θέλουμε να εκφράσουμε ,την έντονη αντίθεση μας ,τόσο προς τον Δήμαρχο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Διοίκηση του Οργανισμού Ο.Α.Ε.Ε.
Εμείς, οι κ.κ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος, Κλουβάτος Απόστολος, Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος, Μαρούλης Αντώνιος, Φραγκίσκος Νικόλαος, Παγώνης Κώστας που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον ιστορικό μας σύλλογο από την θέση του Προέδρου (1976-2010), μαζί με τους συνεργάτες μας στα Διοικητικά Συμβούλια, όραμα και........ στόχος μας ήταν η λειτουργία γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στην Νάξο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μελών μας.

Ο στόχος επετεύχθη , το γραφείο Ο.Α.Ε.Ε. ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2009 φιλοξενούμενο και χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου και εξυπηρετώντας και τις Μικρές Κυκλάδες , Αμοργό, Σαντορίνη και Πάρο.

Νέο όραμα και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες που στις μέρες μας πλήττονται από την οικονομική κρίση και όχι η ταλαιπωρία ,το επιπλέον κόστος και η υποβάθμιση.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δήμου για την μεταφορά του τμήματος Ο.Α.Ε.Ε. Νάξου στο χωριό Τραγαία.

Ζητάμε από τον Δήμο & Μικρών Κυκλάδων και την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. να συμφωνήσουν και να αποδεχτούν την λύση των τεσσάρων μεγαλυτέρων φορέων των επαγγελματιών (Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάξου, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξος<< Φιλοξενία >>, ΕμποροεπαγγελματικόςΣύλλογος Νάξο, για την άμεση μετεγκατάσταση του γραφείου στο μισθωμένο από αυτούς και διαμορφωμένο κατ υπόδειξη του Ο.Α.Ε.Ε. ακινήτου σε κεντρικό σημείο της Χώρας Νάξου.

Καλούμε επίσης όλος τους Επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους σε εγρήγορση για να μην περάσει το σχέδιο υποβάθμισης του ασφαλιστικού μας φορέα στην Νάξο. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα συμμετέχουμε σε κάθε μορφή κινητοποίησης όταν αποφασιστεί προκειμένου να μην περάσει το σχέδιο αυτό.

Μετά Τιμής

Παπαδόπουλος Ευάγγελος, Κλουβάτος Απόστολος, Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος, Μαρούλης Αντώνιος, Φραγκίσκος Νικόλαος, Παγώνης Κώστας .
 

20 Βουλευτές της Μέρκελ την καταψήφισαν και όμως δεν διέγραψε κανέναν...

Αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή ο κάθε «τσοπάνης» αναλώσιμος αρχηγός να διώχνει έξω από το κομματικό «μαντρί» όποιον λαϊκό αντιπρόσωπο τολμήσει να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να ψηφίσει κατά συνείδηση, δεν συμβαίνει πουθενά στο κόσμο. Τουλάχιστον δεν συμβαίνει σε εκείνα τα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα που είναι πολιτισμένα, με στοιχεία δημοκρατικότητας  και όχι τριτοκοσμικά και υπανάπτυκτα, όπως....

Πάρος: Δράσεις και πρωτοβουλίες από την Λαϊκή Επιτροπή Πάρου


Συνεδρίασε η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ενωσης Γονέων Πάρου και του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Παροικιάς και αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει και να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για την επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 14 Μαρτίου έξω από το Κέντρο Υγείας,με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων, για τα φλέγοντα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας του νησιού.
    Επίσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΑΝΑΔΕΙΞΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΑΞΟΥ

Βίντεο: Ντόρα Μπακογιάννη για το εκ. δολ του Κούβελου και τις απίστευτες γελοιότητες που ζούμε

Δείτε το βίντεο:

Τώρα δέσαμε έβαλαν πρόεδρο της εξεταστικής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ τον Πρωτόπαπα και μέλος τον Π.Ρήγα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα ΔΝΤ και σκληρότερα μέτρα.

Πλην του κ.Πρωτόπαππα, όρισε ως μέλη της επιτροπής και τους Θ.Παπαγεωργίου, Δ.Παπουτσή, Π.Ρήγα, Μ.Στρατάκη, Δ.Τσιρώνη, Στ. Κουτμερίδη και Ελπίδα Τσουρή.

Αναμένονται να ανακοινωθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ είπε πως δεν θα συμμετάσχει στην εξεταστική, αφού θέλει να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Συγκλονίστηκα λέμε: Ο άντρας της Ντόρας είναι ο "βουλευτής" που έβγαλε έξω 1 εκ... στα πλαίσια των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων

[Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις που οδηγείται η χώρα από τις αποκαλύψεις του Καρχιμάκη και των ΠΑΣΟΚων. Έβγαλε ο Κούβελος 1 εκ. έξω για να αγοράσει πλοίο (διάβασα κάπου) και όλη η ελληνική κοινωνία αναστατώθηκε ενώ στα παπάρια της για την Άννα Νταλάρα που φέρεται να έχει επίσης κανα εκ. σε αμοιβαία κεφάλαια στην Ελβετία... τόσο ζώα είμαστε που μας παίζει ακόμα ο Καρχιμάκης στα δάχτυλα...]

Ελληνίδα βουλευτής, που δεν είναι "................" όπως τη λένε οι αλήτες, κατέθεσε ερώτηση για το π@ο@ στον Τράγκα

Ερώτηση προς τον Παντελή Καψή κατέθεσε η βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, που δεν είναι "-------------" όπως τη λένε κάποιοι αλήτες, για το πρόστιμο πέο@ των 38.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Real Fm από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναφέροντας ότι αγγίζει τα όρια της απόπειρας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης το ότι...

Θέμα Καρχιμάκη θέτουν στο ΠΑΣΟΚ!

Είναι άλλο ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ΠΑΣΟΚ και αυτή την φορά έχει να κάνει με το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής Προέδρου. Μετά και την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σοφία Γιαννακά θέτει θέμα διαδικασίας.

Όπως τονίζει, η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλεον να συντονιστεί από τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη αφού είναι σχεδόν συγγενείς με τον κ. Παπουτσή. (έχουν παντρευτεί 2 αδελφές)

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει να εκδηλώνεται πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών από βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Gazprom... αφού μας έλυσε το οικονομικό, μας λύνει και το ενεργειακό

Θέματα εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της Gazprom export, Alexander Medvedev.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης και ο πρόεδρος της Prometheus Gas, εταιρίας στην οποία συμμετέχει η Gazprom, Δημήτρης Κοπελούζος.

Η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Gazprom με αγωγό μέσω των δικτύων Ρουμανίας- Βουλγαρίας. Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια 2,8 δισ. κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο και λήγει το 2016.

Αναστέλλονται οι συνταγές φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία;

Μετά τις δεκάδες αντιδράσεις από γιατρούς και εταιρείες, φαίνεται πως προσωρινά το υπουργείο Υγείας δε θα εφαρμόσει τελικώς τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και προβλέπει από την 1η Μαρτίου οι συνταγές των φαρμάκων να περιλαμβάνουν τη δραστική ουσία. 

Μπορεί αύριο να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί κιόλας άμεσα η απαίτηση της τρόικας για συνταγές με βάση τη δραστική ουσία.
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ήταν αντίθετος από την αρχή στη ρύθμιση αυτή, δήλωσε ότι θα εξετασθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο μέσα στο Μάρτιο. 
Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι με τα υπάρχοντα μέτρα μειώνεται η φαρμακευτική δαπάνη κατά τις απαιτήσεις της τρόικας, τότε οι έλληνες ασθενείς δε θα λαμβάνουν συνταγές φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία. 
Πάντως το ενδεχόμενο αυτό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή σε γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες. 
Στις αλλαγές της συνταγογράφησης διαμαρτύρονταν οι γιατροί καθώς θεωρούν ότι χάνεται το πραγματικό επιστημονικό τους έργο ενώ και οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις με επιστολή τους στο πρόεδρο της κυβέρνησης διατύπωναν κραυγή αγωνίας για το μέλλον του κλάδου μετά από αυτήν την εξέλιξη.


Δημοκρατική Συμμαχία: Να παραιτηθεί ο διοικητής του ΙΚΑ

Την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου από τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία και σημειώνει ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα εξηγεί ότι δεν μπορεί το ίδιο πρόσωπο να ζητά να πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και ταυτοχρόνως να προαναγγέλλει νομοθετικές πρωτοβουλίες για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά δάνεια χρέη των κομμάτων.

Τέτοιες συμπεριφορές, σημειώνει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, συμβάλλουν στην καταρράκωση της αξιοπιστίας κομμάτων και πολιτικών.

"Το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί σήμερα από το ΙΚΑ για να μείνει απερίσπαστος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών και οικονομικών υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο χρωστά πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ" καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΔΗΜΑΡ: Το Κόμμα της ατέλειωτης κωμωδίας

'Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό.
Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.'

- Γεράσιμος Γεωργάτος, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκής πολιτικής ΔΗΜΑΡ


Το "κόμμα" της πλάκας που έφτιαξε ο ανεκδιήγητος φαφλατάς του απόλυτου τίποτα Φώτης Κουβέλης, και που έχει μαζέψει κάθε είδους μαϊντανό και σύσσωμη την Πασοκική μούργα, από τον Μπίστη και τον Παναγιωτόπουλο, μέχρι την Ρεπούση, τον Ψαριανό και τον μέντορα της Πετρούλας, Σταμάτη Μαλέλη, συνεχίζει να μας διασκεδάζει.

Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση του ιδρυτή του, που ποτέ στην πολιτική του καριέρα δεν πήρε σταθερή θέση για τίποτα, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε χθες την παραπάνω ανακοίνωση – καταπέλτη στην οποία κατακεραυνώνει το 'αδελφό' κόμμα "Αριστερά" (Die Linke) της Γερμανικής Βουλής, διότι καταψήφισε σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας στην σχετική προχθεσινή ψηφοφορία στη Γερμανική Βουλή.

- Η ξεκαρδιστική λεπτομέρεια είναι ότι η ΔΗΜΑΡ είχε επίσης …..καταψηφήσει στο σχέδιο κατά την διάρκεια της αντίστοιχης ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή.

http://amantomatimou.wordpress.com


ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2012 και μεταφέρεται την 6η Μαρτίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) με τα ίδια θέματα:
1. Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Προϋπολογισμό Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2012.
2. Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας.
Ο Αντιδήμαρχος
& Πρόεδρος της Επιτροπής
Δημήτρης Λιανός

ΦΙΛΩΤΙ ΚΑΘΑΡΗ -ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΚΕΡΤΣ....

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία

Του Νίκου Αργεάδη
Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε…107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το…2020!. Απίθανο. Η “ανοχή” χρέους της  τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ’ έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική “ξηρασία” ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι .....

Πασόκ 2 Ν.Δ. 1 στα γραφικά επεισόδια του Σαββατοκύριακου


 Σε   βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  στη Νάουσα έφαγαν  το φαγητό,  στις Φέρρες του Έβρου  παππούς αποπειράθηκε να  χτυπήσει   με πατερίτσα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  και στη Κρήτη  οι γνωστοί 5-10 ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του Άγιου  Νικόλαου  έκανα ασκήσεις γιουχαΐσματος σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας