slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλήθειες και ψέματα για τη βίλα στο Σούνιο και τους κουραμπιέδες της Κυψέλης

Με Άποψη από Γιώργος Κουβαράς
Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια μιας σοβαροφανούς μειοψηφίας να μας πείσει ότι η ενασχόληση με τη βίλα στην οποία διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο είναι δήθεν… κατώτερη των περιστάσεων και ανεπίτρεπτη.

Φτάνουν μάλιστα να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι την ώρα που θρηνούμε σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα με τον COVID-19, είναι αδιανόητο εμείς να ασχολούμαστε με το σπίτι του Τσίπρα. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, μας λένε, ότι αποτελεί ασέβεια στους νεκρούς να μιλάμε για τη βίλα του πρώην πρωθυπουργού. Άρα, αν πάψουμε να ασχολούμαστε με τη βίλα, αυτό προφανώς θα αποτελεί ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς! Αυτή η προσέγγιση, μάλιστα, η οποία σε κάθε σοβαρό άνθρωπο ακούγεται μάλλον κωμικοτραγική, προβάλλεται ως ένδειξη δήθεν υψηλής πολιτικής σκέψης και πολιτικού πολιτισμού. Ας εξηγήσουμε, λοιπόν, γιατί η υπόθεση της βίλας είναι σοβαρή και η ενασχόληση με αυτήν αποτελεί υποχρέωση καθενός που σέβεται τον εαυτό του και τους κανόνες της δημοκρατίας.

Μαθητές στη Νάξο αγόρασαν tablets για τους συμμαθητές τους που δεν είχαν


Οι μαθητές του του Γενικού Λύκειου Τραγαίας στη Νάξο, έδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, το πως η κοινωνική ευαισθησία μπορεί να καλύψει, την κρατική αδιαφορία.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές λοιπόν, αποφάσισαν να προσφέρουν οι ίδιοι χρήματα, για να αγοραστούν tablets για όσους δεν είχαν και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Με βάση το cyclades24  διέθεσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πέρυσι για τη φετινή τους πενθήμερη εκδρομή που δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του κορονοϊού και αγόρασαν τρία tablets, τα οποία παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου ώστε στη συνέχεια να δοθούν στα παιδιά που τα .........

Το ΒΗΜΑ ταξιδεύει στο ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, τις Θερμοπύλες του Αιγαίου


 Μαζί με τους μαθητές του ακριτικού νησιού εκδίδει «Το ΒΗΜΑ του ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ»

Είναι από τα γοητευτικότερα μέρη της Ελλάδας. Η θέση του αυτή καθόρισε και τη μοίρα του. Ένα νησί με πολυτάραχη ιστορία.Η Μεγίστη· έτσι ήταν η επίσημη ονομασία του κατά την αρχαιότητα επειδή ήταν το μεγαλύτερο από τις νησίδες της περιοχής. Τη διεκδίκησαν πολλοί. Ποτέ όμως δεν έχασε την ελληνική ψυχή της. Οι 250 κάτοικοί του βράχοι ακλόνητοι σ’ αυτό το προκεχωρημένο«φυλάκιο του Αιγαίου».

Πράσινο φως για αυξήσεις στις συντάξεις λόγω νέων ποσοστών αναπλήρωσης

Της Ρούλα Σαλούρου  Η εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά τους νέους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.
Για το 2021 μετατίθεται η καταβολή των νέων, αυξημένων συντάξεων για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, καθώς και των αναδρομικών ποσών για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 και εφεξής, καθώς μόλις χθες εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος για τον επανυπολογισμό των παροχών με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.