slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καρχιμάκης ξεβρακώνει την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα του ΟΤΕ...


Χάσαμε 950 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ


Η DEUTSCHE TELEKOM αγόρασε το 25% του ΟΤΕ τον Μάιο του 2008, προς 26 ευρώ/μετοχή. Στη συμφωνία προβλεπόταν επίσης, ότι αν ήθελε το ελληνικό κράτος, μπορούσε μέσα σε ένα χρόνο να "φορτώσει" άλλο ένα 5% στους Γερμανούς, με προσυμφωνημένη τιμή 27,5 ευρώ. Αν πουλούσε δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, αυτό το 5% το κράτος θα έβαζε στο ταμείο του 670 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα πουλήσαμε το 10% έναντι 391 εκ.ευρώ ή -για να το αντιστοιχήσουμε- το 5% έναντι 196 εκ.ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ τρύπησε τον πάτο: +25% το έλλειμμα, - 8,3% τα έσοδα , +8,8% οι δαπάνες, -42% το ΠΔΕ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyi5dXS-bRzF7vbM-2ANKevuvhDCZxPCuLdsBAYTwHkGxyfcdRpKVISeOTeSlKqlJSCyjvJbOvxcgMpHdp7vtl5H5Of7anVftv_v8DDyRpC5PxJVH3zcRjP4rWS34DNm2xYOy0E5g3RWOX/s1600/ist2_7767516-recession.jpgΣύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουάριου - Ιουνίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 12.781 εκατ. € έναντι στόχου 10.374 εκατ. € και ελλείμματος 9.997 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010 [αύξηση περίπου 25%].

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το α’ εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3.051 εκατ. €, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. € [αφού κάνουν τη λογιστική αλχημεία και έχουν μειώσει κατά 1,5 δις το ΠΔΕ!! αλλιώς θα ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 1 δις...].

Συσκέψεις για το συντονισμό προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ένταξης έργου της Περιφέρειας στην Ψηφιακή Σύγκληση


Σύσκεψη με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους της Υπηρεσίας Προγραμματισμού και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας ήταν ο συντονισμός για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα προγράμματα της Περιφέρειας.

Η Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου για το Αεροδρόμιο Σύρου


Μετά την τελευταία εξέλιξη της αναστολής της καθημερινής πτήσης της Ολυμπιακής, το νησί μας θα διαθέτει την πρωτοτυπία να αποτελεί μια ανοικτή έκθεση πολυδάπανων έργων τα οποία είναι σε αχρηστία.
Η μεταφορά του αεροδρομίου της Αθήνας στα Σπάτα έπρεπε να θέσει σε εγρήγορση τους τοπικούς άρχοντες αφού, αφενός τα υπέρογκα τέλη του νέου αεροδρομίου που έκαναν την τελική τιμή του εισιτηρίου ασύμφορη καθώς και η απόσταση από το κέντρο της πόλης, καθιστούσαν σαφές ότι θα αποτελούσαν παράγοντες που θα περιόριζαν δραματικά την επιβατική κίνηση της γραμμής Σύρος-Αθήνα. Οι τοπικοί φορείς ήρθαν πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων αφού καθυστέρησαν αναίτια και απώλεσαν πολύτιμο χρόνο προκειμένου να  ενταχθεί η γραμμή στα επιδοτούμενα δρομολόγια.
Η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών (άρθρο 101) πρέπει επιτέλους να αποτελέσει το σταθερό γνώμονα χάραξης της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο και κατά συνέπεια οφείλουμε να διεκδικήσουμε την επιδότηση δρομολογίου που θα συνδέει τη Σύρο -πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της περιφέρειας Νοτίου αιγαίου- με την Αθήνα και αν είναι δυνατόν και με τη Ρόδο. 

Γιάννης Βρούτσης :Επιτακτική η μείωση του ΦΠΑ

« Η κατάσταση στην οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες. Υπάρχει πλήρες στέγνωμα της αγοράς, έλλειψη ρευστότητας, εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Όλα αυτά -πέρα από τα επίσημα στοιχεία για το έλλειμμα- επιβεβαιώνονται και από ακόμα ένα στοιχείο: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους, που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και όπως επισημαίνουν τα επίσημα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, τα 41 δισ. ευρώ.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων ( Ο.ΝΑ.Σ ) καλεί όλους τους συμπατριώτες μας στην Αθήνα να τιμήσουν μαζί της τη μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Ναξίου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ως εξής :
1. Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 7.30 μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου : Πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία.
2. Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 9.30 μμ : Μετά τον εσπερινό, ναξιώτικο γλέντι με ναξιώτες μουσικούς και τραγουδιστές στο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στην Αγία Γλυκερία ( οδός Ιπποκράτους ).
3. Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 7.30 πμ στον...... Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία .

Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμπαρίσταται Δήμος Γαλατσίου και ο σύλλογος ¨ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ¨ Γαλατσίου.

Η Ο.ΝΑ.Σ. προτείνει να καθιερωθεί ο επίσημος εορτασμός του Οσίου μας και στην Αθήνα, εμπλουτισμένος και με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις . Η φετινή χρονιά ας αποτελέσει μόνο την αρχή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ....

"...πρωτοφανές, καταχρηστικό, παράνομο και επικίνδυνο..."

"Η εμπειρία μου στη Νάξο"

«Εδώ και πάνω από 30 χρόνια ταξιδεύω στην Ελλάδα με το τροχόσπιτό μου κι επισκέπτομαι πολλά νησιά. Όμως η Νάξος είναι το νησί που μ’ αρέσει περισσότερο και γι’ αυτό το λόγο έρχομαι  εδώ κάθε χρόνο σε αυτό τον όμορφο τόπο για δύο ή τρεις μήνες. Μ’ αρέσει να μένω με το τροχόσπιτό μου σε ωραία μέρη για windsurfing, kiting και ποδηλασία.

Περίεργες κινήσεις στο Αλυκό Νάξου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Πριν από έναν περίπου μήνα εμφανίστηκαν ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ταμπέλες στις παρυφές του κεδροδάσους του Αλυκού με σήμανση ότι απαγορεύεται η κατασκήνωση και η φωτιά. Δυο περίπου βδομάδες αργότερα, ξεκίνησαν επιθέσεις σε επισκέπτες της περιοχής του Αλυκού από άγνωστους οι οποίοι πετάνε πέτρες, ακόμα και τσιμεντόλιθους, στο όχημα όποιου θέλει να μείνει το βράδι στο δασάκι. Μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί τέσσερα περιστατικά επιθέσεων.

Αποδοκιμασίες κατά του βουλευτή Τ. Αντωνακόπουλου από αγανακτισμένους στον Πύργο (και βίντεο)

Το βράδυ της Κυριακής κι ενώ στην κέντρικη πλατεία του Πύργου, υπήρχε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων, ήρθε η πληροφορία ότι ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος καθόταν σε κοντινή καφετέρια.

Ακολούθως, περίπου πενήντα άτομα μετέβησαν στο συγκεκριμένο κατάστημα όπου ο βουλευτής τότε μπήκε μέσα στην καφετέρια μόνος του (ενώ αρχικά καθόταν στον εξωτερικό χώρο με παρέα). Ο ιδιοκτήτης φοβούμενος κάποια χειρότερα περιστατικά, έκλεισε την πόρτα και τα τζάμια, και ο Τ. Αντωνακόπουλος κάθησε σε ενα τραπέζι στο εσωτερικό του καταστήματος ενώ οι συγκεντρωμένοι απ' έξω φώναζαν συνθήματα (και με ντουντούκα) ενώ ο κόσμος μαζευόταν ακόμα περισσότερος, γιατί κάποιοι περαστικοί, μόλις μάθαιναν τι γίνεται, κάθονταν κι αυτοί!

Σχετικό βίντεο:

www.youtube.com/watch?v=o13BOn6xhLM

Αφού πέρασε αρκετή ώρα, κατέφθασαν και δύο περιπολικά, και με τη συνοδεία της αστυνομίας, ο Τ. Αντωνακόπουλος κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και να μπει στο αμάξι του, που είχε καταφθάσει στην είσοδο ακριβώς της καφετέριας, μέσα σε πλήθος αποδοκιμασιών...

* Ακολούθως, οι Αγανακτισμένοι έκαναν συμβολική λαμπαδηδρομία καθώς και αφισοκόληση σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου (φωτο 2), ανανεώνοντας το ραντεβού για προσεχείς δράσεις και ενέργειες.

www.iliaoikonomia.gr

Αντρίκος Παπανδρέου: Στρατηγικός σύμβουλος εταιρίας που διαφήμιζε σε πελάτες της τα ελληνικά CDS... αλλά σιγά μην ασχοληθεί κανείς

Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδεςΜια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδεςΠρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.

Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».

Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.

Στρατηγικός σχεδιασμός

* Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν… συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ' όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.

* Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

* Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.

Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της σιωπής είναι και το γεγονός ότι δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (Χρ. Ιωάννου – Βασιλική Σιούτη) τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο του 2010 για τη ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου μεταδόθηκαν ευρέως μόλις προ ημερών. Οταν η i4cence (Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας) βρέθηκε εγγεγραμμένη στα μητρώα των ελβετικών εταιρειών. *

Από την Αριστέα Μπουγάτσου

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=292180

http://olympia.gr/

Dexi Extrem

Ένα “Άι στον αγύριστο” ταιριάζει στην περίπτωση του!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση ….

Πρεζάκηδες, πρόστυχες γυναίκες και χούλιγκανς είναι, κατά τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δημήτριο Ντούμα, οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά το μέτρων λιτότητας και του Μνημονίου!

Τις λέξεις αυτές χρησιμοποίησε ο κ. Ντούμας αναφερόμενος στα επεισόδια στις 28 και 29 Ιουνίου στο...
Σύνταγμα, με επιστολή του, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο grfreedom.

Ο σχολιασμός …

Φωτορεπορτάζ απο την ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με τον Αλέξη στην παραλία της Χώρας, στο CIAO, καφέ ΔΩΔΩΝΗ, του Στ. Ήμελλου,


Αλλού ψάχνουν ήδη για... αναπληρωματικούς, στη Νάξο έχουμε περίσσευμα...

Μπορεί  τα αλλεπάλληλα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα και οι αφίσες εναντίον τους, με τις οποίες τους χαρακτηρίζουν "ανεπιθύμητους", να μην είχαν κάποιο δραματικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, όμως, όπως διαβάζουμε, θα έχουν επίπτωση στα "πράσινα" ψηφοδέλτια,  εάν και εφόσον διεξαχθούν σύντομα εκλογές. Ειδικά από την επαρχία αρκετοί είναι οι  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που θέλουν "να την κάνουν" για λιγότερο επικίνδυνες ενασχολήσεις, με αποτέλεσμα να ψάχνονται στην Ιπποκράτους για να βρουν υποψήφιους αντικαταστάτες σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές από την Ιπποκράτους, δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά προθύμων -όχι τίποτε άλλο, αλλά στη νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δεν συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του βουλευτή... -να στελεχώσουν τα "πράσινα" ψηφοδέλτια . Επειδή ξέρουμε καλά από παλιά, ότι εκεί στην.....