slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαιρετισμός Περιφερειακού Συμβούλου Μηνά Λυριστή

Στη Διεθνή Συνάντηση του προγράμματος «DCJA- Dual Career of Junior Athletes, Διπλή Καριέρα νέων αθλητών και αθλητριών βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Λυριστής, όπου και χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Λυριστής είχε και συνάντηση με την  πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ.Καλλιόπη Δακτυλίδη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παππά.


Αναλυτικά στο χαιρετισμό του ο κ.Λυριστής ανέφερε τα εξής:

Στη Σίφνο ο Φίλιππος Φόρτωμας


Στη Σίφνο βρέθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αφορμή τους εορτασμούς της Παναγίας Χρυσοπηγής. Στους εορτασμούς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ενώ ο κ. Φόρτωμας παρευρέθηκε επίσης στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Απολλωνίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ''

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ένταξης Δομών Αστέγων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», απευθύνει ο Περιφερειάρχης
Η συγχρηματοδοτουμένη δημόσια δαπάνη που διατίθεται, μετά την αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, ανέρχεται σε 800.000,00 €

Με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση με τίτλο

«Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις – Δομές Αστέγων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 9ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

«Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο EURO», καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

 
 

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει την κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο EURO 2021 από την πλευρά της γειτονικής χώρας καθώς στις φανέλες ποδοσφαίρου της εθνικής της ομάδας αναγράφεται η ομοσπονδία ποδοσφαίρου ως «Μακεδονία». Μία ερώτηση που συνυπέγραψε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, κ. Γ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη

για τις πανελλήνιες εξετάσεις


«Αγαπητές νέες, Αγαπητοί νέοι,Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν στη ζωή, την οποία πρέπει αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και μεγάλη πίστη στον εαυτό σας.


Καλείστε σε μία δοκιμασία για τη διεκδίκηση των ονείρων σας, έχοντας αντιμετωπίσει αντίξοες υγειονομικές, κοινωνικές και διδακτικές συνθήκες, γι' αυτό είστε άξιοι σεβασμού. Είστε πραγματικοί αγωνιστές.

Ευχές στο μαθητοκοσμο που συμμετέχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 "Ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις" 

Με αφορμή την σημερινή έναρξη των Πανελληνιων Εξετάσεων απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές. 
Ο μαθητικός κόσμος της χώρας μας - μεταξύ αυτών και οι μαθητές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου - ταλαιπωρηθηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας του covid/19 και το  μεγάλο χρονικό διάστημα του lockdown. Παρακολούθησα  τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαιδευσης, μακριά από τις σχολικές αίθουσες, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. 

Θεατής η Κυβέρνηση στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών ειδών πρώτης ανάγκης 

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Την ερώτηση συνυπογράφουν άλλοι 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι σε μια περίοδο που στο σύνολο της οικονομίας παρατηρούνται ισχυρές αποπληθωριστικές τάσεις, οι μετρήσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σημειώνουν αύξηση τιμών σε επιμέρους γαλακτοκομικά είδη, στα αυγά, στα λαχανικά κ.λπ, που κατά περίπτωση φτάνει ακόμα και το 12%. Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), παρατηρούνται και  «καμουφλαρισμένες» αυξήσεις οι οποίες οδηγούν σε ανεπίτρεπτη παραπλάνηση του καταναλωτή, όπως για παράδειγμα στα καθαριστικά, όπου η τιμή παραμένει η ίδια αλλά μειώνεται η ποσότητα, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής αλλά οφείλει να λάβει μέτρα προκειμένου να μην εκτοξευτούν οι τιμές βασικών αγαθών και παράλληλα να κινήσει διαδικασίες ελέγχου μέσω των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένες επιχειρήσεις προβαίνουν σε ανεπίτρεπτες πρακτικές εναρμόνισης τιμών. Τέλος καλούνται τα συναρμόδια Υπουργεία να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στο καλάθι του καταναλωτή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

2021-06-07 ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΤΙΜΕΣ

Μαρία Σάκκαρη στο Sports3 : «Έκανα κατάθεση ψυχής» [pics&vids]

Σωτήρης Τριανταφύλλου
Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Sports3 Πέτρος Γαλακτόπουλος, μίλησε με την οικογένεια της, τον πατέρα της Κώστα Σάκκαρη και τη μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου αλλά και την ίδια την Μαρία και τους συνεχάρη για την μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τένις να αγωνιστεί στα ημιτελικά του Ρολαν Γκαρός.

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΔΣΑ

 

--

Γραφείο Τύπου  Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100
email:press@pnai.gov.gr

Τηλ.: +30 2241 360662


DELTIO TYPOU (NEW)

 
 


Fwd: Fw: DELTIO TYPOU (NEW)

 


Φίλιππος Φόρτωμας: « Η σύγχρονη τηλεργασία στην υπηρεσία της νησιωτικότητας»


 

Για τη θεσμοθέτηση της μεθόδου τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα και τις ρυθμίσεις που αφορούν την καλύτερη στελέχωση και βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών στα νησιά, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Σχετικά με την καθιέρωση της τηλεργασίας, ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που εντάσσει την εφαρμογή της στο δημόσιο τομέα με συγκεκριμένους όρους, έχοντας ως στόχο την καλύτερη προσαρμογή των υπαλλήλων στις νέες οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις και με πλήρη εναρμόνιση στην κεντρική γραμμή της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας, αλλά και ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις γενικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και των Ο.Τ.Α. και ειδικότερα για το άρθρο 26, δυνάμει του οποίου ενισχύεται η επάνδρωση των Ο.Τ.Α των ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς δίνονται κίνητρα στους εργαζόμενους με την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής από τους οικείους Δήμους.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπ' αριθ. 922 υπουργική τροπολογία και στο άρθρο 5 αυτής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο τόνισε ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη έργων υποδομών στις νησιωτικές περιοχές όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

«Ως νησιώτης, θεωρώ χρέος μου να στηρίζω τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, να προωθώ την ανάπτυξή τους και να υπενθυμίζω σε όλους την ιδιαιτερότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της νησιωτικότητας», είπε ο κ. Φόρτωμας, συμπληρώνοντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου συμβάλλουν στην επίλυση της υποστελέχωσης των νησιωτικών υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα στην αναβάθμισή τους, γεγονός που διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών, όσο και των επισκεπτών τους.

τηλεργασία

Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης υποδέχτηκε τη βουλευτή Κατερίνα Μονογυιού σε εκδήλωση για το «Sail to Freedom»

 

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτα στο hellenicdailynewsny.com (https://www.hellenicdailynewsny.com/in-house/i-omogeneia-tis-neas-yorkis-ypodextike-ti-voulefti-katerina-monogyioy-se-ekdilosi-gia-to-sail-to-freedom)


Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης υποδέχτηκε τη βουλευτή Κατερίνα Μονογυιού σε εκδήλωση για το «Sail to Freedom»

Σε εκδήλωση επιφανών Ομογενών, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το event «Sail to Freedom», έδωσε το «παρών» η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού. Η κ. Μονογυιού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην εκδήλωση της Ομογένειας για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης «Sail to Freedom».

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλ. Τσίπρας: Φιμώνουν για να κρύψουν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη και ο Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής

 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. 

Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Πικετοφορία την Τετάρτη 16 Ιούνη, στις 19:00 στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν μερεμετίζεται, δεν διορθώνεται. Είναι για τα σκουπίδια!

Υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, αυτή της έντασης της εκμετάλλευσης, της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, που αποτελούν τους όρους για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.