slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης ρωτάει για τις συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κόρωνο της Νάξου.

 Απευθυνόμενος σε κάθε αρμόδιο της ΔΕΔΔΗΕ, σας θέτω υπόψη σας και εγγράφως τις πολύ συχνές διακοπές ρεύματος και στην Κόρωνο, το χωριό που εκπροσωπώ. Δεν γνωρίζω την αιτία ή τις αιτίες, αλλά όποιος κι ότι κι αν φταίει το θεωρώ απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο 2020 και να μην υπάρχει η πρέπουσα υποδομή και  να βυθιζόμαστε κάθε τόσο στο σκοτάδι! Επί του θέματος, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε τι ακριβώς χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία της παροχής ρεύματος στα χωριά μας, ώστε αν είναι κάτι που είναι πάνω από τις δικές σας δυνάμεις, να απευθυνθούμε ως αιρετοί στο αρμόδιο υπουργείο, για να σας παράσχει τις όποιες δυνατότητες για τυχόν υποδομή που μπορεί να χρειάζεστε. 

Κατερίνα Μονογυιού: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει περήφανους τους Έλληνες.

1.Αρχικά θα μου πείτε/πεις τα βασικά για σας/σένα αγαπητή Κατερίνα: Καταγωγή, οικογένεια, επάγγελμα, πολιτική ενασχόληση, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, κλπ.

Κατάγομαι από τη Μύκονο , βέρα Κυκλαδιτισσα δηλαδή , μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια που μου έδωσε αρχές και αξίες και μου έμαθε να πιστεύω στο Θεό. Σπούδασα διατροφή και διαιτολογία στη Κρήτη , ενώ το μικρόβιο της πολιτικής νομίζω το έχω κληρονομήσει από τον παππού μου . Aσχολήθηκα επαγγελματικά ως διαιτολόγος , καθώς είχα δικό μου γραφείο στην Αθήνα , η πολιτική όμως με κέρδισε και αποφάσισα πριν 8 χρόνια να ασχοληθώ με τα κοινά. Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να περνάω με τους ανθρώπους που αγαπώ και να ασχολούμαι με τη αγιογραφία.

2. Κεντροδεξιά, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Νέα Δημοκρατία, ΟΝΝΕΔ και Κ. Κ. Μητσοτάκης… γιατί; Τι σε κέρδισε στην πλευρά/παράταξη αυτή;

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 Της Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου

Φιλόλογου

Πρόεδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα του Αγιασμού, της επίσημης έναρξης του Σχολικού έτους, πληθαίνουν οι αιτιάσεις από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του Υπουργείου παιδείας σε πολλά θέματα. Όμως η Αντιπολίτευση (όλοι, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ), παραβλέπουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική αγωγή, έχουν γίνει έγκαιρα οι διορισμοί κι οι τοποθετήσεις των Αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια από την ηγεσία του Υπουργείου να είναι συνεπής και να προλάβει με το πρώτο κουδούνι να ανταποκριθούν τα σχολεία μας στα νέα δεδομένα της covid εποχής. Για πρώτη φορά προσλαμβάνονται, μέσω των Δήμων καθαρίστριες/καθαριστές πλήρους ωραρίου, με θετικά οφέλη πρώτα για τα σχολεία (παραμονή τους στο σχολείο καθ'όλη τη διάρκεια του ωραρίου), και μετά για τους ίδιους (μισθολογικά). Έχουν σταλεί έγκαιρα οδηγίες σε όλα τα σχολεία για τον τρόπο λειτουργίας, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. προβαίνει ακόμη, στην άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με οδηγούς και εξ αποστάσεως μαθήματα. 

Περί κινητοποιησεων

 Νάξος - Κοινωνία - Παραιτήθηκε από πρόεδρος του συλλόγου μαζικής εστίασης ο  Γ.Παπαδόπουλος - Κυκλάδες Voice

        H   Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ως Πανελλαδικός  θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των  επαγγελματιών της Μαζικής Εστίασης  ενημερώνει τα μέλη της στην περιφέρεια του Νομού Κυκλάδων  πως δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση για «δήθεν» απεργιακές κινητοποιήσεις στην εστίαση, κατά το διάστημα από 16-22 Σεπτεμβρίου.

Το σύνδρομο της ήττας


Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου


ΤΕΛΙΚΑ ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 δεν υπέστησαν απλώς τρεις μεγάλες ήττες. Υπέστησαν, όπως φαίνεται, και μια βαθιά συναισθηματική αλλοίωση, η οποία τείνει να αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου. Αν επρόκειτο για μικρά παιδιά, θα το λέγαμε «θα σου κάνω ό,τι μου έκανες». Δεν πρόκειται όμως για μικρά παιδιά, αλλά για έναν τέως πρωθυπουργό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και το εν λόγω σύνδρομο είναι κάτι πέραν της ανταπόδοσης και πέραν των πραγματικών γεγονότων. Αρα, ανάγεται σε άλλες σφαίρες και επιστήμες.

Νάξος: Έκρηξη σε σπίτι - Ένας τραυματίας



Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 5 το πρωί, στην περιοχή της Κορωνίδας Νάξου. Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε υπήρχε ένας τραυματισμός ενώ το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.