slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο θιασώτης του Κεμάλ

Στοπ στον ανδριάντα Καραμανλή ναι σε Εβραίους και Νεότουρκους από τον Μπουτάρη
Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνει ότι σκοπεύει να κάνει μνημεία για τους Εβραίους και τους Νεότουρκους.
Την ιδία ώρα σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» ο κ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να βάλουν «μπλόκο» σε τετελεσμένα της απερχόμενης διοίκησης του Β. Παπαγεωργόπουλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα τετελεσμένα που ενοχλούν το θιασώτη του Κεμάλ και την παρέα του δεν είναι άλλα από την απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Θεσσαλονίκης να τοποθετήσει τον ανδριάντα του ΕΘΝΑΡΧΗ Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι από το νέο δημαρχείο.
Δηλαδή ο άνθρωπος, που δηλώνει ότι θα φωνάξει τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πει: «ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας», δεν δέχεται την τοποθέτηση του ανδριάντα του ΕΘΝΑΡΧΗ Κωνσταντίνου Καραμανλή σε κεντρικό σημείο στη πόλη που αγάπησε.
Κυρ Γιάννη μου, εσύ είσαι σωστός! Τα λες καλά! Ας τα βλέπουν οι μακάκες που σε ψήφισαν ή καλύτερα αυτοί που δεν ψήφισαν. Κυρ Γιάννη μου μακάρι να επιβάλεις σε όσους σε ψήφισαν να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις προσευχές των μουλάδων, στο τζαμί που θα τους κτίσεις, κάθε Παρασκευή. Διότι μονό έτσι θ' ακούνε ΠΑΣΟΚ και θα τρέχουν για τα επόμενα 50 χρόνια!!!

ΥΓ. Στη φώτο ο κυρ Γιάννης συμμετέχει ενεργά σε Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ευχαριστήριο Φώτη Α. Μαργαρίτη

Αγαπητοί συντοπίτες μου.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου όλους τους κατοίκους του Αγίου Αρσενίου που στήριξαν και εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας "Στροφή στο Μέλλον - Δημοτική Δράση" και εμένα προσωπικά . Το μέγεθος της ευθύνης μου απέναντι στην κοινότητά μου αλλά και στο νέο διευρυμένο Δήμο είναι μεγάλο και θα ανταποκριθώ σε αυτό με σεβασμό και πολύ δουλειά.
Σ' αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους σαν μια γροθιά, μακριά από διχόνοιες και κομματικές αντιπαλότητες για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον νεοεκλεγή Δήμαρχο μας κ. Μανόλη Μαργαρίτη για τον αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα που δώσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο και για την ευκαιρία που μου έδωσε μέσω της υποψηφιότητας μου και της εκλογής μου να σας υπηρετήσω και να μεταφέρω τη φωνή σας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και μικρών Κυκλάδων.

Φώτης Α. Μαργαρίτης
Τοπικός Σύμβουλος Αγίου Αρσενίου

"Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου".. ε και; Ο Καραμανλής φταίει


Η παρακάτω είδηση υπό άλλες συνθήκες... δηλ. αν κυβερνούσε η ΝΔ, θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία των 8 και πρωτοσέλιδο στις φυλλάδες τους... τώρα φυσικά περνάει απαρατήρητη κρυμμένη στην ιστοσελίδα της Αυγής:

Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου καταγγέλλει 43χρονος Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του.

Ο Τζαν Αλί Μερσάι έχει 4 παιδιά και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια. Είναι ένας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν το αίτημα ασύλου τους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην Πέτρου Ράλλη. Ο Τζαν είναι άνεργος και το τελευταίο διάστημα, για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του, μετέφερε τα καροτσάκια που παρατούσαν μακριά οι πελάτες του σούπερ μάρκετ LIDL στο περιστέρι, με τη σιωπηρή -όπως λέει ο ίδιος- συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, γύρω στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου -εντελώς αναίτια- 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα, τον συνέφεραν ρίχνοντας του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν. Ο πρόσφυγας, με κτυπημένο όλο του το σώμα, γύρισε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής, και την επόμενη μέρα, νιώθοντας πόνους και καταβολή δυνάμεων, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Οι οργανώσεις "Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό", "Σύλλογος Αφγανών Προσφύγων" και "Δίκτυο Υποστήριξης Μεταναστών" και γενικά όλοι οι πικραμένοι της Αθήνας, που δημοσιοποίησαν το περιστατικό, ζητούν "την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και να δοθούν τα ονόματα των αστυνομικών που κακοποίησαν τον πρόσφυγα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι".

Επιστροφή στην περίληψη...

Το Πρωτοδικείο Σύρου για το αποτέλεσμα στην Πάρο

ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
της 14ης Νοεμβρίου 2010

Αριθμός: 365/2010

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ
Ιωάννα Καραμπάση, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Αφού έλαβε υπόψη της:

1) το γενικό αποτέλεσμα όλων των εκλογικών τμημάτων της εκλογής δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας, συμβούλων τοπικής κοινότητας και εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας όλων των υποψήφιων συνδυασμών, που ανακηρύχτηκαν με την 8/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου, των Δήμων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σύρου και συμμετείχαν στις επαναληπτικές εκλογές, δηλαδή Άνδρου, Μήλου, Σερίφου, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, και Σύρου – Ερμούπολης, κατά τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στις...
...
14 Νοεμβρίου 2010,

2) τους πίνακες των αποτελεσμάτων της επαναληπτικής ψηφοφορίας όλων των εκλογικών τμημάτων των Δήμων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σύρου, οι οποίοι καταστίστηκαν από το Πρωτοδικείο Σύρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 42 σε συνδυασμό με άρθρο 33 του ν. 3852/2010,

3) τις διατάξεις των άρθρων 33, 42 και 43 του ν. 3852/2010,

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ της 14ης Νοεμβρίου 2010 των υποψήφιων συνδυασμών με τη σειρά εκλογικής τους δύναμης:

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα για
1) τον Δήμο Άνδρου…
2) τον Δήμο Μήλου…
3) τον Δήμο Σερίφου…
4) τον Δήμο Μυκόνου…
5) τον Δήμο Αντιπάρου…

6) τον Δήμο Πάρου
(α) Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων εκλογέων:
δώδεκα χιλιάδες εκατόν δεκαοκτώ (12.118)
(β) Συνολικός αριθμός ψηφισάντων εκλογέων:
επτά χιλιάδες ένας (7.001)
(γ) Συνολικός αριθμός έγκυρων ψηφοδελτίων:
έξι χιλιάδες επτακόσια είκοσι (6.720)
(δ) Συνολικός αριθμός άκυρων ψηφοδελτίων:
εκατόν τριάντα (130)
(ε) Συνολικός αριθμός λευκών ψηφοδελτίων:
εκατόν πενήντα ένα (151)
(στ) Εκλογική δύναμη κάθε συνδυασμού
(αριθμός έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε συνδυασμός):
ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: έλαβε τρεις χιλιάδες τριακόσια εξήντα οκτώ (3.368) έγκυρα ψηφοδέλτια
ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ: έλαβε τρεις χιλιάδες τριακόσια πενήντα δύο (3.352) έγκυρα ψηφοδέλτια

7) τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης…

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ έχουν όπως παρακάτω εκτίθενται αναλυτικά κατά εκλογικό τμήμα για κάθε συνδυασμό, σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σύρου.

Ερμούπολη Σύρου, 17 Νοεμβρίου 2010
Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Σύρου

Ιωάννα Καραμπάση
Πρόεδρος Πρωτοδικών

Παρέμβαση Γ. Βρούτση και Μ. Γιαννάκη για το θέμα της ηλεκτροδότησης των οκτώ Κυκλαδονήσων

«Κίνδυνος Μπλάκ Άουτ σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων»
Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τον κίνδυνο του μπλάκ άουτ σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων.
Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση οκτώ νησιών των Κυκλάδων (Σύρος, Μύκονος, Μήλος, Πάρος Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος και Κουφονήσια) κινδυνεύει να διακοπεί, εξαιτίας της καθυστέρησης της....
αδειοδοτικής διαδικασίας της υποβρύχιας σύνδεσης των ανωτέρω νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην κοινή ερώτησή τους οι κ.κ. Βρούτσης και Γιαννάκης ζητούν από την Υπουργό τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των Κυκλάδων, καθώς και να ενημερωθούν για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος Μπλάκ Άουτ σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση οκτώ νησιών των Κυκλάδων (Σύρος, Μύκονος, Μήλος, Πάρος Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος και Κουφονήσια), κινδυνεύει να διακοπεί και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και με την χειμερινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών.

Ως βασική αιτία αυτής της ενδεχόμενης κατάστασης, αναφέρει η ΡΑΕ, την καθυστέρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας της υποβρύχιας σύνδεσης των ανωτέρω νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Γεγονός, που αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών που διασυνδέονται, δεδομένου μάλιστα, ότι οι τοπικοί σταθμοί παραγωγής, ενόψει της προγραμματισμένης διασύνδεσης, δεν ενισχύονται πλέον και ως εκ τούτου η δυναμικότητά τους επαρκεί οριακά για τα αμέσως προσεχή έτη.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα στα οποία «σκοντάφτει» η διασύνδεση είναι:

- Η αλλαγή χρήσης γης στην περιοχή όπου θα εγκατασταθεί ο υποσταθμός στη Μύκονο.

- Η κατασκευή παράκαμψης του δρόμου στο ενεργειακό κέντρο Λαυρίου.

- Η έγκριση εγκατάστασης υποσταθμών σε Πάρο και Νάξο.

- Η οριοθέτηση του αιγιαλού στη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο.

- Η χορήγηση άδειας για εκτέλεση τεχνικών έργων στον αιγιαλό, την παραλία και τη θάλασσα σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Τήνο.

- Ο χαρακτηρισμός των οικοπέδων ως δασικά ή μη σε Σύρο, Πάρο και Νάξο.

Δημιουργείται, λοιπόν, ένας εύλογος προβληματισμός στις Κυκλάδες σχετικά με την έκβαση του ζητήματος, ενώ παράλληλα εντείνεται η αναστάτωση και η αγωνία των νησιωτών, οι οποίοι βλέπουν ότι η ολιγωρία που δείχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύντομα θα τους βυθίσει στο σκοτάδι. Επειδή, η όποια επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας διασύνδεσης, κάνει ορατό τον κίνδυνο του μπλάκ άουτ σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων.

Επειδή, η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών, αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και παροχής υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες της.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Υπάρχει, πράγματι κίνδυνος αιφνίδιας διακοπής της ηλεκτροδότησης στα ανωτέρω νησιά και αν ναι ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να τον αποτρέψει ;
2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές


Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Κυκλάδων

Μιχάλης Γιαννάκης

Βουλευτής Βοιωτίας

Πρόσκληση σε μαθητές από την Αερολέσχη

Κύριε διευθυντά,
Το σωματείο μας Αεραθλητική Λέσχη Νάξου προσκαλεί τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Νάξουνα παρακολουθήσουν επίδειξη αερομοντελισμού στο χώρο της πλαζ του Αγ. Γεωργίου.
Σκοπός μας είναι η προσέλκυση νέων του νησιού μας σε ένα άθλημα ιδιαίτερο αυτό του αερομοντελισμού έτσι ώστε να ανακαλύψουν μια όμορφη απασχόληση που θα γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά.

ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Η παρουσίαση αυτή θα μπορούσε να γίνει σε συνάρτηση με ένα σχολικό περίπατο προς την περιοχή του Αγ. Γεωργίου και κατόπιν συνεννόησης με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων.

Στην παρουσίαση αυτή θα περιλαμβάνετε:

1. Αναφορά στο σωματείο Αεραθλητική Λέσχη Νάξου
2. Επεξήγηση λειτουργίας ενός αερομοντέλου
3. Προετοιμασία για πτήση
4. Πτήση – ακροβατικά
5. Συντήρηση – αποχώρησηΣτην εκδήλωση αυτή θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας από την πλευρά της αερολέσχης και οι χειριστές των αερομοντέλων θα είναι έμπειρα μέλη μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την έγκριση σας και κατά συνέχεια για τον επόμενο προγραμματισμένο σχολικό περίπατο.

(Τηλ. 6974394593 Κουτελιέρης Νικόλαος)

Είναι άκυρες οι εκλογές όπου δεν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50+1%

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής, η οποία μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα μαθηματικά. Γιατί μοιάζει; Γιατί με "πράξεις" μπορεί να παράγει "αποτελέσματα". Στα μαθηματικά το 3, για παράδειγμα, είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο παράγεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνον με έναν. 3=2+1, αλλά και 4-1 και 9/3, αλλά και 3*1 κλπ.. Άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί αριθμών και πράξεων μπορούν να παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα. Το ανάλογο μπορεί να γίνει και στην επιστήμη της νομικής με τους νόμους στη θέση των αριθμών. Στο Σύνταγμα, για παράδειγμα, υπάρχει το άρθρο 14, το οποίο διασφαλίζει το δικαίωμα του....
ανθρώπου στην έκφραση. Άρθρο 14.1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Το Σύνταγμα διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα με ένα άρθρο του. Το διασφαλίζει απόλυτα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το "εννοείται", το οποίο προκύπτει από τα "μαθηματικά" της νομικής επιστήμης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγορεύεται να χτυπάς κάποιον με τον οποίον διαφωνείς. Απαγορεύεται να τον φτύνεις. Απαγορεύεται να τον φυλακίζεις. Απαγορεύεται να τον σκοτώνεις. Αν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά, παραβιάζεις το Σύνταγμα. "Γράφει" πουθενά το Σύνταγμα …"Απαγορεύεται να φτύνεις κάποιον με τον οποίο διαφωνείς"; …"Απαγορεύεται να τον χτυπάς ή να τον κλωτσάς"; Όχι βέβαια. Εννοείται. Εννοείται, γιατί αυτό το "αποτέλεσμα" έχει "παραχθεί" από την έννοια της προστασίας του "Δικαιώματος στην έκφραση". Το Σύνταγμα προστατεύει το "Δικαίωμα" και από εκεί και πέρα οτιδήποτε πιθανό ή απίθανο, γνωστό ή άγνωστο, προβλέψιμο ή απρόβλεπτο απειλεί αυτό το "Δικαίωμα", καθίσταται αντισυνταγματικό και άρα παράνομο. Το Σύνταγμα έχει κάνει την "πράξη" και αφού έχει βρει το σωστό για το ίδιο "αποτέλεσμα", το προστατεύει, άσχετα με την "κατεύθυνση" που κάποιος το πλησιάζει και το απειλεί. Δεν "τσιμπάς" αυτόν που διαφωνείς, ψάχνοντας να βρεις τι λένε και αν λένε κάτι οι νόμοι για το "τσίμπημα". Απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε απειλεί τη διασφαλισμένη "πράξη" του Συντάγματος.
διαβάστε την συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html

"ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΕΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, την Παρασκευή. Σημείωσε ότι το μνημόνιο θα δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα στη χώρα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι κοντά στους μικρομεσαίους...

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι, κερδίζει συνεχώς δυνάμεις, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές. Εξήγησε ότι «είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα». Αναφερόμενος στα συμπεράσματα των εκλογών, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ενώ δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε». Μιλώντας για την υποψηφιότητα Κικίλια, είπε ότι σε μια ευρύτερη περιφέρεια στην οποία παραδοσιακά υστερεί η ΝΔ κι ενώ οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος με μικρή διαφορά, και τη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Παίρνοντας, έτσι, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους στόχους της και προέβλεψε ότι η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο. Κάνοντας αποτίμηση των εκλογών ο κ.Σαμαράς επισήμανε: •Η ΝΔ πέτυχε να βάλει την πολιτική ατζέντα, επιμένοντας μέχρι τέλος στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, ενώ η κυβέρνηση μετακινήθηκε πλήρως, προτάσσοντας τον εκβιασμό των βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου. •Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Σαμαράς και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις. Αναφέρθηκε και στις απώλειες, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, όμως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχασε κι εκείνο τα μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα. Ειδική αναφορά έκανε στην αποχή, την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη και σημείωσε ότι εκφράζει την αποστροφή μερίδας πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό αφορά όλους. Υποστήριξε, όμως, ότι από τη δεξαμενή της αποχής είναι ευκολότερο να κερδίσει η ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αποβάλλει τον ξύλινο λόγο και να ξεπεράσει τις αμαρτίες της, τα τζάκια, τις βαρωνίες, τα στρογγυλεμένα λόγια

Αντ. Σαμαράς: Σε ανοδική τροχιά η ΝΔ

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το οποίο, όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε με αντικείμενο την αποτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, υποστήριξε, τονίζοντας ότι η συσπείρωση του κόμματος αυξήθηκε πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι.

«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της Ρηγίλλης στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, «με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία», όπως είπε.

«Είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα», επισήμανε, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες», εκτίμησε και προειδοποίησε ότι έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στα συμπεράσματα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Σαμαράς επισήμανε «ότι επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα», αν και όπως τόνισε «έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, αφού δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε».

Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις.

Εκανε ακόμη λόγο για «αναγέννηση της ΝΔ», η οποία, όπως εκτίμησε, «πιστοποιείται με πολλούς τρόπους, είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009, είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων μηνών, είτε και σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφέρθηκε επιπλέον και στις απώλειες του κόμματος, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αντιπαραβάλλοντας την ήττα του ΠΑΣΟΚ σε δύο μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, σχολίασε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος, με μικρή διαφορά και στη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Πήρε έτσι, συμπλήρωσε, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


«Θα δώσω χώρο για τζαμί, για αποτεφρωτήριο, θα κάνω μνημεία Εβραίων, Τούρκων»


Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε»Ο κυρ Γιάννης ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
(ΣΣ Σωστό!Δήμαρχος είναι ότι θέλει κάνει)
«Να ξυριστεί ο Άνθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»
(ΣΣ. Ακόμα σωστότερο!! Αφού ο Άνθιμος τον έκανε Δήμαρχο να φροντίσει και να μας απαλλάξει...)

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.

Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:

Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;

«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»

Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;

«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».(ΣΣ. Σωστός! Πες τους τα μπας και ξυπνήσουν)

Χτίστε το τζαμί σας

Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;

«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη "να μην τα βάλω με αυτούς"... Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».

Πώς θα την πολεμήσετε;

«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».(ΣΣ. Ακόμα σωστότερος. Μακάρι να υποχρεώσεις και τους μαλάκες που σε ψήφισαν να συμμετέχουν υποχρεωτικά κάθε Παρασκευή στις προσευχές τους)

Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.

«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».

Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.

«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».

Είχε συνέπειες;

«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα"».

Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;

«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».

Δεν φοβάστε αντιδράσεις;

«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο (ΣΣ. Αυτό με το υπόγειο τετραώροφο πάρκινγκ το κρατάμε μπάρμπα Γιάννη) και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».(Έτσι γαμ... τους μαλάκες κάντους ν' ακούνε ΠΑΣΟΚ και να τρέχουν για τα επόμενα 50 χρόνια)

Με στόχο;

«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ». (ΣΣ. Ποια είναι τα μνημεία -σαν αυτά που θες να φτιάξεις εσύ- που έχουν φτιάξει οι Τούρκοι ρε μαλάκα άνθρωπε και τα οποία πάνε και προσκυνάνε οι Έλληνες; Πες μας ένα ρε ηλίθιε! Ένα μόνο μνημείο που έφτιαξαν οι Τούρκοι)

Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα

Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.

«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι... Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».

Για παράδειγμα;

«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».

Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;

«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».

Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;

«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».(ΣΣ άντε βρε μαλάκα που έχεις περάσει από το ΚΚΕ μέχρι τη Δράση και θα μας είπες ότι είσια και εκτός κομμάτων)

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».

Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω

Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;

«Και γι' αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».

Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;

«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό (ΣΣ. Στη φυλακή τον Παπαγεωργόπουλο για να μάθει άλλη φορά...)».

Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;

«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;

«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».

Για οικονομία;

«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».

Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια...

«Υπάρχουν οι "πυρήνες". Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».

Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;

«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών (ΣΣ. Ενώ τώρα που είσια 68 είσαι νέος;). Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε "δεν ανακατεύομαι". Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα... (ΣΣ. Άκουτα Παπαγεωργόπουλε...)».

Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου

Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;

«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».

Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;

«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά (ΣΣ μόνο;), δοκιμάζω τα κρασιά (ΣΣ. Μόνο;), βρίσκω τα κουσούρια (ΣΣ. Μόνο), λέω αντίο και φεύγω».

Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;

«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ' αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο... Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου». (ΣΣ. Εντάξει καταλάβαμε... σκνίπα θα τον μαζεύουν πάλι από τα παρκάκια...)

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=225390

ΑΔΕΔΥ : ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός του 2011 «δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης, οδηγώντας σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες και σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας» εκφράζει η ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει, ο νέος προϋπολογισμός «αποτελεί επιτάχυνση της μονεταριστικής πολιτικής που επιβλήθηκε από το μνημόνιο»...
«Οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών, η δεδηλωμένη αδυναμία σύλληψης της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, η διατήρηση στο απυρόβλητο των φαινομένων και των υποκειμένων που οδήγησαν στην περιδίνηση μιας ακραίας οικονομικής κρίσης και την εξάπλωσή της στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία, αποτελούν τη συνθήκη εξόντωσης οποιασδήποτε απόπειρας αναπτυξιακής πολιτικής και ταυτόχρονης καταδίκης της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας σε απόγνωση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Ομοια ως εστί το πολύ τα μέλλοντα τοις γεγονόσι”


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει εις βάρος μας η κυβέρνηση μου ήρθε στο μυαλό η περίφημη φράση του Αριστοτέλη “Ομοια ως εστί το πολύ τα μέλλοντα τοις γεγονόσι” που στα νεοελληνικά σημαίνει ότι “Τα μέλλοντα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει” και συμπληρώνω ότι ίσως είναι ... και χειρότερα!!!
Κάνω αυτή την επισήμανση για αυτούς που καυχιόντουσαν ότι η αποχή και η μη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία θα προβλημάτιζε και εν μέρει θα νουθετούσε τους εισπράκτορες των ΔουΝουΤάδων!!!

Φίλες/οι όχι μόνο δεν πήραν χαμπάρι αλλά είδατε ότι αυτοκηρύχτηκαν νικητές και δικαιωμένοι για τις επιλογές και τις αποφάσεις τους εις βάρος μας. Μάλιστα με περίσσιο θράσος και ωμότητα μας κοροϊδεύουν πως τάχατε δεν θα θίξουν περαιτέρω τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για την αύξηση του Φ.Π.Α σε πολλά από τα βασικά είδη, στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η, στο πετρέλαιο θέρμανση, ενώ κατάντησαν οι μετακινήσεις μας εντός της χώρας μας να φαντάζουν σαν ταξίδια στο εξωτερικό με τα ληστρικά διόδια που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεργολάβοι υποστηριχτές τους!!!
Τις τελευταίες μάλιστα μέρες τα φερέφωνα τους (αβανταδόροι μεγαλοδημοσιογράφοι) μας πλασάρουν τα νιαουρίσματα του κ. Πρωθυπουργού απέναντι στην κ. Μέρκελ ως λεονταρισμούς ενώ παράλληλα επανέφεραν στο προσκήνιο την υπόθεση Βατοπαιδίου με στημένες ψηφοφορίες και παραπομπές που φέρνουν στο νου όλων μας την σοφή λαϊκή φράση “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”
Ανέφερα τα παραπάνω για να σας δείξω ότι η αποχή μας τελικά τους καταβόλεψε μια και μετέτρεψε την πραγματική μειοψηφία τους σε πλασματική πλειοψηφία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν με ερασιτεχνισμούς και παλινωδίες το θεάρεστο έργο τους. ¨Ένα έργο που οι εναπομείναντες πραγματικά μεγάλοι σε ηλικία, αλλά το κυριότερο σε ανάστημα, Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος χαρακτηρίζουν με τα λεγόμενα τους ως εθνική προδοσία!!!

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων για το εκλογικό αποτέλεσμα

onned logo.jpg

Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Ν. Κυκλάδων ανέδειξαν πολλούς νέους στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια των νησιών μας. Παρά τα πρωτοφανή υψηλά ποσοστά αποχής που σημειώθηκαν σε όλη την Επικράτεια αλλά και τις Κυκλάδες, οι πολίτες έδειξαν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους νέους ανθρώπους, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα ανανέωσης.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέλη της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκλέχθηκαν και μάλιστα στις πρώτες θέσεις στην Μύκονο, τη Νάξο, τη Σύρο και την Τήνο.

Όμως και στις εκλογές για το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Κωνσταντίνος Κουκάς (γενικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Μυκόνου και μέλος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων) εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος στο Ν. Κυκλάδων, από το συνδυασμό του Χ. Κόκκινου «Νέα Εποχή για τα νησιά μας».

Σε όλα τα εκλεγμένα μέλη της ΟΝΝΕΔ ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους, καθώς με τις φρέσκες ιδέες και προτάσεις τους θα συμβάλουν καταλυτικά στις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, συγχαίρουμε και όσους «δεν τα κατάφεραν», για τη συμμετοχή τους και την πολύ καλή τους παρουσία. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να είναι παρόντες και να δίνουν τις δικές τους μάχες. Άλλωστε, ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο στα νησιά μας παραμένει κοινός.

 

Είναι εμφανές ότι η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και τα οράματα της όλο και περισσότερο μεγαλώνει. Και αυτή η εμπιστοσύνη αποτελεί για μας πυξίδα για το μέλλον.

Σημ. του blog: αγαπητοί φίλοι της ΟΝΝΕΔ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι στα συγχαρητήρια και της  ευχές   προς τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που εκλέχθηκαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, και μάλιστα στις πρώτες θέσεις σε  Μύκονο, τη Νάξο, την Τήνο και  Σύρο δεν συμπεριλαμβάνετε  τον γραμματέα ΟΝΝΕΔ Σύρου κύριο Κώστα Γαβίωτη που εκλέχθηκε  με το ΠΑΣΟΚΙΚΟ ψηφοδέλτιο Δεκαβάλα στη Σύρο;


ΝΔ: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με την ευκαιρία της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού:

«Προϋπολογισμός, που ζητάει από τους πολίτες μεγάλες θυσίες, χωρίς να εξασφαλίζει ότι αυτές θα πιάσουν τόπο, είναι αυτός που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο προϋπολογισμός δεν δίνει αναπτυξιακή διέξοδο στην οικονομία, δεν πολεμάει την ύφεση, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία (που κάνει άλματα προς τα πάνω), δεν προστατεύει τους οικονομικά αδυνάτους.

Γι΄ αυτό επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού λαού».

Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2011:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για άλλη μια φορά, άλλα υποστηρίζει και άλλα πράττει.

Άλλο, ηπιότερο, Προσχέδιο Προϋπολογισμού παρουσίασε πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, και άλλον, σκληρότερο, Προϋπολογισμό κατέθεσε σήμερα.

Προϋπολογισμός που εδράζεται σε αβάσιμες παραδοχές και περικλείει μη ρεαλιστικές προβλέψεις.

Που περιλαμβάνει πρόσθετα, εντός και εκτός «Μνημονίου», περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα.

Σε περιβάλλον βαθύτερης και παρατεταμένης ύφεσης (4,2% το 2010 και 3% το 2011, υψηλότερα από τα εκτιμώμενα), χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Με πρόσθετους φόρους και περαιτέρω περικοπές.

Με νέες, ακόμη μεγαλύτερες και από εκείνες του 2010, θυσίες.

Θυσίες που γίνονται πιο οδυνηρές λόγω του διαφαινόμενου εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, όπως αποτυπώνεται και στις αποκλίσεις των προβλέψεων για βασικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας.

Προβλέψεις όπως είναι αυτές για:

  • Την ύφεση (το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προέβλεπε -0,3%, η αναθεώρηση του Μαρτίου -2%, το «Μνημόνιο» -4%, και ο Προϋπολογισμός -4,2%).
  • Τα δημόσια έσοδα (το «Μνημόνιο» προέβλεπε αύξηση 13,7%, το Προσχέδιο εκτιμούσε αύξηση 8,7%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά αύξηση 6%, και μέχρι τον Οκτώβριο είναι στο 3,7%).
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (το «Μνημόνιο» προέβλεπε μείωση των δαπανών κατά 4,1%, το Προσχέδιο εκτιμούσε μείωση 6%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά μείωση 11,3%, και μέχρι τον Οκτώβριο η μείωση είναι 24,5%).
  • Τον πληθωρισμό (το «Μνημόνιο» προέβλεπε 1,9%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά 4,6%, και τον Οκτώβριο είναι ήδη στο 5,2%).
  • Την ανεργία (το «Μνημόνιο» προέβλεπε 11,8%, το Προσχέδιο εκτιμούσε 11,6%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά 12,1%, τον Αύγουστο είναι ήδη στο 12,2%).

Ο Προϋπολογισμός όμως, εκτός από τις θυσίες που απαιτεί από τους πολίτες, δεν εξασφαλίζει ότι αυτές, τουλάχιστον, θα πιάσουν τόπο.

Και αυτό, διότι:

1ον. Οι αβεβαιότητες για την εκπλήρωση των στόχων του Οικονομικού Προγράμματος για το 2010 και το 2011 διατηρούνται.

2ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και οικονομικά αναποτελεσματική. Λαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ προκειμένου το έλλειμμα να μειωθεί κατά 5 δισ. ευρώ.

3ον. Η αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους αγνοείται.

4ον. Η ανεργία διογκώνεται δραματικά.

5ον. Η κοινωνική διάσταση του κράτους συρρικνώνεται.

Πρόκειται, συνεπώς, για τον δεύτερο Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, πολύ γρήγορα, όπως και ο πρώτος, θα αναθεωρηθεί επί το δυσμενέστερο.

Όπως άλλωστε έγινε και με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, η ριζική αναθεώρηση του οποίου αποτελεί για την Κυβέρνηση ξεκάθαρη παραδοχή αποτυχίας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.

Αποτελεί άλλη μία ισχυρή ένδειξη της αναγκαιότητας αλλαγής του μίγματος οικονομικής πολιτικής.

Αναγκαία αλλαγή για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Οι πρόωρες εκλογές πάλι στο τραπέζι

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή “δεν βγαίνει”. Αυτό το ξέρουν πια οι πάντες. Εφόσον όμως δεν βγαίνει ο Προϋπολογισμός, δεν … βγαίνει και η κυβέρνηση. Τι θα γίνει; Η εκτίμησή μας είναι ότι πάμε για εκλογές – κατά τον Απρίλιο, πριν λήξουν οι ημερομηνίες για τις λίστες. Το είπε σήμερα και ο Κουβέλης:

Την κατηγορηματική δήλωση ότι “το κεφάλαιο του ΣΥΝ έχει κλείσει για εμάς” και κατά συνέπεια αποκλείεται η επιστροφή, κάνει, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης στην συνέντευξή του, απορρίπτει, επίσης, το ενδεχόμενο να προσέλθει σε έναν διάλογο για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, προδικάζοντας μάλιστα την αποτυχία της πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα, όπως την έχει διατυπώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για τους ΟΤΑ, αλλά και με σειρά δηλώσεών του. Επιπροσθέτως, ο Φ. Κουβέλης επιρρίπτει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τον κατακερματισμό της Αριστεράς . Ο Πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” υπογραμμίζει ακόμη ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ , επισημαίνει, όμως, ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό στον διάλογο. Ο Φ. Κουβέλης εκτιμά ότι το επόμενο έτος θα γίνουν εθνικές εκλογές.

Δημοκρατική Συμμαχία» με το … ΠΑΣΟΚ !

Όπως ακούσαμε στην τηλεόραση του Alter, το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη θα αποκαλείται «Δημοκρατική Συμμαχία».

Νομίζω ότι κάτι λείπει από τον τίτλο για να ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα: «Δημοκρατική Συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ».

Να προσέξουν επίσης ποιό θα είναι το ακρωνύμιο. Γιατί αν το λένε

ΔΗ.ΣΥ” θα τους μπερδεύουν με τον Δημοκρατικό Συναγερμό της Κύπρου.

Με την ομώνυμη “Δημοκρατική Συμμαχίατης Ναμίμπια δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Εκεί είναι Αφρική κι εδώ είμαστε Ευρώπη (ακόμα)