slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ιστορία θα (όποιος τα βάζει με την «Μάσκα» πάει σπίτι του) επαναλημφθεί;


(Μανώλης Πολυκρέτης φωτό:
 Γιώργος Καμβύσης)
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα με περίπου τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Να θυμίσουμε λοιπόν σε όσους έχουν κοντή μνήμη ότι η αρχή του τέλους της δημαρχιακής περιόδου του τέως Δήμαρχου Νίκου Μαράκη ξεκίνησε από την κόντρα του με την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «Μάσκα» και την επίθεση στον έκδοτη της Γιώργο Καμβύση με χαρτοσακούλα γεμάτη με μυρωδικά από υπάλληλο του Δήμου. Ευτυχώς τώρα για τον κ. Γιώργο Καμβύση ( το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Καμβύσης και τότε και τώρα έκανε την δουλειά ) έχουμε άοσμη επιστολή από τον αντιδήμαρχο Μανώλη Πολυκρέτη
Τώρα αν η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει την τύχη του τέως Δήμαρχου Νίκου Μαράκη και των συνεργατών του μένει να το δούμε…
Με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε η εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα "Μάσκα" επιστολή-επίθεση στον Γιώργο Καμβύση, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης και ο Γιώργος Καμβύσης του απαντά...
Ακολουθεί η απάντηση του Γιώργου Καμβύση στην επιστολή (ΕΔΩ)  Πολυκρέτη ....

Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στην ημερίδα για την ακτοπλοϊα

Στην τοποθέτηση του στην Ημερίδα που έγινε στη Νάξο, με θέμα " Η Ακτοπλοϊα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών των Κυκλάδων" ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Χαιρετισμός Χατζημάρκου στην ημερίδα για την Ακτοπλοΐα


Ως μια «εξαιρετική ευκαιρία» για να συζητηθεί ένα ζωτικής σημασίας κεφάλαιο για τα νησιά, χαρακτήρισε την ημερίδα της Νάξου με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών των Κυκλάδων» ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Παρόλο που δεν μπόρεσε να παραστεί, καθώς βρισκόταν στην Αθήνα στη συνάντηση εργασίας για το ΣΕΣ/ΕΣΠΑ, ωστόσο έστειλε χαιρετισμό, στον οποίο υποστήριξε ότι θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα ζητήματα της ακτοπλοΐαςμακριά από λαϊκισμούς και παθογένειες του παρελθόντος, καθώς αποτελούν «στοίχημα επιβίωσης» για τους νησιώτες.
«Οι Κυκλάδες αποτελούν διαχρονικά τον κεντρικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής ακτοπλοΐας, αφού συνεισέφεραν το 50% του συνόλου των εσόδων της, πράγμα που μας οδηγεί στην....

Νικήτας Κακλαμάνης: «”Φως” στην αλήθεια για το Σκοπιανό επί Γ. Παπανδρέου»

Νικήτας Κακλαμάνης
Την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τις «συμφωνίες», που φέρεται να επιχείρησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να λυθεί, κατά τρόπο που δεν θα εξυπηρετούσε τις ελληνικές θέσεις, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Ο Ν. Κακλαμάνης τονίζει, ότι είναι απαραίτητο να

Ουρές στον Καραμανλή (χθες) για «χρόνια πολλά»

Ο κόσμος έκλεισε τον  δρόμο έξω από το
γραφείο του πρώην πρωθυπουργού
στην πλ. Μαβίλη

«Ο πρόεδρο της καρδιάς μας»
Μόνο τυχαία δεν ήταν η φετινή κοσμοσυρροή για «χρόνια πολλά» στον Κώστα Καραμανλή. Από το γραφείο του -εορτάζοντος χθες- πρώην πρωθυπουργού πέρασαν εκατοντάδες για να του ευχηθούν. «Δεν έχει ξαναγίνει άλλη χρονιά αυτό», έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Στην οδό Παναγή Κυριακού, στην πλατεία Μαβίλη, οι ουρές που σχηματίστηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας ήταν πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ κάποια στιγμή έκλεισε και ο δρόμος!
Από το πρωί, το γραφείο δεν έμεινε λεπτό άδειο από κόσμο. Στον Κ. Καραμανλή τηλεφώνησε και ο

Ερασιτέχνες στέλνουν στα βράχια την Ελλάδα


Tου Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πραγματικά δύσκολο να περάσει κανείς από έναν κόσμο όπου όλα είναι θεωρητικά στον πραγματικό κόσμο, όπου όλα χρειάζονται πρακτικά βήματα για να προχωρήσουν και να γίνουν πράξη. Το ζήτημα, εκτός από δύσκολο, γίνεται και ιδιαίτερα επικίνδυνο, κυρίως όταν τα βήματα αυτά καθορίζουν και αφορούν την τύχη ενός ολόκληρου έθνους.
Οταν η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας, τα μέλη που την απαρτίζουν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν άτομα που εκτράφηκαν στον κομματικό σωλήνα με χρήματα του ελληνικού κράτους. Η μόνη πρακτική εμπειρία που είχαν και μπορούν να βάλουν στο ούτως ή άλλως φτωχό βιογραφικό τους ήταν η συμμετοχή σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, αυτό που κάποτε έκαναν οι εχθροί του έθνους και του...

Συνάντηση Μανιού με μέλη του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου

 ο Βουλευτής  Κυκλάδων
Νίκος Μανιος και ο  πρόεδρος  
Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου
 & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»
Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού και μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».

Παρόντες ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» κ. Βασίλης Βρούτσης καθώς και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Βασαλάκης. Επίσης παρευρέθηκαν κάποιοι από τους άμεσα θιγόμενους επαγγελματίες.

Οι προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Νάξου

Τις προτάσεις του για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Νάξου, έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο 21 με 22 Μαΐου 2015) ο εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού.
Μεταξύ άλλων ο Εμποροεπαγγελματικός, ζήτησε περισσότερα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και με συχνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο, καθώς και σύνδεση της Ν'αξου με Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο. 
Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που τέθηκαν στη συνεδρίαση του ΣΑΣ είναι οι εξής:
  1. Να ενισχυθούν οικονομικά και να εμπλουτιστούν τα Ενδοκυκλαδικά Επιδοτούμενα δρομολόγια και να υπάρχει καθημερινή πρόσβαση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, (λόγω αυξημένης ζήτησης για μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Σύρου τόσο και στις υπηρεσίες που βρίσκονται στην Πρωτεύουσα ώστε να αποφεύγονται τα περιττά έξοδα και η ταλαιπωρία του κόσμου).
  2. Ζητάμε και είναι επιβεβλημένο κάθε τέλος του χρόνου να εξασφαλίσουμε, να δημοσιεύονται στα συστήματα κρατήσεων των εισιτηρίων όλα τα δρομολόγια της επόμενης χρονιάς, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και οι επισκέπτες να τα γνωρίζουν εκ των προτέρων. 
  3. Θέλουμε τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες όσον αφορά τα διπλανά νησιά Μύκονο & Σαντορίνη, τα δρομολόγια των πλοίων να είναι μετά τις αφίξεις των charters και των αφίξεων των αεροπλάνων από το εξωτερικό ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό αυθημερόν.
  4. Επιθυμούμε επικοινωνία με Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σάμο και στα δρομολόγια αυτά, τα πλοία να προσεγγίζουν και το κομβικό λιμάνι της Νάξου, ώστε να συνδεθεί η Ηπειρωτική με την Νησιωτική Ελλάδα.
  5. Τέλος, προτείνουμε στα δρομολόγια Βορείου Αιγαίου προς Δωδεκάνησα να περιλαμβάνεται και η Νάξος. 

Ανακοίνωση του δήμου για τα μουσεία της Απειράνθου


Ανακοίνωση σχετικά με τη μετεγκατάσταση των μουσείων της Απειράνθου, θέμα που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όπως σημειώνει, η μετεγκατάσταση των μουσείων σε δημόσια κτήρια, γίνεται αφενός για την προστασία τους από ακατάλληλους χώρους και αφετέρου για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του δήμου. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στα Μουσεία τα οποία θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα και αυτήν τη χρονιά...

Χατζημάρκος προς Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής: «Θύμα της στατιστικής το Ν. Αιγαίο»



Την αλλαγή του κοινοτικού πλαισίου που κατατάσσει τις Περιφέρειες της Ευρώπης με μοναδικό κριτήριο το «εισόδημα ανά κάτοικο» θα ζητήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το 2016, κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.
Για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε τη...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ GIANNI PITELLA ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣGIANNI PITELLAΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΚΑΙΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Gianni Pitella: Είχα την ευχαρίστηση σήμερα να συναντήσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αγαπητό φίλο Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη διότι η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα είναι σαν βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως...
Η Πολιτική μας Ομάδα είχε ανέκαθεν στενές και πολύ καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Προσκάλεσα τον συνάδελφο Ευάγγελο Βενιζέλο να μας επισκεφθεί στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες και να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι οι πολύ καλές σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω.
Ευ. Βενιζέλος: Ο Τζιάνι Πιτέλλα ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι ένας φίλος της Ελλάδας, ένας άνθρωπος που μας στηρίζει. Με το ΠΑΣΟΚ, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει στενούς ιστορικούς δεσμούς.

Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Διευκρινίσεις για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ

 
Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ εξέδωσε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».
Το Σωματείο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υποχρεωτική εκπαίδευση μέσω των προαναφερόμενων σεμιναρίων, ξεκαθαρίζοντας μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με αυτά.
Τέλος, στην ανακοίνωση (την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Απόστολος Καρεγλάς και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παπαδόπουλος) τονίζεται ότι το σωματείο «ενημερώνει και

Σημαντική αποκάλυψη! Υπήρχαν Νεάντερταλ στη Νάξο;


Αλλάζουν τα δεδομένα γύρω από την προϊστορία των Κυκλάδων. Το ΚΑΣ "ενέκρινε" νέο ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή
Υπήρχαν Νεάντερταλ στη Νάξο; Πολύ πιθανόν, όπως προκύπτει από τις νέες έρευνες στη Στελίδα της Νάξου, που βρίσκεται στον λόφο βορειοδυτικά του νησιού, σε μια αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή, τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα. Οι έρευνες, που ξεκίνησαν το 2013 από το Καναδικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, έφεραν στο φως πλήθος αντικειμένων τα οποία πιστοποιούν την εμφάνιση πρώιμων ανθρώπων στην περιοχή ως και πριν από

Σκληρή κριτική στην Τουρκία από τον Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (Video).

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, άσκησε σκληρή κριτική στο κείμενο της ¨Έκθεσης Προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές των πολιτικών ομάδων για την προσπάθεια τους να καταλήξουν σε συμβιβαστικό κείμενο, τάχθηκε κατά

Βρούτσης για το ΦΠΑ: «Η σημερινή κυβέρνηση πρόδωσε τους Κυκλαδίτες»

Την άποψη ότι η κυβέρνηση παραδίδει άνευ όρων στους δανειστές τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει, επίσης, ότι η κυβέρνηση «πρόδωσε τους Κυκλαδίτες» και συνεχίζει «συνειδητά» να τους εξαπατά, αφού - όπως επισημαίνει - το «δήθεν αντιστάθμισμα» της επιστροφής του ΦΠΑ δεν επιτρέπεται σε πολίτες και είναι «πρακτικά και ουσιαστικά ανεφάρμοστο».

Τα θέματα του νοσοκομείου Σύρου στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου


Συνάντηση με τον διοικητή της 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Καρβούνη είχαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο διοικητής και ο διευθυντής του Γ.Ν. Σύρου κ.κ. Πετράκης και Τρίτζαλης αντίστοιχα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στα θέματα του νοσοκομείο της Σύρου, αλλά και σε όσα αφορούν στο ΠΕΔΥ, την εξέλιξη της προμήθειας του

Σίφνος: Εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής από ψηλά!!



Με λαμπρότητα και με τα χρώματα των τοπικών εθίμων και θρησκευτικών παραδόσεων, η Σίφνος τίμησε τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως και την ετήσια ανάμνηση των θαυμασίων της Παναγίας Χρυσοπηγής στο λαό της Σίφνου.

Υποσχέσεις για βοήθεια στα αιτήματα των Ναξιώτων παράγωγων έδωσε χτες ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρη Καπούνη.




Συνάντηση με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος Βαγγέλη Αποστόλου είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης.
Ο κ. Καπούνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλανάδου Στέλιου Βαθρακοκοίλη και την παρουσία του Ναξιώτη καθηγητή και περιφερειακού συμβούλου Αττικής Γιάννη Πρωτονοτάριου αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, έθεσε στον

Ο εμφύλιος της Βαρβαρούσας


Του Γιώργου Βακόνδιου
Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η αντιπαράθεση για την πιθανή τουριστική αξιοποίηση (ή κατ’ άλλους εμπορική εκμετάλλευση) μικρού μέρους της παραλίας της Βαρβαρούσας στα βόρεια της Σύρου.
Εάν παρακολουθήσει κανείς την επιχειρηματολογία και από τις δύο πλευρές διαπιστώνει ότι οι οπαδοί υπέρ της απόφασης του Δήμου σχεδόν αναγορεύουν την τουριστική εκμετάλλευση της Βαρβαρούσας σε πυλώνα ανάπτυξης, η δε αντίθετη πλευρά προεξοφλεί τη βιβλική περιβαλλοντική καταστροφή που θα