slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Συνέδριο για την Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών, με ειδική αναφορά στη λειτουργία Υδατοδρομίων».

 

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου που διοργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων. Το Συνέδριο με τίτλο «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες» ήταν η πρώτη εκδήλωση του Δικτύου με φυσική παρουσία, μετά από περίπου δύο χρόνια και στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Συγχαρητήρια επιστολή εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου

 εμπορικοσ κεφαλιδα-δοκιμη2.JPG


                                                                                                                                  ΝΑΞΟΣ  1/11/2021

Συγχαρητήρια επιστολή  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου


    Με την ολοκλήρωση των εκλογών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου χθες Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους δύο υποψήφιους εκπρόσωπους του στην εκλογική διαδικασία.

     Συγκεκριμένα συγχαίρουμε τον π. Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Στρατούρη Ευάγγελο για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου καθώς και ως Αντιπρόσωπος στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΣΕΕ).

Παραχώρηση χώρου από το Δήμο Μήλου για τη στέγαση του αρχείου του ΙΚΑ


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη με την οποία επανέρχεται στο αναπάντητο αίτημα που συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι των νησιών Μήλου, Σίφνου και Κιμώλου σχετικά με την παραχώρηση χώρου από τον Δήμο Μήλου για τη μεταφορά και στέγαση του αρχείου του ΙΚΑ από τον Πειραιά στη Μήλο, προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:

Ψήφισμα Δ.Ε. Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας για εκδημία Μητρ. Διοσπόλεως Προτερίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΝ ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΗΣ ΝΑΞΟΥ

           


                                                 

                                                           

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α



Ἐν Νάξῳ σήμερον τῇ 22 τοῦ μηνός Ὀκτωβρίου 2021 συνελθοῦσα ἐκτάκτως ἡ Διοικοῦσα  Ἐπιτροπή τοῦ Πανναξιακοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος Παναγίας Ἀργοκοιλιωτίσσης Νάξου ἐπί τῷ θλιβερῷ ἀγγέλματι τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας τοῦ ἐκ Κορώνου Νάξου καταγομένου μακαριστοῦ Μητροπολίτου Διοσπόλεως (τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας) κυροῦ Προτερίου (Παυλοπούλου), τά μέγιστα προσενεγκόντος εἰς τήν προσπάθειαν ἀνεγέρσεως τοῦ νέου Ἱεροῦ Ναοῦ καί τῆς ἐν γένει προβολῆς τοῦ Πανναξιακού Ἱεροῦ Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου, κατά την πενταετῆ διακονίαν του στήν Ἱεράν Μητρόπολιν Παροναξίας,


Ὁμοφώνως ἀποφασίζει τά κάτωθι


1ον Νά πενθηφορήσῃ τό Ἱερόν Προσκύνημα καί νά ἀναρτηθοῦν μεσίστιοι αἱ σημαῖαι αὐτοῦ ἐπί τριήμερον.

2ον Νά τελεσθῇ ἐπιμνημόσυνος Ἀκολουθία, κατά τήν ἡμέραν καί ὥραν τῆς ἐν Ἀθήναις τελέσεως τῆς Ἐξοδίου Ἀκολουθίας, εἰς τόν Ἱερόν Ἐνοριακόν Ναόν Ἁγίας Μαρίνης Κορώνου, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου.

3ον Νά ἀναρτηθῇ ἡ φωτογραφία τοῦ κοιμηθέντος εἰς τήν Αἴθουσαν Ἐκδηλώσεων τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος.

4ον Νά ἐκφρασθοῦν τά συλλυπητήρια τῆς Δ.Ε. τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος εἰς τἠν οἰκογένειαν τοῦ ἐκλιπόντος.

5ον Νά πραγματοποιηθῇ ἕν ἐκ τῶν ἑπομένων ἐπισήμων μνημοσύνων του εἰς τό Ἱερόν Προσκύνημα.

6ον Νά προετοιμασθῇ εἰδικόν ἀφιέρωμα πρός δημοσίευσιν εἰς ἑπομένην ἔκδοσιν τοῦ περιοδικοῦ «Παναγία Αργοκοιλιώτισσα».

7ον Νά ἀναγραφῇ εἰς μνημόνευσιν διηνεκῆ τό ὄνομα αὐτοῦ ἐπί τῶν Διπτύχων τῆς Ἱερᾶς Προθέσεως.

8ον Νά ἐπιδοθῇ τό παρόν ψήφισμα εἰς τήν οἰκογένειαν τοῦ ἐκλιπόντος καί νά δημοσιευθῇ εἰς τόν τοπικόν τύπον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ  ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΑΡΧΙΜ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ










Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΟΣΜΑΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ



ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ


Κυριακή 07 Νοεμβρίου Νοεμβρίου 2021 οι εκλογές στο Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»


Τo Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» πραγματοποιεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού συμβουλίου και των μελών στο Δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΕΣΕ) την ερχόμενη Κυριακή 07 Νοεμβρίου Νοεμβρίου 2021 . 

     Μέλη του Σωματείου είναι όλοι οι ιδιοκτήτες  επιχειρήσεων καταστημάτων Μαζικής Εστίασης-Υγειονομικού ενδιαφέροντος  ή μέλη εταιρειών αυτών (Εστιατόρια, Καφέ, Μπαρ, Ουζερί, Καφενεία, Ζαχαροπλαστεία. Ταβέρνες, Σνακ Μπαρ, Κέντρα Διασκέδασης, Αναψυκτήρια κλπ) τα οποία δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη της ταυτότητάς τους.  Το Σωματείο διοικείται από 7μελές συμβούλιο τριετούς θητείας όπως ορίζεται από το καταστατικό περί επαγγελματικών συνδικαλιστικών Σωματείων. 

ΔΕΕΠ Κυκλάδων της ΝΔ συνεχίζει με πρόεδρο τον Χρήστο Καφτηράνη

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , από την Γραμματεία Οργανωτικού , σας ανακοινώνουμε τη νέα ΔΕΕΠ Κυκλάδων.
Πρόεδρος : Χρήστος Καφτηράνης

Μέλη ΔΕΕΠ κατά αλφαβητική σειρά:

Δωρεά τα βιβλία του Ακαδημαϊκού Στεφάνου Δ. Ήμελλου στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


 Σημαντικά επιστημονικά συγγράμματά του και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου, που προάγουν την επιστημονική έρευνα, προσέφερε στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Νάξιος Ακαδημαϊκός κ. Στέφανος Δ. Ήμελλος.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τον κ. Ήμελλο για την πολύτιμη προσφορά. Οι σημαντικές αυτές εκδόσεις όχι μόνο εμπλουτίζουν τη δημοτική βιβλιοθήκη μας αλλά συμβάλουν και στην πρόκληση ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού, καθώς τα βιβλία θα βρίσκονται πλέον στη διάθεσή του.

Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) : Γενική Συνέλευση και εκλογες


Προς Συλλόγους-Μέλη, Της Ο.ΝΑ.Σ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σύμφωνα με τα άρθρα 19, 20, 21 του καταστατικού της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και σε εκτέλεση της από 21 Οκτωβρίου 2021 απόφασης του Δ.Σ., σας καλούμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, στην οδό Ανταίου αρ. 47, Γαλάτσι.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Σε περίπτωση μη απαρτίας και αυτή τη φορά, η Γενική Συνέλευση θα γίνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, την επομένη Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και βρίσκεται σε απαρτία με όσους αντιπροσώπους και Συλλόγους παρευρίσκονται.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Απολογισμός δράσης Δ.Σ. 2020, 2021

  2. Οικονομικός απολογισμός Δ.Σ. 2020, 2021

  3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής 2020, 2021

  4. Προγραμματισμός δράσης 2022

  5. Οικονομικός προϋπολογισμός 2022

  6. Ορισμός Ημερομηνίας Αρχαιρεσιών για Δ.Σ. και Ε.Ε. – διαδικαστικά θέματα Αρχαιρεσιών

  7. Ορισμός εφορευτικής επιτροπής


Κάθε Σύλλογος-Μέλος μετέχει, εφόσον είναι ταμειακά εντάξει, με τους αντιπροσώπους του, που εκλέγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του καταστατικού της Ο.ΝΑ.Σ.

Παρακαλούνται οι Διοικήσεις των Συλλόγων για την άμεση ενημέρωση των αντιπροσώπων τους.

Παρακαλούνται όσοι παρευρεθούν στη συνάντηση να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα πρέπει να φορούν και μάσκα.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Θεοδωρικάκος: Τα αλλάζει ολα και την ηγεσία της Άμεσης Δράσης

Πέντε μέτρα αναβάθμισης και δύο θεσμικές πρωτοβουλίες από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μου παρέδωσε την Παρασκευή, εντός της πενθήμερης προθεσμίας που είχε τεθεί, το πόρισμα με την επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο αιματηρό περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής.

Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό Ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα

«Κοινοτική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ιερών ναών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά κοινοτική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ιερών ναών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές στους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής επισημαίνει οι ιεροί ναοί και τα ετοιμόρροπα καμπαναριά πολλών εξ αυτών αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης της περιοχής που επλήγη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Χατζηγεωργίου Ιφιγένεια:«Ευχαριστήριο προς το Κέντρο Υγείας Πάρου

»


Αμέσως μετά τον Αγιασμό είχαμε το πρώτο κρούσμα στο σχολείο μας. Ακολουθήσαμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και τις οδηγίες της υπηρεσίας μας, προβήκαμε σε ιχνηλάτηση επαφών και γενικά πράξαμε τα δέοντα. Κατά τον ίδιο τρόπο ενεργήσαμε και κατά την εμφάνιση του 2ου κρούσματος 10 ημέρες μετά. Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί από την έναρξη του σχολικού έτους συνολικά 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Για κάθε κρούσμα που εμφανίζεται είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ιχνηλάτηση επαφών και οι μαθητές/τριες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν κάποια rapid test σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες απλώς self test.

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων: δεν είστε διατεθειμένοι (ή ικανοί) να λύσετε αυτονόητα προβλήματα;

φωτογραφια κυκλαδικη.γρ
 Πριν λίγο καιρό στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έχασε τη ζωή του συμπολίτης μας ο οποίος πεζός επέστρεφε στο σπίτι του. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος τόσο από ανθρώπους που κάνουν γυμναστική, όσο και από άλλους που πηγαίνουν ή έρχονται από τα καταλύματά τους καθώς και

Τον τουριστικό σχεδιασμό του 2022 προχωρά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Δύο θεματικές συναντήσεις εργασίες πραγματοποίησε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο του τουριστικού σχεδιασμού για την περίοδο του 2022 κατά το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου. Η πρώτη συνάντηση είχε ως αντικείμενο τους πολυάριθμους πλέον παρόχους δραστηριοτήτων τουριστικού ενδιαφέροντος (activityproviders), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πέντε νησιά του Δήμου. Στις εισηγήσεις τους ο κ. Βαγγέλης Κατσαράς, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο κ. Δημήτρης Κούτουλας, τουριστικός σύμβουλος του Δήμου παρουσίασαν το μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που καλύπτουν οι activityproviders και ανέλυσαν τη σημασία που έχουν οι εν λόγω επαγγελματίες για την εικόνα του προορισμού και την ικανοποίηση που.......