slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Φίλης, αμετανόητος, επιτίθεται ξανάστην Εκκλησία και στο μάθημα των Θρησκευτικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο κ. Νίκος Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με ένα πολύ αγαπημένο του θέμα, την πολεμική του δηλαδή, εναντίον του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πραγματικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα μονίμως επαναλαμβανόμενα και γι΄ αυτό κουραστικά, μπαρουφοειδή, ιδεοληπτικά, αντισυνταγματικά, αντιχριστιανικά, αντορθόδοξα, φληναφήματα του κ. Φίλη, όταν μάλιστα τα ποσοστά των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, στις οποίες αναφέρεται η ερώτησή του, είναι ανάξια λόγου καθώς δεν υπερβαίνουν το 1% συνολικά στην ελληνική επικράτεια.

Όμως, επειδή οι απόψεις του  κ. Φίλη, εκφράζουν τις  πολιτικές θέσεις του κόμματός του (ΣΥΡΙΖΑ) για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες, μάλιστα, καταταλαιπώρησαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ταλαιπωρούν την Παιδεία και το μάθημά μας, χρειάζεται να δοθεί μια πρώτη απάντηση σε όσα αβάσιμα επαναλαμβάνονται και από άλλα πολιτικά πρόσωπα, ευκαίρως ακαίρως, εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στα σχολεία της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης, κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας, επειδή, με την προσφάτως εκδοθείσα αριθ. 61178/ΓΔ4/2021 (Β΄ 2286) απόφασή του, όπου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται, η απαλλαγή των μαθητών/τριών από το μάθημα των Θρησκευτικών, παραβιάζει τόσο την πρόσφατη αριθ. 32/2020 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) όσο και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), Παπαγεωργίου κ.ά., κατά Ελλάδας, της 31ης Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Φίλης λησμονεί ή προσποιείται πως λησμονεί ότι:

1.         Το Σύνταγμα της Ελλάδος με τα άρθρα 3 και 16,2  κατοχυρώνει την υποχρεωτικότητα της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στα σχολεία της χώρας μας.

2.         Οι αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) δεν υπερβαίνουν τις αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες έχουν ορίσει σαφέστατα και το περιεχόμενο του μαθήματος και τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών.

3.         Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), με την απόφασή του της 31ης Οκτωβρίου 2019, αποδέχεται την υποχρεωτικότητα του μαθήματος και τη δυνατότητα εξαίρεσης των ετερόδοξων, αλλόδοξων και άθρησκων.

Κατόπιν όλων αυτών, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επαίρονται για την χριστιανομαχική πολυπραγμοσύνη του κ. Φίλη και  οι ομοτράπεζοι και ομοϊδεάτες από τον θεολογικό χώρο, του κ. Φίλη, μπορεί να χαίρονται για την ιδεοληπτική εμμονή του, εναντίον του χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά η συντριπτική πλειονοψηφία των ελλήνων πολιτών είναι σε θέση να κρίνει και να αξιολογήσει έγκυρα την αντιεκκλησιαστική σκοπιμότητα των παρεμβάσεων του κ. Φίλη.

Ένα δείγμα της πολεμικής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φίλη, εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελούν:

α)  Η θέση του κ. Φίλη, σε ομιλία του σε Ημερίδα  της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ), με θέμα «Σχολείο και θρησκευτική ελευθερία», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, όπου εξέφρασε τα γνωστά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, λέγοντας μεταξύ άλλων:        

«Τα τολμηρά βήματα που έγιναν με τα Νέα Προγράμματα Θρησκευτικών, μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε, σταδιακά να δημιουργηθεί μάθημα Θρησκειολογίας ή, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να καθιερωθεί αργότερα μάθημα Φιλοσοφίας».

β) Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο προσυνέδριό του, τον Φεβρουάριο του 2021, όπου, μεταξύ άλλων, ψηφίστηκε:

•          Η κατάργηση του άρθρου (3) του Συντάγματος, που θα έχει ως αποτέλεσμα  τον χωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας και, κατά συνέπεια, την υποχρεωτική αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, την ουδετεροθρησκεία και τη μετατροπή της Εκκλησίας σε σωματείο, του οποίου τη λειτουργία θα ορίζει και θα κατευθύνει η πολιτική εξουσία.

•          Η αναθεώρηση του άρθρου (16) του Συντάγματος, με κατάργηση της διάταξης, που ορίζει ότι «αποστολή της παιδείας είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης».

Ο βαθύτερος στόχος, συνεπώς, του αγώνα κατά των χριστιανικών Θρησκευτικών, που, ακόμα και μετά την απόρριψη των αντιχριστιανικών Προγραμμάτων, με (4) διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ, συνεχίζει να διεξάγει ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή αντιχριστιανικά, ριζο-σπαστικά και ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά και αφορά στην αποκοπή του ελληνικού λαού από την ορθόδοξη εκκλησιαστική του παράδοση και στη γενικότερη πνευματική αποδυνάμωση και πτώχευσή του.

 

Το ΔΣ της ΠΕΘ


Περιοχή συνημμένων
ΑπάντησηΑπάντηση σε όλουςΠροώθηση

Νίκος Συρμαλένιος: «Επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή της συνταγματικής ρήτρας νησιωτικότητας σε όλες τις ασκούμενες πολιτικές»ΒΙΝΤΕΟ

 
Για την ανάγκη ανάδειξης της νησιωτικής και ορεινής διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης σε σχέση και με το κεφάλαιο «Πράσινη Μετάβαση», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής της Βουλής. Όπως ανέφερε, υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ιδιαίτερα των αιολικών πάρκων, τα οποία πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στον χώρο και στην κλίμακα του χώρου με βάση μελέτες και χωροταξικού σχεδιασμού. Τόνισε ότι το περίφημο «Χωροταξικό Σχέδιο» για τις ΑΠΕ πρέπει να επιταχυνθεί και ταυτόχρονα να υπάρξουν και μελέτες φέρουσας ικανότητας, γιατί δεν μπορεί τα νησιά μας να είναι «εργοστάσια» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Φράγμα Τσικαλαριού: Η ερώτηση στη Βουλή και η απάντηση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος με τη συνυπογραφή άλλων 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών με θέμα: «Καθυστέρηση ολοκλήρωσης εργασιών φράγματος Τσικαλαριού».

Το φράγμα του Τσικαλαριού, ένα έργο καίριας και ζωτικής σημασίας για το νησί της Νάξου, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τόπου και για το οποίο οι εργασίες ξεκίνησαν το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα φαίνεται να έχει τελματώσει.

Οι εργασίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμο στο άμεσο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε Ερώτηση από τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο στις 20-04-2021, μαζί με άλλους 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς ήταν:

  1. Για ποιους λόγους η κατασκευή του φράγματος προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς;
  2. Ποιο είναι το ποσοστό % απορρόφησης του συμβατικού ποσού της εργολαβίας;
  3. Υπάρχει αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου και αν ναι, ποια είναι η εκτιμώμενη ημερομηνία περαίωσης των εργασιών;
  4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύνταξης όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων μεταφοράς και διανομής του νερού του φράγματος στους τελικούς χρήστες;
  5. Έχουν προβλεφθεί εργασίες για την τεχνική αναβάθμιση και ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού του Τσικαλαριού;

Από την συνημμένη απάντηση που πήραμε από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ), συνάγονται τα παρακάτω:

Το μόνο αληθινό και ευχάριστο στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων ήταν η αναγνώριση ότι το έργο ενώ ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και είχε υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο στις 11-01-2013, κατάφερε να ξεκινήσει μόνο έπειτα από ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2017.

Όλες οι υπόλοιπες απαντήσεις, δυστυχώς, ενισχύουν τους φόβους μας ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο αδιαφορούν και αγνοούν επιδεικτικά το τόσης ζωτικής σημασίας για τη Νάξο, έργο του Φράγματος του Τσικαλαριού.

Όσο αφορά τα ερωτήματα 1, 2 και 3, η απάντηση σχετικά με την πορεία των εργασιών ότι «Κατά την παρούσα φάση το έργο εκτελείται κανονικά» , αυτοαναιρείται από το ποσοστό απορρόφησης του έργου, που σύμφωνα με την απάντηση του ΥΠΑΑΤ,  είναι το 35% του Συμβατικού  ποσού, ενώ έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Μάιο του έτους 2023.

Δηλαδή, αν σε τέσσερα χρόνια, από το 2017 έως το 2021 έχει απορροφηθεί μόνο το 35% , πως στα υπόλοιπα δύο χρόνια, 2021 – 2023, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί;;;

Η δικαιολογία για καθυστέρηση εργασιών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι παραπλανητική, αφού με εξαίρεση την περίοδο ανομβρίας του 2018, οι χειμώνες του 2019 και 2020 είχαν φυσιολογικές βροχοπτώσεις στην γεωγραφική περιοχή των Κυκλάδων, που γενικά δεν έχει έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων. Επίσης η δικαιολογία ότι «λόγω της πανδημίας covid-19 τον Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2020 δεν ήταν δυνατή η μεταφορά μηχανημάτων και προσωπικού του έργου», δεν ευσταθεί καθώς αφού δεν υπήρξε διακοπή εργασιών τα μηχανήματα και το προσωπικό όφειλαν να είναι στο χώρο εργασίας.

Όσο αφορά το 4ο ερώτημα, η απάντηση «Τέλος, σημειώνεται ότι η μελέτη του αρδευτικού δικτύου, κατά την παρούσα φάση, δεν είναι ενταγμένη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ και ως εκ τούτου δεν προκύπτει αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του ΥΠΑΑΤ για τη σύνταξη σχετικής μελέτης», φανερώνει σαφέστατα την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος του ΥΠΑΑΤ για το συγκεκριμένο έργο, αφού χωρίς δίκτυο διανομής το έργο δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα.

Τέλος, όσο αφορά το 5ο ερώτημα σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

15.06.2021

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του υπουργείου:

2021-04-14_ΕΡΩΤΗΣΗ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ-1

ΑΠΑΝΤ. ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ. Πορεία υλοποίησης έργου φράγματος Τσικαλαριού_signed_pdf-1

Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος 38 (Ιαν.-Μαρτ. 2021) του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με σημαντική και πρωτότυπη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη.

Στο νέο τεύχος συνεχίζεται η προδημοσίευση σημαντικών τμημάτων από το υπό έκδοσιν βιβλίο του ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κ. Προμπονά, με γενικό τίτλο «Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος». Επίσης, το τεύχος περιέχει κείμενα των Χριστίνας Βάρδα, Αντώνη Τζιώτη και Βασίλη Φραγκουλόπουλου για την Επανάσταση του 1821 και τον ναξιακό απόηχό της. Σχετικό είναι και το θέμα του Ναξ-Αρχείου. Το πρώτο μέρος του περιοδικού συμπληρώνουν άρθρα των Τάσου Αναστασίου για τις μουσικές συναντήσεις Αιγαίου, Ευάγγελου Ι. Μανωλά για τον

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Σκουπίδια, ΦΟ.Δ.Σ.Α., "παχυλες "αναθέσεις... και λουκέτο σε ΕΤΑΙΡ. ΠΡΟ. ΦΥ. ΚΑ

Η πολιτική κοροϊδία  συνεχίζεται αμείωτη!

-Έχουμε ΦΟ.Δ.Σ.Α. ....αλλά τα σκουπίδια  κάνουν" πάρτυ" ......
- Διανύουμε την Αντιπυρική Περίοδο   αλλα.... "λουκέτο" στην ΕΤΑΙΡ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.
- "Παχυλες" αναθέσεις στον  ίδιο λογιστή στις αυτοδιοικητικες εταιρείες που ηγείται ο κ. Χατζημάρκος .... 
και.. ο δήμαρχος Νάξου "λογοκρινεται"! 
Η  κοροϊδία των νησιωτων μας,οι σπαταλες δημοσίου χρήματος, η επένδυση σε επικοινωνιακα τεχνάσματα  και η ανακολουθία μεταξύ δηλώσεων και πράξεων από πρωτευθυνα στελεχη της Τοπικής Αυτοδιοικησης στο Νότιο Αιγαιο
καλά κρατεί.... Συγκεκριμένα :

Φίλιππος Φόρτωμας: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και της Γαλάζιας Οικονομίας» Aντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο

Για την ενίσχυση της νησιωτικότητας και της Γαλάζιας Οικονομίας, μίλησε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Προγραμματισμός εργασιών και θεματολογία της Επιτροπής». Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά ο όρος «νησιωτικότητα» αντιμετωπίζεται στην πραγματική της διάσταση και όχι μόνο ως γεωγραφική έννοια και η Πολιτεία ανταποδίδει στους νησιώτες αυτό που τους οφείλει και τους αξίζουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 Περισσότερα από 1.300 αεροπλάνα από το εξωτερικό πέταξαν με προορισμό το Νότιο Αιγαίο ο απολογισμός του πρώτου μήνα της τουριστικής περιόδου 

 

Πάνω από 150.000 οι διεθνείς αφίξεις στα πέντε διεθνή του αεροδρόμια 

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

Παρέμβαση της Περιφέρειας για τροποποίηση υπουργικής απόφασης που αφορά κυρώσεις για αγροτικές φθορές από ζώα

 Με νέα επιστολική παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητά την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης για την αρμοδιότητα διοικητικών κυρώσεων για αγροτικές φθορές από ζώα και παράλληλα προτείνει λύσεις. Στην επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη αναφέρονται οι συγκεκριμένες διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή τους από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και επισημαίνει τρόπους με τους οποίους θα γίνει εφικτή η εφαρμογή τους.