slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Απεραθίτικου Συλλόγου


Ενταγμένες στο 1ο Φεστιβάλ Απειράνθου 2010 θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Απεραθίτικου Συλλόγου στο χωριό.

Το 1ο φεστιβάλ αποφασίστηκε ομόφωνα απο το Δ.Σ και τελεί υπο την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας της UNESCO.

Oι εκδηλώσεις πλούσιες και πρωτότυπες θα πραγματοποιηθούν στο χωριό, 10, 11, 12 και 13 Αυγούστου και θα

περιλαμβάνουν:

1η μέρα 10 τ'Αυγούστου:

Το πρωί θα γίνει μια περιπλάνηση με ξεναγό στους πύργους, στα μουσεία, στη βιβλιοθήκη,στο συνεταιρισμό γυναικών,στις εκκλησίες,στα στιαστά και γενικά στα αξιοθέατα του χωριού.Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία του χωριού,θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: “Το γλωσσικό ιδίωμα της Απειράνθου. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, επίτιμος διδάκτορας Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελευθερία Γιακουμάκη, γλωσσολόγος, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, η Χριστίνα Μπασέα-Μπεζαντάκου, γλωσσολόγος-διαλεκτολόγος, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων, η Ιώ Μανωλέσσου, ιστορικός γλωσσολογος, Ερευνήτρια Β΄ Βαθμίδας στο Κέντρο Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και η συγχωριανή μας Μαρία Ξεφτέρη, γλωσσολόγος.



2η μέρα 11 τ'Αυγούστου:

Αιμοδοσία στο χωριό και στη Μουτσούνα για τη διατήρηση και ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Το βράδυ στο γήπεδο του χωριού -στις Μαυρομοίρες-θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το γνωστό ερμηνευτή του έντεχνου μουσικού χώρου Δημήτρη Ζερβουδάκη. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί και τη νεολαία. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι προσιτή για το κοινό.Τη συναυλία θα ανοίξουν οι “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ” ένα συγκρότημα το οποίο αποτελείται απο 2 νέα παιδιά του χωριού μας: Τον Μανώλη Λιανή και τον Πάνο Ελευθερίου.



3η μέρα 12 τ'Αυγούστου:

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΎ. Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα του Συλλόγου, υπο την δημιουργική καθοδήγηση των διακεκριμένων συγχωριανών μας ηθοποιών Λευτέρη Ελευθερίου, Γιώργου Νανούρη και Άρη Σερβεταλή θα ανεβάσει θεατρικά παλιές ιστορίες του χωριού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό Ναξιώτικο γλέντι με τους πιό γνωστούς μουσικούς του νησιού να μας διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης την επόμενη μέρα 13 τ'Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας κέντρου θα παρουσιάσουμε το βιβλίο του συγχωριανού μας Γιάννη Πρωτονοτάριου η Σωζογιάννη με τίτλο: “Ενα οδοιπορικό στη μνήμη και στο χρόνο”.Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2005 με την επιμέλεια του καθηγητή Νίκου Δέτση και θα παρουσιασθεί απο διακεκριμένους Απεραθίτες επιστήμονες.Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα απο το βιβλίο του συγγραφέα καθώς και απαγγελίες.

Για χορηγίες στο φεστιβάλ και λοιπές πληροφορίες, μπορείτε να απευθήνεστε στον Πρόεδρο Πέτρο Καραπάτη 6945-369660 η 2102139977 και στον Αντιπρόεδρο Μάνο Σταυριανό 6942-085907 αλλά και σε οποιδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ

Για την ενίσχυση των προσπαθειών και των στόχων του Συλλόγου θα ξεκινήσει απο 1η Ιούλη λαχειοφόρος αγορά με πολλά και σπουδαία δώρα, όπως :Υπολογιστής, κάμερα, φωτογραφική μηχανή,τηλεόραση, πολυμηχάνημα υπολογιστή και πολλά άλλα ακόμη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειες του Συλλόγου και ιδαίτερα στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ.


Αποκάλυψη-σοκ

Αποκάλυψη-σοκ στη "Μ": Μαύρη τρύπα 1,27 δισ. ευρώ στα έσοδα του πενταμήνου

Τον Απρίλιο μας είχαν ζαλίσει ότι τα έσοδα είναι πάνω από το στόχο κατά 8-9-10-20%... ούτε θυμάμαι πόσο γιατί δεν παρακολουθώ στενά την προπαγάνδα τους. Τώρα που όπου να ΄ναι έρχονται οι ξένοι ελεγκτές αποκαλύπτεται ότι τα έσοδα υστερούν κατά 1,27 δις €!! Διαβάστε τι γράφει σχετικά η Μακεδονία:

Σοκ προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς αποκαλύπτουν ότι οι καθαρές εισπράξεις του δημοσίου είναι τελικά λιγότερες κατά 1,27 δισ. ευρώ από τις προβλεφθείσες, παρά το προσωρινό πάγωμα των επιστροφών φόρου.

Στοιχεία-φωτιά, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η "Μ", δείχνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει χάσει τον έλεγχο των εσόδων και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, παρά τα πρωτοφανούς σκληρότητας φοροεισπρακτικά μέτρα που έλαβε σε τρεις δόσεις μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους. Το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, αν όχι μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα προβλέπουν νέες περικοπές αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους και νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων, καθώς και άλλα εισπρακτικά μη φορολογικού χαρακτήρα μέτρα, όπως η αδειοδότηση ηλεκτρονικών τυχερών και τεχνικών παιγνίων και η νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων.
Όπως αποκάλυψε στη "Μ" πηγή του υπουργείου Οικονομικών, με το νέο πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η πρόβλεψη για την αύξηση των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανέβηκε από το 11,7% που προέβλεπε το προηγούμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας στο 15%. Ως εκ τούτου, ο πήχης για τα καθαρά έσοδα που πρέπει να εξασφαλίσει το δημόσιο έως το τέλος του 2010 μέσω του τακτικού προϋπολογισμού ανέβηκε κατά 1,58 δισ. ευρώ από τα 54,16 στα 55,74 δισ. ευρώ. Στη νέα πρόβλεψη συμπεριλήφθηκαν τα πρόσθετα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να αποδώσουν τα νέα έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα που νομοθετήθηκαν στις αρχές Μαΐου και προβλέπουν:
- τρίτη κατά σειρά αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα,
- αύξηση του φόρου πολυτελείας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού,
-

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΠΑΡΟ, ΑΝΤΙΠΑΡΟ, ΝΑΞΟ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης θα πραγματοποιήσει περιοδεία από την Πέμπτη 10/6 έως και την Κυριακή 13/6 στα νησιά Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος και Νάξος.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί διαδοχικά με τοπικούς φορείς, στελέχη της Ν.Δ. και κατοίκους των νησιών.

Νίκος Μαράκης: επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είμαι εγώ


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

Για την υποψηφιότητά του: Προχωράει κανονικά και θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτές» αυτούς οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και το παίζουν δήθεν ανεξάρτητοι στις δημοτικές εκλογές.
Για το Θανάση Γρυλλακη: Επιβεβαίωσε ότι γίνονται διεργασίες για συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαράκης ξεκαθάρισε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι εκείνος και δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί κάτι διαφορετικό. Προέβλεψε πάντως ότι στο τέλος, θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Για την θητεία του: Την χαρακτήρισε απόλυτα ικανοποιητική, τονίζοντας ότι επί των ημερών του εκπονήθηκαν πληθώρα μελετών που θα μετουσιωθούν σε έργα την επόμενη τετραετία.

Για το λιμάνι: Είπε ότι ολοκληρώνεται η προσπάθεια δημοπράτησης της μελέτης που προβλέπει την εκτέλεση έργων βελτίωσης στον υπάρχοντα λιμένα. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μεγάλος στόχος είναι η χωροθέτηση νέου μεγαλύτερου λιμανιού σε άλλο σημείο του νησιού.
Για τον ΧΥΤΑ: Υποστήριξε ότι υπάρχει μια συλλογική ευθύνη όλων όσων διοικούν (Δήμοι-Νομαρχία) αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται. Ο κ. Μαράκης εξέφρασε την ελπίδα του για μελλοντική κατασκευή Κέντρου Διαχείρισης Αποβλήτων στη Νάξο.
Για τις Μικρές Κυκλάδες: Είπε ότι θα ωφεληθούν από τον Καλλικράτη, σημειώνοντας ότι κάθε νησί θα έχει δικό του προϋπολογισμό, αλλά και αντιδήμαρχο που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στα δημοτικά συμβούλια.

Από την αρχή ήθελαν να μας πάνε στο ΔΝΤ: Η απόδειξη! Εν ψυχρώ ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ε

Εν ψυχρώ ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» (δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης, Ρ. Μπιζόγλη).

«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ. [...] Το ΔΝΤ, ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, μπορούσε να μας δώσει μέχρι και 10 ή 20 δισ.»
Ο πρωθυπουργός στις 14/01/2010 διαβεβαίωνε για το αντίθετο। Τι να τους πεις;
adiavroxoi

Ανακοίνωση της ΑΕΚ




"Ο Αγώνας δεν υποβιβάζεται! Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας…
Επειδή εμείς, δεν συμπράττουμε με την υποκρισία…
Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να είμαστε πάνω από όλα γνήσιοι…
Επειδή εμείς, έχουμε....
μάθει να


βλέπουμε πέρα από τη βιτρίνα που μας πλασάρει το σύστημα και τα πιόνια του…

Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να μη μας αποπροσανατολίζουν τα «χρώματα»…

Επειδή εμείς, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η «αρρώστια», η «τρέλα», η «αγάπη» του Οπαδού…

Δηλώνουμε ανοιχτά τη συμπαράσταση μας, στον αγώνα που κάνει εδώ και μέρες, ο λαός του Ηρακλή!


Δεν είμαστε ούτε «ελεγκτικός μηχανισμός», ούτε «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Δε ξέρουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας του Ηρακλή. Ξέρουμε όμως καλά τι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πως λειτουργεί το σύστημα! Ένα σύστημα που εμείς δε θέλουμε να υιοθετήσουμε.


ΜΙΑ ΖΩΗ Α.Ε.Κ.


Τι λέει ο κύριος Επίτιμος για την κόρη του;

Η κυρία Μπακογιάννη, διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, όταν αποφάσισε σ’ ένα κρίσιμο θέμα, να ταυτιστεί με την Κυβέρνηση, περιφρονώντας την επίσημη θέση του κόμματος στο οποίο ανήκε. Το οποίο κόμμα την τίμησε πολλαπλώς και επί μακρόν!



Έκτοτε, συστηματικά αντιπολιτεύεται τη ΝΔ., ενίοτε μάλιστα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Επίσης, διαδίδει δεξιά και αριστερά, ότι θα ιδρύσει δικό της κόμμα!

Έχω, όμως, μια απορία:

Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εγκρίνει αυτή τη συμπεριφορά της θυγατρός του;

Συμφωνεί με την αντιπολιτευτική της τακτική εναντίον της Ν.Δ.;

Ενθαρρύνει τις προσπάθειές της για την ίδρυση κόμματος;

Έχει ενδιαφέρον να μας αποκαλύψει τις απόψεις του.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι απλώς ένας πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ.

Σε όσους κοντεύουν να το ξεχάσουν, να τους υπενθυμίσω ότι είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!


Ο τίτλος αυτός του απενεμήθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. το 1993.

Εις ένδειξιν τιμής μάλιστα, μια αίθουσα στη Ρηγίλλης φέρει το όνομα του!


Αν, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, συμφωνεί με την κα. Μπακογιάννη, είναι δεοντολογικά επιτρεπτό να παραμένει Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο παρασκήνιο εργάζεται σε βάρος της;

Αν πάλι διαφωνεί, δεν πρέπει να το μάθουμε;

Στο κάτω – κάτω της γραφής έναν Επίτιμο Πρόεδρο έχει η Ν.Δ. !

Να μην ξέρουμε πως σκέφτεται;

Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του, αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό σύντομα.

Ο σύντροφος Γιώργος και «αρχάγγελος» της καθαρότητας δεν πρέπει να ΜΙΛΗΣΕΙ για όσα συνέβησαν την περίοδο Μαντέλη;

Να συνταχτούμε και εμείς μετά διαφορά παπαγαλάκια και να δεχθούμε ότι πρέπει να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής για τα πεπραγμένα των Κυβερνήσεων του. Έχουμε όμως μια απορία ο σύντροφος Γιώργος και «αρχάγγελος» της καθαρότητας - «Άκη ήσουν, είσαι και θα είσαι σύντροφός μας…Θέλω να ξέρεις επίσης αν αύριο εκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος θα σε στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και θα απαιτήσω, παρά τους δικούς σου ενδοιασμούς - να αναλάβεις ο ίδιος τον θώκο του πρωθυπουργού….".Ποιος τα έλεγε αυτά; Δείτε εδω - δεν πρέπει να ΜΙΛΗΣΕΙ για όσα συνέβησαν την περίοδο που ο ίδιος ήταν μόνιμος Υπουργός ; Ο Καστανίδης για την τότε δήλωση του « ότι παραιτήθηκα για να διευκολύνω» δεν πρέπει να μας πει τότε ποιος η ποιοι διευκολύνθηκα; Δεν πρέπει να μας πει ο σύντροφος Χάρης για τον χορό εκατομμυρίων μάρκων και ευρώ υπήρχε γύρω από τον Τάσο Μαντέλη, από τη στιγμή που διαδέχθηκε το 1997 τον Χάρη Καστανίδη στο υπουργείο Μεταφορών. 486 εκατομμύρια ευρώ ανατέθηκαν από τον ΟΤΕ απευθείας από τη Siemens το 1998 για τις προμήθειες των ψηφιακών κέντρων. Αλλά και άλλες ΔΕΚΟ δεν πήγαν πίσω. 235 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από τον ΟΣΕ στη Siemenς για καινούριες ηλεκτράμαξες, κι ας άρχισε πολλά χρόνια αργότερα να … ηλεκτροδοτείται ένα μικρό μέρος μόνο του δικτύου μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε και στα ΕΛΤΑ, έστω και για μικρότερα ποσά. Η απορία είναι, κανείς «πράσινος σύντροφος» δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά; Γιατί τους θυμόμαστε κάποιους από αυτούς να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, όταν μιλούσε για τα σκάνδαλα την εποχή εκείνη ο Κ. Καραμανλής… Τώρα το είδαν «το φως το αληθινό»; Γιατί δεν μιλούν λοιπόν όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη για να μας δώσουν εξηγήσεις; Να δεχθούμε ότι πρέπει να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής, αλλά μόνο αυτός;

Υ.Γ. Έχουμε άλλη μια απορία οι σημερινοί κατήγοροι του Καραμανλή δημοσιογραφάρες τύπου Χατζηνικολάου και κομιστή όταν ο Άκης και ο Γιάννος, ήταν πανίσχυροι υπουργοί, δεν ήξεραν σε ποια σπίτια έμεναν οι τότε ;

Η ελληνική δημοσιογραφία χρειάστηκε έντεκα χρόνια για να ανακαλύψει τα σπίτια του Άκη και του Γιάννου λογικά τα σπίτια των νυν υπουργών θα τα ανακαλύψει σε δέκα χρόνια

Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Χάος στα νοσοκομεία με τα προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο καθώς τα ιατρικά είδη στερεύουν μέρα με τη μέρα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι διευθυντές των κλινικών να ζητούν αναγκαστικές «εκπτώσεις» στις εξετάσεις από τους γιατρούς. Φανταστείτε πως μέχρι και τα υλικά για εξετάσεις αίματος αποτελούν είδη προς εξαφάνιση!!!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για παράδειγμα μόνο οι «απολύτως απαραίτητες εξετάσεις αίματος» αποστέλλονται στο μικροβιολογικό τμήμα!!!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής πάλι, οι γιατροί περιμένουν τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν όχι μόνο ασθενείς αλλά και σύριγγες, αφού τις τελευταίες ημέρες λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται να δανείζονται από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον να σημειωθεί πως εξαιτίας του ότι η τροφοδοσία των νοσοκομείων από τις αρχές του μήνα γίνεται πλέον με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο διοικητής του Ευαγγελισμού ζήτησε από τους γιατρούς να τον ενημερώνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών λόγω έλλειψης υλικών, ώστε να προβαίνει αμέσως σε παραγγελία με το αίτημα του επείγοντος για τον εκάστοτε ασθενή!!!

Και στο Ιπποκράτειο όμως η κατάσταση, δεν είναι καθόλου καλύτερη, καθώς οι ασθενείς με προγραμματισμένο χειρουργείο στοιβάζονται στη λίστα αναμονής αφού οι χειρουργοί μετά βίας αντιμετωπίζουν τα έκτακτα…

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλιο :Που να προλάβει η Μαριλίζα να ασχοληθεί με τη δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματα του ΕΣΥ με τόσες καθημερινές εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς μας δείκτες συναγωνίζεται σε τηλεοπτικό χρόνο τους Παπαδάκη, Αυτιά, Λυριτζή και Οικονομου , Αρβανίτη και Μπιζόγλη, Καμπουράκη-Οικονομέα .Τώρα δεν θα απουσιάζει ούτε από του Σαββατοκύριακου .

Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


Το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε νωρίς.

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Και το εκπληρωμένο όνειρο του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει πρωθυπουργός, κινδυνεύει να μεταβληθεί σε δεινό εφιάλτη. Η πτώση του, οψέποτε γίνει, δεν θα είναι συνήθης:

Το καθεστώς Παπανδρέου θα σωριαστεί σαν ψεύτικος πύργος μέσα σε συνθήκες αναταραχής και συγκρούσεων.

Και ο σημερινός πρωθυπουργός θα περάσει στην Ιστορία ως επικίνδυνος ερασιτέχνης που παρέδωσε επαγγελματικά τη χώρα στο ΔΝΤ και στους ιδιώτες... Η ως άνω εισήγηση θα μπορούσε να θεωρηθεί κινδυνολογική πρόβλεψη. Το στοιχείο του ρίσκου υπάρχει, αλλά η πραγματικότης, όπως διαμορφώνεται, προστατεύει την πρόβλεψη από την πιθανότητα σοβαρής αυθαιρεσίας. Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα:


1. Η σιδηρά πειθαρχία που επέβαλαν οι δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η υποταγμένη κυβέρνηση, δεν φαίνεται να αποδίδουν τα προσδοκώμενα. Γι' αυτό και ουδόλως αποκλείονται νέες δέσμες μέτρων... Το αναπόφευκτο ερώτημα, «τι άλλο θα αφαιρέσουν και θα περικόψουν;», συνοδεύεται από μια αναμενόμενη απάντηση: «Τα πάντα!» Ταυτόχρονα, στην ελληνική κοινωνία έχει φωλιάσει ο φόβος της πτώχευσης, γεγονός παραλυτικό για την οικονομία και ολέθριο για την ψυχολογία των Ελλήνων... Εν τω μεταξύ, και οι υπόλοιπες δυσοίωνες προβλέψεις επαληθεύονται πλήρως: οι άνεργοι πληθαίνουν, η αγορά παραμένει ημιθανής, ο τουρισμός φθίνει και η ακρίβεια, μολυσματικό κατάλοιπο της εγκληματικής εποχής Σημίτη και της εισδοχής στην ΟΝΕ, διατηρείται σε επίφοβα ύψη, διαβρώνοντας το γλίσχρο εισόδημα των Ελλήνων... Ας μου επιτραπεί εδώ μια παρέκβαση: Αν υποτεθεί ότι επανέρχεται η δραχμή, η ελληνική κοινωνία θα υποστεί μεγάλο σοκ. Θα διαπιστώσει, δηλαδή, ότι καλείται να πληρώσει 1.400 δρχ. για έναν καφέ ή ένα πεντακοσάρικο για ένα κουτάκι τσίχλες, κάτι που σήμερα φαίνεται να το έχει αποδεχτεί... Πριν από το ευρώ, αν υπήρχαν 15.000 δρχ. στην τσέπη μιας οικογένειας για να περάσει ένα σαββατοκύριακο, κανένα πρόβλημα ανασφάλειας ή πίεσης δεν ανέκυπτε. Σήμερα, με 50 ευρώ διαθέσιμα, ποιος μπορεί να πει το ίδιο; Επιμύθιον: Ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα της δυσώδους εποχής Σημίτη ήταν η παντελής απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα προέκυπτε με την αλλαγή του νομίσματος. Κι έτσι η χώρα, η πιο φθηνή της Ευρώπης, παραδόθηκε στο έλεος της ακρίβειας, με τραγικά αποτελέσματα...

2. Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι είχε επεξεργαστεί αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα έθετε άμεσα σε εφαρμογή, προκειμένου να επουλώσει κάποιες πληγές που δημιούργησαν τα σκληρά μέτρα... Αντ' αυτού, το οικονομικό επιτελείο σφίγγει περισσότερο τον βρόχο στον λαιμό των επιχειρήσεων (με τη μη επιστροφή ΦΠΑ) και ταυτόχρονα αδυνατεί –ή αδιαφορεί– να παρέμβει δραστικά σε μείζονος σημασίας πεδία όπως ο τουρισμός, μπας και περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν... Ως δραστική παρέμβαση θα μπορούσε να θεωρηθεί μια εντυπωσιακή μείωση των τιμών, η οποία θα διαφημιστεί στο εξωτερικό και η οποία θα μπορούσε να προέλθει από την εγρήγορση των αρμόδιων υπουργών και τη συνεργασία τους με τους τουριστικούς παράγοντες υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού... Λεπτομέρειες, προφανώς, για τους κυβερνητικούς εγκεφάλους...

3. Όμως οι κατήφορος δεν έχει τέλος: Το ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Αλογοσκούφη ότι εκποιεί «τα ασημικά του κράτους», τώρα παραδίδει τα πάντα στους ιδιώτες. Χωρίς καμιά αιδώ και συστολή... Συνεπείς διάδοχοι του Μητσοτάκη, οι κυβερνώντες ξεπουλάνε τα τιμαλφή, σε μια αγχώδη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων. Και πάλι, δίχως κανένα σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική. Αυτό φάνηκε καθαρά στην τρικυμιώδη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επισημαίνοντας τον εισπρακτικό χαρακτήρα των μέτρων, αρκετοί υπουργοί καταφέρθηκαν εναντίον του τραγικού κυρίου Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αναπτυξιακά οι αποκρατικοποιήσεις, διότι διαφορετικά «είναι σαν να δίνεται η εντύπωση ότι πωλείται η Ελλάς»...

4. Θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που λειτουργεί σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης», να επιταχύνει τους ρυθμούς της, να δρα καίρια και αποτελεσματικά, να αποφεύγει τις φωτοβολίες και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, να περιορίζει τις αρρυθμίες και να αποφεύγει τη φλυαρία και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας... Αντ' αυτών, η κυβέρνηση Παπανδρέου πελαγοδρομεί, τα μέλη της ερίζουν και ο πρωθυπουργός αρκείται σε αφ' υψηλού υποδείξεις, όταν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, το τραγικό κενό που επισημαίνεται στην παραγωγή κυβερνητικού έργου, επιχειρείται να καλυφθεί με συνεχείς κουραστικές υπομνήσεις για τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και με ιλαροτραγικές κατασκευές του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική, που προκαλούν γέλωτες και θυμηδία (υπόθεση... «ντουλάπα»)... Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι το τίμημα που θα πληρώσουν για τη συμπεριφορά τους δεν περιορίζεται στην πολιτική αποδοκιμασία και στην εκλογική τιμωρία... Όπως πάνε, θα δικαιώσουν τη ρήση του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε πει σε ανύποπτο χρόνο και για άλλη υπόθεση: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες»... Αν τα προεκτεθέντα συνιστούν μια στοιχειώδη ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας, προβάλλει σαφές το συμπέρασμα ότι η χώρα ζει στιγμές αγωνίας, σύγχυσης και κατάρρευσης, χωρίς να διαφαίνεται ούτε ίχνος φωτός... Σε άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Τσεχία, οι σοσιαλδημοκράτες που κυβερνούσαν υποταγμένοι στις εντολές του ΔΝΤ ή προσανατολισμένοι σε «ελληνικές συνταγές» για την έξοδο από την κρίση, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά στις εκλογές... Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη χώρα μας: Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, παρεκτός και γίνει κάποιο θαύμα, δεν θα χάσουν απλώς την εξουσία, αλλά θα εκδιωχθούν βιαίως και θα δουν τα έργα και τις ημέρες τους να καταχωρίζονται στις μαύρες σελίδες της νεώτερης πολιτικής ιστορίας... Με μια διαφορά: Ουδόλως είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί το γνώριμο σκηνικό και θα επανέλθει πλησίστιο στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Η περίοδος αυτή είναι γκαστρωμένη, που θα 'λεγε κι ο Χαρίλαος Φλωράκης. Και δεν αποκλείεται το παιδί που θα γεννηθεί να είναι νόθο...

Η κυβερνητική ανικανότητα ευθύνεται για την πορεία της οικονομίας και όχι οι κερδοσκόποι

Πρωθυπουργός, υπουργοί, τραπεζίτες, κυβερνητικός εκπρόσωπος, αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκαν σήμερα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πτωχεύουμε, ότι δεν καταρρέουν οι τράπεζες, ότι δεν διαλύεται η οικονομία, ότι οι καταθέσεις του κόσμου είναι απόλυτα ασφαλείς και πρέπει να πάψουν να κάνουν αναλήψεις και να βάζουν τα χρήματα κάτω από το πάπλωμα. Σωστή η ενέργεια όλων, θα μου πείτε, έπρεπε να γίνει διότι αν δεν καθησυχάσουν οι αρμόδιοι φορείς τους πολίτες τότε ποιος θα το κάνει;

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι η εκστρατεία όλων για τη στήριξη της οικονομίας αλλά γιατί γίνεται όλος αυτός ο πόλεμος και γιατί αίφνης η κυβέρνησης ειδικά αποφάσισε να βγει στα κανάλια και να διαψεύσει πτώχευση ή αναδιάρθρωση του χρέους, έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Ως προς το πρώτο, είναι φανερό ότι πρόκειται για καθαρό κερδοσκοπικό παιχνίδι ξένων οίκων που βλέπουν ότι μπορούν να κερδίσουν δισεκατομμύρια από την Ελλάδα. Δεν είναι, όμως, μόνο οι κερδοσκόποι, είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο.

Οι κερδοσκόποι μας επιτίθενται ακριβώς διότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και η κυβέρνηση φέρει την βασική ευθύνη γι αυτό. Το Χρηματιστήριο έχει πέσει στα επίπεδα του 1998, ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 5,4%, ρεκόρ δηλαδή από το 1997. Τα δημοσιονομικά είναι άθλια με τα έσοδα να βουλιάζουν και να μην μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία. Την ίδια ώρα ο κόσμος στενάζει, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, το κράτος έχει κηρύξει σιωπηρή στάση πληρωμών και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έρχονται για να μας τραβήξουν τα αυτιά και να μας προειδοποιήσουν ότι δεν έχει άλλα χρήματα.

Η κυβέρνηση από την άλλη εμφανίζεται άτολμη και ανίκανη σε όλα: Στις αποκρατικοποιήσεις, στην άρση του καμποτάζ, στο μήνυμα που δίνει για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, στην εικόνα που κτίζει καθημερινά και που είναι κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από το καπέλο έναν λαγό και τελικά βγάζουν…ποντικό φοβισμένο.

Γι’ αυτό λοιπόν μας χτυπάνε οι κερδοσκόποι, γι’ αυτό και βγήκαν σύσσωμοι σήμερα για να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης.


Ομιλία του Χαράλαμπου Κόκκινου για τις Νησιωτικές Πολιτικές

Ομιλία του Χαράλαμπου Κόκκινου για τις Νησιωτικές Πολιτικές

Το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και πρ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην πολυθεματική συνδιάσκεψη που οργάνωσε η Ν.Δ. στις 5 κ΄6 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα.

Στην θεματική συνδιάσκεψη που οργάνωσε ο τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ., ο κος Κόκκινος συμμετείχε στο προεδρείο της και έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση που αφορούσε τις «ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ».
 
«Κύριες και Κύριοι Σύνεδροι,
 
Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου της Ν.Δ. έχουμε σήμερα την τύχη και την τιμή να αναφερθούμε στο μεγάλο ζήτημα της Νησιωτικότητας.
 
Είναι γνωστό ότι ο νησιωτικός χώρος της πατρίδας μας, καλύπτει μεγάλο μέρος της έκτασής της και χιλιάδες είναι οι μόνιμοι κάτοικοί του ενώ εκατομμύρια επισκέπτες προσέρχονται σ' αυτόν.
 
Οι ειδικές δράσεις και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί, οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, τα προβλήματα που ζητούν λύσεις και παρεμβάσεις, απαιτούν- κατά την άποψή μου- ιδιαίτερη και προσεχτική προσέγγιση με συνέχεια και συνέπεια. Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση στήριξε την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας με συγκεκριμένες δράσεις που - δυστυχώς – δεν αναδείχθηκαν όπως και όσο θα έπρεπε επικοινωνιακά. Σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο και πάλι της κυβέρνησης οφείλουμε να προωθήσουμε δράσεις που έχει ανάγκη η νησιωτική Ελλάδα που επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ βιώνει την οπισθοδρόμηση και την απομόνωση.
 
Γιατί Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, σε αυτό το πρώτο εννεάμηνο ΠΑΣΟΚ οι νησιώτες παρακολουθούν ένα «ρεσιτάλ» κυβερνητικής απραξίας και πολιτικής κοροϊδίας.
 
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Υπουργείο που «κινούσε» έναν από τους βασικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς της Ελλάδας , καταργείται από τους «μαθητευόμενους» μάγους του ΠΑΣΟΚ.
 
Την ίδια τύχη είχε και το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την ώρα που εκτός του αναπτυξιακού του χαρακτήρα , η ύπαρξή του λόγω της εθνικής του σημασίας, κρίνεται απαραίτητη.
 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , σε αυτό το πρώτο εννιάμηνο διακυβέρνησης της χώρας , διακρίνεται από την έλλειψη σχεδιασμού και την απουσία αποφασιστικών παρεμβάσεων για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της χώρας αλλά και από την εγκατάλειψη των νησιωτικών πολιτικών.
 
Τα προβλήματα στα νησιά μας διογκώνονται καθημερινά ενώ λειτουργώντας μικρόψυχα και  «κομπλεξικά» το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε ή «πάγωσε» δρομολογημένες από τη Ν.Δ. λύσεις και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
 
Με κοντόφθαλμο και προκλητικό ταυτόχρονα τρόπο οι κυβερνώντες υποθηκεύουν το μέλλον της νησιωτικής Ελλάδας.
 
Εκτός από την κατάργηση των προαναφερθέντων Υπουργείων είδαμε τη στασιμότητα και το «φρενάρισμα» σε σημαντικά εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα:
 
- Στασιμότητα στο ΕΣΠΑ (ήδη επιδιώκουν να μεταφέρουν πόρους του Γ΄ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ για να «καλύψουν» την ανεπάρκειά τους και να εμφανίσουν τεχνητή απορρόφηση κονδυλίων και ταυτόχρονα μειώνουν την αρχική  χρηματοδότηση που είχε δεσμευτεί για τα νησιά μας.
 
- «Πάγωσαν» το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανταγωνιστικότητας του Ν.Αιγαίου στο οποίο η Ν.Δ. τον Αύγουστο του 2009 είχε δεσμεύσει 250 εκ. ευρώ και υπόσχονται ότι για το έτος 2010 θα διαθέσουν μόλις 20 εκ. ευρώ!!!
 
- Σταμάτησαν το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που έδινε τη δυνατότητα να κάνουν έργα και αναπτυξιακές δράσεις και οι μικρότεροι ΟΤΑ.
 
- Υποχρηματοδοτούν τους ΟΤΑ και υποθηκεύουν το μέλλον τους (δεν έχει δοθεί ακόμα το ποσό που αναλογούσε στους ΟΤΑ Δωδεκανήσου από το φόρο εισοδήματος).
 
- «Βάλτωσαν» τα έργα υποδομών. Δεν «κουνιέται» φύλλο. Όσα δημοπρατήθηκαν ήταν έργα που επί Ν.Δ. εντάχθηκαν σε προγράμματα.
 
- Ανεξήγητα σταμάτησαν την τουριστική προβολή των νησιών μας. Οι άνθρωποι του τουρισμού βιώνουν πλέον μια αρνητική σαιζόν.
- Περιόρισαν τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας.
- Διόγκωσαν την ανεργία.
- Χάθηκαν προγράμματα αφαλατώσεων και δράσεις που επένδυαν στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.
 
- Περιόρισαν την χρηματοδότηση στις άγονες γραμμές και υποθηκεύουν με την έλλειψη προγραμματισμού που τους διακρίνει , τις μετακινήσεις των νησιωτών μας.
 
Σε αυτό το «γκρίζο» που καλύπτει τα νησιά μας, σε αντιπαραβολή με την - ανύπαρκτη στην ουσία – «πράσινη ανάπτυξη» η Ν.Δ. οφείλει να προωθήσει την «γαλάζια» ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.
 
Είμαστε η παράταξη που ενέταξε τη νησιωτικότητα στο Σύνταγμα όταν το ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο.
 
Είμαστε η παράταξη που επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο στα νησιά μας , ο οποίο ίσως δεν αναδείχθηκε όπως και όσο θα έπρεπε στο σύνολό του, όμως σήμερα οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν μέσα από τις οργανώσεις μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες που δεν ανέλαβαν στο παρελθόν για την προβολή του.
 
 Τα χιλιάδες έργα και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις μεταφορές και την συγκοινωνία, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. (2004-2009) και την παρακαταθήκη για το καλύτερο μέλλον που θέλουμε για τους νησιώτες μας.
 
Σήμερα αναδεικνύουμε αφενός τη σημερινή κυβερνητική ανικανότητα   , αφετέρου προβάλλουμε τις θετικές ενέργειές μας και προτείνουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες νησιωτικές πολιτικές.
 
Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας , η λιμενική πολιτική και οι υποδομές, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ο Τουρισμός και οι δράσεις καινοτομίας είναι στη μόνιμη πολιτική «ατζέντα» της παράταξής μας.
 
Προτείνω λοιπόν:
- Τη ανάδειξη του κυβερνητικού μας έργου και την κατάθεση νέων, εμπλουτισμένων προτάσεων που αφορούν νησιωτικές πολιτικές.
- Τη δημιουργία «Ειδικού Ταμείου Νησιωτικότητας» που αφορά ειδική χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων στα νησιά μας.
- Τη μείωση του ΦΠΑ και δημιουργία κινήτρων για να παραμείνουν οι νησιώτες μας στα τιμημένα βράχια του Αιγαίου και του Ιονίου.
- Τη δημιουργία του «Νησιωτικού Παρατηρητηρίου» που θα καταγράφει τα προβλήματα της Νησιωτικότητας και θα προτείνει λύσεις. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε επί Ν.Δ. και σταμάτησε επί ΠΑΣΟΚ.
- Τη δημιουργία «Γραμματείας Νησιωτικότητας» στο Οργανόγραμμα της Ν.Δ. για την καλύτερη παρακολούθηση και επεξεργασία των ζητημάτων των νησιών μας.
 
Η Ν.Δ. αναδιοργανωμένη και δυνατή, με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο πρέπει να απευθυνθεί με αποφασιστικότητα και παρρησία στον ελληνικό λαό και φυσικά στους νησιώτες μας. Η μοίρα και η ιστορία μας, μας υποδεικνύει ότι είμαστε εκείνη η παράταξη που με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα δίνουμε λύσεις στα σοσιαλιστικά αδιέξοδα. Είμαστε ταγμένοι να δώσουμε τη ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ στο δοκιμαζόμενο από τις ανερμάτιστες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, λαό μας.     

Άρχισαν οι αποχωρήσεις στο κόμμα της Ντόρας


Από Factorx | Τρ. 08 Ιουν 2010, 21:15 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Ούτε να βλέπει δεν θέλει πια ο Κώστας Κιλτίδης τον Αλέξανδρο Κοντό και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ακούσαμε…ότι το διαζύγιο επετεύχθη, επειδή η Ντόρα δεν “σταμάτησε” τον Κοντό χθες ώστε να μην στείλει την επιστολή στην Επιτροπή με την οποία στοχοποίησε τον Κιλτίδη.

Έτσι ο Κιλτίδης, εκτιμώντας ότι αυτό είναι “μήνυμα” οδεύει προς το…