slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στη Σαντορίνη



Το νησί της Σαντορίνης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου είχε πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όσο και στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Απόστολο Καπνιάρη, όπου τον συνεχάρη για την πρόσφατη τοποθέτησή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, αυτό της διασφάλισης της δημόσιας τάξης, αλλά και της διατήρησης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Επίσης, ενημερώθηκε για τα θέματα αστυνομικής φύσεως που απασχολούν το νησί, καθώς και για ειδικότερα θέματα της Υπηρεσίας. Ο Βουλευτής εξέφρασε στον κ. Καπνιάρη την συμπαράστασή του στις προσπάθειες των Αστυνομικών της Σαντορίνης να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές τους ανάγκες, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και τον διαβεβαίωσε πως θα σταθεί αρωγός σ’ αυτές.

Προς χρηματοδότηση δύο εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε Παροικία και Νάουσα

Προς χρηματοδότηση δύο εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε Παροικιά και Νάουσα

Ο Δήμος Πάρου υπέβαλε σήμερα 06/07/2022 προς το Υπουργείο Εσωτερικών τις ώριμες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τη χρηματοδότηση δύο εμβληματικών αθλητικών χώρων στη Νάουσα και την Παροικία. Συγκεκριμένα και σε συνέχεια της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα στην Πάρο τον περασμένο Ιανουάριο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου από Κοινού με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρου-Αντιπάρου-Αμοργού ανέλαβαν την υποχρέωση να ωριμάσουν σε πολύ μικρό χρόνο τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα σχετικά έργα. 

Νίκος Συρμαλένιος: Το υπουργείο να ενημερώσει σχετικά με την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά το έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.Ε.ΣΥ.Π), με θέμα: «Ερωτήματα προς Υπουργό Κλιματικής αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας», με το οποίο ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα ερωτήματα που θέτει στο έγγραφό της η ΠΑ.Ε.ΣΥ.Π., είναι:

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Νέα ηχηρή καταδίκη κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για την πρωτοφανή παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας όταν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ν.μ. Μία σαφής καταπάτηση όλων των θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή σε μία κρίσιμη συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον ρωσικό αναθεωρητισμό.

Ενημέρωση από Κοινότητα Κορώνου

https://koinothtakoronou.blogspot.com/

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος στηρίζει το υπόμνημά μας για την επίλυση των αιτημάτων των σμυριδεργατών.

Ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος ανταποκρίθηκε στο υπόμνημα μας, με τα αιτήματα μας για την σμύριδα και έστειλε την παρακάτω αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς.

O βουλευτής Κυκλάδων και τέως υπουργός κ. Βρούτσης

Κοινότητα Κορώνου: ευχαριστούμε την δερματολόγο ιατρό κ/α Αγγελική Βασιλοπούλου - Κοντοπούλου για τον εθελοντισμό της


Ενημέρωση από 

Σας γνωρίζουμε ότι η δερματολόγος ιατρός κ/α Αγγελική Βασιλοπούλου - Κοντοπούλου η οποία κάνει διακοπές στο χωριό μας, έχει την καλή διάθεση να κάνει δωρεάν προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του δέρματος σε όποιον το επιθυμεί. Είναι ιατρός στην Ιταλία και έχει φέρει μαζί της μηχάνημα για τις δερματοσκοπήσεις  που κάνει. Η προσφορά θα ισχύει για όλο τον Ιούλιο που θα βρίσκεται στο χωριό μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον εθελοντισμό της.

Το «Πάμε Δανάη!» πήγε στο Τυροκομείο, έβγαλε πατάτες και μαγείρεψε με υλικά ναξιώτικα!



Στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε η δημοφιλής εκπομπή του Mega, «Πάμε Δανάη!», στην Νάξο δεν παρέλειψε να γνωρίσει τα εκλεκτά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και του νησιού μας, ενώ μαγείρεψε κιόλας με αυτά!

Ο Γιώργος Κρικοριάν και ο Τίμος Ζαχαράτος επισκέφθηκαν το Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. κι είδαν πώς παράγεται η φημισμένη και πεντανόστιμη Γραβιέρα 🧀 Νάξου Π.Ο.Π.

Επίσης, έβγαλαν Πατάτες 🥔 Νάξου από το χωράφι παρέα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καπούνη, ενώ συνομιλώντας με τον πατατοπαραγωγό, Στέλιο Βαθρακοκοίλη, έμαθαν πολλά για τον θησαυρό της ναξιώτικης γης.

Τέλος, ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε (μετά... μουσικής!) ένα υπέροχο, καλοκαιρινό πιάτο όλο Νάξο: αρνάκι Νάξου με μελιτζάνες, πατάτες Νάξου και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. τριμμένη!

Δείτε το απόσπασμα