slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών



 Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2021

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Με μια νέα, αμιγώς ψηφιακή διαδικασία ολοκληρώνεται η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για το νέο σχολικό έτος. Μέσω της στενής συνεργασίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, καθιερώθηκαν σημαντικές ψηφιακές καινοτομίες για τους αναπληρωτές και τις διοικητικές δομές, με στόχο την έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων. Επιτυγχάνεται, έτσι, απλούστευση της διαδικασίας, ενίσχυση της διαφάνειας, καθώς επίσης και η άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τον βέλτιστο προγραμματισμό τους, λαμβανομένων υπόψη των προτιμήσεών τους.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Ο τελικός καταναλωτής θα επωμιστεί τις αυξήσεις του κόστους μεταφοράς των προϊόντων.»

 

 


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το ζήτημα της υπέρογκης αύξηση του κόστους μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών σε θαλάσσιες διαδρομές όπως αυτές από την Κίνα και τις άλλε ασιατικές χώρες προς την Ευρώπη ζητά την άμεση παρέμβασή της. Μία αναίτια και αδικαιολόγητη αύξηση στο κόστος πρώτων υλών και εμπορευμάτων που δεν μπορούν να απορροφήσουν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις και θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές επιβαρύνοντας και άλλο το βιοτικό τους επίπεδο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε κοινωνική ευαισθησία και ταχύτατα αντανακλαστικά. Διαθέτει άμεσα 500 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές»

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Κύρωση: α) της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών” (Α΄138) και β) της από 13.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου“ Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία
αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις” (Α΄143) και άλλες διατάξεις».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: