slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν.Δ.: «Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα στα περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας»


Για άτακτη υποχώρηση του πρωθυπουργού, στις μέχρι πρότινος μεγαλεπίβολες εξαγγελίες του περί συνταγματικού διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία ενώ σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη δημαγωγία του.
Όπως τονίζει η "Πειραιώς" η κυβέρνηση παραδέχθηκε «επιτέλους ότι τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους - εκκλησίας δεν άπτονται του Συντάγματος, αλλά απλής νομοθέτησης, κάτι που αποτελούσε πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας».


Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι η χθεσινή ανακοίνωση έχει δύο σκέλη:

Ισχυρός "δημοσκοπικός αέρας" στα "πανιά" του Δημάρχου Σύρου - Διεκδικεί νίκη ακόμα και από την πρώτη Κυριακή


Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος μαραγκος συρος
Λ
ίγο πριν την τελική ευθεία για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής και τον “Κλεισθένη” και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις Περιφέρειες και ορισμένους Δήμους αρχίζουν ειτε να βλέπουν το φως της δημοσιότητας είτε να διαρρέουν.
Σειρά έχει η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά στοιχεία επιβραβεύεται το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και εμπεδώνεται σαφές προβάδισμα του νυν Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού.

Έρχονται πολύ «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας - Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί (πίνακες)


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μέχρι το τέλοςτου έτους.

Η ανάρτηση στο taxisnet των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας είναι ζήτημα μερικών ημερών.
Στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποιούν τις τελευταίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπολογισμού και ανάρτησης των τελών και οι φορολογούμενοι υποχρεώνονται έως το τέλος του έτους να εξοφλήσουν τα τέλη που αναλογούν στο όχημά τους, αναφέρει το capital.gr.
https://www.lykavitos.gr/erxontai-poly-tsouxtera-teli-kyklo/
Σε σχέση με όσα πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, καθώς όλα τα σενάρια που εξέτασε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου τα τέλη να γίνουν "πιο δίκαια και πιο αναλογικά" οδηγούσαν σε απώλεια φορολογικών εσόδων.

Με δεδομένο ότι από το υπερπλεόνασμα που υπάρχει δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ λόγω της διανομής τους σε ένστολους, ειδικά μισθολόγια και ελεύθερους επαγγελματίες μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ελήφθη η απόφαση να μην γίνει καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας ούτε φέτος.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.

Τα τέλη πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους και εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά τα νέα τέλη κυκλοφορίας στους παρακάτω πίνακες:ΣΗΜ. Η πρώτη ταξινόμηση αφορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ

ΣΗΜ. Η πρώτη ταξινόμηση αφορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ

ΣΗΜ. Η πρώτη ταξινόμηση αφορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ

Στα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1.11.2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:Στα ανωτέρω αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, που εισάγονται από το αλλοδαπό προσωπικό των εμποροβιομηχανικών επιχειρήσεων των εγκατεστημένων στην Ελλάδα με βάση των α.ν. 89/1967 (Α’ 132).

Ακόμα, περιλαμβάνονται και τα τύπου τζιπ αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως επιβατικών ή φορτηγών.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα, οχήματα και οι υβριδικές δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, έως 1549 κυβικών, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.

Για τα υβριδικά οχήματα από 1549 κυβικών και άνω, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών αυτοκινήτων.

Αναφορές των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Αναφορές κατέθεσαν στις 5 Οκτωβρίου στο Προεδρείο της Βουλής, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, για ζητήματα που θέτουν σύλλογοι του νομού....

Στον υπό δημιουργία συνδυασμό του Μανώλη Γλυνού η Χριστιάννα Πάπιτση με την αποχώρησή της από την παράταξη Χατζημαρκου


Χρηστιάννα Πάπιτση, Παραίτηση, Σύρος, Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου 


Μια αποχώρηση από … συνήθεια. Η πολιτική ηθική στο μεγαλείο της

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , για την αποχώρηση της Χριστιάννας Πάπιτση από την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής


Με την αποχώρησή της από την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής,  η Χριστιάννα Πάπιτση επαναλαμβάνει τον εαυτό της , αφού είναι η δεύτερη  φορά που  ακολουθεί την ίδια τακτική.  Μάλλον το έχει συνήθεια. 
Για τους  «λόγους συνειδησιακής και πολιτικής ηθικής»,   που θυμήθηκε μόλις επτά μήνες πριν από τις εκλογές , ένα μόνο σχόλιο:

Επιπλέον ποσό 8,5 εκατ. ευρώ για τις υποδομές εκπαίδευσης στα νησιά Νοτίου Αιγαίου από το ΕΠ της Περιφέρειας

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος
Το ποσό των 8.500.000 € πρόκειται να διατεθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” για την συμπλήρωση των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει δύο νέες προσκλήσεις προς τους δυνητικούς δικαιούχους του Προγράμματος, προκείμενου να υποβάλουν προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης έργων. Οι προσκλήσεις αφορούν ξεχωριστά τα μικρά και τα μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς τα μικρά νησιά έχουν πλέον διακριτό μερίδιο στους

Ο Δημήτρης Λάσκαρης υποψήφιος Έπαρχος Άνδρου με το ψηφοδέλτιο Γ. Χατζημάρκου!

 
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Άνδρος, 6 Νοεμβρίου 2018
Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της Άνδρου και των Κυκλάδων. Ο νέος εκλογικός νόμος του «Κλεισθένη» , φέρνει ανατροπές τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Τα δεδομένα αλλάζουν και οι ανάγκες του νησιού μας για ευρείες συναινέσεις είναι πλέον μεγάλες.

Αμοργός: Η επόμενη ημέρα του 16ου συνεδρίου Υπέρια 2018

 Επαρχος Ιωάννης Μαργαρίτης  
 Αμοργός 2018.. Για μία ακόμη φορά στο επίμεντρο του ενδιαφέροντος. Αν και Νοέμβριος, οι δράσεις καλά κρατούν. Και τη σκυτάλη πήρε το 16ο διεθνές συνέδριο Υπέρια για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, καθώς και το 9ο διεθνές φεστιβάλ τουριστικών ταινιών μικρού μήκους... Και η έναρξη των εργασιών ξεκίνησαν με την Δοξολογία στην εκκλησία τών Αγίων Αναργύρων που έορταζαν στο χωριό Θολάρια. Ακολούθησε περιήγηση στον οικισμό , παραδοσιακοί χοροί στον αύλειο χώρο του ναού και γεύμα από τον Συλλογο γυναικών Αμοργού, στο Πνευματικό Κέντρο Θολαρίων..

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή ο Νίκος Συρμαλένιος.


Την Παρασκευή συμμετείχε σε συνάντηση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την επικείμενη ψήφιση στη βουλή των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και την επικείμενη κατάθεση της πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Επίσης επισημάνθηκε η κρισιμότητα της επόμενης περιόδου με τη ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και της σημασίας της συζήτησης των πορισμάτων για

«Η απραξία της κυβέρνησης βάζει σε κίνδυνο την εξισωτική αποζημίωση». Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Μανώλη Κεφαλογιάννη.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση που κατέθεσε στις 2 Οκτωβρίου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προς έγκριση το σχέδιο για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα.
Ένα μείζον θέμα που αφορά στον αποκλεισμό χιλιάδων αγροτών σε εκατοντάδες χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι έως σήμερα λάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση και τώρα μένουν εκτός του νέου συστήματος οριοθέτησης για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια.
Η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν επιβεβαιώνει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης που αφού μετά από 2 χρόνια πλήρους απραξίας έφερε μετά από προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Αύγουστο έφερε στις 13 Σεπτεμβρίου το θέμα σε διαβούλευση.
Χωρίς μελέτη των κριτηρίων για την ευελιξία που διαθέτουμε και χωρίς εξάντληση του βαθμού ευελιξίας για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα. Μία απόφαση στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου στη χώρα μας.
Ως αποτέλεσμα των μη ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης είναι η χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες χώρες για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία αξιολόγησης και το σημαντικότερο να τίθεται σε αμφιβολία όχι μόνο η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης από το 2019 και μετά αλλά και η μορφή και με ποια κριτήρια θα σχεδιαστεί η «βελτιωμένη» νέα οριοθέτηση.
Αναλυτικά η απάντηση της Επιτροπής:

Η Ν.Δ. συνεχίζει τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους Συνάντηση του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. με το προεδρείο του ΣΕΒ

Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/11/2018 στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου από τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Άκης Σκέρτσο και τον Διευθυντή Απασχόλησης του ΣΕΒ κ. Χρήστο Ιωάννου με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Βρούτση Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Θεόδωρο Καράογλου και Νότη Μηταράκη Αν. Τομεάρχες Εργασίας και τα επιτελεία τους.