slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διπλό και ηχηρό «συμφωνώ» λέει η «γαλάζια» βάση στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει τα επώδυνα οικονομικά...

Δημοσκόπηση της "Pulse" ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΧΗ. ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Διπλό και ηχηρό «συμφωνώ» λέει η «γαλάζια» βάση στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει τα επώδυνα οικονομικά μέτρα και να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συντάχθηκε με την κυβερνητική «γραμμή». Αντίθετα, για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το νόμισμα «κάθεται» στην άλλη όψη: Η πλειονότητα διαφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο-σοκ, καθώς και να αποπέμψει τους τρεις βουλευτές Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου.

Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, ο απόηχος της απόφασης του πρωθυπουργού να πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης του μηχανισμού οικονομικής στήριξης γίνεται «εκκωφαντικός» για την κοινωνία και οι πολίτες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις, συσπειρώνονται σε ένα κοινό μέτωπο κατά των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου. Τόσο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. όσο και οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των μέτρων, γυρίζουν την πλάτη στην απόφαση του πρωθυπουργού να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση: το «ρεύμα» κατά των κυβερνητικών επιλογών, τέσσερις μέρες μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, φαίνεται ότι «δυναμώνει», καθώς 8 στους 10 πολίτες αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση και την πορεία της οικονομίας, ενώ οι 6 στους 10 είναι κατηγορηματικοί αφού απαντούν με απόλυτο τρόπο «σίγουρα ναι». Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72%, χαρακτηρίζει τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε και ψήφισε η κυβέρνηση ως «άδικα».

Ενδεικτικό της «στροφής» της κοινής γνώμης και του τέλους της ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δείχνει ως υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 56% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει άδικα τα μέτρα. Οι ίδιοι ψηφοφόροι χαρακτηρίζουν λάθος την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τους τρεις βουλευτές που δεν πειθάρχησαν με την κομματική γραμμή, καθώς το 53% δηλώνει ότι διαφωνεί με την αποπομπή τους. Αντίθετα, οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές του: Το 67% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. συμφωνεί με την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να πει «όχι» στο πακέτο-σοκ της κυβέρνησης, ενώ το 65% συμφωνεί με την απόφασή του να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην κρίσιμη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό 64% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. διαφωνεί με τη στάση που τήρησε η τέως υπουργός Εξωτερικών.

Στο ερώτημα ποιος αδικείται περισσότερο από τα νέα οικονομικά μέτρα, το 35% απαντά «όλοι» και ακολουθούν «οι συνταξιούχοι» με ποσοστό 32% και οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 20%. Το κοινό μέτωπο των πολιτών στη σημερινή κατάσταση προκύπτει και από την απάντηση που δίνουν στο ερώτημα αν συμφωνούν με την πρόταση βουλευτών να ελεγχθούν αυστηρά τα οικονομικά στοιχεία των υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων των τελευταίων είκοσι ετών: Η απάντηση σε ποσοστό 94% είναι «σίγουρα ναι» και 2% «μάλλον συμφωνώ».

Οπως εκτιμούν εκλογικοί αναλυτές, η τάση που καταγράφεται σήμερα, στην αφετηρία μιας νέας οικονομικής πραγματικότητας για τους πολίτες, θα είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα των κομμάτων εξουσίας, μετά τις επιλογές των ηγεσιών τους. Και προσθέτουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί στην κρίσιμη αυτή κατάσταση βαθμολογούνται αυστηρά από τους πολίτες, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από τα δεινά οικονομικά μέτρα.



Κυριακή, 09 Μαΐου 2010

http://pitsirikos.net/

Υποθέτω πως όλοι έχουμε προσέξει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται σε 30 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης μέσα σε μια ημέρα, να μη λέει τίποτα, αλλά να αντιμετωπίζεται ως μεγάλη προσωπικότητα. Φαντάζομαι ότι θέλετε να μάθετε πώς γίνεται αυτό:.Οι σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη -και της οικογένειας Μητσοτάκη- με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι εξαιρετικά φιλικές, αλλά, κυρίως, επαγγελματικές.

Όταν η κυρία Μπακογιάννη θέλει να μιλήσει, μια ολόκληρη ομάδα δημοσιογράφων -από διαφορετικά μέσα- κινητοποιείται και την βγάζει σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες και περιοδικά. Φυσικά, αφιλοκερδώς...

Αν και η κυρία Μπακογιάννη μιλάει χωρίς να λέει τίποτα, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι την αντιμετωπίζουν ως ιερή αγελάδα. Θα το έχετε αντιληφθεί...

Τώρα, η κυρία Μπακογιάννη έχει γνωρίσει την αποδοκιμασία του κόσμου και αποφάσισε ξαφνικά να δώσει μάχη για το καλό της Ελλάδας ως ανεξάρτητη βουλευτής. Τα καμμένα χαρτιά δεν δίνουν μάχες - τα καμμένα χαρτιά πετιούνται στα σκουπίδια.

Οι ιδιοκτήτες των σιχαμερών ΜΜΕ δεν θα αφήσουν τόσο εύκολα την κυρία Μπακογιάννη να πάει στο σπίτι της. Αφενός σκέφτονται πως μπορεί να τους είναι ακόμα χρήσιμη σε κάποιο επόμενο στάδιο και αφετέρου η κυρία Μπακογιάννη θα έχει στα συρτάρια της κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για όλους αυτούς. Η μοίρα τους είναι κοινή.

Αν θέλουμε την ανατροπή του σάπιου πολιτικού σκηνικού, οφείλουμε να τελειώνουμε με τις Μπακογιάννες και αυτούς που τις στηρίζουν. Είναι στο δικό μας χέρι.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Αυτό είναι πια μια κίνηση αγάπης προς την πατρίδα μας. Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους.

Σύσκεψη Συν-Κυκλαδικής για το Σχέδιο “Καλλικράτης”

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

(Πανκυκλαδική σύσκεψη 8/5/2010)

Με συμμετοχή των νομαρχιακών συμβούλων Νίκου Συρμαλένιου και Ηλία Αθυμαρίτη, καθώς και εκπροσώπων από τα νησιά Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Κέα, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο και παρατηρητών από τα Δωδεκάνησα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/5 πανκυκλαδική σύσκεψη της Κίνησης μας, με θέμα το Σχέδιο “Καλλικράτης” και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την εισήγηση καθώς και από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για:

α) το συγκεντρωτικό χαρακτήρα του “Καλλικράτη”, που επιχειρεί τη μεταφορά της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης στην αυτοδιοίκηση και ενισχύει το δημαρχοκεντρικό και περιφερειαρχοκεντρικό μοντέλο με τη δυνητική και όχι υποχρεωτική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στα παρακάτω όργανα

β) τη διατήρηση του αντιδημοκρατικού συστήματος στην εκλογή των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ και τη μη καθιέρωση της απλής αναλογικής

γ) τη μερική μεταφορά πόρων χωρίς τη θεσμοθέτηση μιας δημοσιονομικής-φορολογικής μεταρρύθμισης υπέρ της αυτοδιοίκησης

δ) τη συρρίκνωση των υπηρεσιών με την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και τον κίνδυνο να βρεθούν στον αέρα ακόμα και μόνιμοι ή και αορίστου χρόνου, λόγω καθυστέρησης εκπόνησης των νέων οργανισμών

ε) το μετέωρο βήμα συγκρότησης των αιρετών περιφερειών, εξ αιτίας της συνύπαρξης των κρατικών γενικών διοικήσεων, αλλά και της διατήρησης πολλών αρμοδιοτήτων στο κεντρικό κράτος

Πιο ειδικότερα σε ότι αφορά στο εκλογικό σύστημα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επισημάνθηκε το απαράδεκτο του αποκλεισμού της δυνατότητας σταυροδότησης υποψηφίων εκτός της στενής εκλογικής περιφέρειας που για το Ν. Αιγαίο θα είναι τα πρώην επαρχεία, ενώ υπήρξε καθολική εναντίωση για την προσάρτηση του επαρχείου Κέας-Κύθνου στην εκλογική περιφέρεια της Σύρου

Σε ότι αφορά στους Δήμους, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχία για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μικρών νησιών, είτε ως αυτόνομων Δήμων, είτε προσαρτημένων με μεγαλύτερο Δήμο (Μικρές Κυκλάδες), αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τη στελέχωση των υπηρεσιών και την υλοποίηση των μεταφερόμενων δραστηριοτήτων.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, τονίστηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών με προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, καθώς και στη συγκρότηση συσπειρώσεων και δημοτικών κινήσεων που θα αντιμετωπίσουν συλλογικά τις κατά τόπους επιλογές.

Τέλος σε ότι αφορά στις περιφερειακές εκλογές, τονίστηκε η ανάγκη άμεσου συντονισμού μας με τα Δωδεκάνησα, έτσι ώστε από κοινού να ετοιμαστούμε έγκαιρα για την ανάδειξη και την προβολή των προγραμματικών θέσεων, αλλά και της εκλογικής καθόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

9/5/2010 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να διαφημίζονται και οι ταινίες και το site του από την ΕΡΤ;


Το αφεντικό Κούλογλου στην υπάλληλο Μπήλιω
Ο Άνθρωπος στα παλιά του λημέρια. Τώρα ως νικητής. Επί χρόνια είχε αμειφθεί πλουσιοπάροχα από την χρυσή αγελάδα ΕΡΤ. Κάποια στιγμή τέλειωσαν τα τάλαρα και οι αγάπες της συνεργασίας και απεπέμφθη. Κατήγγειλε λογοκρισία. Το ΠΑΣΟΚ τον δικαίωσε και τον αποκατάστησε στον πολυθρόνο του ΔΣ της ΕΡΤ.
Τώρα συνεντευξιάζεται από μία υφισταμένη του, την Μπήλιω Τσουκαλά. Καταδεκτικός άνθρωπος. Συγχρωτίζεται με τα χνώτα της εργατιάς. Τα σέβη μας.

ΥΓ: Η λεζαντούλα κάτω από το πρόσωπό Του ίσως να δημιουργεί συγχύσεις και παρανοήσεις. Παρακαλούνται οι κοντρολιέρηδες να την αφαιρέσουν.
ΥΓ 2: Διαφημίζονται και οι ταινίες Του και το site Του. Το service της ΠΑΣΟΚάρας είναι φουλ κομπλέ και πάνω τούρλα. Ελπίζουμε άνευ αντιμισθίου. Ο άνθρωπος κάνει τέχνη κι ας είναι στο ΔΣ.
ΥΓ 3: Η Υψηλότητά Του είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια ήταν καταστροφικά για την ΕΡΤ. Εκείνος απεπέμφθη το 2008. Συνεπώς άντεξε ο κακομοίρης τρία χρόνια δυστυχίας και ταλαιπωριών από την Μαύρη Δεξιά του Καραμανλή που του λέρωνε τα χέρια με τα απαίσια ευρώ που προέβλεπε το συμβόλαιό του και ήτανε γιομάτα μικρόβια.
ΥΓ 4: Διαβάστε κι αυτό το άρθρο-παρέμβαση που έγραψε Εκείνος με τα χεράκια Του.
ΥΓ 5: Ημείς Τον μνημονεύσαμε εδώ.

Γιάννης Βρούτσης: Προσχεδιασμένη επιλογή η στάση που κράτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ., μίλησε στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης. Ο Κυκλαδίτης πολιτικός, υποστήριξε ότι η κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά, επεδίωξε τη διαγραφή της από το κόμμα καθώς θεωρεί ότι η στάση που κράτησε η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν προσχεδιασμένη επιλογή και εκτίμησε ότι δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο κομματικό μηχανισμό που θα έχει απήχηση στον ελληνικό λαό. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κερδίζει πόντους καθημερινά.

Αποστάσεις κράτησε ο πρώην . Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος από τη στάση που κράτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε χθες στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων. Ο κ. Κόκκινος διαφοροποιήθηκε από τη στάση που κράτησε η κ. Μπακογιάννη ψηφίζοντας ΝΑΙ στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. και χαρακτήρισε αναμενόμενη τη διαγραφή της από τη Ν.Δ.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του στην αιρετή Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, είπε ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις του μετά την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης»

Παναγιώτης Ρήγας: Σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα


Στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων μίλησε χθες, Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε τα μετρά σκληρά αλλά αναγκαία για να μη χρεοκοπήσει το κράτος. Είπε ακόμη ότι για να μην αποτύχουν τα μέτρα και για να μην επιβληθούν ακόμη σκληρότερα, θα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά οι κρατικοί μηχανισμοί και η δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί οι οποίοι παρανομούν και κλέβουν το κράτος. Είπε ότι η αποστολή της κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολη, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να αγωνισθεί εντατικά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της εξόδου από την κρίση.

Προβληματισμός για τα ακτοπλοϊκά , αισιόδοξος για την κίνηση του καλοκαιριού

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς εμφανίστηκε προβληματισμένος ενόψει της επικείμενης τουριστικής σαιζόν,. μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα της Νάξου Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κίνηση του καλοκαιριού, ιδιαίτερα των ξένων τουριστών που έχουν κάνει ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα το γλυκόπικρο τέλος της έκθεσης και η βράβευση των δυο κορυφαίων κυριών του Νησιώτικου τραγουδιού

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της τουριστικής έκθεσης της Νομαρχίας Κυκλάδων στο Μετρό του Συντάγματος, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Παρά το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες της έκθεσης Δευτέρα και Τρίτη η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, στη συνέχεια λόγω των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, ο κόσμος εμφανίστηκε φοβισμένος και λίγοι ήταν αυτοί που μετακινήθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας. Οπότε, η τελική αποτίμηση της έκθεσης είναι γλυκόπικρη, λόγω των αρνητικών συγκυριών που παρουσιάστηκαν.

Στα θετικά της τουριστικής έκθεσης ήταν η υλοποίηση της προτάσεως (να που και το Επαρχείο Νάξου έκανε και μια πρόταση και μάλιστα σωστή ) του Επαρχείου Νάξου να βραβευτούν η μεγάλη ερμηνεύτρια του Νησιώτικου τραγουδιού κ. Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη και η Δανακιωτισα λαϊκή στιχουργό Ειρήνη Χάλκου, Για την ζωή και το έργο των δύο βραβευθέντων μίλησε ο Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές . Τις βραβεύσεις έκαναν ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσαίος και ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάϊλας. Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή συναυλία της ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. με τραγούδια του Αιγαίου τα οποία ερμήνευσε η Μαρία Σουλτάτου. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Ανδρέας Πυλαρινός με σολίστ τον Μανόλη Κόττορο.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Βουλευτές του Νομού, Νομάρχης και Αντινομάρχες της Νομαρχίας ,Δήμαρχοι των Νησιών, Έπαρχοι των Νησιών , ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ., ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Υ.Τ., Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πολύς κόσμος.


Νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν ακόμα με τις δημοσκοπήσεις

Από Factorx |
Τo ερώτημα έτσι όπως τέθηκε στους ερωτώμενους στην δημοσκόπηση της Alco ήταν κατευθυνόμενο προς μία μόνο απάντηση αφού διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Το παραθέτω κάτω: «Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;» (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1813537)

Το ερώτημα είναι καταφανώς παραπλανητικό γιατί το πρόγραμμα ΔΝΤ δεν αποτρέπει τον κίνδυνο χρεωκοπίας, απλά τον μεταθέτει τρία-τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά τη λήξη του(όταν θα ξαναγυρίσουμε στις αγορές).

Συγκεκριμένα, η πιθανότητα χρεωκοπίας μετά το πρόγραμμα ΔΝΤ θα είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι σήμερα αφού (όπως το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται), το δημόσιο χρέος θα είναι στο 140% του ΑΕΠ, σαφώς μεγαλύτερο από το σημερινό.

Επομένως, η ερώτηση κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είχε τη μορφή:

«Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ή υπέρ της απόρριψής του με ΑΜΕΣΟ κίνδυνο χρεοκοπίας

Η δικαίωση του ηγετη Αντώνη Σαμαρά

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

Από Factorx | Σαβ. 08 Μαι 2010, 23:14 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε, Πρώτη Σελίδα.

Τι συζητάει αυτό το Σαββατοκύριακο η Ε.Ε.;

1. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού διαχείρισης-επίλυσης κρίσεων για τα κράτη της Ευρωζώνης.

2. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου στόχος του οποίου θα είναι διασώζει τα κράτη της ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία.

3. Τη δυνατότητα, η Ε.Κ.Τ να αγοράζει ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης (κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τους κερδοσκόπους)

Όλα αυτά είναι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, από καιρό!

Τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις:

1.Κατ’ αρχήν ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας, δεν ήταν μόνο ελληνική, αλλά και πρόβλημα της Ευρωζώνης. Αυτό, για όσους επέμεναν να δυσφημούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

2. Μπορούσε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Αυτό που εδώ και καιρό φωνάζει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν ακούει!

3. Ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν ήταν υποχρεωτική!

4. Πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί το αποδέχθηκε; Μήπως για να δικαιολογήσει τη σκληρότητα των μέτρων που μας επέβαλε;

5. Μήπως τελικά το ΔΝΤ είναι το τίμημα που πρέπει να καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου.\

6. Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα ότι επιλογή του ελληνικού λαού ήταν «σοσιαλιστική βαρβαρότητα με άρωμα ΔΝΤ» ή πτώχευση!

Συμπέρασμα:

Πρώτον, όσο περνάει ο καιρός, κάθε μέρα και περισσότερο, θα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο ΔΝΤ από επιλογή.

Δεύτερον, για αυτό το παιχνίδι που απογείωσε τα περίφημα spreads πάνω από τις 1000 μονάδες, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν.

Τρίτον, ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να φορτώσει τη δική πολιτική αδυναμία στην κυβέρνηση Καραμανλή, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε ελληνικό! Επί έξη μήνες ταλαιπώρησε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τον πανάκριβο λογαριασμό θα κληθεί να πληρώνει, άγνωστο για πόσο, ο ελληνικός λαός.

Τέταρτον, ότι υπήρχε και άλλη, για την ακρίβεια το ΔΝΤ, δεν ήταν λύση.

Τέλος, το γεγονός και μόνο ότι άνοιξε αυτή η συζήτηση, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά, που από την αρχή ήταν αντίθετος στη λύση του κ. Παπανδρέου.

Σημαίνει και κάτι άλλο: πόσο ορθή ήταν η απόφαση του να καταψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή.

Από εδώ καις το εξής το επόμενο στοίχημα είναι να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βγάλει από την μέγγενη του ΔΝΤ το ταχύτερο δυνατό. Πριν διαλυθεί η κοινωνία μας και εκατομμύρια άνθρωποι οδηγηθούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα για την ημέρα της μητέρας

Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, εορτασμός που αποτελεί την παγκόσμια και διαχρονική αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας, ως του ατόμου που δίνει ζωή, δημιουργεί νέους ανθρώπους αλλά και τους στηρίζει σε όλο το βίο της.
Η γιορτή της μητέρας αποτελεί τη γιορτή της μοναδικής και ακατάλυτης, άδολης αγάπης, της αφοσίωσης της στοργής και της ελπίδας αλλά και την αναγνώριση της υψηλής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
Σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους λαούς όπως και στον ελληνικό, η μάννα αποτελεί το σύμβολο της αγάπης, το σύμβολο του πιο κοντινού μας ανθρώπου σε χαρά και λύπη, το σύμβολο του σεβασμού και της αναγνώρισης ενός έργου σημαντικού και απαραίτητου για την οικογενειακή αλλά και την κοινωνική συνοχή.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που οι περισσότερες μητέρες έχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις παράλληλα με την επιμέλεια του σπιτιού και των παιδιών τους, η πολιτεία οφείλει και πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο και να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη μητέρα αρωγός και συμπαραστάτης στον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει, δηλαδή της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης.
Τιμώντας τη μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος.
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη ζωή που χαρίζει, για τις θυσίες που κάνει και για όλα αυτά που συμβολίζει.
Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου.

Παναγιώτης Ρήγας
Βουλευτής Κυκλάδων



Γεώργιος Ν Παπαμανώλης

ark/papamanolis1.jpg Μήνυμα για την γιορτή της Μητέρας

Η 2η Κυριακή του Μάη έχει εδραιωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στην μητρότητα και όλοι τιμούμε το ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πιο στοργικό αλλά και το πιο πανίσχυρο πλάσμα πάνω στη γη.

Γι’ αυτό και την μαγική αυτή λέξη, στο άκουσμα της οποίας λυγίζουν και πιο « δυνατοί », την χρησιμοποιούμε και σε άλλες έννοιες, προκειμένου να εμφυσήσουμε την μοναδικότητα που περικλείουν, όπως Μάνα Γη και Μάνα Πατρίδα.

Είναι η πρώτη λέξη που ψελλίζουμε και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά συνιστά μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Χαρίζει πνοή μέσα από την πνοή της και πολλές φορές ζωή από την ζωή της. Δίκαια συνιστά το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και κατ’ επέκταση κάθε ζωής πάνω στο πλανήτη.

Συνιστά την ψύχη της οικογένειας και την ασίγαστη, αδιάκοπη και ακούραστη κινητήριο δύναμη που ζεσταίνει και καθησυχάζει όλους στην αγκαλιά της, ενώνει όλους δίπλα της αλλά και τους εμψυχώνει με αστείρευτη δύναμη, κουράγιο και θέληση, αντλώντας όλα τα παραπάνω από τα δικά της αποθέματα. Είναι τόσο πλημμυρισμένη από συναισθήματα αγάπης, φροντίδας και αυτοθυσίας που συχνά δεν περισσεύει χώρος για τις δικές της ανάγκες, όνειρα και επιθυμίες.

Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε όσα πιο πολλά όνειρά της μπορούμε, για να της χαρίσουμε με την σειρά μας, ένα χαμόγελο, μια ηθική ικανοποίηση για ότι έχει στερηθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την δύσκολη αποστολή της και να αναγνωρίσουμε τις θυσίες που έχει κάνει για μας, τον πόνο που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που μας έφερε στον κόσμο, μα πάνω από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την καθολική της αφοσίωση και αγάπη που μας προσφέρει από την πρώτη μας κιόλας ανάσα.

Αλλά και η πολιτεία έχει καθήκον να της συμπαρασταθεί και να μην την αφήσει μόνη της, αλλά να μεριμνήσει και να εγγυηθεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες μητέρες!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες των Κυκλάδων!

Χρόνια Πολλά σε αυτές που θα γίνουν σύντομα μητέρες!

Χρόνια Πολλά σε όσες μας λείπουν και βρίσκονται μακριά μας!

Ο Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Γιώργος Ν. Παπαμανώλης


Ερμούπολη 7/5/2010




«Nα μην ψάχνουμε για τους ικανούς και τους καλύτερους» Προκαλεί και σοκάρει το Πανελλήνιο η ομολογία της νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ!!!



Αυτή η νοοτροπία που θεσμοθετήθηκε στη συνείδηση του Έλληνα από το 1981 και μετά μας οδήγησε μέχρι εδώ.Η νοοτροπία του βολέματος των ημετέρων...

Κυνικά και ωμά το είπε και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά...





κι αντί να βρίσκεται αυτή εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκαν εκτός ΠΑΣΟΚ οι πραγματικά ιδεολόγοι βουλευτές του κινήματος......

πηγή : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=132463&cid=6
pyrgos-news.blogspot.com