slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!!!!!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ।ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ।ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΕΞΗ।
Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

πολιτική αγυρτεία: «λεφτά υπάρχουν»

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
3.000.000 ψηφοφόροι αντί Πρωθυπουργό διόρισαν ...Σύνδικο Πτώχευσης!


Ανάλυση δήλωσης Παπανδρέου...

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010


"Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά εγγυώμαι ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην Ελλάδα της παρακμής."

Θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος και να αναλύσω το τι είπε ο άνθρωπος που αυτοαποκαλείται "Πρωθυπουργός της Ελλάδας". Λέω αυτοαποκαλείται γιατί δεν του αναγνωρίζω καμία νομιμοποίηση καθώς εκλέχθηκε με ψέμματα και δεν κυβερνάει πλέον αυτός αλλά τα αμερικάνικα συμφέροντα (τα οποία δεν συμβαδίζουν και με τα δικά μας, αλλιώς δεν θα μας πείραζε).
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο κύριος Παπανδρέου πως την εννοεί την "Ελλάδα της παρακμής"; Εννοεί, αν πάρουμε στα σοβαρά την μετάφραση του μνημονίου, ότι είναι η Ελλάδα που "δημιούργησε" η Νέα Δημοκρατία στα 5,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση. Δηλαδή την Ελλάδα με την μειωμένη ανεργία (σε σχέση με την χρυσή εποχή Σημίτη) και την θετική ανάπτυξη εν μέσω κρίσης που είχε οδηγήσει όλη την Ευρώπη σε στασιμότητα. Και για αυτούς που το αμφισβητούν ας κοιτάξουν τα "στατιστικά" που οι ίδιοι επικαλούνται.

Λέει λοιπόν ο κ.Παπανδρέου ότι "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα που δώσαμε για να εξασφαλίσουμε 110 δισ. ευρώ για να προστατεύσουμε τη χώρα". Να ρωτήσω τώρα εγώ ο αφελής. Μας τα χάρισαν αυτά τα 110 δις ευρώ; Όχι φυσικά. Μας τα ΔΑΝΕΙΣΑΝ. Όπως και στο παρελθόν μας ΔΑΝΕΙΣΑΝ άλλα 90 για τα 5,5 χρόνια Ν.Δ.

Απλά μαθηματικά λοιπόν. Για 3 χρόνια δανειστήκαμε 110 δις ευρώ με επιτόκιο περίπου στο 3% με 4% (μέσο όρο). Επί Καραμανλή δανειστήκαμε 90 ΔΙΣ με επιτόκιο 2% με 2,5% για 5,5 χρόνια!!!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι όχι μόνο ρήξη με το παρελθόν δεν γίνεται, αλλά πάμε και χειρότερα.

Και συνεχίζω: Το χρέος αυξάνεται όσο οι προϋπολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Σύμφωνοι; Ο μόνος τρόπος να μειωθεί το χρέος είναι να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Σωστά; Σωστά... Οπότε μειώνοντας το έλλειμμα δεν μειώνουμε το χρέος. Πρέπει να μηδενίσουμε το έλλειμμα για να σταθεροποιήσουμε το χρέος και να έχουμε πλεόνασμα για να μειώσουμε το χρέος. Φέτος λοιπόν, με τα μέχρι τώρα νούμερα και αν πάνε καλά αυτά τα μέτρα και αποδώσουν θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα κατά 36% περίπου. Αυτό βέβαια σε σχέση με την περσινή χρονιά που το έλλειμμα έκλεισε σύμφωνα με τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ 6 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από αυτά που υπολόγιζε η Ν.Δ.

Οπότε σύμφωνα πάλι με τα μαθηματικά, φέτος θα κλείσουμε το έλλειμμα εκεί που το υπολόγιζε η Ν.Δ. πέρσι!!! Μόνο που θα έχουμε δανειστεί περισσότερα από κάθε φορά και θα έχουμε πάρει ένα σωρό μέτρα που δεν θα αποδώσουν παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Θα χρειαστούν και παραπάνω μέτρα.

Λογικά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έκανε μια τρύπα στο νερό. Το μόνο που έκανε στην ουσία είναι να πάρει τα δικά μας και δικά σας χρήματα και να τα δώσει στους δανειστές μας με μεγάλο κέρδος.

Αυτά τα απλά μαθηματικά λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δήλωση Παπανδρέου είναι ψευδής και ότι αυτός και η κυβέρνησή του είναι ένοχοι ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Αντιμετωπίστε τα αυτά με επιχειρήματα να σας δω ΠΑΣΟΚια...!!! Και αυτές είναι μόνο οι πρώτες δύο φράσεις του καθυστερημένου σας που ανέλυσα...

"Το όνειρο του πρώην Δημάρχου Ιου Γεωργίου Πουσσαίου"

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010



"...(και νυν Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης) και του στενού του συνεργάτη και σημερινού δημάρχου ΄Ιου Γεωργίου Βολικάκη …...έγινε πραγματικότητα.
…. Ξαφνικά και μετά από 50 χρόνια τουρισμού στο νησί ο δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι εμείς οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων παράλληλα με την παραλαβή των κρατήσεων μας στο λιμάνι, προσπαθούμε να πάρουμε και πελάτες που πιθανόν να μην έχουν κάνει κράτηση και δεν τους αφήνουμε να πάνε προς την πλατεία να δουλέψουν τα τουριστικά γραφεία και το ξενοδοχείο του .
Εβαλε λοιπόν τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Ιου και πήρε μια διάτρητη απόφαση τύπου "αποφασίζουμε και διατάζουμε" που εφαρμόζεται από χθες, να μας στείλει να περιμένουμε τους πελάτες μας 200 μέτρα μακριά από τον σημείο αποβίσασης των, και μάλιστα αντίθετα από την ροή εξόδου του λιμανιού που μονοδρομήθηκε φέτος προς την πλατεία.
Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, κανόνισε να μας αστυνομεύει η μισή δύναμη των 24 λιμενικών του λιμεναρχείου Ιου που άξιο διερεύνησης είναι πως ήρθαν φέτος με τέτοια κρίση τόσοι λιμενικοί στην Ιο , να κάνουν τι με 2-3 πλοία που έρχονται τη βδομάδα, να μας βλέπουν στα μάτια και να μας ρίχνουν κλήσεις-πρόστιμα των 300 € και πάνω κατά περίπτωση άν αντιληφθούν ότι δίνουμε τυχόν πληροφορίες για τα καταλύματα μας.
Να μάθετε κύριε δήμαρχε ότι πλέον οι τουρίστες εν έτη 2010 ξέρουν που θα μείνουν πριν έρθουν στο νησί. Τώρα αν δεν έχετε κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας δεν σας φταίνε αυτοί που έχουν έστω και αυτές τις λίγες.
Να μας αφήσετε λοιπόν στην πλατεία, εκεί που παραλαμβάνουμε τους πελάτες μας εδώ και 50 χρόνια και να σας λείπουν οι εξυπνάδες."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η αντίσταση είναι ανεπαρκής

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010

Η αντίσταση στην κυβέρνηση Τσολάκογλου είναι ανεπαρκής !!!
Δεν πέτυχε τον στόχο της η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το πλήθος των απεργών που διαδήλωσαν προχθές στην Αθήνα ήταν πολύ μικρότερο από εκείνο της 20ής Μαΐου και φυσικά δεν επιδέχεται σύγκριση κανενός είδους με τη μεγαλειώδη πορεία της 5ης Μαΐου. Αντί λοιπόν να τρομάξει την κυβέρνηση Παπανδρέου και να την υποχρεώσει σε αναδίπλωση, αντιθέτως την ενθαρρύνει να προχωρήσει σε ακόμη πιο επιθετικά μέτρα περαιτέρω λεηλασίας των αποδοχών των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Το Μέγαρο Μαξίμου σίγουρα θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Αλλωστε κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Πασοτζίδικο ξεκατίνιασμα

Σαν τις Κατίνες της τσακώνονται στα φιλικά τους blog οι φίλοι του Τάκη .του Στράτου του Θανάση του Νίκου του Νικόλα του Γιατρού για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Νάξου . Αγαπητοί φίλοι του Πρασίνου Βήματος είναι τέτοιο το ξεκατίνιασμα που γίνετε μέσα στο blog του Ανάξιου που εμείς οι Ναξιοι όχι μόνο δεν επιχαίρουμε για τις βολές κατά του «βουλευτή που κυβερνάει τη Νάξο» όπως λέτε , άλλα απεναντίας ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΣΑΣ διότι το νησί μας πληρώνει το ξεκατίνιασμα σας
Διαβάστε το ξεκατίνιασμα μέσα από το blog του α-ναξίου

"Ο Νίκος Λεβογιάννης δηλώνει παρών;"
46 Σχόλια )
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
"Με μια ενδιαφέρουσα, εμπεριστατωμένη και άκρως πολιτική παρέμβαση στο ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ....ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ αισθητή την πολιτική του παρουσία." ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2007

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ;
30 Ιουνίου 2010 8:40 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο Νίκος Λεβογιάννης χωρίς αμφισβήτηση είναι ένας μορφωμένος Ναξιώτης με πολιτική εμπειρία και γνώση για τα τοπικά προβλήματα.
Ίσως η απουσία του για αρκετό χρονικό διάστημα είναι μια μορφή αυτοκριτικής και ίσως αν του δοθεί η ευκαιρία να λειτουργήσει έξω και μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς να είναι πολύ χρήσιμος ειδικά σε αυτή τη μεταβατική φάση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
30 Ιουνίου 2010 8:48 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο κ. Λεβογιάννης είναι ο βασικός τροφοδότης του συμπαθητικού blog ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ.
Η αναδημοσίευση αυτή την εποχή του γνωστού άρθρου του που γράφτηκε πριν 3 χρόνια και που στην ουσία των λεγομένων του συμφωνώ, είναι τυχαία;
Δε νομίζω.
30 Ιουνίου 2010 8:58 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μην ασχολείστε με ξοφλημένους και καμένα χαρτιά. Όταν έπρεπε να δηλώνει "παρών", όταν ήτανε βουλευτής, πού έβοσκε;
Για τα καζάντια της Νάξου έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για να το παίζει ή μάλλον να τον...παίζετε ως από μηχανής Θεό. Εντάξει, χωριανός σας είναι, αλλά σε κουτσό άλογο ποντάρετε, σαν τη Γαλλία ή την Ιταλία να πούμε.
30 Ιουνίου 2010 9:23 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Τυχαία είναι η ανάρτηση του blog Κορωνίδα. Τυχαία όμως δεν είναι η αναδημοσίευση του άρθρου εδώ. Αν ανατρέξει κανείς στο τι ειπώθηκε στην σύσκεψη στην Ιπποκράτους (υπό τον Λάμπρο Μίχο) και ποια ήταν η πρόταση του κ. Στράτου Φουτάκογλου, θα κατανοήσει πολλά για τις σχέσεις του blog με το ΒΗΜΑ Της ΝΑΞΟΥ
30 Ιουνίου 2010 9:28 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε μια χρονική στιγμή που όλα τα γνωστά ονόματα "παίζουν" και όταν το όνομα του κ. Λεβογιάννη "έπεσε" και μέσα στη συνεδρίαση της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για το πράσινο χρίσμα
30 Ιουνίου 2010 9:31 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΤΑ, ΞΕΥΤΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ.
30 Ιουνίου 2010 9:36 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΩΡΕ, ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ?
30 Ιουνίου 2010 10:11 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Βιάζεστε πολύ.
Από τη μια μεριά υπάρχει ο Μαράκης που ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ είναι λύση ανάγκης μια και δεν καλύπτει τις ανάγκες του για τον «Καλλικράτη» και από την άλλη, ΟΛΟΙ οι άλλοι μαζί που ακόμα ψάχνονται και όσο ψάχνονται τόσο ενισχύεται ο Μαράκης.
Συμφωνώ με μια παλαιότερη ανάρτησή σας που λέτε ότι στις εκλογές θα πάμε με άλλους υποψήφιους.
Το παράξενο είναι ότι αυτοί που έβαλαν το Γρυλλάκη στο χορό, τώρα ψάχνουν άλλη πλάτσα να χορέψουν. Απλά γίνονται αναξιόπιστοι.
Ας μην κάψουν και το χαρτί του Λεβογιάννη που προσωπικά είχα και έχω πολλές ενστάσεις για τη βουλευτική του πορεία, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους ΔΕΝ είναι καμένος.
30 Ιουνίου 2010 10:32 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Πριν λίγο η Αλιμπέρτη στο ράδιο τα διάβασε όλα και είπε ότι χθές προχθές δεν θυμάμαι ο Φωτάκογλου πρότεινε το Λεβογιάννη για δήμαρχο. Άρα κάτι τρέχει.
30 Ιουνίου 2010 10:39 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Έτσι άγριο που τον βλέπω στη φωτογραφία το Λεβογιάννη, είναι έτοιμος να σας χυμήξει. Γι' αυτό μη γράφετε παπαριές γιατί τα κρατά και δε τη βγάζετε καθαρή.
30 Ιουνίου 2010 10:45 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΥΛΛΑΚΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ), ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ(Α) ΠΡΟΣΩΠΟ(Α) ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
30 Ιουνίου 2010 11:49 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
«Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν
τα άρματα,
τώρα κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια»
30 Ιουνίου 2010 1:13 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο Στρατούλης τη Στελίδα θα εκπροσωπεί;
30 Ιουνίου 2010 1:15 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΝΑΞΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΞΟΣ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ , ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ....
30 Ιουνίου 2010 1:51 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ;
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ-ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ-ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΣΥΧΩΡΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΕΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ... ΛΥΜΑΤΩΝ
30 Ιουνίου 2010 2:26 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΤΑ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ" ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΤΣ. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΜΕ ΣΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, ΠΑΡΟΠΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ Η ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΤΟΛΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΡΑΜΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
30 Ιουνίου 2010 3:06 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ . ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΕΠΛΕΙΞΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΙΖΕ. ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ. ΕΓΩ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΣΟΚ ΦΟΡΑΓΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΖΙΝ ΖΙΒΑΓΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΥΣΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΘΕΛΕ Ο ΛΑΟΣ. ΤΩΡΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΕΣ BOSS ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΞΥΝΙΖΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ..ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ταρζανακος
30 Ιουνίου 2010 3:26 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Τι δουλειά έχουν οι κρεμμυδάδες στο νέο δήμο;
30 Ιουνίου 2010 3:43 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Επίτηδες βάλατε την ανάρτηση για να ξεσπάσουν κάποιοι κομπλεξικοι. Βάλτε και τον Ιάκωβο ξανά να γίνει χαμός. Ή είσαστε προβοκάτορες ή θέλετε να αυξήσετε τα χτυπήματα. Όλα για να δείξεται οτι σας διαβάζουν αλλά το νάξιο δεν θα τον φτάσετε όσο και να σπριντάρετε.
30 Ιουνίου 2010 4:28 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Καλώς τον ονειροπαρμένο του 30 Ιουνίου 2010 3:43. Τον επαγγελματία της α-εργίας, τον διορισμένο από τον Μαράκη ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Οι Κωμιακίτες έβγαζαν και βγάζουν κρεμμύδια με ΔΟΥΛΕΙΑ. Ο Κορωνιδιάτης βγάζει μόνο όνειρα και ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ!!! Συμπέρασμα; Ο Μανωλάς δεν θέλει τον Λεβογιάννη ούτε ζωγραφιστό. Τυχαίο; Δε νομίζω.
30 Ιουνίου 2010 4:42 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
• o νάξιος το έβαλε εσείς κάνετε τις παρθένες.
Η νέα γενιά είναι εδώ http://yakoumis.blogspot.com/
30 Ιουνίου 2010 4:58 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γιάσου νέα γενιά. Αφήστε τις αρχιδιές για το γερο ξούρα Λεβογιάννη, αφήστε τον στην ησυχία του να ξεκοκκαλίζει τη συνταξάρα(λίγο θα ζηλεύει με το Τσοχατζόπουλο, το Μαντέλη και το Τσουκάτο που κονόμησαν πιο πολλά και ΟΛΟΙ το ξέρανε και κάνανε μόκο-όλοι πακέτο, φούστα-μπλούζα) και πιάστε λεβεντιές μου τον Ιάκωβο. Άνοιξε(μπλογκ) και μας περιμένει.
30 Ιουνίου 2010 6:21 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Αν ο γεροξούρας όπως τον λες μπαίνει στο μάτι του Μανωλά, εμένα μου μοιάζει για καλό. Καιρός να ξεσκαρτάρουμε με μερικούς
30 Ιουνίου 2010 7:31 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΟΛΟΙ, ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ-ΜΑΝΩΛΑΔΕΣ-ΜΑΡΑΚΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ. Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
30 Ιουνίου 2010 7:46 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Καλά τα λες. Φτάνει πια με τα ΛΗΓΜΕΝΑ. Σταμάτα να τα παίρνεις κι εσύ όμως γιατί μάλλον από τα πολλά ληγμένα δε βλέπεις ότι έχουν γκριζάρει τα μαλλιά του "ατίθασσου νιάτου", του ΓΡΥΛΛΑΚΗ σου, και έχεις ξεχάσει ότι υπήρξε υπάλληλος στο Επαρχείο Νάξου. Το ΜΕΛΛΟΝ σου λοιπόν, ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ σου έχει παρελθόν...και μάλιστα μακρινό παρελθόν.ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ.
30 Ιουνίου 2010 8:34 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΒΆΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
30 Ιουνίου 2010 8:41 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΤΑΝ, ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ, ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΞΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ;
30 Ιουνίου 2010 8:43 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εκανε μπλογκ αλλά δεν τολμάει να βάλει και σχόλια. Δε θα προβαβένει να
διαβάζει. Θα γελούσε και ο κάθε πικραμμένος.
30 Ιουνίου 2010 8:50 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ: ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ (ΚΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ; ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΒΡΕ ΟΥΣΤ!
30 Ιουνίου 2010 9:51 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εσύ με αυτά που γράφεις θες ξύλο όχι με βρεμένη σανίδα αλλά με φύλλο μπακαλιάρο.
Το κλασικό, πρέπει να ξέρεις, δεν πεθαίνει ποτέ. Ο αναπτήρας Ζίπο. Το Σάντος του Καρτιέ. Τα Σταν Σμιθ της Αντίντας. Τα ούζα στου ΓΑΤΗ και ο Στράτος Φουτάκογλου. Κι όταν ο Στράτος στηρίζει Γρυλλάκη, τέρμα, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή που θα φέρει και τη νίκη.
30 Ιουνίου 2010 10:20 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ε, ρε κουτόχορτο. Ο Γρυλλάκης εκτός από "καλός" υπάλληλος (που αν ισχύει αυτό του από επάνω δεν ήταν), ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος. Δηλαδή ο ίδιος έλεγχε τον εαυτό του αν ήταν "καλός υπάλληλος". Μ' άλλα λόγια ο Γρυλλάκης δεν έχει προλάβει ακόμα να κάνει αυτά που κάνουν οι Μαράκηδες οι Μανωλάδες και λοιποί συνάδελφοί τους. Ψηφίστε τον μοσχάρια και συνεχίστε τη βόσκηση.
30 Ιουνίου 2010 10:25 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Όταν γίνει Δήμαρχος-που θα γίνει- θα κριθεί φίλε μου. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος νόμιμα, άσχετα αν ο νόμος είναι καλός ή δε μας αρέσει. Εσύ όλους τους βρίζεις(λες για όλους τους "συναδέλφους" των Μαράκηδων και Μανωλάδων-το Μπαρδάνη ξέχασες) αλλά τα βάζεις και μ' αυτούς-τα "μοσχάρια"- που τους ψηφίζουν. Εσύ που δεν είσαι βούδι, όπως πιστεύεις, τι μας προτείνεις να κάνουμε; Να μη ψηφίσουμε κανένα ή να ψηφίσουμε κάποιο δικό σου;
30 Ιουνίου 2010 10:49 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟ ΠΙΟ
ΒΟΥΔΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ
30 Ιουνίου 2010 11:40 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δεν ήξερα ότι στη Νάξο έχει υποψήφιους μόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Θα πάτε να ψηφίσετε σαν τα ζώα αυτούς που έφεραν τη Νάξο και την Ελλάδα ολόκληρη σε αυτό το χάλι, για να έχουν ΠΑΛΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΣ του Δήμου ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ! ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ! Κανένας τρίτος ανάμεσά τους. Μην ενοχλούνται κιόλας! Τις μισές παρανομίες τις έχουν κάνει οι μεν και τις άλλες μισές οι δε. Κι έτσι στο ΔΣ, αλληλοκαλύπτονται μεταξύ τους και τελικά ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝ, κρατούν εσωτερικές ισορροπίες και μοιράζουν τις δουλειές μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το ποιος "βγήκε". Δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι πρέπει να μπει ένα τρίτο κόμμα μέσα στο ΔΣ, είτε ενταγμένο στη βουλή είτε ανεξάρτητο; Πόσες δεκαετίες θα περάσουν για να καταλάβετε ότι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν "ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ" (όπως ΕΣΥ τώρα έχεις βαλθεί να δώσεις στον κάθε ΓΡΥΛΛΑΚΗ) δε θα τολμούσαν να κάνουν αυτά που έχουν κάνει; Και μη μου αρχίσεις τις μαλακίες ότι οι υπόλοιποι είναι χειρότεροι από αυτούς. Ακόμα και αν είναι έτσι, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ (όχι δύο, ΕΝΑΣ ρε, ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Θα έχει τη δυνατότητα να τους τρίζει τα δόντια και έτσι δε θα χρειάζεται να "ελπίζω" να μη μου "την κάνει" ο ΚΑΘΕ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ και να μουτζώνομαι επειδή τον ψήφισα. Θα φοβούνται και οι ίδιοι να κάνουν παρανομίες γιατί δε θα είναι ένας "δικός τους" μέσα στο ΔΣ. Όσο πιο πολλοί και αδύναμοι τόσο πιο καλά για εμάς. Και τέλος πάντων αν δεν σε πείθω, αντί να δώσεις ευκαιρία στον κάθε Γρυλλάκη, δώσε ευκαιρία σε μία τέτοια προοπτική...και θα κριθούν και αυτοί...εκ των υστέρων ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΚΑΝ'ΤΟ. ΜΙΑ ΓΑΜ***ΝΗ ΦΟΡΑ. Καληνύχτα τρισμέγιστε.
30 Ιουνίου 2010 11:56 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ΛΕΒΟΓΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΛΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ; ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΓΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
01 Ιουλίου 2010 12:12 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΡΕ Ο ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ
01 Ιουλίου 2010 8:07 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟ ΠΙΟ
ΒΟΥΔΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ
01 Ιουλίου 2010 8:30 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
1 Ιουλίου 12:12

"ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ"
"ΑΝ ...ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΓΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ"
Δεν είναι ανήθικος Ο Λεβογιάννης αλλά δεν έδειξε και μεγάλη πυγμή σε θέματα διαφθοράς.
Τι λες ρε τρισμέγιστε;
01 Ιουλίου 2010 9:36 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΠΗΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΝΑΞΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟΣ.
ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟΣ ΓΛΟΥ.
ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΡΗ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΚΑΠΑΔΟΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΥΛΛΑΚΗ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.
ΚΡΙΜΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
01 Ιουλίου 2010 9:47 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ .............
01 Ιουλίου 2010 10:00 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΖΩΗ, ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, ΚΑΠΙΡΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΦΕΡΟΝΤΑΚΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
01 Ιουλίου 2010 10:26 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ. Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ: ΣΥΝ και ΤΡΟΦΗ, ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΓΛΕΝΤΙ ΤΡΕΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
01 Ιουλίου 2010 12:43 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στον 10:26 ή 9:47
Ενώ εσύ; Σταθερός .Λεβέντης. Εκεί που σε διόρισαν
τ’άφεντικά σου, στον ΟΤΕ τη ΔΕΗ στο συνεταιρισμό !
Με το σημειωματάκι της τοπικής αγράμματε.
Τρωκτικό κατ εξακολούθηση και επάγγελμα.
Έχεις το θράσος να μιλάς και εκ μέρους του ΛΑΟΥ.
Θα συγκριθείς εσύ ζωντόβολο με τους ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ.
Αλλά ευτυχώς το σύστημα που σε θρέφει ,
σάπιο κι αυτό σαν και του λόγου σου, ΚΑΤΑΡΕΕΙ.
Τότε δεν θα χρειάζεται η μπόχα σου για να σε γνωρίσουμε.
Θα σε γνωρίσουμε απ τα σάλια σου
σε οποιοδήποτε δείς μπροστά σου ,
στην αγωνία σου να βρείς αφεντικό.
Γιατί χωρίς αφεντικό δε θα γαυγίζεις πια!
Θάσαι η ίδια ευνουχισμένη ΛΟΥΛΟΥ
που ήσουν πριν σε διορίσουν.
01 Ιουλίου 2010 1:04 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 1.04 ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ. ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ, ΠΩΣ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΗΘΙΚΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ, ΑΠΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΚΩΜΙΑΚΙΤΗΣ ΑΠΟ ΓΑΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΡΚΕΤΑ...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΑΣΠΗ ΠΑΛΙΟΔΕΞΙΟΙ
01 Ιουλίου 2010 2:56 μ.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ευχαριστώ τον ανώνυμο των 3.06.
Είχα καταλάβει ποιόν ενοούσε ο σχολιαστής όταν έλεγε ο ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ, αλλά ο άλλος που μίλαγε για ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ ΛΟΥΛΟΥ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρος, ήταν πιό κόσμιος. Τώρα ξέρω.
01 Ιουλίου 2010 3:14 μ.

"Ναι, σε σύμπραξη ΛΑΟΣ-Ντόρας, υπάρχει ιδεολογική συγγένεια"

Yπέρ μιας ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης, με σύνθεση-σύμπραξη Ντόρας Μπακογιάννη και Γιώργου Καρατζαφέρη τάχθηκε ο Κώστας Κιλτίδης μιλώντας στο “ellispoint στον Flash”.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_9122.html

Εμείς είπαμε
Στις 9:00:

Σε ποιο περιοδικό ήταν στη συντακτική επιτροπή ο Κιλτίδης και μαζί με ποιον αρθρογραφούσε...

Κομματικό προγκρόμ


Γράφει το capital.gr: "Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο, όπως όλα δείχνουν, αποτελούν γεγονός. Η αρχή έγινε με την κυβέρνηση να βάζει «λουκέτο» στην ΑΓΡΟΓΗ (Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης). Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να καταγγελθούν οι συμβάσεις 269 εργαζομένων του οργανισμού, οι οποίοι απασχολούνταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 81 ακόμη εργαζόμενοι της ΑΓΡΟΓΗ πρόκειται να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες."

Και για να έχουμε το καλό 'ρώτημα, γιατί δεν απολύονται όλοι παρακαλώ αφού κλείνει το "μαγαζί";
Και με ποιά κριτήρια επιλέγονται οι 81 που διασώζονται;
Η απάντηση είναι πολύ απλή: Οι 269 που απολύονται είναι όσοι προσλήφθησαν (κακώς, κάκιστα) επί ΝΔ!!!!


Δηλαδή, τι άλλο περιμένατε από το ΠΑΣΟΚ;
Πάντα γι' αυτούς υπήρχαν πολίτες Α' κατηγορίας (ΠΑΣΟΚοι κλπ Δημοκρατικές δυνάμεις) και Β' κατηγορίας (μιάσματα Δεξιοί). Πώς νομίζετε ότι έφτασε το ΠΑΣΟΚ 70% στο δημόσιο;

Ντροπή!

αρχισαν τα οργανα

Στη θέση του επιστημονικού διευθυντή στο Νοσοκομείο Νάξου διορίστηκε ο ιατρός Ορθοπαιδικός Βασίλης Ραπτάκης όπως μετέδωσε σήμερα αποκλειστικά η Ραδιοφωνία Κυκλάδων.Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του σταθμού η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο Παρασκευή ή τη Δευτέρα.Να υπενθυμίσουμε πως τη συγκεκριμένη θέση κατείχε επί σειρά ετών ο ιατρός παθολόγος Δημήτρης Βενιέρης.

"ΚΑΥΣΩΝΑ" ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΦΠΑ...

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Νέο κύκλο ανατιμήσεων στην αγορά φέρνει από σήμερα η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε χιλιάδες προϊόντα, υπηρεσίες και στα ακίνητα. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ μια σειρά υπηρεσιών όπως είναι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι αλλά και τα ταξί. Ηεξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τον πληθωρισμό, ο οποίος από 5,4% που ήταν τον...

Μάιο αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 6% τους επόμενους μήνες. Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου που αυξάνονται οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών εξαιτίας του ΦΠΑ και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αύξηση αυτή με συντηρητικούς υπολογισμούς θα κοστίσει στις τσέπες των ελλήνων καταναλωτών περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ αναμένεται να φέρουν στην αγορά μπαράζ ανατιμήσεων στις τιμές εκατοντάδων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αλλά και υπηρεσιών καθώς οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αδυνατούν να απορροφήσουν και αυτή την αύξηση όπως έκαναν τον περασμένο Μάρτιο. Ενδεικτικό είναι ότι στα είδη σούπερ μάρκετ από την αύξηση του ΦΠΑ τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν περίπου κατά 6 ευρώ τον μήνα ενώ μέχρι σήμερα από τις μεγάλες αλυσίδες μόνο μία έχει δεσμευτεί ότι δεν θα περάσει τις αυξήσεις στην αγορά. Παράλληλα οι καταναλωτές από σήμερα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ακριβότερα και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα διόδια στις εθνικές οδούς αλλά και τα καύσιμα. Τα θεραπευτήρια Η μεγαλύτερη επιβάρυνση στις τσέπες των καταναλωτών φαίνεται να προκύπτει από τις υπηρεσίες εκείνες οι οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάγονταν σε ΦΠΑ, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα καθώς η επιβολή ΦΠΑ τις κάνει κατά 11% ακριβότερες. Ενδεικτικά για μια αξονική τομογραφία αυξάνεται το κόστος για τους ασθενείς κατά 19,25 ευρώ αφού από 175 ευρώ που ήταν το κόστος μέχρι χθες, σήμερα το κόστος αυξάνεται σε 194,25 ευρώ. Επίσης το κόστος της νοσηλείας έπειτα από επέμβαση τυμπανοπλαστικής από 2.500- 3.500 ευρώ διαμορφώνεται σε 2.775- 3.885 ευρώ. Μάλιστα οι αυξήσεις στον τομέα της υγείας θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα σε αλυσιδωτές αυξήσεις και στον κλάδο των ασφαλειών αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απότομη αύξηση του κόστους νοσηλείας και των εξετάσεων των ασφαλισμένων τους. Στο σούπερ μάρκετ Εως και 11 ευρώ περισσότερα καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν για να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ από την αρχή του χρόνου μετά και τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ που περνά στην αγορά από σήμερα. Οι καταναλωτές πλέον επιβαρύνονται με αυξήσεις της τάξης του 1,7% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 23%, όπως είναι τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα είδη καθαρισμού και κατά 0,9% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 11%, όπως είναι τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά. Ετσι για την αγορά 39 βασικών καταναλωτικών αγαθών μία οικογένεια πλήρωνε στην αρχή της χρονιάς 532,07 ευρώ τον μήνα ενώ σήμερα μετά τις δύο αυξήσεις του ΦΠΑ το μηνιαίο κόστος έχει διαμορφωθεί στα 543,48 ευρώ. Μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων- εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για το εάν θα απορροφήσουν και τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που τον περασμένο Μάρτιο έκαναν για συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων κυρίως ιδιωτικής ετικέτας. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις του ΦΠΑ θα οδηγήσουν το επόμενο δίμηνο και σε άλλες αυξήσεις των προϊόντων καθώς οι επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν και με το αυξημένο κόστος στις χονδρικές τιμές αλλά και το κόστος των μεταφορικών. Ο ΣΤΟΧΟΣ Η κυβέρνηση φιλοδοξεί από την αύξηση του ΦΠΑ να συγκεντρώσει επιπλέον έσοδα 3 δισ. ευρώ Τρία λεπτά το λίτρο το καπέλο στη βενζίνη ΣΕ 1,52- 1,53 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται από σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 21% που ήταν σε 23%. Ετσι η αύξηση που προκύπτει υπολογίζεται σε 2- 3 λεπτά το λίτρο. Και ενώ οι τιμές των καυσίμων τραβούν την ανηφόρα επιβαρύνσεις προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ από 10% σε 11% και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ετσι ένας λογαριασμός των 100 ευρώ το 4μηνο, από 110 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αυξάνεται σε 111 ευρώ. Ανάλογες είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όπου ο ΦΠΑ αυξάνεται από 10% σε 11%. Συγκεκριμένα για ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας όπου ο καταναλωτής πληρώνει μόνο το πάγιο και έχει τη δυνατότητα απεριόριστων κλήσεων με μηνιαίο κόστος 22,97 ευρώ, με την νέα αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% θα πληρώνει 23,34 ευρώ. Τριπλή επιβάρυνση στα συμβόλαια ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΦΠΑ θα αναγκαστούν να πληρώσουν από σήμερα οι καταναλωτές που θα θελήσουν να συνάψουν συμβόλαια σε συμβολαιογραφικά γραφεία. Η υπαγωγή σε ΦΠΑ των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων αλλά και των υποθηκοφυλάκων αυξάνει κατακόρυφα το κόστος αφού για την υπογραφή ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου είναι απαραίτητη η εμπλοκή των τριών καθώς εκτός από τον συμβολαιογράφο είναι αναγκαία και η παράσταση δικηγόρου αλλά και η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Ετσι για ένα συμβόλαιο ακινήτου αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ το κόστος στον συμβολαιογράφο από 1.300 ευρώ που ήταν αυξάνεται σε 1.600 ευρώ ενώ η παράσταση δικηγόρου από 1,000 ευρώ που ήταν διαμορφώνεται σε 1.230 ευρώ. Δηλαδή μόνο από τις δύο αυτές υπηρεσίες η επιβάρυνση των καταναλωτών φτάνει τα 530 ευρώ.

Ερώτηση Α. Κοντού σχετικά με την πρόταση να κοπούν οι αγροτικές επιχορηγήσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλείμματος και χρέους

Για ένα θέμα που μπορεί να αποδειχθεί ταφόπλακα της ελληνικής γεωργίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Α. Κοντός, προσπαθώντας να αφυπνίσει τα υπουργεία Αγροτικής ανάπτυξης και Οικονομικών, που όχι μόνο δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, αλλά έχουν αποκρύψει και τον κίνδυνο. Αν δεν προβεί η Κυβέρνηση σε καμία ενέργεια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κοπούν από τώρα οι επιδοτήσεις της ΕΕ για τη γεωργία!!!
Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα.Κ. Μπατζελή και
Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: Σε κίνδυνο οι επιδοτήσεις στην Ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από τις Βρυξέλλες, στη σημερινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων θα τεθεί επί τάπητος πρόταση για τη διακοπή της εκταμίευσης των κοινοτικών επιδοτήσεων, που αφορούν σε επιχορηγήσεις για αγρότες, ψαράδες και κατοίκους περιφερειών με χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα (π.χ. Ήπειρος, Μακεδονία, κ.λπ.) για τις χώρες που δεν τηρούν τον κανόνα περιορισμού ελλειμμάτων και χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κομισιόν ζητά οι επιδοτήσεις να δίνονται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά να μη πληρώνονται στη συνέχεια από την Ε.Ε.

Επίσης, το κείμενο της Επιτροπής, για το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία Ελληνική αντίδραση, συνιστά η διακοπή εκταμίευσης των επιδοτήσεων να γίνεται ακόμα και προληπτικά, όταν διαπιστώνεται ότι η οικονομία μιας χώρας μέλους οδηγείται λόγω της κατάστασής της σε υπέρβαση των ορίων του ελλείμματος και του χρέους.

Η συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να προορίζεται για να ενσωματωθεί στο σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που θα καταθέσει τον Οκτώβριο 2010 η ομάδα εργασίας του προέδρου της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπόϊ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ώστε να προλάβουν μία τέτοια, καταστροφική για την ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία εξέλιξη;

2. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει ακόμη για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει, πια, να σταματήσει να κοροϊδεύει τους πολίτες μιλώντας γενικά και αόριστα για «μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς», για «πράσινη ανάπτυξη» και για «αλλαγές πορείας», όταν αφήνει την γεωργία στο έλεος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών;

3. Γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί κράτησαν κρυφό αυτό τον μείζον θέμα για την επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου και δεν ενημέρωσε εγκαίρως το ελληνικό Κοινοβούλιο και τους αρμόδιους φορείς;

Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ν. Ξάνθης

Συνταξιούχος της Ολυμπιακής και η Μιλένα

01 Ιουλίου 2010


Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς… Ο λόγος για την τέως υπουργό του Σημίτη και «ιδιαιτέρα» γραμματέα του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη.

Φάτα όλα Μιλένα.  Μην αφήνεις τίποτε...Η κυρία Αποστολάκη βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα στην Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος.

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα παίρνουμε – αν ποτέ πάρουμε – 850 ευρώ. Τέτοια είναι η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Σαμαρικοί» και «Καραμανλικοί που έγιναν Σαμαρικοί»

Λέγανε για πρόβλημα με τον Καραμανλή και διαψεύστηκαν στο συνέδριο

Λέγανε για πρόβλημα με τον Αβραμόπουλο και έπαθαν το ίδιο.

Τώρα μιλάνε για «έντονο παρασκήνιο γύρω από την εκλογή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ» και προβλέπουν «αναταράξεις» και σύγκρουση «καραμανλικών» με «σαμαρικούς», με αφορμή την υποβολή αρχικά υποψηφιότητας εκ μέρους του κ. Μαρκόπουλου και της απόσυρσής της στην συνέχεια υπέρ του κ. Λυκουρέντζου.

Γράφουν επίσης ότι η επιλογή Λυκουρέντζου αποτελεί «συμβιβασμό» με τον Καραμανλή που πήρε τα επάνω του από το χειροκρότημα στο Συνέδριο. Και βέβαια αν ο Σαμαράς πρότεινε τον Μαρκόπουλο θα του έλεγαν ότι παραδίνει τη ΝΔ στην «Πολιτική Άνοιξη» (που ιδρύθηκε σαν χθες το 1993 !)

Κι εμείς διασκεδάζουμε, επειδή τα ΜΜΕ είτε δεν το γνωρίζουν, είτε το γνωρίζουν αλλά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ούτε ο Καραμανλής, ούτε κανείς άλλος πλην του Σαμαρά μπορεί πλέον να επιβάλλει τις επιθυμίες του στη ΝΔ. Όποιος αμφιβάλλει ας μελετήσει τη σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής. Δεν υπάρχουν πλέον βαρωνίες, φέουδα και πριγκιπάτα στη ΝΔ.

Το καθήκον του Σαμαρά στη δεδομένη συγκυρία είναι να ενισχύσει την ενότητα του κόμματος και την συσπείρωση της παράταξης μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ενδεχομένως και βουλευτικές εκλογές. Ως εκ τούτου η επιλογή του κ. Λυκουρέντζου φαίνεται να είναι η ενδεδειγμένη.

Πως όμως ορίζεται η νέα τοπολογία στη ΝΔ; Από την μια μεριά υπάρχει το καινούργιο αίμα που βιάζεται να γίνουν όλα γρήγορα . Και ότι από την άλλη υπάρχουν οι «παλιοί» που φοβούνται την ανανέωση και είναι πιο συντηρητικοί.

Οι πρώτοι μπορούν να ορισθούν ως «αμιγώς σαμαρικοί» και οι άλλοι ως «καραμανλικοί που έγιναν σαμαρικοί».

Αυτή η νέα τοπολογία εκφράστηκε κατά την γνώμη μας και στην κόντρα για την ανάδειξη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Άλλες ομάδες (προσκείμενες στο ένα στέλεχος ή στο άλλο) είτε δεν υπάρχουν είτε είναι αμελητέες στην Πολιτική Επιτροπή και στο σύνολο της οργάνωσης.

Πέρα από αυτά το μεγάλο πρόβλημα κατά την γνώμη μας είναι ότι η ΝΔ ως κομματικός μηχανισμός και κυρίως ως νοοτροπία πολιτικής οργάνωσης έφτασε με το τελευταίο συνέδριο της στα όριά του. Γι αυτό και δεν μπορεί να αφομοιώσει οργανωτικά το μαζικό κίνημα που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη του Σαμαρά στην ηγεσία της. Αυτό το κίνημα όμως υπάρχει και αναφέρεται μόνο στο Σαμαρά. Πράγμα που ο ίδιος το αντιλαμβάνεται αφού όπως είπε μετά το Συνέδριο αρχίζει μια νέα πορεία στον λαό.

Και όπως έχουμε ξαναπεί, ο Σαμαράς πρώτα θα γίνει πρωθυπουργός και μετά θα αλλάξει τη ΝΔ – και το όνομα (θυμηθείτε το)

Χάνεται 15% από το εισόδημα

Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών επιστρέφει στην καλύτερη περίπτωση στα επίπεδα του 1984. Εληξε σήμερα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις

«E» 1/7
 Μείωση τουλάχιστον κατά 15% του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων θα φέρει το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικό των δραματικών επιπτώσεων του μέτρου είναι πως η αγοραστική δύναμη των μισθωτών θα γυρίσει σχεδόν τριάντα χρόνια πίσω, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα πέσει στα επίπεδα του 1984.
Δραματικές επιπτώσεις θα έχει το τριετές πάγωμα των μισθών στον  ιδιωτικό τομέα
Δραματικές επιπτώσεις θα έχει το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει το τριετές πάγωμα κρούει με δηλώσεις του στο «Εθνος» ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης. Χαρακτηριστικά τονίζει πως «η μείωση του πραγματικού εισοδήματος από ένα τέτοιο μέτρο θα είναι τουλάχιστον 15% την τριετία».

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης
Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης


Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ καλούνται να βρουν άμεσα σημεία επαφής για την υπογραφή της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η σύμβαση που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια από σήμερα δεν ισχύει, καθώς έληξε και η εξάμηνη μεταβατική περίοδος.

Μέχρι να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή της νέας σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για τους εργοδότες να κάνουν νέες προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις εργασίας! Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά θα τινάξει στον «αέρα» τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και γι' αυτό ακριβώς τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας... προτρέπει τους εργοδότες και τα συνδικάτα να καταλήξουν σε συμφωνία τόσο για τη νέα σύμβαση όσο και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (και συγκεκριμένα στον ρόλο του ΟΜΕΔ). Σε περίπτωση υπογραφής εθνικής συλλογικής σύμβασης υπάρχουν ισχυρά ερείσματα ώστε να μην επιβληθεί το «πάγωμα» μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «δεν μπορεί ένα μνημόνιο να καταργήσει κεκτημένα ετών».

Αποκαλυπτικός για τις επιπτώσεις που θα έχει το τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Χρήστος Τριανταφύλλου.

Χαρακτηριστικά σημειώνει πως «η πραγματική αγοραστική δύναμη των κατώτατων αποδοχών επιστρέφει στα επίπεδα του 1984 και ενδεχομένως μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω ανάλογα με την πορεία του πληθωρισμού και τις ανατιμήσεις των προϊόντων. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη πως ο πληθωρισμός για τους χαμηλόμισθους είναι υψηλότερος του μέσου όρου, λόγω της διάρθρωσης της κατανάλωσης των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και της διαμόρφωσης των τιμών σε επιμέρους βασικά αγαθά και υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, οι χαμηλόμισθοι δίνουν συγκριτικά μεγαλύτερο μερίδιο του εισοδήματος για τη διατροφή και την κατοικία (τα οποία ακολουθούν ανοδική πορεία) και για ανελαστικές δαπάνες (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΚΟ). Επομένως, επιβαρύνονται περισσότερο από την πορεία του πληθωρισμού και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Κατερίνα Κοκαλιάρη



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΛΩΝΗ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ

Μια κακοστημένη παράσταση με την ευγενική χορηγία ΔΝΤ/ΕΕ 9:


Μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης την Δευτέρα, οι κ. Σαχινίδης και Χριστοδούλου δήλωσαν ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ξαναβγεί στις αγορές μέσα στον Ιούλιο για να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια 3, 6 και 12 μηνών προκειμένου να καλύψει το Δημόσιο 4,56 δισ. ευρώ εντός του Ιουλίου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι αν και «τρέχει» το δάνειο των 110 δις ευρώ, τα 4-5 δις μπορούν να προσφέρουν κάτι, βασικά σε ψυχολογικό επίπεδο.
Οπωσδήποτε όμως αν το άνοιγμα στις αγορές πετύχει, τότε πολλοί θα ισχυριστούν ότι ενδέχεται να υπάρχουν υπόγειες συμφωνίες μεταξύ ΔΝΤ/ΕΕ και Ελλάδας δεδομένου ότι η Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο κινδύνευε να χρεοκοπήσει και μια χώρα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην διεθνή σκηνή μια τέτοια πραγματικότητα, δεν δύναται να βγαίνει μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες στις αγορές ενώ έχει μόλις συνάψει μεγάλο δάνειο το οποίο συνοδεύεται από εξαιρετικά αυστηρά και επώδυνα μέτρα για την κοινωνία. Η αξιοπιστία όσων δρομολόγησαν την περιβόητη σύναψη τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση.
Αν δε, η καθ’ εαυτή κίνηση στις αγορές τον Ιούλιο αποτύχει το πλήγμα θα είναι ισχυρό βασικά για την ευρωζώνη συμπαρασύροντας χώρες όπως η Ισπανία. Η δε αξιοπιστία της Ελλάδας θα έχει ξαναπάει να συναντήσει το γνωστό παγόβουνο του Τιτανικού και του κ. Παπακωνσταντίνου.
Η Ελλάδα προχωράει σε αυτήν την κίνηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι :
1. Θα λειτουργήσει θετικά για τις αγορές η διαβεβαίωση της τρόικας στις 17 Ιουνίου πως τα μέτρα έχουν δρομολογηθεί προς την σωστή κατεύθυνση και είναι θετικές οι δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα. Η Αθήνα ελπίζει παράλληλα πως υπέρ του κλίματος θα λειτουργήσει και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Μια συζήτηση όμως για ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου ή οι προφορικές διαβεβαιώσεις της τρόικας, δεν γίνεται να αποτελούν εγγύηση για οποιοδήποτε άνοιγμα στις αγορές.

2. Η Αθήνα σκοπεύει να μετακυλήσει 3μηνα, 6μηνα και 12μηνα έντοκα γραμμάτια, τα οποία ωριμάζουν τον Ιούλιο, συνολικής αξίας 4.5 δισ. ευρώ γεγονός που θα δώσει στους επενδυτές την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά καθώς θα σκεφτούν σχετικά πιο εύκολα να δώσουν ένα τρίμηνο ή εξάμηνο δάνειο τέτοιου ύψους γνωρίζοντας πως παράλληλα «τρέχει» στα ελληνικά ταμεία το τριετές των 110 δις ευρώ.
3. Η κυβέρνηση ελπίζει πως ακόμα κι αν η αναχρηματοδότηση αποτύχει, δεν θα υπάρξει επιδείνωση στην ήδη σοβαρή κρίση που διανύουμε. Εδώ είναι σίγουρα το σημείο όπου η Ελλάδα ξαφνιάζει: Η κίνηση να βγει τώρα η χώρα στις αγορές για 4.5 δις την στιγμή που μέχρι πριν δυο μήνες «πέθαινε» δείχνει ή ότι η Ελλάδα ρισκάρει ή ότι υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ ιδίας και ΔΝΤ/EE που την ξέρουν μόνο αυτή και οι δανειστές της.
Η επιστροφή στις αγορές δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό ρίσκο για την ίδια την Ελλάδα δεδομένου ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει τις δόσεις από το δάνειο-μαμούθ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μια ενδεχόμενη αρνητική συνέπεια όμως, και μάλιστα καταστροφική είναι προ των πυλών για την ίδια την Ευρωζώνη σε ένα οικονομικό ντόμινο που θα «χτυπήσει» και άλλες χώρες της με πρώτη την Ισπανία.
Αν η έξοδος προς τις αγορές πετύχει, θα γυρίσει θεαματικά το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας με τους επενδυτές να επιστρέφουν με τελείως διαφορετική ψυχολογία στις χώρες της ευρωζώνης με προβληματική οικονομία. Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει, τότε η ψυχολογία των αγορών θα αλλάξει δραματικά και εις βάρος άλλων χωρών. Αλλά ακόμα και μια ενδεχόμενη επιτυχία του ελληνικού ανοίγματος στις αγορές θα αποδείξει στη διεθνή κοινή γνώμη πως υπήρξε ένα μυστικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ ΔΝΤ/ΕΕ/Ελλάδας και πως η ίδια η προσφυγή στο περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν τελικά σκηνοθετημένη.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με έλληνες οικονομικούς αναλυτές, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους της από τις 15 Ιουνίου (με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων για αρχή) και πολλοί επενδυτές έχοντας πληροφορηθεί εγκαίρως τα νέα δεδομένα, έχουν ήδη φροντίσει να ξεφορτωθούν ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Μια κακοστημένη παράσταση με χρυσοπληρωμένο εισιτήριο. Στο διάλειμμα πάντως σερβίρονται γιαουρτάκια.

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠαΣοΚ πέρασε το Ασφαλιστικό από την επιτροπή της Βουλής


Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στην ομιλία του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτίωσης των όρων εφαρμογής του Μνημονίου σε περίπτωση που τα ελληνικά δικαστήρια καταδικάσουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικές

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ανακάλυψε κανένα θέμα συνταγματικότητας στο νομοσχέδιο. Αν όμως το ΣτΕ βρει θέμα, γιατί να είναι κακό για την κυβέρνηση;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως το νομοσχέδιο εκτός από τις δεδομένες αρνητικές του όψεις έχει και θετικά στοιχεία, όπως είναι η ρύθμιση για την διαδοχική σύνταξη, το εργόσημο, ο διαχωρισμός των συντάξεων και των υπηρεσιών υγείας και ο προσδιορισμός των συντάξεων από «ακλόνητα δεδομένα».Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν φάνηκε να πείθει ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Κουρουμπλής εμφανίστηκε δύσπιστος στις διαβεβαιώσεις του υπουργού για βιωσιμότητα του νέου Ασφαλιστικού μέχρι το 2060, υπενθυμίζοντας πως τέτοιου είδους δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Ρέππας για το αντίστοιχο δικό του νομοσχέδιο.Ο Χρήστος Πρωτόπαπας επισήμανε ότι «πρέπει να έχουμε ανοιχτή την προσδοκία των πολιτών ότι μετά την έξοδο από την κρίση, η 13η και 14η σύνταξη, σταδιακά θα επανέλθουν», ενώ ζήτησε να επιδιωχθεί «μία ακόμη μεταβατική περίοδο για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα».Τέλος, σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο πέρα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησε και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη Σοφία Σακοράφα, που υποστήριξε ότι η φράση «δεν υπάρχει σάλιο» υπήρξε ο προάγγελος μιας πολιτικής που αποσκοπεί στο να αλλάξει την αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού και να το καταστήσει... κεφαλοποιητικό.