slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς θα μονιμοποιηθούν 4.910 νοσηλευτές της πανδημίας-Επιφυλάξεις από την ΠΟΕΔΗΝ για τη μοριοδότηση


Βασίλης Βενιζέλος
Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη προς υπογραφή και έγκριση, βρίσκονται οι 4.910 προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, οι οποίες, στη συνέχεια, θα λάβουν την υπογραφή και την έγκριση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Δηλωση Νίκου Συρμαλένιου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά


Η απώλεια της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Θα την θυμόμαστε ως ένα γενναίο άνθρωπο που πάλεψε γενναία και όρθια ως την τελευταία στιγμή τόσο ενάντια στην ασθένεια της, όσο και για τις αξίες της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συντρόφους της!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΑΡΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία των Εσωκομματικών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας χθες Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλα τα μέλη της παράταξης μας τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητα μου και με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντας με στην πρώτη θέση ως Σύνεδρος για τις Κυκλάδες με 442 σταυρούς.
Ακόμη πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ και τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ των Κυκλάδων που στήριξαν την υποψηφιότητα μου αλλά και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Στάθη Πολυκρέτη ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν δίπλα σε όλα τα μέλη της νεολαίας των Κυκλάδων που ήταν υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές.

Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη τ. Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη και στελέχη, τους χιλιάδες φίλους της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκινητική τους συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες της Παράταξής μας.

Όλους τους μαχητές της Παράταξης μας  που πάντα κρατούν ψηλά το λάβαρο της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί δώσαμε δύσκολες μάχες. Μαζί θα οδηγήσουμε τη Νέα Δημοκρατία σε νέες μεγάλες νίκες για το καλό της Παράταξης, της κοινωνίας, της Ελλάδας.

Θέλω, επίσης να συγχαρώ όλους τους

Συγχαρητήρια επιστολή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συγχαρητήρια επιστολή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

 

Οι Εσωκομματικές Εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των Συνέδρων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς πανελλαδικά. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Στάθης Πολυκρέτης συγχαίρει όλες και όλους τους υποψήφιους εκλεγμένους και μη, που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία καθώς και τους εκλεγμένους στα νησιά μας Προέδρους Τοπικών Οργανώσεων και τα μέλη αυτών, Συνέδρους καθώς και στον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων κ. Καφτηράνη Χρήστο και το νέο συμβούλιο της Δ.Ε.Ε.Π. των νησιών μας.

Ως ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων προσπαθήσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με άξιους εκπρόσωπους μας με υποψήφια μέλη μας στην Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων, στους Συνέδρους καθώς και για την Τοπική Οργάνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Θερμά συγχαρητήρια στις ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ και τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ μας που τιμήθηκαν με την ψήφο των μελών της παράταξης μας εκλέγοντας τους στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου των Συνέδρων με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Ψαρρό Σπυρίδων και τον Μανδηλαρά Αντώνιο καθώς και στο ψηφοδέλτιο των μελών της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων με τις δύο πρώτες θέσεις στην Λεγάκη Μαρία και τον Μανδηλαρά Αντώνιο.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στον Αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Σιδερή Νικόλαο ο οποίος με 171 σταυρούς εκλέχθηκε στην 4η θέση του νέου συμβουλίου της ΔΗΜ..Τ.Ο. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καθώς και στον Γιαννάκη Βασίλειο, Μανωλά Γεώργιο και Σαντοριναίο Αντώνιο, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία και στην Τοπική Οργάνωση της Νάξου.

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων με γνώμονα πάντα το πνεύμα της ομαδικότητας συνεχίζει τον αγώνα της για μια ΟΝΝΕΔ στις Κυκλάδες ακόμη πιο δυνατή σε κάθε νησί ενισχύοντας και στηρίζοντας το όραμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη για μια ΟΝΝΕΔ δυνατή σε όλη την Ελλάδα.

Αλλάξουμε το Αύριο ενωμένοι όλοι μαζί.

 

 

 

 

Για την Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

 

Ο πρόεδρος

Πολυκρέτης Ευστάθιος

 


Επίσκεψη Nίκου Συρμαλένιου στη Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24/10 ο Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συμμετείχε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μπελώνειο πολιτιστικό κέντρο στα Φηρά.

Στην πρώτη εκδήλωση με τίτλο virtual diving, παρακολούθησε την εντυπωσιακή δουλειά στην παρουσίαση της πλατφόρμας που έγινε με βασικό συντελεστή το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερα της καθηγήτριας με καταγωγή από τη Σαντορίνη κ. Εύης Νομικού. Στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή δουλειά που με την περιηγητική πλατφόρμα στον υποθαλάσσιο, χερσαίο και υπέργειο χώρο της Σαντορίνης, αναδεικνύουν τις εξαίρετες ομορφιές του νησιού, που θα προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στο τουριστικό της προϊόν. Με την ανάδειξη λοιπόν αυτής της διάστασης της βιοποικιλότητας και του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος, αναδεικνύεται και η ανάγκη υπεράσπισης του που κινδυνεύει από τον υπερτουρισμό.

Συλλυπητήριο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ, που έφυγε πρόωρα, δίνοντας με αξιοπρέπεια και την τελευταία μάχη για τη ζωή της.
Η εντιμότητα , το θάρρος και η αξιοπρέπεια την διέκριναν και στους πολιτικούς της αγώνες.

Χ. Καφτηράνης: «Ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών είναι η Νέα Δημοκρατία»

Χρήστος Καφτηράνης,

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ και πρώην ΝΟΔΕ) Κυκλάδων εξελέγη και πάλι ο Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν.
Τι αναφέρει το μήνυμά του:

Οι μέσα μας εμφύλιοι και η Φώφη Γεννηματά

Γιατί να μονοιάζει τους ανθρώπους ο θάνατος; Η ζωή μπορεί να το κάνει καλύτερα. Αυτό θα ήθελε και η Φώφη…
Κώστας Κυριακόπουλος
   Σχόλιο για τον διχασμό και τους μέσα μας εμφύλιους, τη νέα «εκδίκηση των ονείρων» και την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.«Έρχονται οι πέτρες», είπε τις προάλλες ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλητή του που εκπροσωπούσε τη Νέα Δημοκρατία.  Και ένας άλλος, απερχόμενος πρόεδρος της κομματικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, «χόρευε» ενθουσιασμένος στο ρυθμό των «ονείρων που θα πάρουν εκδίκηση», μία από τις πιο χαρακτηριστικές αποδείξεις για το πώς διακορεύεται η ποιητική δημιουργία, του Ελύτη εν προκειμένω, όταν μπαίνει στο σφαγείο της κομματικής γλώσσας και της συνθηματολογίας. Και μία ακόμα, ιδιαιτέρως προβεβλημένο στέλεχος και πρώην υπουργός, αναπαρήγαγε  περιχαρής στα social την «εκδίκηση των ονείρων». Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές, άλλο είναι το θέμα.

Ο Κώστας Καραμανλής και οι… άλλοι πρώην. Μας υπενθύμισε πόσο διαφορετικός από τους άλλους… πρώην

Μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων, το πολιτικό σύστημα έζησε δυο διαφορετικά παραδείγματα «πρώην».
Την αρχή έκανε ο Κώστας Καραμανλής, με μια συναινετική ομιλία, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και με ένα υπόδειγμα εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης, μακριά από τις υστερίες των άκρων.
Στον αντίποδα βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, που «επιστρέφει» για να κλείσει λογαριασμούς με την

Η Περιφ. Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ εκπαιδεύουν επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς -ΣΥΡΟΣ 6-7/11/2021









ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

















Αθήνα, 25/10/2021 4/25-10-2021

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ εκπαιδεύουν επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς



Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε διεθνές επίπεδο



Διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο στη Σύρο στις 6-7/11/2021



Οι εγγραφές άρχισαν ηλεκτρονικά στο Link https://ndt.uniwa.gr/seminaria/

Θάνος Πλεύρης: Περίπου 650 οι κλίνες ΜΕΘ που προσφέρονται για ασθενείς με κοροναϊό Βασίλης Βενιζέλος

Βασίλης Βενιζέλος
Απάντηση του υπουργού Υγείας στη Θεοδώρα Τζάκρη, στη ολομέλεια της ΒουλήςΑνάμεσα στις συνεχείς φωνασκίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη,κατάφερε χθες στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να εξηγήσει για ακόμη μία φορά ότι οι 1.300 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, είναι υπερδιπλάσιες από τις περίπου 550, τις οποίες παρέδωσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και οι μισές από τις 1.300 εξυπηρετούν non COVID – 19 ασθενείς.

Μίνα Γκάγκα στο parapolitika.gr: Σε λίγες ημέρες στον «αέρα» η τηλεφωνική γραμμή για ανεμβολίαστους


Βασίλης Βενιζέλος
Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
Στις τελευταίες «πινελιές», προκειμένου η αποκλειστική και δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι επιθυμούν να συνομιλήσουν με κάποιον ειδικό επιστήμονα ή εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για να λύσουν τυχόν απορίες τους σχετικά με τα