slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο μετά τις εκλογές

Με ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Γιώργος Αυτιάς: Καλημέρα σας, κύριε Πρόεδρε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα, κύριε Αυτιά.

Γιώργος Αυτιάς: Καλώς ήρθατε, ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να είστε καλά.

Γιώργος Αυτιάς: Μία υπενθύμιση. Σαν σήμερα ο πατέρας σας το 1990, 33 χρόνια πριν, σημείωνε 46,8%, 150 έδρες, ΠΑΣΟΚ 38,6%, Συνασπισμός 10,2%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη θυμάμαι πολύ καλά αυτή την ημερομηνία, κ. Αυτιά, και βέβαια οι παλαιότεροι θυμούνται ότι τότε χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις…

Γιώργος Αυτιάς: Σωστό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: …

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Για τις εργασιακές συνθήκες στον χώρο των αερομεταφορών


Οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας, οι μισθοί και τα μεροκάματα πείνας οδηγούν αρκετούς εργαζόμενους μακριά από το χώρο των αερομεταφορών. Η «προσπάθεια» των εταιρειών για προσλήψεις, όχι μόνο δεν καλύπτει τις προαναφερθείσες αποχωρήσεις έμπειρου και ειδικευμένου προσωπικού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπολείπονται των αναγκαίων για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους.

Χαρακτηριστικά, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο δεν αντικατέστησαν ποτέ το σύνολο του ειδικευμένου προσωπικού που απέλυσαν με αφορμή την πανδημία. Οι τραγικές συνέπειες αυτών των πρακτικών έχουν φανεί τα τελευταία χρόνια, που είχαμε ακόμα και θανάτους εργαζομένων κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους. Οι τραυματισμοί, οι ασθένειες από την κόπωση και τα εργατικά ατυχήματα, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, έχουν αυξηθεί δραματικά, αφού οι επιχειρήσεις πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωρίες ακόμα και στα ρεπό τους προκειμένου να βγει η δουλειά. Είναι προφανές ότι το ζήτημα αυτό επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων έχοντας άμεσες επιπτώσεις στην ίδια την ποιότητα του παρεχόμενου αεροπορικού έργου και τελικά στην ασφάλεια των επιβατών.

Το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό καλείται να καλύψει γρήγορα μεγάλο όγκο εκπαιδεύσεων και πληροφοριών που πολλές φορές έχουν τυπικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, γίνονται ηλεκτρονικές εκπαιδεύσεις σε 8 ώρες για 50 και 60 εργαζόμενους. Ενώ παράλληλα και λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, οι εταιρείες καλούν συνταξιούχους ξανά πίσω στη δουλειά. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και με 15ήμερες συμβάσεις, με μόνιμο άγχος την ανεργία, λαμβάνουν 15νθημερο πρόγραμμα εργασίας και στο τέλος της σεζόν απολύονται, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κυρίως στην περιφέρεια δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

Δ. Καπούνης προς Ά. Γεωργιάδη: «Μας βάλατε όλους στο ίδιο καλάθι!».



Συζήτηση στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, για το ότι το αρνί και το κατσίκι συμπεριελήφθη στο «καλάθι του Πάσχα» και το πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τους κτηνοτρόφους.

Για την συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στις Κυκλάδες με του εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Νάξου




Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Νάξου πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Απρίλη, ο Βαγγέλης Κορρές, υποψήφιος βουλευτής στις Κυκλάδες με το ΚΚΕ.


Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, τις απαράδεκτες συμβάσεις βάσει του νόμου Χατζηδάκη, τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, ζητήματα που έχουν άμεση επίπτωση στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζόμενων, επηρεάζοντας την ποιότητα του παρεχόμενου έργου και τελικά την ασφάλεια των επιβατών.


Από τη  μεριά του ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους για συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


Επίσης να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των μεταφορών, όχι με την σημαία του χτες, της επιστροφής στο κρατικό μονοπώλιο της δικτατορίας του κεφαλαίου, αλλά με την σημαία της κοινωνικοποίησης τους, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.


Ο σχεδιασμός των μεταφορών θα γίνεται με κριτήριο τη διασυνδεδεμένη και συμπληρωματική δράση όλων των μορφών μεταφοράς. Με στόχο τη γρήγορη και φτηνή μετακίνηση προσώπων και προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, τη σχεδιασμένη ανάπτυξη για εξάλειψη της περιφερειακής ανισομετρίας, τον πλήρη έλεγχο της άμυνας και ασφαλείας ενός πραγματικού εργατικού - λαϊκού κράτους.


Παράλληλα οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τις εργασιακές συνθήκες στον χώρο των αερομεταφορών. (επισυνάπτεται)


Νάξος, 7-4-2023


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΤΩΝ 2023!

Γ. Λεονταρίτης: "Πράσινο φως" για την εκκίνηση ενός σημαντικού έργου σε Άνδρο, Τήνο, Μύκονο

Μετά από καθυστέρηση δύο ετών άνοιξε επιτέλους "ο δρόμος" για την υλοποίηση του έργου της τριετούς συντήρησης του οδικού δικτύου της Άνδρου, της Τήνου και της Μυκόνου, προϋπολογισμού 6.700.000,00 ευρώ, όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης. Η δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν η αιτία της καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε προνοήσει να δημοπρατήσει το 2021...

Μήνυμα Γ. Βλασερού για την Παγκόσμια ημέρα υγείας: Η υγεία στα νησιά νοσεί

Ο Γιάννης Βλασερός, ιατρός-καρδιολόγος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα 7 Απριλίου 2023, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα γιορτάσει την 75η επέτειό του. Με αφορμή την ημέρα τούτη, θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στον τομέα της υγείας στα νησιά μας ο οποίος νοσεί.

Αντιλαμβανόμενος, ως ιατρός ο ίδιος, τις δυσκολίες που περνούν οι νησιώτες, όσον αφορά στα θέματα υγείας που τους απασχολούν ,έχω συμμετάσχει με εκλεκτούς συναδέλφους μου σε πολλές   εθελοντικές δράσεις για να προσφέρω το δικό μου λιθαράκι βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά καλύπτοντας τα κενά της πολιτείας και έχω γίνει άμεσος μάρτυρας των προβλημάτων τους συμβάλλοντας στα μέτρα των δυνατοτήτων μου στην επίλυση τους. Πρόσφατα, μάλιστα, επισκέφτηκα την Νάξο όπου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους κατοίκους εκεί και να ακούσω δια ζώσης τα παράπονά τους. Σήμερα, θα ήθελα να επισημάνω για μια ακόμη φορά τα σπουδαιότερα εξ αυτών που άπτονται του τομέα υγείας στα νησιά μας τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν το δικαίωμα να αδιαφορούν απέναντι σε αυτά.

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορήγηση 178.560€ για τη ΔΕΥΑ Θήρας με σκοπό την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης


    Υπεγράφη από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη Απόφαση Επιχορήγησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας μέχρι του ποσού των 178.560€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυνατότητας παραγωγής 1.000κ.μ. πόσιμου νερού ανά ημέρα, με σκοπό την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης της Δ.Κ. Θήρας του Δήμου Θήρας, δεδομένης της αναμενόμενης ζήτησης λόγω της σημαντικής αύξησης του τουρισμού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αλλά και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και κατά το Φθινόπωρο. 

Δ. Καπούνης στο Mega: «Επιδότηση αρνιού-κατσικιού κατά 2 ευρώ, άδειο το καλάθι του κτηνοτρόφου!».

Για τα προβλήματα που δημιουργεί στους κτηνοτρόφους της Νάξου (και της υπόλοιπης Ελλάδας) η ένταξη του αρνιού και του κατσικιού στο «καλάθι του Πάσχα» μίλησαν, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης παραγωγός, Ηλίας Κύλης.

«Για να μπορέσουν να βγουν οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να πουλήσουν στα 9 ευρώ το κιλό. Η πολιτική του καλαθιού είναι λάθος, ανεξαρτήτως του από ποιο μέρος της Ελλάδας προέρχονται τα αρνιά και τα κατσίκια. Το καλάθι του Πάσχα του κτηνοτρόφου είναι… άδειο! Ζητάμε από το Υπουργείο την επιδότηση του σφαγμένου αρνιού και κατσικιού κατά 2 ευρώ το κιλό στον κτηνοτρόφο», είπε ο Δ. Καπούνης.

"Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Η Κωνσταντίνα Σβύνου, από την Κω, υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Την υποψηφιότητα της Κωνσταντίνας Σβύνου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

 

Η κ. Σβύνου, στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει:

Μαρία Χανιώτη Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Επιτέλους, μην παίζετε με την υγεία στις Κυκλάδες

 Το νοσοκομείο Ερμούπολης Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» είναι συνέχεια του πρώτου οργανωμένου νοσηλευτικού ιδρύματος της Επαναστατημένης και Ελεύθερης Ελλάδας από το 1825.
Στη θέση που βρίσκεται σήμερα κτίστηκε με χρηματικές δωρεές του αείμνηστου Ιωάννη Κυριαζή Βαρδάκα και αποπερατώθηκε από το κληροδότημα του Σταματίου Κωνσταντίνου Πρώιου και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στις Κυκλάδες, με συνολική δύναμη 150 κλινών.
Αυτό το νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες του τομέα υγείας στα νησιά μας, σήμερα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, υποστελεχωμένο και αποδυναμωμένο . Δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους νησιώτες γιατί υπάρχει κλιμακούμενη υποβάθμιση. 

ΠΑΜΕ.. . ΣΤΑΘΕΡΑ – ΤΟΛΜΗΡΑ- - ΜΠΡΟΣΤΑ!! για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα με Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!!

Εικόνα που περιέχει λογότυπο    Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

                                                 Δελτίο  Τύπου


Με  την ανακοίνωση  και των ψηφοδελτίων μας μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το δρόμο προς τις εκλογές.Στο δρόμο για μια νέα μεγάλη νίκη.

Καλούμε όλα τα στελέχη, τους φίλους της παράταξης και όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισες να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την ανάταση της χώρας που ξεκίνησε το 2019.

Πρέπει να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε ποιον θέλουμε για πρωθυπουργό.

Πρέπει να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε τι κυβέρνηση θέλουμε και τι χρειάζεται η Πατρίδα μας..

Θέλουμε να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω;

Θέλουμε στεθερότητα , συνέπεια και συνέχεια στην πρόοδο και στην ανάπτυξη ή πισωγύρισμα και πειραματισμούς;  

Από το 2019 η Ελλάδα άλλαξε. Από το ψέμα και την ασυνέπεια της κυβέρνησης Τσίπρα περάσαμε σε μια κυβέρνηση που με συνέπεια,  εργαζόμενη υπέυθυνα , σοβαρά και με όπλο την αλήθεια  άρχισε το ¨κτησιμο¨ μιας άλλης Ελλάδας. Την Ελλάδα της Ανάπτυξης και της Υπερηφάνειας. Μια Ελλάδα που από ουραγός της Ευρώπης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, πρωτοπορεί.

Ο,τι πετύχαμε όλοι μαζί πρέπει να συνεχιστεί.

 Μαζί με τους εκλεγμένους βουλευτές μας Γιάννη Βρούτση , Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα , η  επιλογή των  υποψηφίων από μια πλειάδα ισάξιων συναγωνιστών και στελεχών της παράταξης, ολοκληρώθηκε με  τη συμμετοχή των Μάρκου Καφούρου , Δέσποινας Πρίνια και Ανθής Χαλκιά συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο , δίνοντας  το στίγμα για την  επόμενη μέρα. 

Ενωμένοι θα εργαστούμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο των νησιών μας.

Για την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες .

Για την στήριξη των νέων μας .  

Η Ελλάδα και οι Κυκλάδες δεν γυρίζουν πίσω, προχωράμε μπροστά . Όλοι μαζί μπορούμε για μία ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα, για πιο ισχυρές Κυκλάδες .

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα . του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας  Κυριάκου  Μητσοτάκη  

θα συμβάλλουμε τα μέγιστα σε μία νέα μεγάλη νίκη.

Νίκη για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα  με Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!!

Νίκη για τις Κυκλάδες και τα νησιά μας!!


ΠΑΜΕ.. . ΣΤΑΘΕΡΑ – ΤΟΛΜΗΡΑ- - ΜΠΡΟΣΤΑ!!