slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΡΤ και ΑΝΤ1 ζωντανά από την κεντρική εκδήλωση των γαστρονομικών γιορτών της Ε.Α.Σ. Νάξου!



Το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στις Κάπαρες στην Αγία Άννα, η κεντρική εκδήλωση της 14ης Γιορτής Πατάτας Νάξου και του 5ου Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα κεντρικά δελτία ειδήσεων δύο καναλιών, της ΕΡΤ και του ΑΝΤ1, συνδέθηκαν live με το νησί μας μεταδίδοντας όλες τις πληροφορίες μα και όμορφες εικόνες από τη γιορτή!

Πρόσκληση εγκαινίων στο προεκλογικό μας κέντρο



Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30.

Παρακαλούμε δε και την κοινοποίηση του παρόντος στις σελίδες σας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Εκ του γραφείου τύπου
Νομικού Γεωργία

Τρεις εκπομπές έκαναν πρεμιέρα με... Νάξο και τις γαστρονομικές γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε σήμερα για τρεις εκπομπές ισάριθμων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών της Ελλάδας και ξεκίνησε με... Νάξο και τη 14η Γιορτή Πατάτας και το 5ο Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Αρχικά, η δημοφιλής εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο», συνδέθηκε live με το νησί μας και έμαθε, από τον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστο Νέζο, για την κεντρική εκδήλωση του event της Ε.Α.Σ. Νάξου, η οποία είναι απόψε στις 21:00 και στη διάρκεια της θα σερβιριστούν στους επισκέπτες 600 κιλά Πατάτες Νάξου!

Στην κάμερα μίλησαν και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Σ. με το Πανεπιστήμιο, καθώς και ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Σχολής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος και φυσικός, Νίκος Δρης, που έθιξε το θέμα των φετινών εκδηλώσεων της Ε.Α.Σ., «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία», τονίζοντας πως η κλιματική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά το κλίμα της Νάξου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, καθαρίζοντας… πατάτες κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση! Η σύνδεση έκλεισε με όμορφες νησιώτικες μελωδίες από τους Στελλίνα Κονιτοπούλου (φωνή), Νίκο Μάκαρη (βιολί) και Αντώνη Κονιτόπουλο (λαούτο)!

Δείτε το απόσπασμα:

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα και οι «Δύο στις Δέκα» της ΕΡΤ, που επίσης συνδέθηκαν ζωντανά με το νησί μας και τον Χρήστο Νέζο και πληροφορήθηκαν τα πάντα για τις γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη σημερινή κεντρική εκδήλωσή τους.

Ιδιαίτερη, μάλιστα, αναφορά έγινε στο ότι στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης θα λάβει χώρα μία πολύ σημαντική performance άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα των φετινών γιορτών της Ε.Α.Σ., το οποίο είναι «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία». Συγκεκριμένα, οι καταξιωμένοι εικαστικοί Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου θα παρουσιάσουν την «Animalia», μία διαμαρτυρία για την εξαφάνιση των ειδών λόγω της κλιματικής κρίσης, ενώ θα αναφερθούν και στην ιστορία της Νάξου.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν ακόμη η Ναταλία Δραγούμη, η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός, που είναι καλεσμένη στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ., καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος κάλεσε εκ νέου όλους να παρευρεθούν απόψε στην κεντρική εκδήλωση του event.

Δείτε το απόσπασμα:

Τέλος, με Νάξο και τις γιορτές της Ε.Α.Σ. σήκωσε αυλαία για φέτος και το «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24.

Ο μετεωρολόγος του καναλιού, Δημήτρης Παπαϊωάννου, είναι ένας από τους μετεωρολόγους των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών που θα βραβευθούν στην αποψινή κεντρική εκδήλωση των γιορτών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τη σημαντική τους προσφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας μέσω των καιρικών τους προβλέψεων, στο πλαίσιο του θέματος των δύο γαστρονομικών γιορτών που είναι «κλιματική αλλαγή και γαστρονομία».

Ο ίδιος ο Δ. Παπαϊωάννου, λοιπόν, με φόντο… υπέροχη ναξιώτικη θέα, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Action Σαββατοκύριακο» για τη συμμετοχή του στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για το πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει την παραγωγή της περίφημης Πατάτας Νάξου.

Δείτε το απόσπασμα:

Κοινό Τηνίων - H Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Κοινό Τηνίων» συμμετέχει, για 3η φορά, στις δημοτικές εκλογές


Ο Πέτρος Κουσουνάδης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Κοινό Τηνίων», κατέθεσε τη δήλωση κατάρτισης συνδυασμού για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Όσοι διοίκησαν στο παρελθόν αποτελούν μέρος του προβλήματος και η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής στον Δήμο μας είναι πλέον επιτακτική. Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε, μαζί μας, μέρος της λύσης.

Η Τηνος μπορεί να διαλέξει το μέλλον που της αξίζει.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Κοινο Τηνίων!

Θηραϊκή Πολιτεία: Στα Φηρά ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος

Ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας, υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος 
περιόδευσε σήμερα με στελέχη της Παράταξης στα Φηρά. Επισκέφτηκε εμπορικά 
καταστήματα και καταστήματα εστίασης, συνομίλησε με επαγγελματίες και απλούς 
πολίτες, συνάντησε επισκέπτες, ανταλλάσσοντας απόψεις και εξηγώντας το Πρόγραμμα της 
Παράταξης.
Για την πρωτεύουσα του τόπου μας, τα Φηρά, η Θηραϊκή Πολιτεία έχει μελετήσει και 
σχεδιάσει σημαντικά έργα και δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της. Ανάμεσα 
σε αυτά προβλέπονται:  Η υλοποίηση έργων ανάπλασης εντός της πόλης  Η βελτίωση της εικόνας της καθαριότητας  Η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του Διαζώματος η οποία θα βελτιώσει 
αισθητά τα θέματα κυκλοφορίας εντός της πόλης.  H Δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων του τελεφερίκ για 
τους επιβάτες της κρουαζιέρας. και η δημιουργία εφαρμογής χρονοκατανομής
(time slot) επιβατών τελεφερίκ με στόχο την αποφυγή της παρατεταμένης 
αναμονής επιβατών και συνωστισμού.  Η υλοποίηση τεχνικών επεμβάσεων προστασίας και σταθεροποιήσης πρανών των 
Φηρών.  Η εφαρμογή του Berth Allocation
 Η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου των Φηρών.  Η ολοκλήρωση της Βιοκλιματικής Ανάπλασης Κοντοχωρίου
 Η σύνταξη μελέτης και ολοκλήρωση βιολογικού καθαρισμού στο Λιμένα Φηρών  Η αναβάθμιση της πεζοπορικής διαδρομής Φηρών – Οίας 
#ΕΧΟΥΜΕ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


---
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου