slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθορίστηκαν οι κατηγορίες ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ και πως κοστολογούνται(ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε την 11η Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1236/11.4.2019) μία από τις σημαντικότερες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που ακόμη αναμένονταν για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019.
Πρόκειται για την Κ.Υ.Α. Χαρίτση – Χουλιαράκη, που εκδόθηκεκατ’ εξουσιοδότηση της παρ.3 του αρ.1 του ν.3870/2010, ύστερα από τη λήψη γνώμης της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, και καθόρισε ποιες παροχές και διευκολύνσεις αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των Συνδυασμών και των Υποψήφιων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα:

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Λέμε ΟΧΙ στις «Υπεραγορές τροφίμων» και στην LIDL


Με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την έγκριση ή μη χορήγησης άδειας ίδρυσης επιχείρησης λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών LIDL, δηλώνουμε την αντίθεση μας για την ίδρυση και λειτουργία τέτοιου είδους καταστημάτων στη Νάξο.
«Υπεραγορά τροφίμων» στην

Αυτά τα καταστήματα λειτουργούν σε βάρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νησιού μας, τα οποία απειλούνται με λουκέτο δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Δύναμη Δημιουργίας: Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία!


Σήμερα αφήσατε στο παρκέ την ψυχή σας. Ακόμα και τη στιγμή, που και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος πίστευε ότι όλα είχαν τελειώσει, με δύο ανατροπές, αποδείξατε σε όλους γιατί ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ αποτελεί πια μια εδραιώμενη δύναμη στο ελληνικό βόλεϊ και ειδικά σε όσους σας θεωρούσαν το αουτσάιντερ της σειράς. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ «Αξίζουμε καλύτερα» – Σε πανηγυρικό κλίμα η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης της εκδήλωσης με την εισαγωγή της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, μέχρι τις ολιγόλεπτες ομιλίες των υποψηφίων, αλλά και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το κοινό χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία
Σε κλίμα «νίκης» έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ στο Κέντρο Πολιτισμού, Ελληνικός Κόσμος.

Συγχαρητηρια Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη για την επιτυχία του Πανναξιακού

 Ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του Ναξιακού αθλητισμού και του Πανναξιακού έγραψαν απόψε τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού, με την πρόκρισή τους στον τελικό του Πρωταθλήματος! Η προσπάθεια των αθλητριών και του τεχνικού επιτελείου ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Νάξιους!
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της επιτυχίας αυτής, στις αθλήτριες, την τεχνική ηγεσία, στους φιλάθλους που βρίσκονται στο πλευρό των κοριτσιών αλλά και σε όλους τους υποστηρικτές της ομάδας!

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) τίμησε τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής κ. Μανόλη Κορρέ

Του Φιλόλογου Γιάννη Λογαρα 
Τιμητική εκδήλωση για το Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής κ. Μανόλη Κορρέ πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 το απόγευμα στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα. Για την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: οθόνη, σαλόνι και εσωτερικός χώρος

επιστήμονα (Ναξίου στην καταγωγή) μίλησε διεξοδικά (και με προβολή διαφανειών) ο ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης. Στον κ. Κορρέ κατόπιν προσέφερε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της ΟΝΑΣ ο πρόεδρος κ.
Μανώλης Καλαϊτζής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα. Το έργο του κ. Κορρέ αναγνωρίζεται πανελληνίως και διεθνώς και η εκδήλωση της ΟΝΑΣ ήταν μια οφειλόμενη τιμή του ναξιακού κοινού προς τον διακεκριμένο επιστήμονα.

Ο πρόεδρος της Απειράνθου Νάξου, Γιώργος Μπάκαλος: Δηλώνω "επαναστάτης" και δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ


Ο πρόεδρος της Απειράνθου Νάξου, Γιώργος Μπάκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που προσκάλεσε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι διαλέγει την οικογένειά του που κυριολεκτικά στερήθηκε τα πέντε χρόνια της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα Γ. Μπάκαλος: Δηλώνω "επαναστάτης" και δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ.
παραμείνει ενεργός πολίτης. Ευχαρίστησε