slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πυρά Οικονόμου κατά Τσίπρα: Πολιτικός ολετήρας - Με τρόπο χυδαίο και ευτελή κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη


Για χυδαιότητα κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε ότι αφορά στα λεγόμενα του για την επιστημονική μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα την οποία και κανιβαλίζει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «συνειδητά ψέματα». Oλόκληρη την δήλωση του Οικονόμου

Κοροναϊός: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους 50αρηδες - Ποιες σκέψεις οδηγούν σε αυτή την απόφαση


Βασίλης Βενιζέλος
Οι διαρροές και τα δεδομένα που ενισχύουν το σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 50 – 59 ετών«Παράθυρο» για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες των ηλικιακών κατηγοριών 50-54 ετών και 55-59 ετών έχουν ήδη αφήσει «ορθάνοιχτο» τόσο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όσο και η ίδια η κυβέρνηση.

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία: Ήξεραν από τον Μάιο για τη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ


Βασίλης Βενιζέλος
Επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση«Πυρά»
 εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι: «Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαίωση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Το χάπι της Merck για τον κοροναϊό σύντομα στην Ελλάδα


Βασίλης Βενιζέλος

Η Αγγλία είναι η πρώτη χώρα στην οποία εγκρίθηκε η θεραπεία της μολνουπιραβίρηςΤο κύριο θέμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, του περασμένου Σαββάτου, επιβεβαιώνει πανηγυρικά με ανακοίνωσή της η εταιρεία MSD, η οποία επαναλαμβάνει ότι το χάπι της Merck κατά του νέου κοροναΪού θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο και στη χώρα μας.
Χιλιάδες ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για σοβαρή νόσηση από COVID -19, θα είναι από τους πρώτους στον κόσμο που θα έχουν πρόσβαση σε θεραπείες αιχμής αλλά και αντισωμάτων που δύνανται να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Ομιλία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού


Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,


Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον συναδελφό μου Χρήστο Σταϊκούρα, στον Θόδωρο Σκυλακάκη και σε όλη την ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών για έναν προϋπολογισμό ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις μεταβίβασης της χώρας από ένα περιβάλλον ισχυρής ανάκαμψης σε ένα περιβάλλον βιώσιμης ανάπτυξης. Και είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος πραγματικά μεταβολίζει ένα ιστορικό στοιχείο για την εποχή μας, μια ιστορική παράμετρο, το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για το 2021, για το 2022 και γενικότερα για την εποχή που ζούμε.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



   Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 9:00 – 13:00, θα γίνει διανομή προϊόντων Τ.Ε.Β.Α., της Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του Τμήματος Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου.

  Στους ωφελούμενους έχει γίνει και τηλεφωνική ενημέρωση.

Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2285361441.


        


Ο  Έπαρχος Νάξου

                                                                                                                                                              

          Ιωάννης  Μιχ. Μαργαρίτης

     


Ξεκίνησε σήμερα 15/12/2021 ο εμβολιασμός των παιδιών από 5-11 ετών με το εμβόλιο Pfizer στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου


Σας ενημερώνουμε ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου έχει ενταχθεί στον εμβολιασμό των παιδιών από 5-11 ετών με το εμβόλιο Pfizer. Η λειτουργία του ξεκινάει σήμερα 15/12/2021 και για τις εβδομάδες των εορτών, σύμφωνα με πρόγραμμα που καθορίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, θα γίνεται εμβολιασμός:

  • τη Δευτέρα 20.12.2021 το πρωί και την Τετάρτη 22.12.2021 το
    απόγευμα
  •  τη Δευτέρα 27.12.2021 το πρωί και την Τετάρτη 29.12.2021 το
    απόγευμα

Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου για τον εμβολιασμό εφήβων και ενηλίκων με τα εμβόλια Pfizer και Johnson, καθώς και ο εμβολιασμός κατ' οίκον πολιτών με δυσκολίες μετακίνησης με τη συμβολή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

  

 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

 

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μεσοβέζικη η στάση της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με το ψήφισμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/12/2021, ήρθε προς συζήτηση θέμα  περί έγκρισης ή μη ψηφίσματος της περιφέρειας και της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, με τίτλο: «Χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αφού έγιναν τοποθετήσεις για το θέμα αποφάσισε να το αποσύρει γεννώντας ερωτήματα:

Δελτίο Τύπου ΟΝΝΕΔ: "Χριστουγεννιάτικη δράση της ΟΝΝΕΔ: Στηρίζουμε το Make-A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)"

Χριστουγεννιάτικη δράση της ΟΝΝΕΔ: Στηρίζουμε το Make-A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) - Χαρίζουμε χαμόγελα σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες εκπληρώνοντας τις ευχές τους, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στον εξωτερικό χώρο της Παλαιάς Βουλής

Αυτά τα Χριστούγεννα η ΟΝΝΕΔ στηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος), συνδράμοντας την προσπάθεια του οργανισμού για την εκπλήρωση των ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των καθημερινών ηρώων που αγωνίζονται ενάντια στις ασθένειές τους και υποστηρίζουμε το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ώστε να εκπληρώσει τα όνειρα τους, προσφέροντας τους δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουν να μάχονται.

Κατερίνα Μονογυιού: Το Ναυπηγείο Σύρου εκτός από μία στρατηγική επένδυση για τη Σύρο και τις Κυκλάδες είναι και για όλη την Ελλάδα

Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις διαστάσεις που έχει πάρει η γενικότερη και όχι μόνο δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ των Ναυπηγείων της Σύρου και του Παρατηρητηρίου Ποιότητας και Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) και των εκπροσώπων του. Το Παρατηρητήριο Σύρου καταγγέλλει ρύπανση της θάλασσας και του αέρα από τα Ναυπηγεία.

Η ONEX Neorion Shipyards η οποία αποτελεί πλέον το νέο φορέα διοίκησης των ναυπηγείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και κοινοτικές οδηγίες, λειτουργεί σεβόμενη το περιβάλλον και έχει χαράξει πολιτικές που το αποδεικνύουν. Από το 2018 ο όμιλος ΟΝΕΧ έχει επιτελέσει μεγάλο κοινωνικό έργο στο νησί της Σύρου αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως δημιουργώντας δεκάδες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της Σύρου. Το Ναυπηγείου Σύρου εκτός από μία στρατηγική επένδυση για τη Σύρο και τις Κυκλάδες είναι και για όλη την Ελλάδα.

1. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε μελέτη που να καταδεικνύει ρύπανση οπουδήποτε στη Σύρο πολλώ δε μάλλον δεν υπάρχει μελέτη, που να υποδεικνύει την εταιρεία ΟΝΕΧ και τα Ναυπηγεία Σύρου ως ρυπαντές του νησιού. Αν βέβαια υπάρχουν κάποια περιβαλλοντικά προβλήματα, είμαι βέβαιη ότι η εταιρεία θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Ενημέρωση‌ ‌πολιτών‌ ‌για‌ ‌τον‌ ‌κατ΄‌ ‌οίκον‌ ‌εμβολιασμό‌ ‌

 
 Με τη συνδρομή των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζονται και στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι κατ' οίκον εμβολιασμοί για την COVID-19., οι οποίοι πραγματοποιούνται με ευθύνη του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Δήμος μεριμνά για τις προγραμματισμένες μετακινήσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου, ώστε να μπορούν και οι συμπολίτες μας με αναπηρία, οι μοναχικοί και ηλικιωμένοι χωρίς δυνατότητα μετακίνησης να εμβολιάζονται κατ' οίκον.   Η διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των ραντεβού έχει ως εξής: