slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεγάλο πανηγύρι στο Γαλάτσι από την Ο.Ν.Α.Σ


Ένα μεγάλο Ναξιώτικο γλέντι μια Εκπληκτική εκδήλωση  που θύμισε άλλες εποχές  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου  παραμονή του Άγιου Νικοδήμου στο Γαλάτσι από την   Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων (Ο.Α.Σ) .  Περίπου   650 Ναξιώτες  γέμισαν το γήπεδο Μπάσκετ  απέναντι από το μαγαζί του Τζέκου και  χόρευαν μέχρι τις αυγιες

Η Φιλωτίτισα Φωτεινή  Βασιλάκη  live στην εκδήλωση της  Ο.Ν.Α.Σ 2013 ΕΔΩ ......

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΟΕ)

Αθήνα 15 Ιουλίου 2013
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 ο Χαράλαμπος Κόκκινος  εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Μετά την εκλογή του δήλωσε:
΄΄Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου του Δ.Σ. της.....

ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων - Οχι στις απολύσεις

Εκπαίδευση και Υγεία χάρισμα στους ιδιώτες.
Εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην ανεργία
Η κυβέρνηση της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 12.500 εργαζομένους στο δημόσιο για να τους οδηγήσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση σύμφωνα με τις διαταγές της Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση διαλύει την τεχνική εκπαίδευση, με την.....

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής για την 24ωρη απεργία


Με το πολυνομοσχέδιο που  κατατίθεται για ψήφιση, ετοιμάζεται  νέα σφαγή και επιδρομή στο  λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους  ήδη πετσοκομμένους μισθούς και  συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων  στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην υγεία.
Η ανεπάρκεια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο από τους Δήμους, όσο και από το κράτος γενικότερα, με τις απολύσεις που ετοιμάζουν θα γίνει ακόμα χειρότερη. Τα ήδη υποβαθμισμένα χωριά μας θα....

3η συνάντηση παραδοσιακής μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου




Πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2013, η Τρίτη, σε επίπεδο Περιφέρειας, Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.
 Ρεκόρ συμμετοχών και αντιπροσωπευτικότητας είχε φέτος η μεγάλη αυτή Συνάντηση, αφού συγκεντρώθηκαν στην Αμοργό περί τους 120 νέους μουσικούς και συνοδούς τους από 17 νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Η διοργάνωση έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων) με συμμετοχή του Δήμου Αμοργού και των τοπικών πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων και είχε την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.
Ο Συνάντηση περιλάμβανε τέσσερεις μουσικές παρουσιάσεις, στη Χώρα, στην Αρκεσίνη, στην Αιγιάλη και στα Κατάπολα αντίστοιχα.

Ο Guardian ανακαλύπτει τις «εξωπραγματικής ομορφιάς» Μικρές Κυκλάδες


 Αυτή είναι μια Ελλάδα που δεν περίμενα να δω». Όταν ένας αρθρογράφος του Guardian αποφασίζει να επισκεφτεί με τον δεκάχρονο γιο του τη Νάξο και στη συνέχεια τα Κουφονήσια, το αποτέλεσμα είναι ένα αποθεωτικό άρθρο για τις «εξωπραγματικής ομορφιάς» Μικρές Κυκλάδες. Παρακάμπτοντας τη λατρεία του αρθρογράφου για την Ιλιάδα, την Οδύσσεια, το μύθο του Μινώταυρου και την Αριάδνη, που εντελώς συγκεχυμένα στο μυαλό του συνδέονται με τη Νάξο, είναι συγκινητική και απολύτως αυθεντική η περιγραφή του για τη Νάξο, το Κουφονήσι, την Ηρακλειά. Και είναι τόσο ενθουσιασμένος γι' αυτή τη «λαμπρή γωνιά του κόσμου» που αποφαίνεται: «Αυτή είναι η Ελλάδα που δεν περίμενα να δω». Μεταφράζουμε:

Η ΠΕΔ Ν.Αιγαίου για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

 dekavalasΕπιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και τους Βουλευτές του Νομού, σχετικά με την «κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:  

Ακριβά και εφέτος τα ακτοπλοϊκά

Ακριβά και εφέτος τα ακτοπλοϊκά
Ακριβά και εφέτος τα ακτοπλοϊκά
 Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι. Με μειωμένη κατά 30% την επιβατική κίνηση, τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, εξαιτίας των ψαλιδισμένων μισθών και συντάξεων, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες φέτος είναι ... συγκρατημένες.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα εισιτήρια των πλοίων θεωρούνται φτηνά.

"Πολιορκούν" τη ΝΔ στη Συγγρού οι δημοτικοί αστυνομικοί


Έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού βρέθηκαν και πάλι το πρωί οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, επιχειρώντας μια μίνι-πολιορκία στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόλυσή τους, μετά από σχετικό σχεδιασμό του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τριήμερο "μλακ αουτ" στους δήμους ( ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ )


Σε αναστολή λειτουργίας των δήμων προχωρά σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη μετά από το ψήφισμα και την απόφαση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στους ΟΤΑ.
Επιπρόσθετα, στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε οι δήμαρχοι να ζητήσουν ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους πρόταση. Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων τονίζουν ότι την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου θα προχωρήσουν σε πορεία προς τη Βουλή για να επιδόσουν το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων ενώ βασική πρότασή τους, αποτελεί η θέση να δημιουργηθεί πλατφόρμα για διαδημοτική κινητικότητα. Αναλυτικό .....

Φωτογραφίες της Κατερίνα Ν. Κοττάκη.

ΦωτογραφίαΦωτογραφία
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΦωτογραφίαΦωτογραφία