slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να γιατί έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου "Σχεδία"...Γράφει η Άννα Παπασταύρου

Αναζητούσα (ματαίως) κάποιον πωλητή της Shedia αυτό το μήνα. Είχα αναρτήσει όπως πάντα την υπενθύμιση για το τεύχος του Φλεβάρη, αλλά το τεύχος δεν μπορούσα να το βρω. Σήμερα μου έλυσε την απορία ένας γλυκύτατος πωλητής, όταν επέμεινα να μου πει το λόγο που δεν έβρισκα συναδέλφους του στα γνωστά σημεία πώλησης.

«Εικοσιένα βουλευτές ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου»

 Μάνος Κόνσολας - Γιάννης  Βρούτσης  
Επανακατατέθηκε, αυτή τη φορά με την υπογραφή εικοσιένα (21) βουλευτών που αποτελούν μέλη της Επιτροπής, το αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε θέσει το ζήτημα δύο φορές, αλλά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Μανιός, επικαλούμενος το γράμμα του κανονισμού, είχε θέσει ζήτημα υποβολής του αιτήματος από το ένα τρίτο των μελών της Επιτροπής.

Μ. Κόνσολας: «Η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί, μια εθνική καταστροφή όμως θα έχει βαρύτατο κόστος»

 
Διήμερη επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλο.

Οι κ.κ. Κόνσολας και Χαρακόπουλος είχαν σειρά επαφών με πολίτες και φορείς και επισκέφθηκαν διαδοχικά τις δομές της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου του νησιού, το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων, καθώς, επίσης, συναντήθηκαν με την αυτοδιοίηκηση και τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς του νησιού.

Η παραχώρηση του ΟΛΘ γίνεται με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, των περιβαλλοντικών όρων και των εργασιακών σχέσεων


 Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής

Την επικίνδυνη ακροδεξιά φρασεολογία «τα τελευταία απομεινάρια του κομμουνισμού», που χρησιμοποίησε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), κατήγγειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και σημείωσε ότι η φρασεολογία του βουλευτή της ΝΔ γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

«Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη ναυπήγηση σκαφών του Λιμενικού Σώματος», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη


«Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη ναυπήγηση σκαφών του Λιμενικού Σώματος», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος που είχε χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια από τουρκική ακταιωρό στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης της ναυπήγησης και άλλων τέτοιου τύπου σκαφών που φυλάσσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα καθώς και αν έχει τεθεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Στο τέλος Μαρτίου η διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου

 
Στο τέλος Μαρτίου η διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου
Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου
Στα τέλη του επόμενου μήνα, με πιθανότερες ημερομηνίες την 29η ή 30η Μαρτίου, πρόκειται να ξεκινήσει από τη Ρόδο το Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως προέκυψε, μετά από συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» σε Παροναξία, Ίο, Σαντορίνη για επτά μήνες

 
Ένα 11χρονο σύγχρονο γρήγορο πλοίο, το «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», βάζει στη γραμμή - «φιλέτο» των Κυκλάδων, Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη από 30 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου 2018 η «Hellenic Seaways» φιλοδοξώντας να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο από το επιβατικό κοινό.
Για επτά μήνες το... ταχύπλοο (28,4 κόμβους) «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» θα ενώνει τον Πειραιά με τα τέσσερα κυκλαδονήσια.
Το «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» θα ξεκινήσει τα

Δελτίο τύπου - Συναντήσεις του βουλευτή Κυκλάδων, Ν. Μανιού, στο Ευρωκοινοβούλιο

Δελτίο τύπου
Επαφές του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΒτΕ κ. Νικόλαου Μανιού στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Φεβρουαρίου 2018

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην «Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα» που διοργανώθηκε στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2018, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Μανιός είχε σειρά επαφών στις Βρυξέλλες, για την προώθηση ελληνικής πρότασης για τις χώρες με υψηλή ανεργία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, συναντήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με την εκτελούσα χρέη Προέδρου στην Επιτροπή Απασχόλησης του ΕΚ, Marita Ulvskog, την συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων, Ska Κeller (Γερμανία) και τους Rina Ronja Kari (Δανία) και Joao Pimenta Lopes (Πορτογαλία), συντονιστές της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ»


Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τη υποβολή αιτήσεων ένταξης στις δράσεις που αφορούν την βιολογική κτηνοτροφία του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
 Οι προκηρυσσόμενες δράσεις είναι:
·      Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία.
·      Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία.