slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ. Επιστροφή στην έδρα μας! Κυριακή 18/2 Δακ Νάξου 13:00 ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ!

Και ευελπιστούμε μετά από ένα άσχημο σερί συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων να επιστρέψουμε στις νίκες μπροστά στον κόσμο μας που τόσο τις αξίζει!

Για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου μας στο γήπεδο!

Η δύναμη και η ώθηση που μας δίνει ο κόσμος της Νάξου αποτελεί το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας!

Κυριακή 18/2 Δακ Νάξου 13:00

Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας!

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ!

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που μετράει χιλιάδες αδέσποτα ζώα, τόσο λόγω του ανεξέλεγκτου ζευγαρώματος όσο και λόγω της παραμέλησης και της εγκατάλειψης του οικόσιτου ζώου για προσωπικούς λόγους.

💔💖💕Άννα Καραμανλή 💔💖💕: Αν αυτό είναι πρόοδος τότε είμαι συντηρητική και οπισθοδρομική

Είναι η τρίτη βουλευτής που δηλώνει ανοιχτά ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο
«Αν αυτό είναι πρόοδος τότε είμαι συντηρητική και οπισθοδρομική. Αν όμως είναι ένα μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής την διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή, τότε όχι δεν μπορώ να συναινέσω και γι αυτό καταψηφίζω το νομοσχέδιο», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Καραμανλή από την Ολομέλεια.
Η Άννα Καραμανλή, είναι η τρίτη βουλευτής, που δηλώνει ανοιχτά ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο, μετά τον Θάνο Πλεύρη και τον Μίλτο Χρυσομάλλη, και θα το καταψηφίσει.

Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Πάρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 31 ης Ιανουαρίου 2024 που
διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όρισε
τα νέα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου.
Πρόεδρος της ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού: κ. Μπιζάς Θεόδωρος
Τακτικά μέλη της Επιτροπής με αλφαβητική σειρά ορίστηκαν οι:

Σύσταση Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Πάρου


Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 31 ης Ιανουαρίου 2024 που
διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όρισε
τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού.
Πρόεδρος της ορίστηκε η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Λουκή
Φλώρα
Τακτικά μέλη της Επιτροπής με αλφαβητική σειρά ορίστηκαν οι:

Νέα σελίδα στο Facebook για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης


Μέσα από τη νέα σελίδα της στο Facebook θα ενημερώνει τους φίλους της για τις δραστηριότητές της καθώς και για ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Τη σελίδα μπορείτε να βρείτε εδω:

Θέμα στο ΠΣ για να μη σταματήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Πρόληψης "ΘΗΣΕΑΣ"

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Θέμα: Για την επικείμενη κατάργηση του Κέντρου Πρόληψης Κυκλάδων «ΘΗΣΕΑΣ»
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την ψυχιατρική
μεταρρύθμιση, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της ψυχικής
υγείας και της απεξάρτησης.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ίδρυση ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου
με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης

«Καρφί» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους


Θέση υπέρ της εκδήλωσης των τριών στελεχών που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.


Μιλώντας στο Attica tv και την εκπομπή «Γεγονότα 2.0», ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση που έκαναν τα τρία στελέχη (Τεμπονέρας, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκης) και άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την γρίνια που προκλήθηκε, θέλοντας να κριτικάρει τη στάση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες, έχουν μια τεράστια ευρυχωρία, και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING


Όπως είπε ο Χάρης Καστανίδης «όταν πριν πολλά χρόνια, γινόταν συζητήσεις, για παράδειγμα για το Μακεδονικό και γινόταν εκδηλώσεις, θα σας πω ένα παράδειγμα. Για το Μακεδονικό. Ήταν στις αρχές τις δεκαετίας του 90΄, ήταν σε μεγάλη έξαρση. Υπήρχαν εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε και οργανώναμε από κοινού, συμμετείχα με τον συχωρεμένο τον Λεωνίδα Κύρκο και με τον Κώστα Καραμανλή, τον νεότερο Κώστα Καραμανλή. Δεν διανοήθηκε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου, να μου πει "παλικάρι μου, πήρες την άδειά μου, για να πας;'' Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες, έχουν μια τεράστια ευρυχωρία, και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους».

«Πίστευα και πιστεύω ότι είναι μια θετική εκδοχή της δημόσια ζωής, να υπάρχει διάλογος μεταξύ στελεχών διαφορετικών κομμάτων, πόσο όταν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Συνεπώς όλη αυτή η γκρίνια που προηγήθηκε από διάφορες κομματικές γραφειοκρατίες, θεωρώ ότι δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον. Έχει κατά την άποψή μου μόνο θετικά αποτελέσματα, όταν γίνεται μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα της χώρας», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Attica o Χάρης Καστανίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «αν δεν θέλεις να γίνει κάτι στο αίτημα της κεντροαριστεράς, αρχίζεις και λες… οι κορυφές είναι άλλο πράγμα, η βάση είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εδώ, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εκεί. Είναι όπως ακριβώς γινόταν η συζήτηση, γιατί ο τάδε από το τάδε κόμμα πηγαίνει να συνομιλήσει, χωρίς να έχει ενημερώσει τους αρχηγούς».


Ακο<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/karfi-kastanidi-se-androylaki-oi-mikroi-kai-oi-elahistoi-igetes-foboyntai-kai-ti-skia-toys">«Καρφί» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους - iefimerida.gr</a></p>

Νάξος – Αλυκό: Έπεσε ο πρώτος τοίχος, ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ Θύματα έκλεισε ΜΟΝΟ ο δρόμος προς το λιμανάκι (photo)

Νικόδημος Λιανός
Αλυκό Νάξου… Ισως, το πιο όμορφο σημείο του νησιού. Στο νοτιότερο σημείο μέσα στο κεδροδάσος… Αμμοθίνες, κέδρη και βουλίδια. Ερείπια από ένα ξενοδοχείο που έμεινα στα …μπετά την εποχή της Δικτατορίας.

Από τότε έχουν περάσει πενήντα χρόνια και δυστυχώς παραμένουν τα βουλίδια. Ομως, κάθε μέρα που περνάει ελλοχεύει κίνδυνος καθότι τα όποια σίδερα υπήρχαν έχουν αλλοιωθεί από τη διάβρωση της υγρασίας και το χρόνο. Τα τσιμέντα είναι σχεδόν στον αέρα και τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μίας εικόνας που δεν μας τιμάει, ως κοινωνία και ως δήμος.

Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνουd: ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ - ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΙΣ 17/02 ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 18/02


 


View this email in your browser
Προβολή Ταινίας "Στη Φωτιά"

 το 
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 20:00
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος Ελεύθερη 
Στην κουζίνα του εμβληματικού ζεύγους Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ γεννιέται μια μοναδική ιστορία αγάπης και μια εντυπωσιακή πανδαισία γεύσεων. Ο Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) δημιούργησε μια ταινία – πραγματικό κόσμημα, που απεικονίζει τη γαλλική γαστρονομία όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. 
 
Το μόνο πράγμα που τους χωρίζει είναι η άρνηση της Εζενί στην πρόταση γάμου που της κάνει ο Ντοντέν: ένα εμπόδιο που ουσιαστικά το αναγάγετε σε μυστήριο. 

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin, Πιέρ Γκανιέρ έχει τη γαστρονομική επιμέλεια της ταινίας. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.  

Δείτε το τρέιλερ: 
 https://www.youtube.com/watch?v=owS6TvtCDj0  


Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ
Σενάριο: Τραν Αν Χουνγκ
Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ, Εμανουέλ Σαλινζέρ, Πατρίκ Ντ'ασουμσάο, Γκαλατεά Μπελουτζί
Διάρκεια: 134 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21 
Προβολή Ταινίας "Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί"

 την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 μμ
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος Ελεύθερη 
Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του. 

Ένα μυθικό, κωμικό, επικό ταξίδι στην ιστορία με πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό Βίκινγκ που πάει κόντρα στα στερεότυπα. Μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα, την ευρηματικότητα και την ομαδικότητα. 



Δείτε το τρέιλερ: 
https://youtu.be/6-kR1ZJ4gP4  

Σκηνοθεσία: Ερίκ Καζ 
Σενάριο: Σοφί Ντεκρουαζέτ, Φρεντερίκ Λενουάρ, Ερίκ Καζ, Όλιβερ Χάζλι 
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Άρης Κυπριανού, Γιώργος Ευαγώρου, Εύρος Βασιλείου, Κρίστη Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος Δρουσιώτης, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χάρης Αριστείδου, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Νάτια Χαραλάμπους, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιάννης Καραούλης 
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Aθανάσιος Αγορογιάννης
Facebook
Instagram
Copyright © 2023 Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου 
Argyraina
Mykonos 846 00
Greece
Add us to your address book
 






This email was sent to naxios.blogspot.com@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου · Argyraina · Mykonos 846 00 · Greece

Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων : Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες



Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ξεκινάει τη δημιουργία Δημοτικού Εργαστηρίου Θεάτρου, για παιδιά και ενήλικες. Το Εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες με εμπειρία σε θεατρικές ομάδες αλλά και σε άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά, με στόχο να συμβάλλει στη θεωρητική κατάρτιση, την πρακτική άσκηση και την καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, προσφέροντας βασικές γνώσεις και υποκριτικά εργαλεία για όποιον αγαπά το Θέατρο.

Συνάντηση Εκπροσώπων του Δήμου Θήρας με εκπροσώπους τη Π.Ο Μουάτάι

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάτάι είχαν ο κ. Ζώτος Νίκος και ο κ. Κατσίπης
Αντώνης ως εκπρόσωποι του Δήμου Θήρας στο περιθώριο του Σεμιναρίου  Muaythai  και
Αξιολόγησης Βαθμών (Khan) που διοργανώθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης από τον «Α.Σ Βασιλιάς Θήρας».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής &amp; Προπονητής του
«Α.Σ Βασιλιάς Θήρας» κ. Καραμολέγκος Αρτέμης, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ.
Λιγνός Μάρκος, ενώ την Π.Ο Μουάιτάι εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.
Παπαδόπουλος Ιωάννης και οι κ.κ Γκίτσας Θεόδωρος, Κυδωνάκης Νικηφόρος και
Περγιάλης Γιώργος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

     Την Τρίτη 13/02/2024 πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενημέρωση για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την προγραμματισμένη συνάντηση με  Εκπαιδευτικούς, ξενοδόχους, επιχειρηματίες και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας.

Έξαλλος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος με γνωστούς ΣΥΡΙΖΑίους: Μετά τις απειλές κατά των παιδιών μου, λάσπη

Ν


«Ο πόλεμος λάσπης κι απειλών κατά εμένα και των παιδιών μου συνεχίζεται. Γίνεται κατανοητό πως όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνιδια τους δηλώνουν την ένδεια και την αδυναμία τους. Την απουσία κάθε έννοιας ηθικής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ φημών, εμπλέκεται το όνομα μου και του ενός παιδιού μου σε υπόθεση φραστικής επίθεσης σε καθηγητή σχολείου.Μια διαφωνία, από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον, η οποία λύθηκε άμεσα, εντός του σχολείου, διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν κι από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε», συνεχίζει.

Και προσθέτει: «Μια παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή, ενώ και η κόρη μου συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα της μαζί του, παρουσιάζεται αλλιώς.

Κατανοούμε όλοι για ποιο λόγο σε αυτό το σημείο της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν».

«Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι.Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μερους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα».

FIMOTRO