slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τη δικαίωση κατά του φασισμού και του ναζισμού; Άρθρο του Νίκου Συρμαλένιου στην Κυριακάτικη Κontra

Tο αρθράκι αυτό δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε τίποτα άλλο παρά στη μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινή­ματος και της Μάγδας Φύσσα, που σφραγί­στηκε με την ιστορική απόφαση του τριμε­λούς εφετείου και την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» ως εγκληματικής οργάνωσης και ως απόλυτα ένοχης για τη δολοφονία του Παύ­λου Φύσσα καθώς και για τους βαρύτατους τραυματισμούς και τις επιθέσεις εναντίον των αιγύπτιων αλιεργατών και των συνδι­καλιστών του ΠΑΜΕ.

Κλιματική κρίση και Αριστερά-Άρθρο του Νίκου Συρμαλένιου στην εφημερίδα Αυγή

 Η δεξιά νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση διψά για «επενδύσεις», οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και καχύποπτες



Ανάμεσα στους άξονες και τις προτάσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, που κατά τα φαινόμενα αποτελούν και ένα είδους προπομπού του επικαιροποιημένου προγράμματος που θα τεθεί σε διαβούλευση προς το συνέδριο, είναι και ο άξονας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παρουσία της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων & ΟΝΝΕΔ Νάξου στα εγκαίνια του νέου σταθμού της ΑΔΜΗΕ στην Νάξο.



 

Τη Τρίτη 13 Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου που έλαβε χώρα στη Νάξο. Το έργο αυτό σηματοδοτεί την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό σύστημα.

Στο νέο χώρο του ΑΔΜΗΕ συναντήσαμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση ,τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο ,τη Βουλευτή Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό ,τον πρόεδρο του ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα, καθώς και πλήθος ακόμη στελεχών της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Χατζηδάκης έκανε εκτενή αναφορά για τη λειτουργία του σταθμού όπως και για την αναπτυξιακή και ασφαλή Ενεργειακή Διασύνδεση των Κυκλάδων. 

Αλήθειες και ψέματα για την ημερίδα της Σύμης

 Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Σύμη στις 10-10-2020 για την καθαρή ενέργεια υπό την αιγίδα της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθαρή ενέργεια. Η τοποθέτησή μου στην εκδήλωση στηρίχθηκε στην συσσωρευμένη εμπειρία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησο καθώς και στην ουσιώδη προσέγγιση των επιμέρους ζητημάτων που προκύπτουν.

Αποτελεί αναγκαιότητα η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και η αποτροπή πραγματικής και αισθητικής υποβάθμισης της μοναδικής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής και του περιβάλλοντος των νησιών μας από κάθε εσφαλμένη χωροθέτηση εγκαταστάσεων και τεχνικού ή μηχανολογικού εξοπλισμού. 

Tροπολογία των Βουλευτών Νικόλαου Συρμαλένιου και Νεκτάριου Σαντορινιού

 Επισυνάπτεται τροπολογία των Βουλευτών Νικόλαου Συρμαλένιου και Νεκτάριου Σαντορινιού  με θέμα <<Επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος των χορτολιβαδικών εκτάσεων στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου>> στο  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΜε τίτλο : 
«Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον », που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια.

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

 

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2020

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα 

στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»  

και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα


Για τις τουρκικές προκλήσεις

Δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιου Καλπάκη: "Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν «ποινές χάδι» στους ναζί"

Δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιου Καλπάκη, για την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής

"Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν «ποινές χάδι» στους ναζί"

 

"Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν «ποινές χάδι» στους ναζί εγκληματίες", διεμήνυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, τονίζοντας σε on camera δήλωσή του πως "οι ανακοινώσεις των ποινών για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες τους οδηγούν στη φυλακή".

"Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα με το νέο ποινικό κώδικα θα εκτίσει περισσότερα χρόνια στη φυλακή, παρέα με τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης", δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: "Επιβεβαιώνεται πως το μόνο που ενδιέφερε τη ΝΔ ήταν μέσα από τα ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να κρύψει την αλήθεια".

 

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννη Κρητικού, σε δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Κουνάκη : Ο Παναγιώτης Κουνάκης "χάθηκε" στους μαθηματικούς και πολιτικούς υπολογισμούς

!


 

Κάθε πρόταση του κ. Κουνάκη και ένα ψέμα: «Η ΠΝΑΙ καθυστέρησε και πήρε τα λιγότερα χρήματα» ισχυρίζεται.

Η αλήθεια: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα έχουν τουλάχιστον όσο χρόνο έχει κάθε άλλη επιχείρηση από οποιαδήποτε Περιφέρεια της Ελλάδας σε κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας. Άλλες περιφέρειες δίνουν δύο και άλλες δίνουν τρεις εβδομάδες προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών.  Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αφήνει τρεις εβδομάδες προθεσμία. Η κατάθεση, ο έλεγχος των στοιχείων και οι πίνακες θα βγουν για όλες τις Περιφέρειες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Η εκταμίευση θα γίνει, επίσης για όλες τις Περιφέρειες, το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διοργανικές διαπραγματεύσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών για να καταστεί Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης».

Με τη συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Επίτροπο Συνοχής Ελίζα Φερέιρα και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξη Γιούνους Ομαρζί ξεκίνησε ουσιαστικά η διαδικασία των διοργανικών διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης βάσει της πρότασης που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τη Νάξο επισκέπτεται από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης


Τη Νάξο επισκέπτεται από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με αφορμή των εγκαινίων της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού, τα οποία έγιναν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, καθώς και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, τον Έπαρχο Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη και την περιφερειακή σύμβουλο, Ευδοκία Κατσάνη.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων είπε: 

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 13 χρόνια κάθειρξη στην ηγεσία της Χ.Α.: Τι σηματοδοτούν οι ποινές – Η παράμετρος των αναστολών