slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παράταση ...ζωής για το ΧΥΤΑ Νάξου

Φωτο :naxospress.gr
Στην προέγκριση τροποποίησης σύμβασης του έργου «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Δήμου Νάξου», προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Η τροποποίηση συνίσταται στην παράταση της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου μέχρι τις 30-6-2016 για την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΧΥΤΑ και έως 31-12-2016 για

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ «ΜΟΙΡΑΖΕΙ» ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Επιδίωξή μας η πρόσληψη 20.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2016»


Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016 όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει πως «θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών. Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (…) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη «Real News» ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει από κάτι, τάσσεται υπέρ ενός αναλογικότερου και αντιπροσωπευτικότερου εκλογικού νόμου και τονίζει ότι το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «επιβάλλεται να οριοθετήσει τον ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος. Να ενσωματώσει την εμπειρία και να δει τα υπαρκτά κενά του στην ικανότητα διακυβέρνησης».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη ΝΔ, δηλώνει ότι αυτές «μας αφορούν όλους». Επισημαίνει ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να υπερβεί τη σημερινή του κατάσταση» και αναφέρει ότι «θα ήταν στοιχείο σταθερότητας του πολιτικού συστήματος η ΝΔ να ξαναβρεί το μονοπάτι του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού» και να βοηθήσει να φραγεί ο δρόμος της ακροδεξιάς ή του τυφλού νεοφιλελευθερισμού».
http://www.crashonline.gr

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Εγραψα τον ύμνο της ΝΔ και αυτό κατέστρεψε την καριέρα μου ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΔΕΞΙΟ


Μπορεί ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς να ήταν ο στιχουργός που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας όμως αυτό ήταν που τελικά του κατέστρεψε την καριέρα.
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Freddo» και την Σάσα Σταμάτη μίλησε για το ύμνο της ΝΔ και τον πόλεμο που δέχτηκε στη

Μεϊμαράκης: Κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση της Κεντροδεξιάς


Τη νέα πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά την 22α Νοεμβρίου, και το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, περιγράφει με μελανά χρώματα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Λώρας Ιωάννου στη σημερινή “Real News”, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβει, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τη δυσφορία του για όσα συνέβησαν, μιλώντας για ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, με τελική στόχευση τη διάσπαση της ΝΔ, και τον

Fwd: VOLCANOV - PROGRAMMA 6-12-2015



Πλακιωτάκης: Κ. Τσίπρα μήπως θέλετε να συννεοηθείτε με τη φίλη σας την Άγκελα για να καταργήσετε το μνημόνιο; (video)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI



Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση του προϋπολογισμού, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.


Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

kiriakatika
Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Σαμαράς: Δεν θα ιδρύσω νέο κόμμα – Τι θέλω για τη ΝΔ…



«Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη ΝΔ τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μου ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση σήμερα…

Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου

Ευ. Μεϊμαράκης: Η συνεννόηση θέλει ήθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει


Η κυβέρνηση ζητά να ψηφίσουμε τον πρώτο δήθεν αριστερό προϋπολογισμό. Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι μπορεί να βγει. Ξέρω πως δεν βγαίνει δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Στηρίχθηκαν σε ψέματα σε μύθους που καταρρέουν σε απάτη που αποκαλύπτεται», υπογράμμισε ο πρ. πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμεράκης μιλώντας στη Βουλή.

«Βρίσκουν το θράσος να ζητούν βοήθεια εναντίον ποιων; Των

Η αριστερή Σία αναρωτιέται: Είναι κακό να διορίζονται συγγενείς σε πολιτικά γραφεία;

Προσθήκη λεζάντας
Σε πρωινή εκπομπή μίλησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ρωτήθηκε για τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το διορισμό δύο ανιψιών της σε πολιτικά γραφεία υπουργών. Υπενθυμίζετει πως από τις εκλογές του Ιανουαρίου, είχε διοριστεί στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, η 25χρονη δικηγόρος και ανιψιά της υπουργού, Ελισάβετ Σίσκου, θέση στην

Fwd: Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου



Αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 ταξιδεύουμε με το «BHMAgazino» του Βήματος της Κυριακής στη χειμωνιάτικη Τήνο, «Το νησί με τα πολλά πρόσωπα». «Η χειμωνιάτικη επίγευση της Τήνου είναι πιο γλυκιά και αισθαντική από την καλοκαιρινή». Θα ήθελα να τονίσουμε εδώ την βοήθεια της αντιδημάρχου Νατάσας Δεληγιάννη να γίνει η περιήγησή μας στην Τήνο ακόμη πιο ευχάριστη και γοητευτική. Τους άλλους τους αναφέρουμε στο κείμενο. Και εις άλλα με υγεία στην Τήνο για την Τήνο της καρδιάς μας.
> Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
>
>
> Λεζάντα
> Η όντως χειροποίητη Τήνος στη διαδρομή προς Κακιά Σκάλα και Παναγία Βουρνιώτισσα