slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» για την παρουσίαση προγράμματος προβολής Γαστρονομίας


Νάξος 08/12/2023

Αριθμ πρωτ 47/2023



Δελτίο τύπου

        Παρακολουθήσαμε την περασμένη Τετάρτη 06/12/2023 την  Παρουσίαση του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής    από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Βρεθήκαμε σε μία αίθουσα από την οποία έλλειπαν οι καθ΄ 'ύλην αρμόδιοι, οι  υπόλοιποι επαγγελματικοί φορείς και οι εμπλεκόμενοι με το τουριστικό προϊόν (πλην ελαχίστων) , να μας παρουσιάσουν τι αποφάσισαν για τη Γαστρονομία της Νάξου ο κύριος Κούτουλας και η Ομάδα του . 

Ένα πρόγραμμα στο οποίο κανείς δεν ήξερε πότε ανατέθηκε,  τι προδιαγραφές ζητήθηκαν και με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εταιρεία υλοποίησης. 

          Το Σωματείο μας  έχει πρωτοστατήσει Πανελλαδικά  από το 2009 σε ενέργειες σχεδιασμού διάσωσης και ανάπτυξης της τοπικής γαστρονομίας και έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το πρόγραμμα «Νάξος -Γεύση και πολιτισμός» (Επιλέγουμε Τοπικά  -Μαγειρεύουμε Παραδοσιακά)  σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ 5 κρατών . Ένα πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 παρουσία του κου Κούτουλα. Επισυνάπτεται η παρουσίαση 

https://slideplayer.gr/slide/11198178/?fbclid=IwAR1rbLuDFlNpE-ca3P2Q0JhufEOi86KBJwzrETcRPMuHCLp0ULFhvlkdlcY

        Αισθανόμαστε  την υποχρέωση και την ευθύνη  απέναντι σε όλους αυτούς που απαξιώνονται,  τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα , στα μέλη μας τους επαγγελματίες της Εστίασης , στους συναδέλφους επαγγελματίες που επιχειρούν στα νησιά μας αλλά και σ' ολόκληρη την κοινωνία μας που κουβαλάει μαζί της παραδόσεις ήθη και έθιμα , να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  1. Ουδέποτε καλέστηκε το Σωματείο να συμμετάσχει σε τίποτε από αυτά που παρουσίασε και αποφάσισε με την ομάδα του ο κύριος Κούτουλας για λογαριασμό του Δήμου.

  2. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» έχει βοηθήσει και έχει επιβραβεύσει δημόσια την πρόθεση για την δημιουργία Γαστρονομικού Φεστιβάλ και έχει καταθέσει ολοκληρωμένη  πρόταση από το 2016

  3. Καταγγέλλουμε την αναποτελεσματική ανούσια και εντελώς επιφανειακή πρόταση που παρουσιάστηκε με αβέβαιο και ρηχό αποτέλεσμα για την οποία μάλιστα δεν ξέρουμε και ποιο θα είναι το κόστος

  4. Τα Βήματα που αφορούν τη διάσωση και την ανάπτυξη της γαστρονομίας είναι συγκεκριμένα και αναφέρονται ρητά και αναλυτικά και στην μελέτη του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμός Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)  που δημοσιεύτηκε από το 2009

  5. Κανένας μα κανένας δεν έχει δικαίωμα να αλλοιώνει την εικόνα των νησιών μας,  κανένας δεν έχει δικαίωμα να ξεπουλάει τον πολιτισμό μας  και την ιστορία του , κανένας δεν έχει το δικαίωμα εντέλει να παίζει με τις επιχειρήσεις μας και την βιωσιμότητά τους.

Τέλος ξεκαθαρίζουμε ότι η επανειλημμένη προσπάθεια παραγκωνισμού του Σωματείου η προσπάθεια να μας καπελώνουν και να μας αγνοούν και να μας ακυρώνουν δεν θα μείνει αναπάντητη θα μας βρει απέναντι σε όποιον το επιδιώκει. Οι επαγγελματίες μπορεί να είναι δέσμιοι ενός πλαισίου που τους βιάζει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο.   Η ανοχή εξαντλήθηκε. 

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                                                  ο Γεν. Γραμματέας 

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος                                                   Γεώργιος Αποστ. Γιαννάκης


Θανάσης Παπαμιχαήλ : Καλή Τύχη το 2024!!!

Ζητήματα αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στο επίκεντρο της συνάντησης Φίλιππου Φόρτωμα και Λευτέρη Αυγενάκη


Μακρύ κατάλογο ζητημάτων που απασχολούν αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελευθέριο Αυγενάκη.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 7 Δεκεμβρίου 2023 στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής έθεσε στον Υπουργό πλήθος ζητημάτων της αρμοδιότητάς του που απασχολούν τους Κυκλαδίτες αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, με αίτημα την εξεύρεση των βέλτιστων δυνατών λύσεων, όπου αυτό είναι εφικτό.

-Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών που πλήττονται από την ακαρπία στον ευρωπαϊκό Νότο»


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την ενεργοποίηση των κοινοτικών ταμείων για την αποζημίωση των καλλιεργητών ελιάς στον ευρωπαϊκό Νότο που πλήττονται τα τελευταία χρόνια από την ακαρπία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ευχαριστήριο» του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ προς τη Δημοτική Α.Ε.«Πάρκο Πάρου»



«Ευχαριστήριο»
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες όλων μας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για
προς τη Δημοτική Α.Ε.«Πάρκο Πάρου» για την επιχορήγηση προς το σχολείο μας, με το
ποσό των 5.000 ευρώ, για τις λειτουργικές ανάγκες του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ. Χάρη σε αυτή την
πολύτιμη επιχορήγηση, μας δόθηκε η δυνατότητα να προβούμε σε βελτιωτικές
παρεμβάσεις στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων «Γιάγκος Αργυρόπουλος» -
Πολυγωνικό, μέσα από την αγορά μικροφωνικού εξοπλισμού, τεχνικών εργασιών
ανακαίνισης καθώς και την προμήθεια αφυγραντήρων για την αντιμετώπιση της
υγρασίας. Επίσης εξοπλίσαμε τα δύο εργαστήρια Πληροφορικής του σχολείου με
ηλεκτρολογικό υλικό (εκτυπωτή, βιντεοπροβολέα, φορητό υπολογιστή κι ανταλλακτικά)
και προβήκαμε στην τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (στόρια) σ' αυτά. Τέλος
προβήκαμε στην αγορά λογοτεχνικών βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας
βιβλιοθήκης.
Είμαστε όλοι ευγνώμονες για την προσφορά!

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου,
Φιλόλογος, ΠΕ 02

Διήμερη επίσκεψη βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ στη Σύρο.


 

 

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ.Καφούρος με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου πολιούχου της Σύρου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί την 5η και 6η Δεμεμβρίου 2023.

Ο βουλευτής παρευρέθηκε στον εσπερινό παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σύρου κου Δωροθέου Β’ και στην συνέχεια των εκδηλώσεων παρέστη  στην θεία λειτουργία και στην πάνδημη λιτανεία  της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη της Σύρου. 

Ανοιχτή Επιστολή Μανώλη Πολυκρέτη στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και έγγραφο προγράμματος .Σχετ.: 1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΔ ΠΕΚΑ & ΠΟΛΠΡΟ 12528/28-11-23 ΥΠ. ΕΘΝ. ΟΙΚ.


κ. Δήμαρχε,
Το έτος 2003 ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε πλήρη χρήση το κτίριο του
Δημαρχείου, που στην ουσία ήταν ένα στολίδι στη Χώρα της Νάξου. Σήμερα, με
αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα
ερείπιο και το λέω έτσι, διότι παρατηρώντας το κάποιος, βλέπει άμεσα και εμφανώς
ακριβώς αυτήν την εγκατάλειψη και την συνεχή καταστροφή του, στα δομικά του
στοιχεία και γενικά όπου το παρατηρήσει.