Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πάνω από 480.000 συμπολίτες μας) τον Δεκέμβριο θα λάβουν το διπλάσιο ποσό.

«Στο SURE θα ενταχθούν μέτρα που αφορούν στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που ελήφθησαν από την αρχή της πανδημίας», διευκρίνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Και αποκάλυψε πως ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» που είχε εξαγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατεθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

«Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν το διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Το επίδομα θα ξεκινά από 200 ευρώ κατ’ έλάχιστον και θα αυξάνεται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Συνολικά θα ωφεληθούν με τον τρόπο αυτόν 482.335 μέλη νοικοκυριών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Και συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σε δηλώσεις τους την Πέμπτη το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: