slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η δράση μου για τις Κυκλάδες!






Φίλες και Φίλοι,

Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τις 9.768 ψήφους που έλαβα στις εκλογές. Είναι η παρακαταθήκη μου, το χρέος μου απέναντι στους κατοίκους των Κυκλάδων για περισσότερες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, για περισσότερα έργα στα νησιά μας.

Η ξεκάθαρη εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία ήταν «εκκωφαντική». Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αλλά και στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον της χώρας είναι παράλληλα ευθύνη και γεννά προσδοκίες που θα εκπληρωθούν στο έπακρο.

Την προηγούμενη τετραετία βιώσαμε και ξεπεράσαμε τον εφιάλτη της πανδημίας, έναν εφιάλτη που στοίχισε και στοιχίζει ζωές, που επηρέασε την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία στο σύνολό της. Την ίδια ώρα, βρεθήκαμε στα απόνερα ενός πολέμου που μαίνεται και επηρέασε τις τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα.

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν άμεσα. Εκμεταλλεύτηκε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προσδιόρισε τις ανάγκες και τις κοινωνικές ομάδες που επηρεάστηκαν και έδρασε άμεσα. Το είδαμε στην πράξη όλοι και όλες στις Κυκλάδες, όταν ο τουρισμός δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στις Κυκλάδες, φτάνει στο τέλος της μια εξαιρετική τουριστική περίοδος με πληρότητες στα καταλύματα, με αύξηση του τζίρου, με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες. Η επιτυχία αυτή πιστώνεται τόσο στην κυβέρνηση, στα αρμόδια υπουργεία και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στους ανθρώπους του κλάδου που μόχθησαν.

Όπως βγήκαμε από τα δύσκολα, με δυναμική και λύσεις, έτσι θα προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστηκότητα τα επόμενα 4 χρόνια.

Πάμε δυνατά.
Πάμε #mazi για τις Κυκλάδες.


Φίλιππος Φόρτωμας
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Κοινοβουλευτικό Έργο
Φίλιππος Φόρτωμας:
"Βαρύτατης & εθνικής σημασίας η συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές"

 
Ομιλία του Βουλευτή Κυκλάδων στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».






 
Δημοσιότητα
Φίλιππος Φόρτωμας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ": «Αναγκαίο ένα αποτελεσματικό κράτος»
 
Άρθρο του Βουλευτή στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

 
Φίλιππος Φόρτωμας:
«Η ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειρίζεται πρωτόγνωρες κρίσεις έχει αποδειχθεί»
 
Ο Βουλευτής μίλησε στην εφημερίδα «Political» για τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων μετά την ανακοίνωση μέτρων από τον Πρωθυπουργό, τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και τους στόχους για την περιφέρεια που εκλέγεται.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο "Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4"
 
Στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4" και στην εκπομπή, "Προπαντός ψυχραιμία", με τον Νίκο Μπαρδούνια, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου μίλησε για τις πρόσφατες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ενίσχυση και την ανακούφιση των πληγέντων στις περιοχές αυτές.



 
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στον «Επικοινωνία 94fm»
 
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94fm και στην εκπομπή "Πολιτικές Διαδρομές" με τον Γιώργο Βαθιώτη, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου σχολίασε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

 
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Kontra Channel και στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου"

Στον τηλεοπτικό σταθμό "Kontra Channel" και στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου", ο Φ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν από την Κυβέρνηση για την προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την εργασία στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν στα νησιά από τον υπερβολικό τουρισμό.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή "One Live Magazine"
 
Στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel και στην εκπομπή "One Live Magazine" με την Μάιρα Μπάρμπα, ο Φίλιππος Φόρτωμας σχολίασε τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, έκανε αναφορά στο θέμα της Υγείας και στις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 



Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Κανάλι της Βουλής, στην "Πρωινή Επισκόπηση"
 
Στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και στην εκπομπή "Πρωινή Επισκόπηση" με τους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων και σχολίασε την έναρξη της νέας θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καθώς και θέματα που απασχολούν αφενός την κοινωνία και αφετέρου, τον Νομό Κυκλάδων.





Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο "Evening Report" του One Channel
 
Στην εκπομπή "Evening Report" του One Channel συμμετείχε ο Φ. Φόρτωμας, μιλώντας για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ανάγκη δημιουργίας ενός σώματος που θα διαφυλάσσει τη νομιμότητα. Σχολίασε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην ακτοπλοΐα και την πρωτοβουλία που έλαβε η κυβέρνηση ούτως ώστε να πείσει τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να μειώσουν τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων. 

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή "Kontra 24"
 
Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή Kontra24 με τον Μάριο Αραβαντινό, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων και αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα και τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης, την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.



Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Kontra News
 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel με τον Χρήστο Κυμπιζή φιλοξενήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας, όπου σχολίασε το κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες και αναφέρθηκε στις ενέργειες της Κυβέρνησης για την τήρηση της νομιμότητας και τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Επίσης, μίλησε για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και τη δυνατότητα απασχόλησης σε δύο εργοδότες.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ 1
 
Στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Συνδέσεις" με τη Χριστίνα Βίδου, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις ενέργειες της Κυβέρνησης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με γνώμονα πάντοτε τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Επίσης, σχολίασε το αυστηριοποιημένο νομοθετικό πλαίσιο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να δοθεί τέλος στην οπαδική βία που μαστίζει τη χώρα μας.


 



Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή Prime της ERT News
 
Στο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι ERT News και στην εκπομπή "Prime" φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου σχολίασε τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα και παρουσίασε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, της Ε.Ε. και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στην εφημερίδα Kontranews
 
Συνέντευξη στην εφημερίδα Kontranews παραχώρησε ο Βουλευτής Κυκλάδων, μιλώντας για τις καταστροφικές πυρκαγιές, την εξωτερική πολιτική, την ακρίβεια και τις εξαγγελίες ενόψει ΔΕΘ.



 




Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel
 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel με τον Χρήστο Κυμπιζή φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, ο οποίος αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές δήλωσε ότι η δασική πολιτική πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνική υπόθεση. Επίσης, σχολίασε το θέμα της ακρίβειας σε καύσιμα και τρόφιμα, αλλά και τη μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού στα νησιά των Κυκλάδων.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή Prime του ERT News
 
Στον ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό ERT News και στην εκπομπή Prime με τους Θάνο Σιαφάκα και Εύα Περώνα, συμμετείχε ο Βουλευτής, όπου έγινε συζήτηση για την πρωτοφανή καταστροφή από τις πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας, τις δραματικές ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πολιτείας ώστε να απεγκλωβιστούν οι πολίτες που κινδύνευσαν.



 

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή "Kontra 24"
 
Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή "Kontra24" με την Αναστασία Γιάμαλη, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, στα μέτρα που προτίθεται να λάβει προσεχώς η Πολιτεία ώστε να ανακουφίσει τους πληγέντες, αλλά και σε αυτά που οφείλει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει, θωρακίζοντας τη χώρα απέναντι σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Στο ΑΡΤ ΤV ο Φίλιππος Φόρτωμας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας
 
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ TV και στην εκπομπή "Χωρίς Χρώμα" με τον Γιώργο Βαθιώτη, φιλοξενήθηκε ο Φ. Φόρτωμας, όπου αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, στα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, αλλά και στην ανάγκη οικονομικής στήριξης της χώρας μας από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. 
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή Prime της «ERT News»
 
Στον ενημερωτικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ERT News και στην εκπομπή Prime με την Εύα Περώνα, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων, όπου σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. 
 


 


«Σε όλους τους μαθητές των Κυκλάδων, στους γονείς τους και στην πολύτιμη εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή, καλή σχολική χρόνια με δύναμη, πολλή γνώση και πολλές επιτυχίες. Τα παιδιά μας είναι  η περηφάνια μας και ο κύριος λόγος για να δίνουμε μάχες για το μέλλον. Το μέλλον που τους αξίζει να ζήσουν, να δημιουργήσουν. Το μέλλον που ονειρεύονται!»
Instagram
Facebook
Website