slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προβληματισμός των περιφερειακών συμβούλων για τα έξοδα μετακίνησης – Συνεχείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Εσωτερικών


Τον έντονο προβληματισμό τους για την καθυστέρηση έγκρισης και καταβολής των δαπανών μετακίνησής τους, τις οποίες καταβάλλουν εκ των προτέρων οι ίδιοι, εξέφρασαν σήμερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Δημόσια Διαβούλευση Π.Δ. με τίτλο «Καταγραφή των μικρών νησιωτικών υγροτόπων της χώρας και καθορισμός μέτρων για την προστασία και διατήρησή τους»


Υγρότοποι Νάξου-1
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»  συμμετέχοντας στη Δημόσια Διαβούλευση για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Καταγραφή των μικρών νησιωτικών υγροτόπων της χώρας και καθορισμός μέτρων για την προστασία και διατήρησή τους» διαμαρτύρεται για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες. Οι συντάκτες του διατάγματος μη διαθέτοντας ούτε στοιχειώδεις γνώσεις γεωγραφίας αντιμετωπίζουν τη Νάξο σαν ένα νησί του μεγέθους της Αντιπάρου δηλαδή με 4 υγροτόπους και κάτω από το μισό της Πάρου που προστατεύονται 9 υγρότοποι.

Συναντήσεις Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης στο ΥΠΕΚΑ, θα συμμετάσχει σήμερα ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Στο Συμβούλιο πρόκειται να διατυπωθούν προβληματισμοί και εισηγήσεις για την πολιτική και εδαφική συνοχή της ΕΕ, τη στρατηγική “Ευρώπη 2020” και τις συνέπειες για τον χωροταξικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Νίκος Χουντής: ‘Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καταψηφίζει την έκθεση του Ευρ. Κοινοβουλίου για την Κρίση’.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ·   
Την τελική έκθεση της ad hoc Επιτροπής (CRIS) που είχε συστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διερεύνηση των αιτιών της κρίσης και την κατάθεση προτάσεων για το ξεπέρασμά της, καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.

"Το Υπουργείο Παιδείας δεν αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν" - Δελτίο Τύπου-Απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου

·         Ενώ βιβλιοθήκες άλλων χωρών μελών της Ε.Ε. αξιοποιούν προγράμματα ενθάρρυνσης και εξοικείωσης των παιδιών με το βιβλίο, το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ακολουθεί την πολιτική του «λουκέτου».
·         Το Υπουργείο Παιδείας δεν αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν.
·         Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ. "ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΠΡΙΝ 5 ΛΕΠΤΆ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Πρωτοσέλιδη Προβοκάτσια ...

Το Έθνος ανακάλυψε "Εκτροπή" !!!
Δεν ντρέπονται να μιλάνε για ακρότητες από αυτούς που διαδήλωναν ...
Το κατεστημένο ΤΡΕΜΕΙ την λαϊκή διαμαρτυρία και αρχίζει τις προβοκάτσιες.
Οι διαμαρτυρόμενοι δεν έκαναν καμία βιαιότητα κατά των βουλευτών , αντί όμως να τους επευφημούν (όπως είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια...) τους γιουχάιζαν...
Αυτή είναι η "Εκτροπή" και αυτή είναι η "Ακρότητα".
Αυτή είναι και η εφημερίδα που κάποιοι πληρώνουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν ...
Συγχαρητήρια.

Μείωση Μισθών στην Ελλάδα vs Αύξηση μισθών στην Ιρλανδία!


Αυτοί έκοψαν τον μισθό σου!
Για να καταλάβουμε όλοι μας πόσο ξεφτύλες είναι οι Ελληνες Πολιτικοί και δη οι ΠΑΣΟΚοι.
Ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρήσεων, Richard Bruton, ανακοίνωσε στις 14/4/2011 πως η κυβέρνηση θα αντιστρέψει τις περικοπές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, έπειτα από μια αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Και πριν προλάβουν να σας που οι εξωνημένοι δημοσιογράφοι ή η κ.Ξαφά ότι “άλλο η Ιρλανδία” να σας θυμίσω ότι η Ιρλανδία έχει ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ από την Ελλάδα που αγγίζει το 32%! ( στοιχεία capital.gr ) θυμάστε λοιπόν που η Κατσέλη έδινε και την ζωή της, για να σώσει ο,τι μπορεί από τα εργασιακά δικαιώματα μας τον Δεκέμβριο του 2010; (δείτε το πρωτοσέλιδο) Ε, λοιπόν είναι όλα κακοήθειες! Η κ.Κατσέλη είναι πιστή και στο Κόμμα αλλά και στην Κυβέρνηση, κι όταν της έφερε το χαρτί ο κ.Παπακωνσταντίνου ρώτησε αμέσως που υπογράφουν!
Απόφασισαν λοιπόν και διέταξαν…,

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΑΡΑΓΕ;

«Πού η σοβαρότητα και για ποια συναίνεση μιλάνε όταν αποδεικνύονται στα πάντα ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα; Διαλύουν θεσμούς και κράτος ως αποτέλεσμα της πελατειακής και μικροκομματικής τους νοοτροπίας.
Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Παρά ταύτα, σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα ήταν οι υπουργοί ακόμα στις θέσεις τους;»



«Τίθεται εκ του Συντάγματος ζήτημα παραμονής της στην εξουσία. Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται».

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Μ. Μαργαρίτη για τον Ακαδημαϊκό Στέφανο Ήμελλο


     Ο συμπατριώτης μας, καθηγητής κος Στέφανος Ήμελλος, εξελέγη πρόσφατα μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Η Ελληνική Πνευματική Κοινότητα, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του κου Ήμελλου, τον έθεσε ανάμεσα στους κορυφαίους της Ελληνικής Διανόησης.
     Ως Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αισθάνομαι υπερηφάνεια και συγκίνηση που ένας ακόμη άξιος Νάξιος αναγνωρίζεται στο Πανελλήνιο και εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των Ναξίων.
     Εύχομαι η αναγνώριση της προσφοράς του Ακαδημαϊκού κου Στέφανου Ήμελλου να αποτελέσει παράδειγμα για τους νέους επιστήμονες του νησιού μας.

Τον Ναξιώτη Στέφανο Δ. Ημελλο εξέλεξε η Ακαδημία Αθηνών ως τακτικό μέλος της στην έδρα της Ελληνικής Λαογραφίας

Η Ακαδημία Αθηνών , την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 εξέλεξε τον Ναξιώτη   Στέφανο Δ. Ήμελλο ως  τακτικό μέλος της στην προκυρηχθείσα έδρα της Ελληνικής Λαογραφίας. Είναι πτυχιούχος του Φιλολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είχε εισαχθεί πρώτος (1956). Ο νέος ακαδημαϊκός γεννήθηκε στο Φιλώτι Νάξου το 1933  Το 1959 προσελήφθη στο Λαογραφικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών όπου υπηρέτησε ως συντάκτης (1959-1972), διευθυντής (1972-1976) και γενικός διευθυντής (1976-1982). Ως συντάκτης και διευθυντής πραγματοποίησε πολλές αποστολές συλλογής λαογραφικού υλικού ενώ επανειλημμένως διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο νέος ακαδημαϊκός είναι πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και της Επιστημονικής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Βυζαντινών Σπουδών και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και έχει διατελέσει πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Συγχαρητήρια ανακοίνωση του δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Ο Στέφανος Δ. Ημελλος έχει δημοσιεύσει 150 εργασίες, μεταξύ των οποίων, «Η περί των πειρατών λαϊκή παράδοσις» (1978), «Το περί ζώων ιδιότητος έργου του Αιλιανού ως πηγή ειδήσεων περί μαγικών και δεισιδαιμόνων δοξασιών και συνηθειών (1972), «Παραδοσιακός υλικός βίος του ελληνικού λαού» (1983), «Ζητήματα παραδοσιακού υλικού βίου-ενδεικτικές επισημάνσεις» (1993), «Ιστορικά και μεθοδολογικά της ελληνικής λαογραφίας» (1995), «Τα σατιρικά δημοτικά ποιήματα» (2000), «Θρυλούμενα για την άλωση και την εθνική αποκατάσταση» (2002), «Μελετήματα λαϊκού δικαίου των Κυκλάδων» (2010) και τα «Λαογραφικά» (σε πέντε τόμους, 1988,1992, 1994, 2003, 2010).

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια  η Φιλωτίτικη  κοινωνία πληροφορήθηκε την εκλογή του Στέφανου Δ. ¨Ημελου (του αειμνήστου Παπαδημήτρη ) ως τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της Ελληνικής Λαογραφίας.

Πριν δυο χρονιά χαρακτήριζε ως σύγχρονη τραγωδία την στην πώληση του 10% ΟΤΕ και σημέρα που παρακαλεί για να τον ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΤΕ ΟΣΟ ,ΟΣΟ μας λέει ότι κάνει πατριωτική πράξει




ΠΑΣΟΚΟ Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο του ΟΤΕ, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους εργαζόμενους.
Κατά την συνάντησή του με τους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής:

“Φίλες και φίλοι, βρίσκομαι εδώ, και βρισκόμαστε όλοι εδώ, για να διατρανώσω τη δική μου προσωπική βούληση, αλλά και τη βούληση ολόκληρου του Κινήματος, να παλέψουμε μαζί σας, να κάνουμε κάθε τι που μπορούμε, για να σταματήσουμε την εξέλιξη μιας σύγχρονης τραγωδίας. Διότι περί τραγωδίας μιλάμε, όταν συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο σήμερα, αυτή η κυβέρνηση χειρίζεται τον δημόσιο πλούτο και ειδικότερα τον ΟΤΕ.

Ο 1ος Διάπλους Αιγαίου "Χαμόγελο του Παιδιού" με καγιάκ πέρασε και από τη Νάξο!

Οι δύο τολμηροί θαλασσοπόροι, που επιχειρούν να διαπλεύσουν το Αιγαίο με καγιάκ, έφτασαν χθες το απόγευμα στις 18:30 και στη Νάξο.
Ο Κώστας Μανατάκης και ο Άγγελος Χριστοφίδης ξεκίνησαν στις 22 Μαϊου από την Ερέτρια για να καταλήξουν στο Ηράκλειο της Κρήτης, μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης όλων μας για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και φιλοξενούνται στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Πέρασαν ήδη από Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο και συνεχίζουν για Ηρακλειά, Ίο, Σαντορίνη και Ηράκλειο.
Στο δύσκολο εγχείρημά τους, να καλύψουν μια απόσταση 250 ναυτικών μιλίων κωπηλατώντας, βρήκαν πολλές δυσκολίες, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Στη Νάξο τη φιλοξενία τους επιμελήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημ. Λιανός,- τους φιλοξενεί στο ξενοδοχείο του -ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Γιάννης Μαργαρίτης και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σπύρος Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δημάρχου Μανώλης Λυκουρόπουλος .
Οι δύο τολμηροί θαλασσοπόροι, Κώστας Μανατάκης και ο Άγγελος Χριστοφίδης ενθουσιάστηκαν  με την υποδοχή και όπως είπαν  πουθενά ως τώρα δεν είχαν τόσο θερμή υποδοχή.
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και ήσυχα νερά...

ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΠ Ο ΜΑΤΣΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕ

Για τον κ.Μάτσικα έχουμε γράψει πολλά (και υπάρχουν άλλα τόσα, όπως μαθαίνουμε) Ο κύριος για τον οποίο έχουν κατατεθεί ερωτήσεις απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προστατεύει με αντιδεοντολογικό τρόπο την γυναίκα του Δρούτσα που εργάζεται στο ΑΠΕ! Χθες του είπαμε μπράβο του Δρούτσα, για τη θέση να εκλέγονται οι βουλευτές για 8 χρόνια... σήμερα όμως είναι να μην τους φτύσουμε και τους δυο τους;
Αποδεικνύεται πόσο υποκριτής είναι που όχι μόνο διόρισε τη γυναίκα του αργόμισθη στο ΑΠΕ όπως έχουν κάνει κατά καιρούς πολλοί αλλά χρησιμοποιεί και το Μάτσικα σαν φερέφωνο να βγάλει ανακοίνωση και να τον υπερασπιστεί.