slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Κυκλάδων Β' Φάση - Play Off

ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ RASS

Εννέα στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία που θα διερευνά τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινόνητα μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS που έγινε για λογαριασμό του zoomnews.gr. Μόνο το 7,2% των ερωτηθέντων συντάσσονται με την άποψη ότι η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να περιλάβει μόνο τη διερεύνηση της πενταετίας (2004 – 2009) των κυβερνήσεων Καραμανλή, όπως προτείνει η κυβέρνηση, ενώ ακόμη και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η άποψη αυτή εμφανίζεται μειοψηφούσα, με ποσοστό μόλις 15,3%.

Στη δημοσκόπηση της RASS για το zoomnews.gr οι πολίτες εκτιμούν επίσης ότι η σοβαρότερη χρεωκοπία που απειλεί τη χώρα είναι η χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος (60,5%) ένανατι 37,6% που θεωρούν ότι σοβαρότερη είναι η χρεωκοπία της Οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκτίμηση αυτή διαπνέει την πλειοψηφία των ερωτηθέντων ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση ή ιδεολογική τοποθέτηση.

Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες με την ταυτότητα της έρευνας και τα αποτελέσματά της :

Γιώργο, το καταλάβαμε, πας να μας τρελάνεις

Από Factorx |

Επειδή έχω την αίσθηση ότι μάλλον ζω σε άλλη χώρα και δεν καταλαβαίνω πλέον… είδατε την συνέντευξη ΓΑΠ στο CNN;

Τον ρωτά ο δημοσιογράφος τι κάνουμε για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που έχουν κάνει κάποιοι οίκοι και τράπεζες εναντίον μας και απαντά ότι είναι σε εξέλιξη κοινοβουλευτικός έλεγχος..

Υπάρχει αυτή την στιγμή επιτροπή στην Βουλή που εξετάζει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα;;;

Επίσης τον ρωτά αν θα τιμωρηθούν και ο ΓΑΠ απαντά πως ναι…..!!!

Δεν ξέρω αν έχω χάσει κάνα επεισόδιο ή πάλι μας κοροϊδεύει ο ΓΑΠ και μαζί με εμάς και τους ξένους πλέον… εκτός αν ξέχασε και την Αγγλική και παρανόησε τις ερωτήσεις…

Επειδή κοντεύω να κουζουλαθώ σε αυτή τη χώρα..δείτε την συνέντευξη που έπαιξε από τα πρώτα θέματα στην ΝΕΤ…μάλλον και το βράδυ θα δείξουν αποσπάσματα..πάλι ψεματάκια ο πρωθυπουργός σε διεθνές δίκτυο…

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συνεχίστε την αντι-πληροφόρηση σας… είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή την περίοδο

Νικ. Θεσσαλονίκη

Σημίτης: Έξοδος απ' το ευρώ θα φέρει ύφεση χωρίς τέλος

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010



'Aρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης και προειδοποιεί για τις συνέπειες αν η ΕΕ μας δείξει την έξοδο...
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι κοινωνικά άδικο γιατί επιβαρύνει κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ θα έπρεπε να δίνει περισσότερο βάρος στον περιορισμό των μη μισθολογικών δαπανών, όπως λέει. Παράδειγμα δίνει τα κονδύλια των υπουργείων, όπου σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, υπάρχουν περιθώρια περικοπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι πολίτες για να δεχτούν τα μέτρα, πρέπει να πειστούν ότι όντως θα υπάρξει αναδιανομή του πλούτου και προοπτικές ανάπτυξης αλλιώς δεν θα βρουν τα μέτρα αποδοχή.

Προειδοποιεί ότι η ΕΕ μπορεί να έδωσε στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη – μέλη έναν μηχανισμό ωστόσο – αν δεν πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης – δεν πρόκειται να μας χαριστεί και μπορεί να μας δείξει την πόρτα της εξόδου. “Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τη θέληση της Ένωσης να βάλει τάξη στη διαχείριση οικονομιών των μελών της. Θα τιμώρήσει όποια χώρα παραβεί τις υποχρεώσεις της για να παραδειγματίσει άλλες χώρες” λέει.

Αυτό όπως λέει θα σημαίνει διολίσθηση χωρίς τέλος. “Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα συνοδεύτεται από την καθιέρωση της δραχμής ως νέου νομίσματος, με αρχική υποτίμησή της κατά 30% έναντι του ευρώ” λέει αναφέροντας ότι στη συνέχεια η αγορά θα πιέσει τη δραχμή ακόμη χαμηλότερα.

Αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα ζητάει και τα ρέστα».

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010



Δριμύα κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της στα θέματα της Οικονομίας, ασκεί, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφ. «Realnews», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Λίγες μέρες μετά το «όχι» της παράταξής του στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς εμμένει στην πρόβλεψή του ότι «αν μείνουμε στο μίγμα πολιτικής, που εφαρμόζεται, τα πράγματα δεν είναι καλά» και διατυπώνει για τον πρωθυπουργό, πως...
«αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα ζητάει και τα ρέστα».

Υπογραμμίζει πως αν η ΝΔ ταυτιζόταν με τα μέτρα, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, «τότε για χρόνια δεν θα υπήρχε άλλη αντιπολίτευση, πέρα από τις φωνές των διαδηλωτών» και σημειώνει πως «αν έχω άδικο και το μίγμα πολιτικής (σσ. της κυβέρνησης) είναι σωστό, τότε η άρνηση να το ψηφίσουμε δεν έβλαψε τη χώρα», δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα πέρναγε, έτσι κι αλλιώς, με την άνετη πλειοψηφία της κυβέρνησης, διευκρινίζει, ωστόσο, πως «αν έχω δίκιο και το μίγμα πολιτικής είναι λάθος, τότε προσέφερα μεγάλη υπηρεσία καταψηφίζοντάς το, γιατί έτσι δημιουργώ μία εναλλακτική προοπτική μπροστά σε ένα ορατό αδιέξοδο».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς λέει πως «Η κυρία Μπακογιάννη, όταν έδινε τη δική της ψήφο, γνώριζε τη γραμμή της παράταξης». Για δε το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη διαγραφείσα βουλευτή, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι, που έτσι κι αλλιώς, ούτε επισήμως υπάρχει σήμερα ως προοπτική, ούτε και το βλέπω να απασχολεί το αύριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της κάθαρσης, ο πρόεδρος της παράταξης σημειώνει πως «θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αφήσουμε να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη [...]. Δεν έχουμε αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα. Πρώτοι εμείς θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι βρεθούν ένοχοι. Αλλά δεν θα αφήσουμε επιλεκτική διερεύνηση μόνο των υποθέσεων, που στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όταν πολύ πιο σοβαρά σκάνδαλα, που αφορούν το ΠΑΣΟΚ μένουν στο σκοτάδι»

Κατά μάνα, κατά κύρη…

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, Πρόεδρος ΔΣ/Δ21

Τι θα κάνουμε, που λέει ο Λένιν κι ο φίλος μου ο Πάνος ο καφετζής; Από δω και πέρα τι;
Άντε λοιπόν και τα πήραμε τα πρώτα φράγκα από το Δ.Ν.Τ. Απ’ ότι κατάλαβα με την φτωχή γνώση μου περί των οικονομικών, το μεγαλύτερο μέρος θα πάει για να πληρώσουμε τα χρωστούμενα από τα προηγούμενα γλέντια της Κλεπτοκρατίας. Κάτι ψίχουλα ίσως μείνουν, αν και αμφιβάλω, στην χώρα για να γίνει υποτίθεται «ανάπτυξη». Το πώς, δεν το περιγράφουν τα μέτρα. Άρα ή είναι μυστικό, για να αιφνιδιαστούμε ευχάριστα ή θα μας το πουν αργότερα.

Ποιοι θα πάρουν το ματωμένο από τους συνταξιούχους χρήμα; Ποιοι θα κάνουν τα έργα; Το ίδιο αλώβητο νταβαντζίδικο σύστημα που κρατάει ερμητικά κλειστή την επιχειρηματικότητα, υπερτιμολογεί τα έργα, ελέγχει ΜΜΕ κι έχει υπαλλήλους και συνεταιράκια πολιτικούς με υπεράκτια «συνείδηση».
Οι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου, οι μαλάκες με τα πούρα, θα κόβουν βόλτες χαμογελαστοί όπως και πριν και θα χουν στην καβάτζα και τα τελευταία δανεικά που πήρατε εσείς για να τους τα δώσετε. Θα τα βάλουν μαζί με τον λουφέ του Χρηματιστηρίου και κάτι ρέστα από στάδια, προαστιακούς, δρόμους, υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα και τα 1000 ευρώ από τον στημένο διαγωνισμό για κωλόxαρτο και συνδετήρες.
Πιθανότατα λοιπόν στο τέλος της μέρας να τα φάνε κι αυτά, να εξακολουθούμε να πουλάμε ο ένας στον άλλο μόνο φραπόγαλα και να χρωστάμε και τούτα και τα προηγούμενα, ενώ θα παράγουμε ακόμη λιγότερα. Κι όσοι έχετε κάρτες και καταναλωτικά ξέρετε τι συμβαίνει όταν σε καβαλήσουν οι τόκοι. Τότε τι θα γίνει; Θα ‘ρθουν κάποιοι, γείτονες, σύμμαχοι, «φίλοι» και θα μας πουν «όλα σε ένα», με αντάλλαγμα ένα διακοποδάνειο, την Θράκη, την Κύπρο και μια Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας;
Το ψηλό παιδί από την Μινεσότα και οι ποικιλώνυμοι βαστάζοι του, πορεύονται προς τα πίσω. Τραβάνε για τη Μελούνα.
Ακούστε λοιπόν, αδέρφια. Τριάντα χρόνια πλιάτσικο και τώρα, χωρίς ν’ αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ, έρχονται οι θεμελιωτές της λαφυραγωγίας, να μας «σώσουν», σουρεαλιστικά, μαζί με τον Μάκη που είπε κι αυτός ΝΑΙ και τον χειροκροτούσε η κόρη του πατέρα της, με την ευαρέσκεια του «σοσιαλιστή» προτέκτορος.
Στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ δεν υπάρχει τυχαία η ταμπέλα «ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». Δεν κάνω πλάκα.
Όσο το σύστημα της Κλεπτοκρατίας και της Τηλεοπτικής Ολιγαρχίας παραμένει αλώβητο θα πηγαίνουμε ακόμη πιο κάτω. Ζήσαμε και ζούμε δεκαετίες σ’ ένα καθεστώς που τιμωρεί τους καλούς και ανταμείβει τους κακούς. Μας κυβέρνησε και μας κυβερνά ο κατιμάς της κοινωνίας μας. Φλώροι, γιοί, κόρες, ανήψια, γκόμενες κι εραστές, φυγόστρατοι και τεμπέληδες. Μια ημιμαθής κοσμοπολίτικη ψευτοαριστοκρατία, που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το διαμοίρασμα μεταξύ τους του εθνικού πλούτου και των δανεικών, που φυσικά θα τα πληρώσει ο Λαός, με τις πλάτες πια και της Κομανέτσι της πιο γκροτέσκας «εθνικοφροσύνης». Κάτι σαν Ψινάκης στο πιο αντρικό και λιγότερο σοβαρό.
Οι επαγγελματίες καθεστωτικοί πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια ο ένας στον άλλο, ενίοτε συγκρούονται αλλά συχνά συναντιούνται στους προθαλάμους των ελβετικών τραπεζών κι ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις κι ιδέες. Κάτι σαν αντίδικοι δικηγόροι, που στην ανάπαυλα της δίκης μοιράζονται αστειάκια.
Ο λαός μας μπορεί να κάνει αγόγγυστα θυσίες και το έκανε πολλές φορές στην Ιστορία του υπό δυο προϋποθέσεις:
Διοίκηση δια του παραδείγματος και δικαιοσύνη.
Το «πνεύμα μονάδος» που απαιτεί αυτός ο αγώνας, η καρτερία και η θυσία απαιτούν να τιμωρηθούν οι κλέφτες, να τους δημεύσουν τα κλεμμένα. Η προσπάθεια θα πετύχει μόνον αν οι απλοί άνθρωποι δουν να διαπομπεύονται οι Υπουργοί που κάποτε πένονταν και τώρα ζουν σαν δούκες.
Οι ποινικές ευθύνες πήγαν περίπατο με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όμως υπάρχει πάντα η ηθική ευθύνη και ο νόμος για το πόθεν έσχες, όπως άριστα πρότεινε ο σωστός Γιάννης Δημαράς. Πάρτε τους πίσω τα κλοπιμαία. Ξετινάξτε τους ίδιους, συζύγους, παιδιά, αδέρφια. Όταν οι πολίτες θ’ ακούσουν ότι με τον νόμο για το πόθεν έσχες δημεύθηκε το σπίτι του κάθε «Ρόκο», ότι αναζητήθηκαν και δημεύθηκαν οι λογαριασμοί στο εξωτερικό του τάδε πρώην Υπουργού Άμυνας και τα ακίνητα του κάθε τεμπέλη που μπέρδευε το νομιμοφανές με το ηθικό, τότε ο κόσμος θα βάλει πλάτη.
Οι Κλεπτοκράτες εκδότες, μπετατζήδες, τραπεζίτες, προμηθευτές κι οι πολιτικές «πουτάνες» τους κάνουν απεγνωσμένη μάχη οπισθοφυλακής. Ονειρεύονται κόμματα, συναινέσεις συνενοχής, ώστε να επιβιώσουν της κρίσης οι παρέες – συμμορίες τους, όλα τα κοπρόσκυλα που μαζεύονται στο Κολωνάκι και κάνουν μπίζνες και ταμείο, όταν εμείς δουλεύουμε. Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην αλά δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι. Η απονομιμοποίηση τους θα γίνεται με ρυθμούς πολυβόλου.
Ναι λοιπόν, σίγουρα χρειάζονται μέτρα, χρειαζόντουσαν μέτρα τουλάχιστον από πέρυσι, που το ‘λεγε ο Καραμανλής. Άφησε βέβαια αμολυτούς, ανέλεγκτους τους δικούς του κλεπτοκράτες, τις διάφορες φλωρούμπες με τα ρετιρέ, τις off shore, τα κότερα και το θράσσος 1000 πιθήκων αλλά είπε εν πολλοίς την αλήθεια. Την είχε πει κι ο Παπαδήμος σε όλους αλλά το κουτοπόνηρο ψηλό παιδί, ο κωπηλάτης – δρομέας από τη Μινεσότα, είπε χοντρά ψέματα για να υφαρπάξει την εκλογή και την σούφρωσε. Τώρα φωτιά στα μπατζάκια του και στο σπίτι μας με το ανίκανο κωλοβάρεμα τόσων μηνών. Ακόμη επεξεργάζονται τα ηλεκτρονικά βιογραφικά. Στα ενδιάμεσα παίζουν Farmville.
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Εγώ δεν θα σας πω για μέτρα, δεν το κατέχω το οικονομικό άθλημα, παρά λίγο, εμπειρικά. Θα σας πω όμως μερικά για την μεγάλη εικόνα.
Τίποτα δεν θ’ αλλάξει σε βάθος χρόνου αν δεν τινάξουμε στον αέρα τα βρωμερά κάστρα της πολιτικής ορθότητας, τις άθλιες καταβόθρες που καταπίνουν πακτωλό χρημάτων κι αποδίδουν πίσω στην Ελλάδα σκατά, φασισμό, αγκύλωση, διαφθορά και δουλοφροσύνη.
Πρώτον, το νταβατζιλίκι των 5-6 οικογενειών στα μεγάλα έργα και τις προμήθειες. Με τους περίφημους μαθηματικούς τύπους, τις εκπτώσεις, τις στημένες προδιαγραφές και την μαφιόζικη ασφυξία, κατασπαράχθηκε δεκαετίες τώρα, όχι μόνον ο ωκεανός χρημάτων, που τώρα μας λείπουν αλλά και κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού κι επιχειρηματικότητας.
Δεύτερον, οι Τράπεζες, οι νόμιμοι τοκογλύφοι, οι μεγαλύτεροι σπεκουλαδόροι στην ληστεία του Χρηματιστηρίου, οι δυνάστες των επαγγελματοβιοτεχνών και των οικογενειών, που δανείζουν με 12% και δίνουν επιτόκιο 1%.
Τρίτον, η Δημόσια Διοίκηση. Ο διώκτης των ικανών και τολμηρών, ο εχθρός της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Ο γραφειοκρατικός βροντόσαυρος που εξοντώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, αφού δημιουργεί πολλαπλά εμπόδια, που ξεπερνά ο ιθαγενής ενδιαφερόμενος μόνο με μπαξίσι. Ο ξένος φυσικά παίρνει τα λεφτά του και πάει παραδίπλα, στα μεμέτια.
Τέταρτον, τα Πανεπιστήμια. Άντρα συμμοριών που κατακλέβουν κονδύλια, κατασπαταλούν χρήμα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λεροί ναοί πνευματικής αγκύλωσης, ανθελληνικής προπαγάνδας, στελεχωμένα συχνά με το πιο νεποτιστικό κι άθλιο πελατειακό σύστημα. Έχω γνωρίσει άχρηστους μαλάκες που δεν θα τους εμπιστευόμουν να διδάξουν ούτε σε νηπιαγωγείο κι όμως είναι καθηγητές κι έχουν τρουπώσει και τις γκόμενες, τα ανήψια και τα βαφτιστήρια τους. Θυμάμαι τις ταμπέλες στην πόρτα ενός Τομέα της Νομικής, στο ΑΠΘ. Έμοιαζαν με οικογενειακό δέντρο. Ναι, είναι αυτόνομα, αυτόνομα από την νομιμότητα, αυτόνομα από το εθνικό συμφέρον, μακράν της αποστολής τους. Όπως είπε ένας φίλος, πρέπει να κλείσουν και να ξανανοίξουν, αφού κάνουμε απολύμανση. Χωρίς φυσικά την παγκόσμια πρωτοτυπία του «ασύλου», ασπίδα του κάθε αλήτη και φασίστα καταστροφέα της δημόσιας περιουσίας κι εχθρού της αληθινής πνευματικής αναζήτησης κι ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.
Πέμπτον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πιο δυσώδης φλύκταινα της δημόσιας ζωής, ο χώρος στο οποίο εκπαιδεύτηκαν στρατιές μικρών ανθρώπων στην κομπίνα. Με κάτι Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναπλάσεις πλατειών και προγράμματα της Ε.Ε. κοινωνικοποιήθηκε η διαφθορά, διαχύθηκε η βρωμιά και στον τελευταίο υπάλληλο.
Έκτον, οι περιβόητες «Ανεξάρτητες Αρχές». Ότι πιο άχρηστο. Νέμονται δικαστική εξουσία, χωρίς καμμία από τις εγγυήσεις της κι απλώς εργοδοτούνται παχιά – παχιά διάφοροι συρριζαίοι και πρώην αριστεριστές του φουά γκρα. Αν κλείσουν, τίποτα δεν θ’ αλλάξει στην ζωή σας, ίσως γίνει και καλύτερη.
Έβδομον, οι Μ.Κ.Ο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις καταπίνουν κι αυτοί πακτωλό χρημάτων κι ορισμένες μάλιστα τις πληρώνουμε για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα μέσα στην Ελλάδα!
Λοιπόν ποιος θα σπάσει αυτές τις φλύκταινες; Ποιος θα βάλει το πυρωμένο σίδερο σ’ αυτές τις κακοφορμισμένες πληγές;
Αυτός που δεν ήταν ποτέ υποτακτικός τους. Γιατί νομίζετε τον πολέμησαν τόσο; Γιατί ακόμη τον πολεμούν; Γιατί δεν είναι σαν τα μούτρα τους και γιατί πλέον αντιλαμβάνονται πως θα κάνει όλους τους φόβους τους κι όλες τις ελπίδες μας πραγματικότητα.
Με τρελάνατε στα μηνύματα και στα τηλέφωνα, να γράψω για την μαντάμ με τα σταυρωμένα χεράκια. Μια κλωτσιά κι έξω απ’ την πόρτα. Ε, και; Ενημέρωσα ήδη τον Zepp, τον σκύλο μου, αλλά παραδόξως δεν έκλαψε. Τα κόμματα δεν επιλύουν προβλήματα χαρακτήρος. Η πίκα και το γινάτι δεν είναι πολιτικές θέσεις. Κανένας βέβαια πιο δυστυχής από αυτόν που κάνει δουλειά που δεν του αρέσει. Ο άνθρωπος πρέπει ν’ ακολουθεί την κλίση του. Αφού θέλει να γίνει Πρόεδρος κόμματος ντε και καλά, ας γίνει. Εγώ την ευτυχία της θέλω. Θηλυκό Δελαπατρίδη δεν είχαμε ποτέ, ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν κι ο Βασίλης Λεβέντης (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ!) μεγάλωσε πια. Καιρός να πάρει άλλη την σκυτάλη. Μόνο μια συμβουλή. Μην κατασπαταλήσει στους πολιτικούς αγώνες όσα τόσα χρόνια μάζευαν με τον μπαμπά από το υστέρημα τους και τα ‘διναν στην μαμά να τα δέσει στο μαντηλάκι της. Gutte Reise, λοιπόν, gnoedige Grau, που θα ‘λεγε κι ο φίλος και συμμαθητής σας, ο Μιχάλης. Κι όπως λέει ο σοφός λαός, κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα.

Καλά, μόνο τόσο έπεσε στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ; Πάλι καλά…

Στις 6 Μαΐου, με αφορμή τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη, ανεβάσαμε ένα άρθρο με τίτλο «Έθεσε εαυτήν εκτός κόμματος…»

Από Factorx

Εκεί, μεταξύ άλλων, σημειώναμε και τα παρακάτω: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κα. Μπακογιάννη παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου, επιχειρεί να βλάψει τη Ν.Δ. σε μια φάση που ο Αντώνης Σαμαράς με το «ΟΧΙ» στην υποδούλωση της χώρας στο



ΔΝΤ, εξέφρασε το κοινό αίσθημα. Τα γνωστά διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα επιχειρήσουν να μετατοπίσουν τη συζήτηση στα εσωτερικά της Ν.Δ. για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Θα προσφέρουν στην κυρία άφθονο πολιτικό χρόνο. Στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο θα αρχίσουν να οργιάζουν τα σενάρια για τη διάσπαση της Ν.Δ. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εφημερίδες της Κυριακής και την «Ανατροπή» της Δευτέρας , πρέπει να έχουν ήδη παραγγελθεί. Η Ν.Δ. θα αρχίσει να …βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις….»
Είναι τόσο προβλέψιμοι, που ακόμα και εγώ, που είμαι άσχετος με τη …μελλοντολογία μπορώ να προβλέψω τις επόμενες κινήσεις τους.
Θα παρακολουθήσατε αυτό το promotional blitz της κ. Μπακογιάννη, την εβδομάδα που πέρασε: MEGA, ΑΛΤΕΡ, ΣΚΑΙ , έχασα το μέτρημα! Αν αθροίσετε το χρόνο που αφιέρωσαν τα ΜΜΕ στην κ. Μπακογιάννη τις τελευταίες μέρες, θα είναι περισσότερος απ’ αυτόν που διέθεσαν στον κ. Σαμαρά, από τη μέρα που έγινε αρχηγός της Ν.Δ. Για να έχετε δηλαδή το μέτρο της σύγκρισης.
Σήμερα μαθαίνω ό,τι, φίλια προς τη κ. Μπακογιάννη, μέσα προαναγγέλλουν για αύριο, δημοσκοπήσεις που σημαίνουν το …τέλος της Ν.Δ.
«Καταρρέει η Ν.Δ. του Σαμαρά στο 18%», κραυγάζουν περιχαρείς, ως κύμβαλα αλαλάζοντα.
Παράλληλα, η αντικειμενικότατη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του κ. Αλαφούζου μας λέει περιχαρής ότι τώρα που η Ντόρα έφυγε από τη ΝΔ ο λαός ρίχνει «μαύρο» στις μονοκομματικές κυβερνήσεις στο Βαρόμετρο της Public Issue για την «μετά ΔΝΤ» εποχή.
Για να είμαι ειλικρινής, τους βρίσκω γενναιόδωρους! Περίμενα μονοψήφιο ποσοστό για τη ΝΔ!
Μάλιστα, πάνω στη χαρά τους, διαπράττουν και μια γκάφα ολκής. Λένε, ότι ο κ. Παναγόπουλος της ALCO, που έχει κάνει τη σχετική σφυγμομέτρηση, διάκειται φιλικά προς τη ΝΔ.
Ε, και; Έχουν σημασία τα αισθήματα του ερευνητή για την αντικειμενικότητα της έρευνας;
Εγώ νόμιζα ότι ακολουθούν αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.
Μήπως κάνω λάθος;
Παρακολουθώ χρόνια τις δημοσκοπήσεις και τις θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, ειδικά όταν λένε …δυσάρεστα πράγματα. Για αυτό και αξίζει να τις μελετάει κανείς.
Θυμάμαι, όμως, και την περιπαιχτική διάθεση ενός καθηγητή μου στην πολιτική επικοινωνία: «πες μου τις απαντήσεις, για να σου ετοιμάσω τις ερωτήσεις!»
Για να τελειώνουμε. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια φάση εσωστρέφειας και αναδιοργάνωσης. Στη φάση αυτή παρατηρείται πάντα αποσυσπείρωση της κομματικής της βάσης. Προέρχεται και από μια μεγάλη ήττα. Κανένας δεν είπε ότι η ανάκαμψη θα είναι εύκολη και γρήγορη. Θα πάρει χρόνο. Δημιουργούνται, όμως, οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που την ευνοούν.
Το έργο του Αντώνη Σαμαρά θα το κρίνουμε στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Φθινοπώρου. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί το Συνέδριο, θα έχει δημιουργήσει τη δική του ηγετική ομάδα, θα έχει διατυπώσει την πρόταση εξουσίας και η ΝΔ θα πάψει, με λίγα λόγια, να διακρίνεται για επικοινωνιακό αυτισμό.
Μέχρι τότε, καλόν είναι στη Ν.Δ. να μιλάνε λιγότερο, ει δυνατόν να μη γκρινιάζουν καθόλου, να δουλεύουν περισσότερο και να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.
Αδέξιος Δεξιός

Θερμό επεισόδιο με τη ΝΔ.

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010


Παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας

Πρωτοφανής στα διπλωματικά χρονικά είναι η αιχμηρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις παραινέσεις Ερντογάν για ανάγκη στήριξης της αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.Τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος είναι αποκλειστική υπόθεση του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας», ήταν το σχόλιο της ΝΔ στις αναφορές του Τούρκου πρωθυπουργού,
αφού η Ρηγίλλης θεώρησε ότι η αναφορά του κ. Ερντογάν την αφορά. «Σεβόμαστε τον Τούρκο πρωθυπουργό, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη, που επισκέπτεται τη χώρα μας. Επισημαίνουμε, όμως, το αυτονόητο», ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό επί 50 λεπτά. «Είχαμε μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα - και θα έλεγα ιδιαίτερα φιλική - συνομιλία με τον κ. Ερντογάν. Ηταν, άλλωστε, η πρώτη μας συνάντηση. Ακουσα με προσοχή τις απόψεις του κ. Ερντογάν για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνει εντός της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι του παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ «για μία νέα σελίδα και μία νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών». Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι μοναδικό διμερές πρόβλημα με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και δεύτερον ότι στο ζήτημα του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρχει μια στέρεη λύση πάνω στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο δεδομένο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της Κύπρου. Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Ερντογάν την ανάγκη να υπάρχει μία σύσφιγξη των σχέσεων των δύο κομμάτων μας, υπό την κοινή στέγη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι κκ. Κ. Αρβανιτόπουλος και Α. Υψηλάντης.

KERΡΔΟΣ

Ένα ένα ΦΕΥΓΟΥΝ τα Τρουφάκια

ΤΑ ΝΤΟΡΟΠΟΥΛΑ
Άντε να περνούν σειρά και οι κύριοι της φώτο.
Ο Βασίλης Τσιατσιάμης και ο Νίκος Πατσέλης ήταν δυο μέλη της νεολαίας που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη. ΟΙ παραπάνω κύριοι έθεσαν τον εαυτόν εκτός Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ διότι η σημερινή ηγεσία της παράταξης, η οποία "κάνει ότι μπορεί γι να συρρικνώσει τη Νέα Δημοκρατία. . Το κακό είναι ότι δεν, ακλουθούν τον ίδιο δρόμο και τα άλλα Τρουφάκια μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Κ.Ε της νεολαίας και όπου αλλού ευδοκιμεί αυτό το σπάνιο είδος

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Αγνώστο Στρατιώτη;

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη(;) λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία(;).
Όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης...

Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη ΠΑΝΤΑ κατάθετε Στεφάνη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7511.html#ixzz0o2paW700

Ερώτηση Νικολόπουλου για το ποιοι είναι οι πραγματικοί συντάκτες του επώδυνου μνημονίου των μέτρων!


Άμεση αντίδραση του βουλευτή Αχαίας της Νέας Δημοκρατία Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχαλη Ιγνατίου για λογαριασμό του Mega και στην οποία συνέντευξη αναφέρει (αντίθετα με αυτό που δηλώθηκε στη βουλή των Ελλήνων) ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ) με τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ σε ευρωπαική χώρα , το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Η ερώτηση του βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών έχει όπως παρακάτω:

" Mε έκπληξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις 14 Μαΐου 2010 με την κυρία Τρέμη , ακούσαμε την ανταπόκριση του γνωστού δημοσιογράφου από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλη Ιγνατίου, να μας ενημερώνει ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, στο περιθώριο μιας συνέντευξης που έδωσε για λογαριασμό του καναλιού, ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ. Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα και τους κ. Παπακωσταντίνου και κ. Προβόπουλο σαν τους συντάκτες της συμφωνίας. Το θέμα είναι ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός:
1)Είναι αλήθεια η ψέμα αυτά που ισχυρίσθηκε ο Στρος Καν ότι δηλαδή τελικά η Ελληνική κυβέρνηση συνέταξε το περίφημο μνημόνιο των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν και που η ίδια μέσα στη βουλή μας τα παρουσίασε σαν έργο του ΔΝΤ.
2)Η περίπτωση του να συντάχθηκε το μνημόνιο, όπως δήλωσε ο κ. Στρος Καν, από τους κ Παπακωσταντίνου και κ. Προβοπουλο, και όχι από το ΔΝΤ:
α), είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και του υπόλοιπου υπουργικού συμβουλίου;
β) Ποια λογική σας οδήγησε να πείτε ψέματα εξαπατώντας όλο τον Ελληνικό λαό παίρνοντας ιδιαίτερα σκληρά μέτρα στους μη έχοντες και μη προνομιούχους πολίτες της πατρίδος μας;"

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΚΕΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΛΑΚΑΣ

Με επιτυχία, και ικανοποιητική συμμετοχή(περισσότερα από 50 άτομα), πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο εστιατόριο "Γοργόνα", η συνάντηση των επαγγελματιών Αγίου Προκοπίου - Αγίας Άννας - Πλάκας.
Ήταν η δεύτερη, από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι του νησιού, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες όλων των κλάδων ανά περιοχή, να ιεραρχηθούν, και στην συνέχεια να προωθηθούν στις αρμόδιες αρχές για επίλυση.
Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης ήταν για άλλη μια φορά το θέμα της λίμνης του αεροδρομίου, των αλυκών του Αγίου Προκοπίου, και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν οι συγκεκριμένες λίμνες με τα κουνούπια.
Επίσης αναφέρθηκαν τα προβλήματα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, της στάθμευσης, της ύδρευσης και της επιδιόρθωσης - βελτίωσης του λιμανιού της Αγίας Άννας.
Στο τέλος(παρά λίγο να ξεχαστεί) συζητήθηκε και το μείζον θέμα της αποχέτευσης.
Οι εν λόγο περιοχές εξυπηρετούνται από ένα μικρο αποχετευτικό δίκτυο, που δεν φτάνει όμως σε όλα τα σημεία και δυσκολεύεται να μεταφέρει τον όγκο όλων των λυμάτων σε περιόδους αιχμής, αφού δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές.