slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών από κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης


Σε συνεργασία με τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές τίθεται από σήμερα κιόλας σε εφαρμογή το σχέδιο που θα «ελευθερώσει» τα πάρκα της πόλης

                                                                                                

 Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνεννόηση και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για να δοθεί άμεση λύση στην «κατάληψη» των πάρκων και κεντρικών σημείων της πόλης της Ρόδου από πλήθος μεταναστών που φτάνουν στο νησί, κατά τις τελευταίες, αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

«Mόνιμη μείωση τιμής»: Τα 233 προϊόντα με μειωμένη τιμή

 
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε σήμερα (25/10) αναλυτικά τα 233 προϊόντα που συμμετέχουν, μέχρι και σήμερα, στη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», με μειώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 23%.




Ακολουθούν οι 21 κατηγορίες που εντάσσονται τα 233 προϊόντα καθώς και ο μέσος όρος μείωσης τιμής:

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια του για επισκέψεις στο Ισραήλ, αν και τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει «κανέναν πρόβλημα με τον λαό του Ισραήλ».

Ωστόσο, αποστασιοποιήθηκε από τη στάση της Δύσης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με «τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων». «Οι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ και οι πυραυλικές επιθέσεις προς το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσουν», είπε, όπως δημοσιεύει η Daily Sabah.

Και δεύτερη ομιλία Καραμανλή σε μία ημέρα και οι παρουσίες με νόημα

Ανεμοδείκτης 
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος
Οι οπαδοί του Κώστα Καραμανλή πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι, αφού την Δευτέρα απόλαυσαν πλούσιο θέαμα. Ο πρώην Πρωθυπουργός, που ως γνωστόν είχε προτιμήσει να μην είναι υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές, έκανε όχι μία, αλλά δύο δημόσιες εμφανίσεις, με διαφορετικές ιδιότητες και με διαφορά λίγων ωρών.
Σε συνέχεια της ομιλίας του ως προέδρου του ΔΣ του ομίλου των εταιρειών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος, εμφανίστηκε και μίλησε με την πολιτική του ιδιότητα στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά,

Ως ύποπτοι καλούνται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Τους καλεί σε εξηγήσεις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν τους εκλογείς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές - Τι αναφέρει στο έγγραφο της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας την άδεια της Βουλής - Πώς αιτιολογεί την εξαπάτηση των εκλογέων - Θεωρεί τους 11 των Σπαρτιατών «μανδύα» του Ηλία Κασιδιάρη.


Της Ιωάννας Μάνδρου

Ως ύποπτοι καλούνται σε εξηγήσεις έντεκα βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και προς τούτο ζητείται με έγγραφό της η άδεια της Βουλής.

Συνάντηση του Αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση με τα μέλη της ΕΣΟΑ

Συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων στους
Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) πραγματοποίησε χθες στο γραφείο του ο
Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, με σκοπό
να ενημερωθεί για τα προβλήματα, τις θέσεις και το όραμα της Ένωσης.
Ο κ. Βρούτσης, αφού ευχαρίστησε την πολυμελή αντιπροσωπεία για την
επίσκεψη τους, υπογράμμισε ότι:
«Σήμερα, είχα τη χαρά και την τιμή να υποδεχτώ στο Υπουργείο τα
μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΟΣΥΓΥ & Πανεπιστήμιου SANTA ANNA: Σχέδια Δράσης για την πολιτιστική κληρονομιά των Κυκλάδων


 Στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος «eCHOing για την ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων», 7 Σύλλογοι Γυναικών από τις Κυκλάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο 2023 με το Πανεπιστήμιο Scuola Superiore di Studi Universitari e di Perfezionamento Sant’Anna, Pisa (Ιταλία), με την επίσκεψη της υποψήφιας ερευνήτριας Gaia Sasso. (Μ.Α. Digital Humanities).

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτή επίσκεψης είναι η συνεργατική δημιουργία Σχεδίων Ανοιχτής Καινοτομίας για τον πολιτισμό και την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά για τα νησιά Μήλο, Άνδρο, Αντίπαρο, Πάρο, Κέα και Κύθνο. Η Gaia Sasso, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη για Περιβάλλοντα Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (Virtual and Augmented Reality), θα φιλοξενηθεί και θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στις γυναίκες των Συλλόγων που ασχολούνται με την πολιτιστική κληρονομιά.

Ανδρουλάκης: Αυτές είναι οι οκτώ παρεμβάσεις μας για το νέο ΕΣΥ

 Από     το naxospress
«Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της παιδείας και της υγείας, είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξής μας» τόνισε από τη Νάξο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας – Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Νάξο (σ.σ. γεμάτο το αμφιθέατρο “Ιακ. Καμπανέλλης) και ήταν αφιερωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, που εργάστηκε άοκνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
Ανδρουλάκης: Δύο χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης Φ. Γεννηματά -Εργάστηκε με αφοσίωση για το ΕΣΥ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου υπογράμμισε ότι “Το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το ΕΣΥ, θα καταφέρει να το αναγεννήσει”










Με πληροφορίες από  το naxospress

Στη Νάξο, όπου σήμερα το απόγευμα (24/10, 19:00) το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει θεματική εκδήλωση με θέμα «Εθνικό Σύστημα Υγείας-Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης, που «δυστυχώς αποτελούν κοινό τόπο στις δομές υγείας στη νησιωτική χώρα».