slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης : ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ μετά την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για συντάξεις και αναδρομικά: Ο,τι κριθεί νόμιμο θα το αποδώσουμε

Έκκληση προς τους συνταξιούχους να μην ανησυχούν καθώς το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα στηθεί πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου, έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Εγώ θα πω ότι τα περιμέναμε όλα αυτά. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσαμε έντονη κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου ακριβώς στα σημεία που το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έκκληση προς όλους να μην ανησυχούν. Να αισθάνονται ήρεμοι ότι αυτή η κυβέρνηση ό,τι κριθεί από το ΣτΕ θα το αποδώσουμε στο σύνολο του και στο ακέραιο», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Εργασίες καθαρισμού και κοπή καλαμιώνα στο ποτάμo

 
Προτεραιότητα για το δήμο Νάξου είναι η καθαρή πόλη και τα συνεργεία βρέθηκαν στον Καλαμιώνα στο Ποτάμι, ενόψει και της χειμερινής περιόδου να καθαρίσουν από τα φερτά υλικά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βιώνει η χώρα μας τα

Συνεργασία της Περιφέρειας με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος είχε σήμερα το πρωί  στο γραφείο του, συνάντηση με τον  Γενικό Διευθυντή του Δικτύου  Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, Κώστα Κομνηνό.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η στενότερη συνεργασία της Περιφέρειας  με το Δίκτυο, προς όφελος των μικρών νησιών τα οποία είναι μέλη του.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης , για οριστική λύση στο πρόβλημα των ΧΑΔΑ στα νησιά


Το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την Περιφερειακή Αρχή, δεδομένου ότι η λειτουργία των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων, επιφέρει σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση στα νησιά
Η αναζήτηση οριστικής λύσης στο πρόβλημα των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που ακόμη λειτουργούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας , με τον νέο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο.

Δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας:
4η Οκτωβρίου 1974. Μία ξεχωριστή ημέρα.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
45 χρόνια αταλάντευτα δίπλα στον Άνθρωπο και στην Κοινωνία.
Υπερήφανοι για τις Αρχές και τις Αξίες μας.
Πιστοί και προσηλωμένοι στις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στους δρόμους που χάραξαν, ο

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεξιό»… διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» της Κουμουνδούρου με ΨΕΥΤΟ καραμανλικούς και πρώην ΑΝΕΛίτες

 ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Τις συνθήκες για να ανταποκριθούν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το επόμενο διάστημα δημιουργείται νέος πολιτικός φορέας ο όποιος θα συνδράμει στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και την κεντροδεξιά.

Αθρόες χορηγήσεις ΑΜΚΑ μέσω εγκυκλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αθρόες χορηγήσεις ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς που δήλωναν πρόσφυγες και αιτούνταν άσυλο, προκάλεσε εγκύκλιος του 2016 όπως προκύπτει από έγγραφα του υπουργείου Εργασίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια του υπουργείου Εργασίας Παρασκευή Τσάμη, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές ενημέρωσε τον νέο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, ζητώντας του να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις.

Η Δούρου και οι άποροι

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Δούρου και οι άποροι

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Μαθαίνω ότι ο Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής τραβάει τα μαλλιά του διότι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ για τους απόρους, κινδυνεύει να χαθεί από μέρα σε μέρα. Οι υπηρεσίες που ελέγχουν το πρόγραμμα έχουν θέσει την Περιφέρεια Αττικής υπό επιτήρηση και αν δεν γίνει κάτι πάρα πολύ γρήγορα, το επόμενο βήμα είναι η απένταξή της από το πρόγραμμα και η μεταφορά των χρημάτων αυτών σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου προσέχουν περισσότερο τους άπορους πολίτες τους.