slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος φοβάται το Λαό?

Παναγιώτης Ρήγας έχει διασφαλισμένη 
θέση στο ψηφοδέλτιο, όμως θα κατέβει ;  
Ο  Ιάκωβος Γιακουμής  πρόσωπο καινούργιο στην πολιτική σκηνή
 του νομού, με πολλές φιλοδοξίες,  όμως θα κατέβει ;   


Του Παναγιώτη Ρήγα

Βουλευτή Κυκλάδων 

Και ξαφνικά εγένετο πανικός. Αυτοί που μέχρι χθες χαρακτήριζαν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου καταστροφική για την χώρα και προειδοποιούσαν για τις ολέθριες συνέπειες από την εφαρμογή της, αίφνης την .....λάτρεψαν.

Αγωνία και ανησυχία κατέλαβε την Νέα Δημοκρατία γιατί –λένε- υπάρχει κίνδυνος να μην αποφανθεί θετικά ο λαός και έτσι να ακυρωθεί η συμφωνία για την οποία βέβαια μέχρι χθες έλεγαν ότι θα την καταψηφίσουν.
Το δημοψήφισμα θα προκαλέσει αστάθεια και διχασμό υποστηρίζουν και βάζουν ως στόχο να το ακυρώσουν και ταυτόχρονα να οδηγήσουν τη χώρα σε άμεσες εκλογές.
Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρόδηλα υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων, που ξαφνικά ανησυχούν για την τύχη της μέχρι χθες «καταστροφικής» συμφωνίας.
Καταρχήν, το δημοψήφισμα είναι μια δημοκρατική, προβλεπόμενη από το σύνταγμα διαδικασία, με την οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για μείζονος σημασίας εθνικά θέματα που καθορίζουν το μέλλον του.
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι σαφές, καθαρό και απόλυτα συγκεκριμένο. Θα αφορά την ψήφιση ή όχι της δανειακής σύμβασης της χώρας και θα διατυπωθεί, αφού η συμφωνία ολοκληρωθεί και αφού ο Ελληνικός λαός ενημερωθεί για το περιεχόμενο της.
Κάθε δημοψήφισμα –προφανώς- έχει διλημματικό χαρακτήρα, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει διχαστικό χαρακτήρα. Αντίθετα το λαό διχάζουν οι πολιτικές και ο μέθοδοι που έχουν επιλέξει όλοι εκείνοι που περιφρονούν τη δημοκρατία, ποντάρουν στο χάος ή αυτοί που επιδιώκουν πάση θυσία και με κάθε τίμημα την αναρρίχησή τους στους κυβερνητικούς θώκους.
Όσοι σήμερα προτείνουν και επιδιώκουν εκλογές, αρνούμενοι κάθε μορφής συνεννόησης, επιταχύνουν την πορεία της χώρας προς την καταστροφή. Η πολιτική οξύτητα που κυριαρχεί σήμερα και σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, οδηγούν τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας και χάους.
Αν ο κύριος Σαμαράς με τη ματαιοδοξία του θέλει να γίνει πρωθυπουργός μια χρεοκοπημένης Ελλάδας δεν σημαίνει ότι πρεπει να διευκολύνουμε τα σχέδια του. Αν πάλι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τη συμφωνία ως θετική και πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί, ας απευθυνθεί στου Έλληνες πολίτες με καθαρό λόγο και ας στηρίξει τη θέση του «Ναι» στο δημοψήφισμα.
Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορεί κάποιοι να πατούν σε δυο βάρκες και να ψαρεύουν σε θολά νερά. Δεν είναι δυνατόν ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας να ταυτίζεται με αυτόν του ΚΚΕ και να ισχυρίζεται ότι λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
Είναι πολιτικά ανήθικο να καλούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν μόνοι αυτοί την δανειακή σύμβαση –η οποία θεωρείται από την πλειοψηφία θετική για την χώρα– και αφού την ψηφίσουν να χαρακτηρίζονται «δοσίλογοι» και «εθνικοί μειοδότες»
Όλοι λοιπόν μπροστά στις ευθύνες τους, αλλά Όλοι!
Θέλουμε να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας στο μέλλον; Θέλουμε να καταστήσουμε βιώσιμο το δημόσιο χρέος μας; Θέλουμε να ελαφρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό από 5 δις ευρώ το χρόνο που πληρώναμε για τόκους;
Δεχόμαστε να προχωρήσουμε στις μεγάλες διορθωτικές αλλαγές που θα βάλουν την οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης;
Δεχόμαστε την ειλικρινή συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τους εταίρους μας και δανειστές μας, ώστε να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε ανάγκη για να λειτουργήσουμε ως σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος;
Ας το πούμε όλοι μαζί στο δημοψήφισμα ή ας το πει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Όσοι απαντάμε θετικά σε αυτά τα ερωτήματα ας το εκφράσουμε στο δημοψήφισμα.
Βέβαια σε αυτήν την πορεία τα εμπόδια είναι τεράστια, η αντίδραση είναι λυσσαλέα και το επιχειρηματικό–πολιτικό και μιντιακό «σύστημα» δίνει τα ρέστα του για να μην εκφραστεί ο λαός.
Η προτεραιότητα τους είναι προφανής.
Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να ανατραπεί. Μόνο έτσι οι τραπεζίτες θα διατηρήσουν την διοίκηση και το προσωπικό κουμάντο στις τράπεζες. Έτσι θα συνεχίσουν να ελέγχουν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ελλάδα και να ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας κατά το δοκούν. Έτσι θα συνεχίσουν ορισμένοι να χρηματοδοτούν με εκατοντάδες εκατομμύρια «φαλιρισμένες» εταιρείες των μέσων ενημέρωσης, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται μερικές χιλιάδες δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να ανατραπεί.
Μόνο έτσι θα μπλοκάρει η συμφωνία με τη Ελβετία και δεν θα ελεγχτούν οι λογαριασμοί, ούτε θα φορολογηθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια «μαύρου χρήματος» που έχουν εξαχθεί από Έλληνες σε Ελβετικές τράπεζες.
Μόνο έτσι θα μπλοκάρει η διαδικασία έλεγχου χιλιάδων φοροφυγάδων που λυμαίνονται επί χρόνια τον δημόσιο πλούτο και δεν θα προχωρήσει η φορολόγηση παράνομων καταθέσεων του εξωτερικού.
Ούτε συνομωσίες ούτε παρασκήνιο.
Όλα γίνονται φανερά και προκλητικά μπροστά στα μάτια των πολιτών και με συγκεκριμένη πολιτική στήριξη.
Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση προτείνει καθαρές λύσεις. Ελεύθερη έκφραση γνώμης από το σύνολο του Ελληνικού λαού στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος.
Η ώρα των αποκαλυπτηρίων για όλους έφτασε.
Η Ελληνική κοινωνία πιέζεται, οι πολίτες αγωνιούν, οργίζονται υποφέρουν. Τα σκληρά μέτρα έχουν πολλαπλό κόστος και αλλάζουν προς το χειρότερο την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Παρά ταύτα όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπάρξει εξυγίανση των δημοσιοοικονομικών της χώρας, δεν εξαφανιστούν τα ελλείμματα και δεν γίνει βιώσιμο το δημόσιο χρέος, ελπίδα ανάκαμψης δεν υπάρχει.
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου δίνει αξιόπιστες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας.
Ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί όλες τις λεπτομέρειες, να τις αξιολογήσει και να αποφανθεί.
Ποιος φοβάται την ωριμότητα και την ορθότητα της κρίσης των πολιτών;
Ποιος τελικά φοβάται τον λαό;
Το ΠΑΣΟΚ πάντως ΟΧΙ.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τύπος είναι κάπου 2 μήνες πίσω. Μήπως συνήλθε από κώμα;