slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπάρχουν στα σοβαρά άνθρωποι που εισηγούνται ότι με 6 ευρώ θα σωθεί η χώρα; Δείτε τα μέτρα που εισηγούνται

[Παραβλέπουμε την πρωτοφανή παραδοχή του κράτους ότι όλα όσα λέει είναι ανεφάρμοστα και γι αυτό πχ. το Υπ. Εργασίας θα πάρει μέτρα 6 δις για να αποδώσουν τουλάχιστον 4,8 δις!! Άυτοι  που εισηγούνται στο Υπουργείο Εργασίας περικοπή 6 ευρώ από τη σύνταξη των 600 ευρώ δεν παλεύονται. Τι πιστεύουν; Ότι με τις 200.000 ευρώ που θα πάρουν κάθε μήνα από τις 30-40.000 συνταξιούχους που παίρνουν 600 ευρώ (μεταξύ 600 και 800 ευρώ σύνταξη παίρνουν 100.000 άτομα), θα σώσουν την παρτίδα; Είναι δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα της χώρας τέτοιοι φωστήρες;; Φωστήρες που λένε "έλα μωρέ τι θα πάθει ο συνταξιούχος άμα του κόψουν 6 ευρώ;

Κατσέλη, Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα για το ΔΝΤ

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Eλλάδας δεν θα...

Απόφαση εξπρές ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς: Πληρώνει μόνο όσους δεν απεργούν


  




Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς καθώς με απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλάζει τον τρόπο καταβολής των οφειλών προς τον κλάδο.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αποφασίσθηκε να διακοπεί η χορήγηση των χρημάτων στους συλλόγους όπως γινόταν έως σήμερα και να πληρώνεται κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά.
Αυτοί όμως που θα εισπράττουν τα μετρητά θα είναι ουσιαστικά όσοι δεν...

«Κλείδωσε» το πακέτο – Θα «ξεκλειδώσει» η οργή;




Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ στο οποίο κατέληξε το οικονομικό επιτελείο. Η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη που θα γίνει την Τετάρτη, θα έχει στο τραπέζι όλα τα μέτρα και θα γίνει το κρίσιμο κρας τεστ για το ποια από αυτά θα αποτελέσουν πεδίο συγκρούσεων και σε ποια θα συμφωνήσουν οι «τρεις».
Την ολοκλήρωση του πακέτου επιβεβαίωσε και ο ...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος – Έκκληση του Περιφερειάρχη για μηχανήματα

Σε επικοινωνία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη και μετά από σχετικό αίτημα του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, το νησί της Ρόδου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 Ο Περιφερειάρχης, που επιστρέφει από την Αθήνα στη Ρόδο αντί της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Σύρο, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που διαθέτουν πυροσβεστικά μέσα, χωματουργικά μηχανήματα κλπ, να συνδράμουν την τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
 Όσοι ανταποκριθούν καλούνται να συγκεντρωθούν στην περιοχή του Αγίου Σουλά, απ’ όπου γίνεται ο σχεδιασμός και δίνονται οι οδηγίες για τα σημεία που θα πρέπει να κατευθυνθούν.
 Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες τρεις ώρες περίπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπουνάτσο.  

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου, για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στα νησιά των Κυκλάδων για δέσμη μέτρων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος  Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου,  με την οποία εκφράζονται ανησυχίες και προτάσεις σε σχέση με την πρώτη δέσμη  μέτρων τα οποία αφορούν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Επισυνάπτεται η Επιστολή.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ!!

Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σ΄ όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι κατοικούν στα θυμαράκια, οι  έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία!! Έχει εκλείψει δυστυχώς κάθε ίχνος εντροπής.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στην Λέρο με 14 θέματα

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στην νήσο Λέρο την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα  13:00  στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου - Καλύμνου «Πατριαρχείο», με θέματα :

Μάρπησσα: Mπούνα μπούνα να σπάσει η τσαμπούνα...μπάκι μπάκι να σπάσει το τουμπάκι

Το τριήμερο πολιτιστικό Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποτελεί μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία λαογραφικής, μουσικής και εικαστικής συμμετοχικότητας στις λαϊκές παραδόσεις του τόπου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/8 με την παρουσίαση της τσαμπουνοπατινάδας

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2012


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
 Με την ανακοίνωση των βάσεων εισόδου στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων και, συνάμα, ένα βασικό στάδιο σπουδών για τους μαθητές του Λυκείου. Οι επιτυχόντες μαθητές περνούν τώρα στο στάδιο της επαγγελματικής φοίτησης, δίνοντάς μας αισιοδοξία για τους αυριανούς επιστήμονες, που θα στηρίξουν την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας.
     Η επιτυχία τους προσφέρει  χαρά σε όλους μας, αλλά κυρίως  στους γονείς και στους καθηγητές τους, οι οποίοι επί χρόνια ήταν οι κύριοι υποστηρικτές της.........

Κατάθεση Αναφοράς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκο Συρμαλένιο και Δημήτρη Τσουκαλά, για το ωράριο Πυροσβεστών στο Νομό Κυκλάδων.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑΓια τους κ. κ. Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Περί ωραρίου εργασίας πυροσβεστών Νομού Κυκλάδων
Οι βουλευτές Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος και Επικρατείας Δημήτριος Τσουκαλάς καταθέτουν αναφορά την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναφέρεται στο θέμα του ωραρίου εργασίας των πυροσβεστών και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την εφαρμογή του 8ωρου, ως προς την εύρυθμη λειτουργία της Π.Υ. Ερμούπολης και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού Κυκλάδων.
Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Σαμαράς: «Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό»... με άλλα λόγια: ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ προς το παρόν τουλάχιστον πήραν τον ...@@@@

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βερολίνο και Παρίσι. "Έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά" είπε ο κ. Σαμαράς στον κ. Παπούλια.
Οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες είχαν τον εξής διάλογο:

Τζαβάρα "πέρα βρέχει", ο κ.Λούκος, προστάτης της ξετσίπωτης που ξεφτίλισε τον Διάκο, είναι αναντικατάστατος;


Επιστολή του ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου, με την οποία εκδηλώνει την αντίθεσή του στην επιστολή καλλιτεχνών που ζητούν να παραμείνει ο κ.Λούκος (δείτε εδώ και εδώ ποια προμοτάρει και τι έργα παίζονται στο "φεστιβάλ" του κώλου) στη θέση του, επειδή τους τάϊσε καλά... και ο Τζαβάρας "πέρα βρέχει" στέλνει δελτία τύπου ότι θα πάει στη Γερμανία και θα συναντηθεί με τη Μέρκελ... όχι την κανονική αλλά μια ιμιτασιόν υφυπουργό που λέγεται επίσης Μέρκελ.

Κεδίκογλου: «Καμία ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές βουλευτών»

Να προλάβει πιθανές αντιδράσεις βουλευτών αναφορικά με το πακέτο μέτρων επιχείρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές προσωπικές στρατηγικές βουλευτών».

«Όλοι όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό συμφέρον, οπότε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσωπική στρατηγική» είπε ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο mega. Απέφυγε να απαντήσει αν ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «έως τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει η πρώτη αποκρατικοποίηση». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο προυπολογισμός να κατατεθεί και να ψηφιστεί φέτος πιο νωρίς.

Επιτυχόντες Πανελλαδικών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 2012

Τα αποτελέσματα Γενικών Λυκείων Νάξου - Τραγαίας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου, υπεύθυνος εισηγητής Υγείας του ΠΑΣΟΚ, στον Υπουργό Υγείας για το αυξημένο κόστος τηλεφωνικής κλήσης προς τον ΕΟΠΥΥ που επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος όταν θέλει να κλείσει ραντεβού με γιατρό.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

31 Αυγούστου: Πανσέληνος με ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σε 120 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μπορεί το κοινό να απολαύσει την δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου την Παρασκευή στις 31 του μηνός.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ στους 85 από τους χώρους που θα είναι ανοικτοί θα υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Στην Αττική ειδικά θα είναι ανοικτό...
το Μουσείο Ακρόπολης, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου, το Επιγραφικό Μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου, το Αμφιάρειο στον Δήμο Ωρωπό, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας (Μεγάλα Προπύλαια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων - Κρήνη Θεαγένους. Ενώ ανοικτοί θα είναι μεταξύ άλλων και οι Αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Ολυμπίας, της Κνωσού, της Δωδώνης, πολλά κάστρα (Κέρκυρας, Πάτρας, Ιωαννίνων, Επταπύργιο) καθώς και Μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


[βλ. και το σχετικό τρίπτυχο με όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοικτά]


"Όταν ο Νικήτας αποσυρόταν από την πολιτική!"

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ  ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ  ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΙΝΑΚΗΔΕΣ  


Το 2006 ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε προαναγγείλλει την αποχώρηση του από την κεντρική πολιτική σκηνή ταυτόχρονα με την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο.
 Είμε πει μάλιστα ότι μετά από 4 θητείες ότι ήταν να προσφέρει το είχε προσφέρει και πως δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να θέσει ξανά υποψηφιοότητα για βουλευτής. Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις του
έλεγε ότι σχεδιάζε να ολοκληρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία στο Δήμο Αθηναίων και πως κλείνει τον κύκλο του στην πολιτική επιστρέφοντας κοντά στους πολίτες.
 Όλα αυτά όμως τα έιπε και με δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, όπως για πράδειγμα στο περιοδικό "Εικόνες" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ρέα Βιτάλη.
 "Εμαι 17 χρόνια στη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή. Από το 89 μέχρι σήμερα συνεχώς. Εκτιμώ λοιπόν ότι 17 χρόνια ήταν αρκετά για να κάνω ότι καλό ή κακό στο τόπο μου.
 Δεύτερον έχω μάθει στη ζωή μου (και το τηρώ σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), ότι λέω να το υλοποιώ. Το Φεβρουάριο του 90, λίγο πριν τις εκλογές, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στη Καθημερινή, όπου έλεγα ότι ένας πολιτικός μετά από 4 κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει να αδειάζει το Κοινοβουλευτικό έδρανο για κάποιον νεώτερο.
 Άρα η απόφαση της αποχώρησης από τη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είχε παρθεί και είχα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό. Εν ολίγοις στις επόμενες εκλογές είτε έμενα Υπουργός είτε όχι, εγώ δεν θα κατέβαινα ως υποψήφιος βουλευτής
Ίσως αυτός ήταν και ο καταλυτικός λόγος που ο Καραμανλής αποδέχθηκε να με χρήσει υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας."

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση των μισθών των μελών της κυβέρνησης

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση των μισθών των μελών της κυβέρνησης

Μείωση των μισθών των μελών της κυβέρνησης προβλέπει

τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με απόφαση του πρωθυπουργού.

 Ειδικοτερα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή των δημοσίων δαπανών και την ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων, περιλαμβανεται τροπολογία που προβλέπει μείωση των απολαβών του πρωθυπουργού, των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, των υπουργών και υφυπουργών (κοινοβουλευτικών ή μη) του Προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Παράλληλα μειώνονται από 10% μέχρι 25% τα μισθώματα για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοσίου.Στόχος να εξοικονομηθούν 27 εκατ. ευρώ ετησίως.

e-Επιλογές της 27/08/2012

Στουρνάρας σε Τσίπρα: « Ασκείς γκαιμπελικές μεθόδους στο ζήτημα της Siemens»


Επωφελή χαρακτήρισε τη συμφωνία με τη Siemens ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί γκαιμμπελικές μεθόδους.

«Χρησιμοποιήσατε μια γκαιμπελική μέθοδο για κάποιον που δεν είναι παρών, τον κ. Καράκωστα», είπε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον συμβιβασμό με τη....

Στο τέλος του πρόσφερε την χαρά για μία αναμνηστική … φωτογραφία!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλοι είδαμε και ακούσαμε την κοινή συνέντευξη των κ. Σαμαρά και Μέρκελ όπου η δεύτερη μας προέτρεψε «να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα κάτω από την ίδια οπτική».
Φυσικά η εν λόγω κυρία δεν μας διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί αλλά με δεδομένη την μέχρι τώρα ακαμψία της φαντάζομαι ότι μας ...

Οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ από το ΕΠΑΛ Νάξου


 Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τους αποφοίτους του ΕΠΑΛ Νάξου        

Για αεροδιακομιδές δίδονται τα 2 κυβερνητικά αεροσκάφη-Το 3ο πωλείται

Ένα αντί τριών αεροσκαφών θα χρησιμοποιούν πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης καθώς με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, δύο εξ αυτών θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν το αεροσκάφος Embraer που διαθέτει 30 θέσεις θα .........