slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα γκάφα- ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ - του Τσίπρα στο twitter - «Φεύγουμε από τη Γαλλία» είπε και πήγε Στρασβούργο

 
 Με τη γεωγραφία δεν τα πηγαίνει πολύ καλά ο Πρωθυπουργός όπως απέδειξε και πάλι στο twitter.

Μετά την πρόσφατη «γκάφα» του με την οποία αποκάλεσε νησί την Μυτιλήνη (πρωτεύουσα της Λέσβου) ο Πρωθυπουργός δεν γλίτωσε και το νέο λάθος.

Φεύγοντας από το Παρίσι και το ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ, για να επισκεφθεί το Στρασβούργο και εν συνεχεία τις Βρυξέλλες, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το εξής: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

Ωστόσο κάποιος θα έπρεπε να του υπενθυμίσει ότι Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι και πως το Στρασβούργο (έδρα του Ευρωκοινοβουλίου) είναι γαλλική πόλη...

Συμπλοκή μεταναστών στον Πειραιά - Αφγανός μαχαίρωσε συμπατριώτη του

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκονται συνωστισμένοι περισσότεροι από 5.000 μετανάστες. «Μπαρούτι» μυρίζει στον Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης, καθώς σημειώθηκαν νέες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών.Συγκεκριμένα δυο Αφγανοί συνεπλάκησαν  κατά τη διάρκεια του συσσιτίου σε αποθήκη του λιμανιού. Ο ένας εκ των δυο έβγαλε μάλιστα μαχαίρι και.....

'ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ”

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τις επιλογές της για τη χρήση της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης έργων, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών. Στην πιο πρόσφατη εξ αυτών (07-04-2016), αφού κρίνουν το σκεπτικό του νομοθέτη ως πολύ σωστό, στο τέλος καλούν τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να τους πει αν υπάρχει κάποια παρανομία σε όλες αυτές τις ενέργειες.
Οι “έχοντες το πεπόνι” θα πρέπει να προσέχουν πως χρησιμοποιούν το “μαχαίρι”, γιατί η αλόγιστη χρήση του μπορεί και να τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος και την ηθική ακεραιότητα. Τόσο ατομικά όσο και παραταξιακά…

Γ. Λεονταρίτης για Α.Ο. Φοίνικα: «Μας έκανε ξανά υπερήφανους»

 
Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης την πρόκριση του Α.Ο. Φοίνικα (για δεύτερη φορά) στον τελικό της Volley League.
Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα της Σύρου έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής, καθώς - όπως δήλωσε - «έχει αποδείξει ότι με σκληρή δουλειά, στόχο και οργάνωση, μπορεί να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες βρίσκονται στο δρόμο του και να κατακτήσει το στόχο του.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Λεονταρίτη έχει ως εξής:

Επιστροφή Ναξιωτών αιχμαλώτων το 1923 από τη Μικρά Ασία




Την παραπάνω πληροφορία την παίρνουμε από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της 12ης Απριλίου 1923 , στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται τα ονόματα όλων των απελευθερωμένων αιχμαλώτων ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι πιο κάτω Ναξιώτες .


Μείζον πολιτικό θέμα στην Κυβέρνηση


(Φωτ. Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία των τεσσάρων αναπληρωτών υπουργών οι οποίοι δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο)
Ειδικού Συνεργάτη
 Την 
 Τρίτη η κυβέρνηση, μετά την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να...

Η Ελένη Μενεγάκη στη Νάξο το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου

Η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου αποδέχεται με μεγάλη χαρά την επιθυμία της εκπομπής “Ελένη” να παρευρεθεί στο νησί της Νάξου. Η ΕΑΣ Νάξου έχει την διάθεση να βοηθήσει στην διεξαγωγή της δημοφιλούς εκπομπής, η οποία φυσικά θα προβάλλει τον τόπο μας.
Συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα είναι η Ένωση ξενοδόχων, η ναυτιλιακή εταιρεία Bleu star αλλά και ο σύλλογος μαζικής εστίασης του νησιου.
Η δημοφιλής παρουσιάστρια και

Άρχισε να αποδίδει το κυβερνητικό έργο.... Πτώχευση κήρυξε η Ηλεκτρονική Αθηνών - Κλειστά από αύριο 45 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα


Η ανακοίνωση της εταιρείας επιρρίπτει ευθύνες στα capital controls, την πορεία της οικονομίας και την αποδυνάμωση της αγοράς Στην πτώχευση οδηγήθηκε τελικά μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, η «Ηλεκτρονική Αθηνών». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από αύριο τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας συγκαλεί τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών ΑΕΕ, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αφενός μεν,

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι πρωταθλητές Ευρώπης στη Νάξο

Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Φιλικό στις 30 Μάιου στο ΔΑΚ Νάξου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των παλαιμάχων του ΠΣΑΠ και του Πανναξιακού στο ΔΑΚ Νάξου.
Πολλές δόξες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σχεδόν ολόκληρη η ομάδα που κατέκτησε το EURO 2004 και πολλοί ακόμη ποδοσφαιριστές που έχουμε αγαπήσει, θα δώσουν το παρών μπροστά στο κοινό της Νάξου, σε έναν αγώνα που θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η σύνθεση από το τελευταίο φιλικό με την Ελπίδα Έδεσσας:

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου βραβεύει τους πρωτοετείς φοιτητές

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας,
σας καλούμε την Παρασκευή, 15 Απριλίου και ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου, "Θάνος Κωστόπουλος", Αρχιμήδου 2 και Ιπποκράτους, να βραβεύσουμε τους νέους και τις νέες του χωριού μας, που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας τη χρονιά, που μας πέρασε.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κώτσος (της Ρουδίτσας), καθηγητής στη δευτεροβάθμια

Η Επιστήμη κάνει εύκολη τη ζωή μας


Το διήμερο 10 και 11 Απριλίου 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανηγύρι Επιστημών στη Νάξο που συνδιοργάνωσαν το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Κυκλάδων και την υποστήριξη της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Νάξου. Με τις εμπεριστατωμένες αλλά συνάμα εκλαϊκευμένες ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων ομιλητών του διημέρου, έγινε αντιληπτό σε μικρούς και μεγάλους πως η επιστήμη νοηματοδοτεί τη ζωή μας, την κάνει πιο εύκολη και λύνει τα

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη για την απάλειψη προβλημάτων σχετικά με την πληρωμή δικαιούχων ενίσχυσης αμπελώνων

ZANNETIDIS (4)
Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Στουπή και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνη Μωυσίδη, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, με την οποία ζητά να υπάρξει άμεσα συνεργασία για την επίλυση τεχνικών και γραφειοκρατικών θεμάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά προβλημάτων, όσον αφορά την πληρωμή δικαιούχων αμπελουργών, στα πλαίσια του

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Σαντορίνης 17/4/2016 με Ξεκαλάκη και Γιάννη Βλασερό

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Σαντορίνης απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και του φίλους του κινήματος αλλά και στους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση με θέμα: