slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Γιάννης Βλασερός στη Σαντορίνη

Γιάννης Βλασερός 
Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός για τις προσυνεδριακές προετοιμασίες του επερχόμενου συνεδρίου του Κινήματος, το οποίο έχει προσδιορισθεί για τις 15 -17 Μαΐου.
Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό δελτίο Τύπου, από τις επαφές του με πολλά στελέχη και μέλη της παράταξης, ο κ. Βλασερός διαπίστωσε ότι αρκετοί είναι αυτοί που προσδοκούν την

ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Παναγούλης: Να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βοήθησαν να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

θαυμάστε ένα δημοκράτη 
Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νομοσχεδίου για την επανίδρυση της ΕΡΤ ο κρατικοδίαιτος   ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ  βουλευτής  ζήτησε  την αλλαγή του  Κανονισμού  της Βουλής προκειμένου λέει (να ανατραπούν τα «προνόμια» των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον χρόνο που δικαιούται)   ζητάει ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΣ την φιμώσει εκλεγμένων συναδέλφων του βουλευτών, την αποκατάσταση όλων όσοι αγωνίστηκαν για να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ  και   την  ανακήρυξη  ΤΟΥ  πρόεδρου της....

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού του δήμου Σύρου Ερμούπολης

Θάνος Φώσκολος
Την παραίτηση του από τη θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού - Πολιτισμού υπέβαλε ο Θάνος Φώσκολος.

Η παραίτηση έγινε δεκτή, με τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Πολιτισμού να αναλαμβάνει η δημοτική σύμβουλος Θωμαή Μενδρινού, ενώ τον τομέα του Τουρισμού θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός. Σημειώνεται ότι ο κ. Φώσκολος παραιτήθηκε και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Η - λιτή - ανακοίνωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την οποία γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του κ. Φώσκολου έχει ως εξής:

ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων: «Ο αγώνας των εργατών του Νεωρίου είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους»

Προσθήκη λεζάντας
Ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των εργαζομένων του Νεωρίου που βρίσκονται στην 9η μέρα των κινητοποιήσεων τους, εξέδωσε σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων.
Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργάτες του Νεωρίου που διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι «λογής - λογής “πρόθυμοι”, που δήθεν μεσολαβούν για το καλό των εργαζομένων, στην ουσία “βάζουν πλάτες” στην εργοδοσία για να διαφεύγει των υποχρεώσεών της απέναντι στους εργάτες, στα ασφαλιστικά τους ταμεία και στην τοπική οικονομία».
Το πλήρες περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Θεατρική παράσταση στη Νάξο: "Ο Επιθεωρητής" από τους "Μυθοποιούς

Προσθήκη λεζάντας
Το πολιτιστικό, Θεατρικό Σωματείο Νάξου "Μυθοποιοί" παρουσιάζουν την παράσταση "Ο Επιθεωρητής" του Nikolai Gogol. Οι παραστάσεις θα δοθούν: Πέμπτη 30 Απριλίου - Παρασκευή 1η Μαΐου- Σάββατο 2 Μαΐου και Κυριακή 3 Μαΐου, στις 9:00 το βράδυ, στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης (δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).
Σκηνοθεσία: Αντωνία Τούπη
Χορογραφίες: Μαρία Τούπη
Παραγωγή: Σπείρα Διαφημιστική
Είσοδος 5 ευρώ - Μέρος των εσόδων θα διαθέτουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Λίγα λόγια το

Έρχονται μέτρα με πολυνομοσχέδιο | Πιθανή νέα έκτακτη εισφορά ;


Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαϊου που αναμένεται να «ξεκλειδώσει» τη συμφωνία και τη χρηματοδότηση.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
1. Έκτακτη εισφορά. Σενάρια που έχουν εξεταστεί είναι η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης αυξημένης για τα εισοδήματα από ένα επίπεδο και πάνω (π.χ. 30.000 ευρώ) ή έκτακτος φόρος από ένα ύψος κινητής και ακίνητης περιουσίας και άνω.
2. Αύξηση του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη (στόχος 20 εκατ. ευρώ).
3. Ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης με περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
4. Δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών (με εκτίμηση για έσοδα 350 εκατ. ευρώ).
5. Φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων (με στόχο έσοδα 50 εκατ. ευρώ).
6. Αλλαγές για αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ (λοταρία, ηλεκτρονικές πληρωμές για συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ, ψηφιοποίηση συναλλαγών), με συνολικό στόχο αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 600 εκατ. ευρώ.
7. Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού για αύξηση εσόδων κατά 250 εκατ. ευρώ.
8. Διατάξεις για το καθεστώς πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με τα κριτήρια «κουρεμένα» σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά υψηλότερα από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Aνοίγει και το ασφαλιστικό τον Ιούνιο

H oμιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Επικρατείας για την ΕΡΤ


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Το video ομιλίας: https://vimeo.com/126243319

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, το συζητούμενο νομοσχέδιο για την Δημόσια Τηλεόραση, ως πολιτική πρωτοβουλία συνδέεται προφανώς με το γενικότερο  πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, με την πορεία της χώρας. Χωρίς ένα τέτοιο πλαίσιο η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει αρχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Κ.Α.ΓΕ.


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή και μάλιστα στο άσχετο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, η Κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού Α.Κ.Α.ΓΕ. (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) με την αιτιολογία ότι θα καλύψει ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα, μιας και το Α.Κ.Α.ΓΕ. που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και  προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών.
Οι εισφορές των συνταξιούχων στο Α.Κ.Α.ΓΕ. την περίοδο 2015-2018 είναι κρίσιμες για τη στήριξη των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης από το 2019 οπότε και αυξάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι υποχρεώσεις των ταμείων .
Το Α.Κ.Α.ΓΕ. εκφράζει δηλαδή την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους των επόμενων ετών. 
Τώρα η Κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υπονομεύει και το μέλλον του. 
Που είναι αλήθεια οι εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις για τις 24 εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, για τις οποίες οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί του Υπουργείου μας διαβεβαίωναν ότι σύντομα θα γίνουν πράξη;

Μητροπολίτης Σύρου: Είμαστε όλοι μετανάστες – Και ο Ιησούς ήταν


Ηχηρό μήνυμα προς τους Χριστιανούς στέλνει ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, με κείμενο – φωτιά που σχετίζεται με τις τελευταίες τραγωδίες με νεκρούς μετανάστες.

Ο κ. Δωρόθεος κάνει λόγο για φαινόμενα ξενοφοβίας και προειδοποιεί ότι  «Οσο και αν φαίνεται παράξενο ή παρακινδυνευμένο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους ξένους αποτελεί τη λυδία λίθο για τη γνησιότητα και αυθεντικότητα της Χριστιανικής μας πίστης».
Μάλιστα, ο μητροπολίτης Σύρου επισημαίνει ότι «όλοι είμαστε μετανάστες με πρώτο τον Ιησού» για να καταλήξει ότι «Σήμερα, δυστυχώς, περισσότεροι “άθεοι” ενδιαφέρονται για τους ξένους, παρά “χριστιανοί”». Αναλυτικά το κείμενο:

Χαράτσι στους αγρότες: Με 26% θα φορολογηθούν τα εισοδήματα από φωτοβολταϊκά

Υπέρμετρα θα επιβαρυνθούν φορολογικά όσοι αγρότες απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2014  εισοδήματα από την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως 100 KW.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το εισόδημα αυτό θα φορολογηθεί φέτος ως προερχόμενο από εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και όχι με 13% όπως όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα των αγροτών, εφόσον  αποκτήθηκε την περίοδο από την 1η-1-2014 έως και την 23η-12-2014, δηλαδή σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Αλυκό, ένα.... έγκλημα ζητάει δικαίωση


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ(Ας ελπίσουμε ότι τώρα που ήρθε η ώρα της κυβέρνησης του Σύριζα όπως μας ΛΕΕΙ ο κ. Νίκος Ι. Λεβογιάννης να γίνει αυτό που δεν έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις ΔΗΛΑΔΗ να πετάξει έξω τους καταπατητές, κατασκηνωτές και όλους όσους θεωρούν το Αλύκο τσιφλίκι τους. Να ευχηθούμε λοιπόν η κυβέρνηση του Σύριζα να κάνει αυτό που ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε ο τοπικός Σύριζα είτε ως πολίτικο κόμμα είτε ως νομαρχιακή η δημοτική παράταξη.)
Με την τελεσίδικη απόφαση 301/2004 του Εφετείου Αιγαίου το Αλυκό κηρύχτηκε δημόσια δασική έκταση. Ο δικαστικός μαραθώνιος για το Αλυκό, που κράτησε 65 χρόνια (1946-2010), έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα με την 1417/2010 απόφαση του Γ΄ τμήματος (Πολιτικές αποφάσεις) του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλαν οι καταπατητές (1.3.2006) εναντίον της απόφασης του Εφετείου Αιγαίου.
Δυστυχώς οι αρμόδιοι της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες και τη Νάξο, δεν...