slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπροστάρης για αγορά πτητικού μέσου διακομιδής ασθενών μπαίνει ο Σύνδεσμος Φίλων Παναθηναϊκού Νάξου


Κοινοποιηση:

-Υποψήφιο δήμαρχο Κ. Νίκο Μαράκη

-Υποψήφιο δήμαρχο Κ. Μανόλη Μαργαρίτη

-Υποψήφια δήμαρχο Κ. Ψαρρά Ευδοκία

-Υποψήφια δήμαρχο Κ. Θέκλα Γκύζη

-Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Νάξος 27/10/2010

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑΞΟΥ

Με αφορµή ένα τραγικό περιστατικό που βίωσε πρόσφατα ένα µέλος του συνδέσµου µας, θέλουµε να απευθυνθούµε στους αρµοδίους τοπικούς Φορείς, στους επικεφαλείς των συνδυασµών, των επικείµενων δηµοτικών εκλογών αλλά και σε κάθε συµπολίτη µας ξεχωριστά, για ένα θέµα που αφορά όλους µας και έπρεπε να έχει λυθεί καιρό τώρα.

Η ανάγκη αγοράς, από την πλευρά του δήµου, πτητικού µέσου διακοµιδής ασθενών είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική και φυσικά δεν χρειάζεται να παραθέσουµε τους λόγους που την καθιστούν αναγκαία. Άλλωστε µιλάνε από µόνα τους τα διάφορα δυσάρεστα περιστατικά που κατά καιρούς συµβαίνουν.Ως σύνδεσµος φίλων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Νάξου...

έχουµε δεσµεύσει στο ταµείο του συνδέσµου ένα σηµαντικό ποσό, που αποκλειστικά και µόνο θα χρησιµοποιηθεί για αυτό το σκοπό. Ακόµα τόσο ως σύνδεσµος αλλά και ο καθένας από εµάς προσωπικά δεσµευόµαστε να στηρίξουµε οικονοµικά (µε ετήσιες εισφορές) την όποια προσπάθεια γίνει για την αγορά ελικοπτέρου η αεροπλάνου.

Αντιλαµβανόµαστε φυσικά τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο όσο αφορά το νοµικό καθεστώς που επικρατεί καθώς επίσης και το οικονοµικό κόστος αυτού του εγχειρήµατος, αυτό όµως που δεν µπορούµε να αντιληφθούµε είναι γιατί όµοροι δήµοι, όπως αυτός της Πάρου, έχουν ξεπεράσει τα όποια εµπόδια και η αεροδιακοµιδή γίνεται αποκλειστικά µε δικά τους µέσα, ενώ ο δήµος της Νάξου µε 20.000 και πλέον κάτοικους παραδίδει τις ζωές των δηµοτών του στις διαθέσεις του εκάστοτε διοικητή του Ε.Κ.Α.Β

Πρέπει να παραδεχτούµε ότι είναι πρωτότυπο ένας σύνδεσµος οπαδών αθλητικού συλλόγου να εκδίδει τέτοιου είδους ανακοίνωση που ουδεµία σχέση έχει µε αθλητικές δραστηριότητες, όταν όµως βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο µε τον φίλο σου και αντί να παρακολουθείς τους αγώνες της αγαπηµένης σου οµάδας, συµπάσχεις, στενοχωριέσαι και τον παρηγορείς για την απώλεια του, τότε οφείλεις κιόλας να προσπαθήσεις.

Με Τιµή το Δ.Σ του ΣυνδέσµουΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.Α.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΡΚΩΝΑΣ ΑΝ

Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Απόλλωνα-Σκαδό-Κεραμωτή-Κορωνίδα

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την πετυχημένη περιοδεία του ο Δήμαρχος Νάξου και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Μαράκης, επισκέφθηκε χθες τον Απόλλωνα, το Σκαδό, την Κεραμωτή, και την Κορωνίδα. Οι κάτοικοι των περιοχών έθεσαν καίρια ερωτήματα για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον ίδιο και τους συνεργάτες-υποψήφιούς του.
Ο κ. Μαράκης, δεν παρέλειψε να αναφέρει την τεράστια σημασία του Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ωστόσο το γεγονός πως πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως μόνο με ομοψυχία μπορούμε να πετύχουμε την άμεση ανάπτυξη και αναβάθμιση του νησιού, τόσο σε τουριστικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο.
Στον Απόλλωνα ο κ. Μαράκης αφουγκράστηκε τα προβλήματα της μικρής αυτής κοινωνίας, η οποία όμως αποτελεί σταθμό για το......
νησί της Νάξου, εφόσον τουριστικά μπορεί να εκτιναχθεί με την αναβάθμιση του ιστορικού Κάστρου καθώς και την ανάπλαση της περιοχής του Κούρου. Επίσης έγινε λόγος για ουσιαστικές λύσεις όσον αφορά τις συγκοινωνίες, τον φωτισμό, την πρόσβαση στις παραλίες, το πάρκινγκ, καθώς και τα δύο μεγάλα προβλήματα της περιοχής, τον βιολογικό και την ανάπλαση του λιμανιού.

Στο Σκαδό ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο και τα τοπικά στελέχη, τα οποία δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα του πολυνησιακού δήμου.

Στην Κεραμωτή τέθηκαν θέματα ουσίας που θα δώσουν πνοή στην ορεινή Νάξο, όπως η διάνοιξη του δρόμου Κεραμωτής-Κυνιδάρου (Καδή), καθώς επίσης το μονοπάτι που οδηγεί από την γραφική Κεραμωτή στον καταρράκτη, τον οποίο και επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες τη θερινή σεζόν.

Στην Κορωνίδα τονίστηκε από τους παρευρισκομένους κατοίκους το γεγονός πως μόνο ένας Δήμαρχος με μεγάλη εμπειρία μπορεί να καταφέρει έργα ουσίας και να μην μένει σε πειραματισμούς. Τα προβλήματα των ορεινών περιοχών χρειάζονται δραστικές λύσεις και ανθρώπους με πυγμή και τεράστια δυναμική στο χώρο.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010, στις 19:00, ο κ. Μαράκης θα επισκεφθεί το Γαλανάδο, στις 20:15 τις Τρίποδες και στις 21:30 το Σαγκρί.

Από το Γραφείο Τύπου

Οι άλλοι είμαστε εμείς

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν δημοσιοποιώντας το όνομα τους σε κάθε τους ανάρτηση γιατί υποτίθεται ότι στην πολύπαθη αυτή χώρα ακόμα έχουμε την ελευθερία του λόγου.
Κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά ψέματα που μας είπε και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ΔουΝουΤάδες και βγαίνουν κάποιοι κομματικοί εντολοδόχοι και τους χαρακτηρίζουν δεξιούς, πληρωμένους, πράκτορες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να αντικρούσουν με επιχειρήματα και ευπρέπεια τα γραφόμενα.....
........
Τα ίδια παθαίνουν αν γράψουν κάτι για την κοιμώμενη αντιπολίτευση και τις ευθύνες που της αναλογούν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν.
Δηλαδή με λίγα λόγια σώνει και καλά θα πρέπει όσοι γράφουν να ανήκουν στον ένα ή στον άλλο ή στην αριστερά ή όπου μπορεί να φαντάζετε ο καθένας.
Όχι κύριοι υπάρχουν και κάποιοι ανένταχτοι που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας.
Πάψτε λοιπόν να συμμετέχετε στο διαμελισμό και στους διαχωρισμούς που μας επέβαλαν εντέχνως σαν κοινωνία …σε Πασόκους. Δεξιούς, Αριστερούς Δημοσίους υπαλλήλους, Ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς κ.τ.λ και τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά!!!
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι η μη προνομιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και αυτοί κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.
Ας πάψουμε να εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλο γιατί αυτό αποδυναμώνει την δύναμη μας και μας κάνει ευάλωτους στα απεχθή σχέδια που έχουν για …. όλους μας!!!!!!!.
Φίλες/οι αν συνεχίσουμε αυτό το αλληλοφάγωμα, την καχυποψία και την ταμπελοποίηση μεταξύ μας, το σίγουρο είναι ότι τα δικά μας τα παιδιά θα φύγουν σιγά σιγά και θα πάρουν των ομματιών τους από τον τόπο που γεννήθηκαν, εμείς οι ίδιοι έχουμε μείνει ή ίσως αύριο θα μείνουμε χωρίς δουλειά, ενώ όλοι μας θα κινδυνεύσουμε πλέον βάσιμα να έχουμε ακόμη πιο άσχημα γεράματα από αυτά που βιώνουν τώρα οι ηλικιωμένοι γονείς μας.
Ας κάνει λοιπόν ο καθένας μας κάτι για όλα αυτά και ας μη τα περιμένουμε όλα από τους άλλους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι “Οι άλλοι είμαστε …. και εμείς”.!!!

Υποσημείωση:

Αυτή είναι η απάντηση μου σε κάθε φίλο/η που μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στις σκέψεις που εκφράζω.
Τους καταλαβαίνω και δεν τους κακίζω μια και ζούμε σε μία εποχή που επικρατεί το ψεύτικο, το δήθεν και το πατάμε επί πτωμάτων για το συμφέρον μας!!!
Εξακολουθώ και λόγω επαγγέλματος να είμαι ρομαντικός και να πιστεύω στο διάλογο και γενικά στους ανθρώπους. Διάλεξα την επωνυμία στην διαδικτυακή μου παρουσία γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνος και υπόλογος σε ότι γράφω. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις με τον καθένα και για αυτό δημοσιοποιώ προσωπικό μου e-mail αλλά και το προσωπικό μου τηλέφωνο σε όποιον/α μου το έχει ζητήσει.
(Μέχρι τώρα με όποιους φίλους/ες ήρθα σε επαφή δεν ξέρω πως έγινε και μπήκαν στην λίστα των προσωπικών μου φίλων.)
Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα ούτε θέλω να πείσω κανέναν απλά γράφω παρασυρόμενος από την αγωνία μου για το μέλλον όχι τόσο το δικό μου μια και πενηνταρίσαμε αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.
Αν καμιά φορά υπερβάλω και στεναχωρώ κάποιους ζητώ εκ των προτέρων αλλά και εκ των υστέρων (για όσα έχω γράψει ήδη.)
Συγνώμη!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα:
www.johnprevenios.ning.com

Ο Μανώλης Γλέζος και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου αποκλεισμό τους από την ομάδα facebook

Οι αποκλεισμοί από την ομάδα facebook των video που προβάλλουν τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου
κατά του Καλλικράτη και του μνημονίου, είναι απόδειξη του πανικού που υπάρχει σε γνωστούς κύκλους..
Μετά από 10 ημέρες αποκλεισμού του blog ήρθε το video της Αντιπάρου, για να προχωρήσει o αποκλεισμός από όλους όσους χρησιμοποιήσουνε μέσα στο facebook το kepparou.blogspot.com. Και όταν λέμε σε όλους εννοούμε σε όλη την Ελλάδα.
οι φράσεις

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ …. ΝΑ ΧΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …. ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ .. ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ .

Στάθηκαν αφορμή? Για την απαγόρευση

Το βίντεο με την ομιλία του Μαν. Γλέζου που το facebook έκρινε ότι πρέπει να απαγορέψει.


http://kepparou.blogspot.com/2010/10/o-om.html

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- EΠΕΤΕΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ερημώνουν τα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου και ρημάζουν τα σχολεία αφού δεν υπάρχουν παιδιά για να φοιτήσουν.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μπορείτε να δείτε-από το προσωπικό αρχείο του Αργύρη Ντινόπουλου- αυτό το βίντεο που αναφέρεται στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Δείτε το βίντεοargyris@dinopoulos.gr

Απάντηση στo απερχόμενο Δήμαρχο από τους "Πολίτες για τα Νησιά μας"


Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νίκος Μαράκης θυμήθηκε ότι υπάρχει και δημόσιος διάλογος.
Οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι επί τέσσερα χρόνια ξέχασε τις λαϊκές συνελεύσεις, τα συνοικιακά συμβούλια, τον δημόσιο διάλογο… και τόσα άλλα “σοσιαλιστικά”.
Αν και δεν έχουμε λάβει επίσημα την πρόσκληση – πρόκληση, δεχόμαστε τις κοινές συνεντεύξεις και σηκώνουμε το γάντι σε οποιονδήποτε τόπο, χώρο, χρόνο και γλώσσα επιλέξει.
Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Πρόγραμμα της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα νησιά μας

Πέμπτη 28 /10 6μμ Αγερσανί, Γλινάδο, Τρίποδες

Παρασκευή 29/10 6μμ Κινίδαρος, Γαλήνη, Εγγαρές

Σάββατο 30/10 7μμ Φιλώτι, Χαλκί, Δαμαριωνας

Κυριακή 31/10 πρωί Απεράθου


Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!! Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !!!

Αγοράκι από τη Νάξο 5,5 ετών πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Απαιτείται μεγάλος αριθμός φιαλών ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Οσοι μπορούν να δόσουν παρακαλούνται θερμά να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου.

Τα ΜΜΕ και τα BLOGS που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται να δόσουν τη δημοσιότητα που είναι αναγκαία στην περίπτωση του παιδιού.
Για όσους πιθανόν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το αγοράκι και την οικογένεια του με προσφορά ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ, παρακαλούνται να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία μαζί μου.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ Πρόεδρος ΔΣ της ΟΝΑΣ τηλ. 6932 785 211.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟΣύρος, 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


«ΘΥΜΑ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος την Τρίτη το βράδυ 26 Οκτωβρίου, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Επιμελητήριου Κυκλάδων στη Σύρο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου καθώς καθημερινά μπαίνουν «λουκέτα» σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, διαπιστώθηκε ότι η οικονομική δυσπραγία των πολιτών αντανακλά στην απογοητευτική οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, που αναγκάζονται να «κλείνουν» οδηγώντας τους υπάλληλους τους στην ανεργία.

Ο κος Κόκκινος δεσμεύτηκε πως θα συμβάλλει ενεργά , όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν, ώστε το ΕΣΠΑ να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα , η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Κρίνεται ως απαράδεκτη η εξαίρεση του εμπορικού κόσμου από επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ λόγο των γραφειοκρατικών διαδικασιών στις οποίες επιμένει το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κος Κόκκινος δήλωσε σύμμαχος των διεκδικήσεων του Επιμελητηρίου θυμίζοντας ότι επί θητείας του στη θέση του Γ.Γ. της ΠΝΑ, 4000 περίπου επιχειρήσεις ενισχυθήκαν μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και 250 μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος σήμερα είναι ανενεργός.

Τέλος αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές η οποία οδήγησε στην χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και στην δημιουργία επτά (7) παραρτημάτων του Επιμελητήριου στο Νομό Κυκλάδων και στην αναστύλωση του κτιρίου «Πρασσακάκη».

TO BLOG TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.