slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο χορευτής Jonathan που έγινε Πατέρας Μαρτινιανός!

Φωτό: © ΠΕΤΡΟΣ ΧΟΝΤΟΣ
Ο Πατέρας Μαρτινιανός είναι ένας πνευματικός άνθρωπος με μια ιστορία πίσω του που μοιάζει με παραμύθι. Πριν πάρει την μεγάλη απόφαση να μονάσει ήταν ένας καταξιωμένος χορευτής, μία λαμπερή προσωπικότητα που του άρεσε η διασκέδαση. Πριν γίνει ο Πατέρας Μαρτινιανός, ήταν o Jonathan, ένας νέος άνθρωπος που σπούδασε ψυχολογία για να κάνει το χατίρι του.....

Πάνο, δεν το λέω εγώ... ο φίλος σου ο Τράγκας το λέει

Και δεν λέει "έχασε"... λέει "9,5 δις έπαιξε"... Θυμήσου το:

Κεφαλογιάννης σε Τσίπρα: "Σε πήρανε χαμπάρι"

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Αλλαγές από αύριο στη δωρεάν χορήγηση ψωμιού


Σύντροφοι προσοχή!!! Ο Υπουργός Επισιτισμού Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την αντικάσταση του κυκλικού συστήματος αγοράς τροφίμων με βάση τον λήγοντα του ΑΜΚΑ, με ένα νέο πιο αντικειμενικό, βασισμένο...
στην κληρωτίδα του Λόττο. 

Έτσι από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2013, δικαίωμα στη δωρεάν χορήγηση μισού καρβελιού λευκού ψωμιού τύπου χωριάτικου, από το κρατικό μονοπώλιο αρτοποιίας, έχουν όχι όσοι το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 35 και 77 αλλά όσοι προβλέψουν σωστά τα 10 τυχερά νούμερα του Λόττο.

Εννοείται ότι νικητές ανακηρύσσονται μόνο σύντροφοι και συντρόφισσες που έχουν κομματικές ταυτότητες Σύριζα-ΕΚΜ ή ΚΚΕ και ειδικά αύριο όσες λήγουν σε μονό αριθμό.

ΥΓ. Υπενθυμίζεται ότι με τη Λαϊκή Απόφαση αρ 34210, απαγορεύεται η λειτουργία αυτοσχέδιων φούρνων, καθώς η καύση ξύλου παράγει τοξικούς καπνούς που επιβαρύνουν το περιβάλλον και απομακρύνουν τους κορμαράνους από το Λαϊκό Πάρκο του Βοτανικού. Μικτά κλιμάκια ομιλούντων ελληνικά λαϊκών φρουρών, θα περιπολούν και θα επιβάλλουν το πρόστιμο του 1 δισεκατομμυρίου δραχμών που αναλογεί στην παράβαση. 

Τι απαντούν Πρώτο Θέμα και Βήμα για τις οργισμένες αντιδράσεις Μαργαρίτας και ΓΑΠ


"Σε λάθος αποδέκτες απευθύνετε τις διαμαρτυρίες σας για τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα", απαντούν το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα στον πρώην πρωθυπουργό και στην μητέρα του, της οποίας το όνομα φέρεται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ.

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής»

Στις δηλώσεις της κυρία Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Βήμα της Κυριακής απαντά:

Ηρακλής Τσίπρας: «Μετανιώνω και λέω ότι η χούντα ήταν αναγκαία»!!! (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΔΗΛΩΣΙΑ»)


Πριν από λίγες ημέρες είχα κάνει μία ανάρτηση για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα, τον Ηρακλή Τσίπρα... (ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;...) με θέμα την "δράση" του κατά την εποχή της χούντας.
Επειδή όλα αυτά που είχα δημοσιεύσει μου είχαν φανεί περίεργα γιατί ήξερα ότι κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί από την χούντα δεν ήταν δυνατόν την ίδια περίοδο να λαμβάνει δημόσια αξιώματα ή να αναλαμβάνει εργολαβικά έργα, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο.
Άλλωστε η μαρτυρία της προηγούμενης δημοσίευσής μου μου είχε φανεί λίγο "έωλη" χωρίς συγκεκριμένα απτά στοιχεία.
Και τα βρήκα!

Το σχέδιο Σαμαρά για τις εκλογές του... 2016


Η συνέντευξη την οποία παραχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο "Πρώτο Θέμα" είναι γεμάτη ειδήσεις. Για το πως βλέπει ο Πρωθυπουργός τις εξελίξεις στη χώρα, μετά τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup, και τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Για τις άμεσες κινήσεις τις οποίες προγραμματίζει η κυβέρνησή του, τόσο σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής, όσο και σε ....

Μηνύσεις Παπανδρέου για τα δημοσιεύματα

Την οργισμένη αντίδραση τόσο της Μαργαρίτας Παπανδρέου, όσο και του γιου της και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Πρώτο Θέμα» που την εμπλέκουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τα δημοσιεύματα βασίζονται σε καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ.
Οπως αναφέρει, η εφημερίδα το «Βήμα»... ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης στις καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων ορκίζονται ότι σε σύσκεψη των πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις δύο καταθέσεις ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ στη σύσκεψη που έγινε στις 2 Οκτωβρίου ανέφερε πως έχει πληροφορίες ότι ‘ πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου' ».
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημειώνει ότι...

Έβαλαν γενικός διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων άτομο που η οικογένειά του έχει λογιστικό γραφείο!!

Πολιτικό και ηθικό θέμα ανακύπτει με τον γενικό διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών αφού η οικογένειά του διαθέτει εταιρεία με λογιστικές υπηρεσίες, όπως αποκαλύπτεται σε κυριακάτικο δημοσίευμα.

Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 2 Δεκεμβριου 2013-ΥΠΟΙΚ Στρατούλης: Οι Έλληνες παγώνουν αλλά έχουν την αξιοπρέπειά τους


2 Δεκεμβρίου 2013
Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον πληθυσμό, αφού εκτός από την 6μηνη έλλειψη πετρελαίου, οι συνεχείς διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ δεν αφήνουν περιθώρια για εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Βενιζέλος: "Από Δευτέρα αρχίζω τον αγώνα μου κατά της Χρυσής Αυγής!!" - Εθνικιστές: "Δεν αρχίζεις καλύτερα δίαιτα για να χωρέσεις στο ελικόπτερο;;"

  Συνεχίζει το… βιολί του ο αρχηγός (ως πότε θα είναι αρχηγός;) του ετοιμόρροπου κόμματος της μίζας, της διαφθοράς, του ξεπουλήματος της Ελλάδος και της εξαθλίωσης των Ελλήνων (ΠΑΣΟΚ).
Μιλώντας, το Σάββατο, στη συνεδρίαση της Πργανωτικής Επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (θα το προλάβει άραγε;), ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα θα αρχίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στη βουλή για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, που είναι κόμμα «αντισυνταγματικό», «ναζιστικό», «φιλοχουντικό» κ.τ.λ.

ΓΙΟΎΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΆΝΗ...

Χαμός στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ...
Περίπατο... πήγε το πανηγυρικό κλίμα που φιλοδοξούσε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ... Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε στην απόφασή του και ανακοίνωσε στο ΣΕΦ την αυτόνομη κάθοδο του Αριστερού Ρεύματος στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με ξεχωριστή λίστα.
Ωστόσο, την ώρα που ο κ. Λαφαζάνης ήταν στο βήμα, ξεκίνησαν παρατεταμένες αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα τα πνεύματα ηρέμησαν.
parapolitika.gr

"Απατεώνες Πρώτης Τάξης"

... Ο άρχοντας πρώτος, έγραψε ο Πλάτων, “με το δικό του παράδειγμα θα δείξει τη γραμμή δράσης, δίνοντας επαίνους και τιμές στα ορθά πράγματα και μομφή στα αντίθετα, και τιμωρώντας όποιον δεν πειθαρχεί, ανάλογα με την κάθε πράξη” (Νόμοι 710Β).

Οι άρχοντές μας δεν έχουν καμιά πρόθεση να δώσουν καλό παράδειγμα σε τίποτα εκτός από εξουσιομανία και προνόμια. Και δυστυχώς τους άρχοντες τους εκλέγει “δημοκρατικά” ο πανίσχυρος λαός από όπου πηγάζουν όλες οι εξουσίες και τους δίνει την εξουσία να απολαμβάνουν ονειρικά προνόμια ενώ τον καβαλικεύουν, του πετάνε κανένα καρότο και τον σπιρουνιάζουν ασταμάτητα σαν υποζύγιο. Και δυστυχώς, όπως πρόσφατα παρατήρησε ο Τσαρλς Φέργκισον “Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο και τρομερά δαπανηρό πελατειακό σύστημα, το οποίο όμως ως τώρα έχει παραμείνει άθικτο”...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html


Γιώργος: Χυδαία επιχείρηση. Δεν θα με λυγίσουν

Παπανδρέου:
α
υτός κυβερνούσε όχι εγώ 
Σκληρή απάντηση έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δημοσιεύματα του “Πρώτου Θέματος” και του “Βήματος της Κυριακής”, σύμφωνα με τα οποία στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται το όνομα της μητέρας του, Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Αναλυτικά, η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

Νέο κόμμα φτιάχνει ο Καρατζαφέρης

Giorgos-Karatzaferis
Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροδεξιάς προανήγγειλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News". Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού εμφανίζεται έτομος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, και μάλλον…

(Μόνο) ο Λαφαζάνης κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα


stelexi-SYRIZA
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον Αλέξη Τσίπρα σε απόλυτο κυρίαρχο και πολιτικό θριαμβευτή. Έδειξε ωστόσο και κάτι ακόμη: Ότι από τις πληθυντικές συνιστώσες που μέχρι πρότινος… ταλαιπωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν επέτρεπαν να καθαρογραφεί μια ενιαία πολιτική γραμμή, απέμεινε μονάχα μια ως αντίπαλο δέος στην σημερινή ηγεσία του κόμματος:
Το Αριστερό Ρεύμα, υπό τη σκιώδη ηγεσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι δικές τους φωνές είναι οι μόνες που απέμειναν ουσιαστικά, για να ορθώνουν πολιτικό αντίλογο στον Αλέξη Τσίπρα. Η δε παρουσία τους στα εσωκομματικά δρώμενα δεν είναι καθόλου… αναμενόμενη και διαχειρίσιμη, μιας και εκτιμάται ότι το Αριστερό Ρεύμα μπορεί να διεκδικήσει και να αποσπάσει το 30% των μελών της σύνθεσης της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Τυφώνας ο Πανναξιακός "σκόρπισε" 3-0 τον Νηρέα


Χωρίς να αντιμετωπίσει  ιδιαίτερα προβλήματα    η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού  ξεπέρασε και το εμπόδιο του Νηρέα Χίου με 3-0 σετ και  παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή με 9 βαθμούς διατηρώντας την διαφορά που είχε αποκτήσει στις δυο πρώτες αγωνιστικές από τις ομάδες που την καταδιώκουν στην κούρσα για τον τίτλο.Ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής ούτε και αξίζει να γίνουν σχολαστικές  αναλύσεις αναφορικά  με  την έκβασή του.

Ο Πανναξιακός  ήταν μια κλάση ανώτερος από τον αντίπαλό του  και στο ....

 Ο Φαήλος “απασφάλισε”…

Είναι από τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Είτε θα βρεθείς δίπλα του, είτε απέναντί του. Και στις δυο περιπτώσεις, φανατικά. Τόσο ως δικηγόρος όσο και ως πολιτικός, ενεργό και μάχιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και… με τις αποστάσεις του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης προκάλεσε πολλές φορές πλείστες αντιδράσεις και σχόλια με τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατύπωσε.

Το… αυτό κάνει και....

Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση Βενιζέλου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή




Ανοικτό πόλεμο με τη Χρυσή Αυγή ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τη Δευτέρα, λένε οι πληροφορίες, θα καταθέσει πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου και να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου κόμματος. Με άρθρο του ο Βενιζέλος χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας-ιδίως της ποινικής- και στο επίπεδο κανονισμού της Βουλής.
Φυσικά ο Μιχαλολιάκος δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία και απάντησε με σκληρό τρόπο στο ΠΑΣΟΚ. «Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να…

Εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ!


margarita
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» , αλλά και το «Βήμα της Κυριακής» το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου εμπλέκει στη λίστα Λαγκάρντ ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.
 Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο κ. Στασινόπουλος σε κατάθεση που έδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη  και επικαλούμενος τις μαρτυρίες δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού είναι η γυναίκα-μυστήριο με το .....

Τα «ορφανά» της Κεντροδεξιάς σε αναζήτηση προσανατολισμού


«Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται σίγουρα να κυβερνήσει με το ΚΚΕ, ούτε καν με τον Αλαβάνο, ενώ είναι ζήτημα αν θα έχει στο σχήμα του ακόμα και τον Λαφαζάνη.
Μπορεί όμως ωραιότατα να κυβερνήσει με τον Καμμένο και τον Μαριά!».
Η διαπίστωση ανήκει σε βουλευτή δεξιού κόμματος που παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ...

Οι Κορωνιαδιάτες χορεύουν με Λέτα και Πολυχρόνη


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου σας προσκαλεί στον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Gallery" οδός Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Φιλοθέη.
Θα διασκεδάσουμε με την ΛΕΤΤΑ ΚΟΡΡΕ, τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ και τον ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΡΡΕ και το συγκρότημά τους!
Ώρα προσέλευσης 21.00
Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ το άτομο, για πλήρες μενού (και νηστίσιμο) κρασί, μπύρες και αναψυκτικά απεριόριστα!
Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα του συλλόγου 210-8655438 και 210-8674914