slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεκινά η Αποκατάσταση του Πύργου Αγίου Πέτρου της Άνδρου

Ξεκινά η Αποκατάσταση του Πύργου Αγίου Πέτρου της Άνδρου

Μετά την σχετική Ερώτηση που είχε υποβάλλει η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα
Μονογυιού στις 7/12/2020 με α.π 24197 για την προστασία του Πύργου Αγίου Πέτρου της
Ανδρου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη απάντησε αναφέροντας τις
ενέργειες στις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί
το σημαντικό αυτό μνημείο της Άνδρου και των Κυκλάδων.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού το έργο προστασίας του Πύργου Αγ. Πέτρου Άνδρου»


Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, έλαβε απάντηση από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην με αρ.πρωτ. 2467/8.12.2020 ερώτηση την οποία είχε καταθέσει με θέμα την αναγκαία ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία και την αποκατάσταση του Πύργου Αγίου Πέτρου στην Άνδρο.

Δύναμη Δημιουργίας: Επισημανσεις για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Νάξου

Εγκρίθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων για το 2021. Το πρόγραμμα βασίζεται κυρίως στο marketing plan που εκπόνησε ο κύριος Κούτουλας για λογαριασμό του «Διαζώματος», ως μέρος της συνολικής μελέτης για την πολιτιστική διαδρομή Νάξου. Ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις και βελτιώσεις που μπορεί να επιδεχτεί και οι οποίες ενδεχομένως να είναι και υποκειμενικές, για πρώτη φορά παρουσιάζεται μία ολοκληρωμένη ετήσια αναφορά δράσεων και ενεργειών, με συγκεκριμένους στόχους και αυτός είναι ο λόγος που το υπερψηφίσαμε.

Ωστόσο, για την μελλοντική βελτίωση και την ........

Η Ε.Α.Σ. Νάξου συνεχίζει ΕΝΩΜΕΝΗ και το 2021 για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της!

 Το 2020, που σε λίγες ώρες φεύγει, ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αλλά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξελίχθηκε σε μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, τόσο για την επιχείρησή μας όσο και για τον κόσμο ολόκληρο!


Όμως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συναντήσαμε σε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, με τη συνεισφορά ΟΛΩΝ και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας για τον ΑΓΡΟΤΗ, τον ΠΑΡΑΓΩΓΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ της Νάξου, φέραμε σε πέρας τους στόχους μας!

Για παράδειγμα, διατηρήσαμε την ηγετική μας θέση στην αγορά όσον αφορά στο τυρί, στις πατάτες και στο κρέας μας. Επίσης, προβάλλαμε και φέτος, με πολλούς τρόπους, το νησί μας και τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα!

Το 2021 θα είναι κι αυτό γεμάτο προκλήσεις, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της ...........

Κάλαντα Χριστουγέννων από την Παιδική-Νεανική Χορωδία της ΟτΚ

  

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων με τις οποίες αμφισβητούν μία Διεθνή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λωζάνης και ζητούν επαναδιαπραγμάτευσή της, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ζητά να κρίνει και να προβεί σε ενέργειες κατά της Τουρκία που παραμένει μεν ένα υπό ένταξη κράτος αλλά εξακολουθεί να μην σέβεται και να αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο που αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο. Η Συνθήκη της Λωζάνης διασφάλισε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας για περίπου 100 χρόνια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017 είχε υιοθετήσει, σε Ψήφισμά του που είχε γίνει δεκτό με ισχυρή πλειοψηφία, τροπολογία που είχε προτείνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας με την οποία καταδίκαζε απερίφραστα τη ρητορική αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρόεδρο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η καλύτερη είδηση του 2020!!Τα κατάφερε η Νάγια μας…

Από Γιώργος Σολάρης
Πριν απο λίγα λεπτά ίσως και να δημοσιεύουμε την πιο σημαντική είδηση για το 2020! Σύμφωνα με την μητέρα της αγαπημένης μας Νάγιας, όλα πήγαν καλά στην πολύωρη επέμβαση που πραγματοποίησε!! Όλα πήγαν καλά…τα καταφέραμε εγραψε η μητέρα της, σκορπώντας χαμόγελα και ανακούφιση σε όλο τον κόσμο!

Με τις προσευχές όλων μας, τη δύναμη του Θεου, της μοναδικής ιατρικής ομάδας, την #HelloKitty αγκαλιά που ήταν δώρο Χριστουγέννων από τον Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τα καταφέραμε…

Επόμενο βήμα η ενεργοποίηση σε περίπου ένα μήνα…

Ευχαριστούμε θερμά:

Αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Φωτογραφια  https://cyclades24.gr/

Υπογραφή Προγραμματικής  Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου για  την κατασκευή του έργου

 

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ύψους 239.042,24 €, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το έργο «Προμήθεια Υλικών Αναβάθμισης Δημοτικού Σταδίου Άνδρου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης.

Η Π.Ν.Α. τελευταία στο Π.Δ.Ε.-Οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 να ικανοποιήσουν αναπτυξιακές ανάγκες και όχι πελατειακές σχέσεις!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τελευταία στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( 91 εκ €  για την περίοδο 2021-2025)..... -" Λυτρωτική " για τα νησιά μας η απόφαση για αύξηση των πόρων όλων των Περιφερειών της χώρας στα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027.Να ικανοποιηθούν οι αναπτυξιακές αναγκες και όχι" οι πελατειακές σχέσεις " !
Οι ανάγκες των νησιών μας για ικανοποιητική χρηματοδότηση των αναπτυξιακών δράσεων είναι μεγάλες. Με δεδομένο ότι οι Εθνικοί Πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) είναι μόλις 91εκ ευρώ για την περίοδο 2021 -2025 καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  (Π.Ν.Α.) τελευταία Περιφέρεια  σε επίπεδο χώρας...
Η αναγκαιότητα  για την Π.Ν.Α. μεγαλώνει διότι :

Σε απαξίωση οι ανάγκες των νησιωτών σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της ΠΝΑΙ

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου


Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας για το 2021, υποτάσσονται συνολικά και πολύπλευρα στην πολιτική που είναι υπαγορευμένη από ΕΕ-Κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε και τα δύο θέματα, αναδεικνύοντας με στοιχεία την απαξίωση των έργων που έχει ανάγκη ο λαός των νησιών μας, την ίδια στιγμή που η περιφέρεια «τρέχει» για την εξειδίκευση σε περιφερειακό επίπεδο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Xρονιά πολλά σε όλους από το στολισμένο μας χωριό!

 Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον ιό μέλη του Δ.Σ. αλλά και εθελοντές στολίσαμε και φέτος το

Κοροναϊός: Χωρίς απόφαση σήμερα για την επανεκκίνηση των σχολείων Τι απάντησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε σχετική ερώτηση

Βασίλης Βενιζέλος
Χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη εισήγηση, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των δομών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη χώρα μας, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές https://www.parapolitika.gr/του  αμφίβολο είναι εάν η Επιτροπή καταλήξει τελικά στη συγκεκριμένη εισήγησή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πιο πιθανό ενδεχόμενο η συνεδρίαση να συνεχιστεί, ακόμη και αύριο.