slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποψηφιότητες... Ποια ονόματα έχουν “κλειδώσει”

Tρέχουν και δεν φτάνουν οι επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών. Όχι μόνο σε γάμους και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, αλλά και για να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό τους. Βλέπεις, δεν αρκεί να επιθυμεί κάποιος να ηγηθεί συνδυασμού. Πρέπει και να τον στελεχώσει. Αγώνα δρόμου λοιπόν έχουν ξεκινήσει γι αυτό οι επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη ο αριθμός των υποψηφίων συνδυασμών.

Ακόμη και μεταξύ των κ.κ. Μαργαρίτη Μανώλη και Λιανού Δημήτρη, επιχειρούν κάποιοι να υπάρξει σύγκλιση.
Είναι αρκετοί εκείνοι που δεν θέλουν η Νέα Δημοκρατία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να πάει διχασμένη στις δημοτικές εκλογές.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στέφανος Φρατζέσκος, είναι ένας από εκείνους και επιθυμεί διακαώς την από κοινού κάθοδο των δυο και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτό, μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα μεταφέρει το ενδιαφέρον του ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση που θα κρατήσουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Νάξος Μαζί για το Αύριο”, αφού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους συνδυασμός.
Βέβαια, ήδη έχει ανακοινωθεί από τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη ότι ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο κ. Αργύρης Ανεβλαβής, ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης και ο κ. Αντώνης Μανιός (πρόεδρος σήμερα του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας), θα είναι υποψήφιοι μαζί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος και ο σημερινός αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου, κ. Φώτης Μαυρομμάτης, αλλά και ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, αλλά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδυασμού του κ. Νίκου Βενιέρη κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, κ. Γιάννης Δρυμαλίτης, που φαίνεται ότι αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο τώρα και για τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη.
Ο κ. Δρυμαλίτης με τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα για τη διαχείριση στον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Νάξου, είναι “δυνατό” χαρτί για το συνδυασμό “Στροφή στο Μέλλον”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι, ο κ. Βασίλης Κρασσάς (Φιλώτι), ο κ. Μιχάλης Μαυρογιαννόπουλος (Δαμαριώνα), ο κ. Μανώλης Μπουγιούκας, ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου και η κυρία Κατερίνα Πρωτονοταρίου (Απείρανθος).
Είναι γεγονός, ότι ευκολότερα είναι τα πράγματα για τους επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών για υποψηφίους από τους τόπους καταγωγής τους.
Όπως πληροφορούμαστε, συναντούν ακόμη δυσκολίες να έχουν “δυνατούς” υποψηφίους σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα, ιδιαίτερα σ’ αυτά απ’ όπου κατάγεται επικεφαλής αντίπαλου συνδυασμού.
Από την πλευρά του κ. Δημήτρη Λιανού, μια ανακοίνωση μέχρι στιγμής έχει γίνει για υποψηφιότητα με το συνδυασμό του, αυτή του κ. Μιχάλη Μαστρογιανόπουλου.
Όσον αφορά το άλλο μέτωπο με δυο και πάλι υποψήφιους συνδυασμούς, του κ. Νίκου Μαράκη και του κ. Θανάση Γρυλλάκη, λίγο ως πολύ είναι γνωστά τα βασικά στελέχη που τους πλαισιώνουν.
Παρ’ όλο που και σ’ αυτήν την περίπτωση κάποιοι ήλπιζαν αρχικά, ότι μπορεί να μην ευοδωθεί η προσπάθεια του κ. Γρυλλάκη, μάλλον όσο περνάει ο καιρός, απογοητεύονται.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο σημερινός δήμαρχος Νάξου έχει λάβει τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αναμένεται και η επικυρωμένη από το Εθνικό Συμβούλιο απόφαση, που θα ανακοινωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
Με το συνδυασμό του κ. Νίκου Μαράκη, ως νέα υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί αυτή του κ. Ιάκωβου Γιακουμή με ανακοίνωση του ιδίου, ενώ στη naxos news ο κ. Στάθης Αγγελής είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του να μεταπηδήσει από τη “Νέα Πορεία”, που τέλειωσε τη διαδρομή της στα δημοτικά δρώμενα, στη “Συμπαράταξη” του σημερινού δημάρχου.
Με το συνδυασμό του κ. Θανάση Γρυλλάκη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας σήμερα, ο κ. Νικόλας Βασιλάκης. Ακόμη, φαίνεται να έχουν σφραγίσει την υποψηφιότητά τους με τη “Συμπολιτεία” οι κ.κ. Βαγγέλης Κουκουζής, Μιχάλης Καλαϊτζής (δημοτικός σύμβουλος Δρυμαλίας από το Δαμαριώνα), Γιάννης Βιτζηλαίος (Κωμιακή), Δημήτρης Καλογείτονας (Αγερσανί) και οι κυρίες, Κυριακή Μαρινάκη και Κυριακή Καπούνη.
Η μάχη όμως για τους υποψηφίους των συνδυασμών δεν τελειώνει στη Νάξο, αφού με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση υποψηφίων και από τις Μικρές Κυκλάδες.
Ο νέος διευρυμένος-πολυνησιακός δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων άλλωστε, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα στην εφαρμογή του “Καλλικράτη” σε νησιωτικό επίπεδο.
Γι αυτό και οι πιθανοί υποψήφιοι από τα νησιά της Δονούσας, της Σχοινούσας, του Κουφονησιού και της Ηρακλειάς, είναι επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι με ποιον να συμπλεύσουν.
Αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα και τι θα γίνει με την πρόταση για “εναλλακτικό ψηφοδέλτιο”, ενώ όλα δείχνουν ότι το ΚΚΕ θα κατεβάσει υποψήφιο συνδυασμό.
Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι Ενεργοί Πολίτες Νάξου, που μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζεται ότι θα βρεθούν απέναντι από τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές.
Το ζητούμενο που παραμένει είναι αν θα κινηθούν ως σύνολο ή ως μεμονωμένα άτομα.
Αν δηλαδή θα υποστηρίξουν μια από τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις με κοινή ανακοίνωση των μελών τους, αν θα δημιουργήσουν αυτόνομα ή από κοινού με άλλες δυνάμεις έναν υποψήφιο συνδυασμό ή αν θα δούμε να πλαισιώνουν συνδυασμούς κατά βούληση όσοι από τα μέλη τους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Το νέο Δ.Σ. του ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

naxosfan

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ. Πρόκειται για τα τμήματα Μπάσκετ - Βόλεϋ του Συλλόγου. Μετά τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 22 Αυγούστου, τα εκλεγμένα μέλη συγκεντρώθηκαν χθες και εξέλεξαν το εξής σχήμα:
Πρόεδρος: Βαθρακοκοίλης Μανόλης( φωτο)
Αντιπρόεδρος: Βαληνδράς Γιάννης
Γραμματέας: Βρούτσης Βασίλης
Ταμίας: Βαφείας Νίκος

Μέλη:

Λιανός Νικόδημος
Διαμαντάρης Γιώργος
Αλεξίου Σπυριδούλα
Βελώνης Δημήτρης


Το "naxosfan" συνάντησε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο, σε γνωστή καφετέρια του νησιού, και πίνοντας καφέ κατάφερε να του αποσπάσει μερικές δηλώσεις για την νέα του θητεία. Ο κ. Βαθρακοκοίλης, γνωρίζει πολύ καλά αυτή τη θέση αφού έχει διατελέσει (με μεγάλη επιτυχία μάλιστα) και στο παρελθόν πρόεδρος του ίδιου συλλόγου και έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ναξιώτικο Αθλητισμό. "Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά αυτή την χρονιά πρωταρχικός μας στόχος είναι η άνοδος της ομάδας Μπάσκετ ανδρών στην Γ' Εθνική . Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τον κ. Βάβουλα και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έρθουμε σε συμφωνία. Στο γυναικείο Βόλεϋ έχουμε ήδη προσλάβει προπονητή τον κ. Μπάμπη Καλογιανίδη, και η ομάδα προετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, κι εδώ η άνοδος στην Α2 είναι μονόδρομος. Σε περίπτωση που θα βγούμε πρώτοι στις Κυκλάδες τότε με ένα μόνο αγώνα μπαράζ, με πρωταθλήτρια άλλου νομού, ανεβαίνουμε κατηγορία. Όπως καταλαβαίνετε είμαστε ένα πολύ φιλόδοξο συμβούλιο αλλά θέλουμε και τον κόσμο κοντά μας, να στηρίξει τις προσπάθειές μας."
Ο κ Βαθρακοκοίλης μας εκμυστηρεύτηκε επίσης, ότι το όνειρο του νέου ΔΣ είναι η δημιουργία ακαδημιών σ' αυτά τα δυο τμήματα: " Θέλουμε να φτιάξουμε ακαδημίες που θα λειτουργούν ως φυτώρια των μεγάλων ομάδων. Να βγαίνουν ταλέντα που θα στελεχώνουν αργότερα τα άλλα τμήματα και να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε παίκτες από άλλα μέρη. Μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει μέλλον ο Ναξιακός αθλητισμός"

Εμείς σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ελλιπής η παρουσία χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης στα νησιά των Κυκλάδων

syriza.JPG Ερώτηση 24-08-2010 Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά -τη δεύτερη για φέτος το καλοκαίρι- στην Κύθνο, η οποία έφθασε να απειλήσει ακόμη και κατοικημένες περιοχές του νησιού, καθώς επίσης και τις πυρκαγιές στην Κέα στις αρχές Ιουλίου, επανέρχεται το ζήτημα της ελλιπούς παρουσίας πυροσβεστικής δύναμης στα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι προφανές ότι τα μικρά πυροσβεστικά οχήματα των Δήμων και Κοινοτήτων, τα οποία όπως διαβεβαιώνετε στην απάντηση σας σε προηγούμενη σχετική μας ερώτηση (7119/5-3-2010), στελεχώνονται με δύο εποχικούς δασοπυροσβέστες, στην πράξη καθίστανται παντελώς ανεπαρκή και αναποτελεσματικά.

Μάλιστα, η πρόσφατη πυρκαγιά στην Κάρυστο της Εύβοιας ανέδειξε το αναντικατάστατο των χερσαίων δυνάμεων, αφού λόγω των ισχυρών ανέμων – φαινόμενο πολύ σύνηθες στις Κυκλάδες – καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Η “αποψίλωση” από τη φωτιά χορτολιβαδικών εκτάσεων ή η απώλεια μελισσιών στην Κύθνο ή σε κάποιο άλλο νησί, μπορεί να μην αποτελούν την “πρώτη είδηση” στα “δελτία των οκτώ”, είναι όμως μεγέθη ήσσονος σημασίας για τους νησιώτες σε σχέση με τις παραγωγικές δραστηριότητες και τη ζωή τους.

Δεδομένης λοιπόν της ανάγκης αλλά και της υποχρέωσης της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους -μόνιμους και επισκέπτες- των νησιών, να προστατεύει τις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωή και την οικονομία των νησιωτικών κοινωνιών,

ερωτάσθε (και πάλι) κ. Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει ο σχεδιασμός εκείνος, ο οποίος θα εξασφαλίσει σε μόνιμη βάση την ενδυνάμωση της παρουσίας των χερσαίων δυνάμεων του πυροσβεστικού σώματος τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μέσα πυρόσβεσης σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων;


Οι ερωτώντες Βουλευτές


Μιχάλης Κριτσωτάκης


Θοδωρής Δρίτσας

Κύμα ανανέωσης στη νέα σύνθεση του Σωματείου Σμυριδεργατών Νάξου που θα ανακοινωθεί την προσεχή Κυριακή.

Κύμα ανανέωσης στη νέα σύνθεση του Σωματείου Σμυριδεργατών Νάξου που θα ανακοινωθεί την προσεχή Κυριακή. Για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τους στόχους του νέου Δ.Σ. μίλησε το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ως εκπρόσωπος του Σωματείου ο Δημήτρης Μελισσουργός.

20 από τις συνολικά 51 έδρες του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα έχει ο νομός Κυκλάδων. 4 έδρες καθοριστηκαν για τη Ναξο

20 από τις συνολικά 51 έδρες του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα έχει ο νομός Κυκλάδων. 4 έδρες καθορίστηκαν για τη Νάξο και μόλις 3 για την Σύρο, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα Περιφέρειας στην Ελλάδα με τόσο μικρή εκπροσώπηση. Να σημειωθεί ότι οι έδρες κατανεμήθηκαν με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

Beach Volley,Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου. Από αριστερά: Θάνος Σταματάκης, Ενρίκε Γκόμες, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Βελώνης.
Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου. Από αριστερά: Θάνος Σταματάκης, Ενρίκε Γκόμες, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Βελώνης.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια από παντού προς τον Δήμο Κω
(. : 24-08-2010)

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δήμο της Κω για την ανάληψη για μια ακόμη φορά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Beach Volley, εξέφρασε ο Δημήτρης Βελώνης, μέλος της Επιτροπής Beach Volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρβωταθλήματος Κάτω των 23 ετών που αρχίζει την Τετάρτη στη Μαρίνα της Κω.

«Καλώ όλους τους φιλάθλους της Κω, όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος, να γεμίσουν τις κερκίδες του Κεντρικού Γηπέδου, για να απολαύσουν υψηλού επιπέδου θέαμα», είπε ο κ. Βελώνης, αναφερόμενος στις 24 ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών από 25 συνολικά χώρες, που θα αγωνισθούν στην Κω μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου.

«Προσπάθειες σαν κι αυτή του Δήμου Κω συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος του Beach Volley», κατέληξε ο κ. Βελώνης.

Ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε ότι η πόλη της Κω επελέγη για δεύτερη διαδοχική χρονιά να αναλάβει την διοργάνωση, επικρατώντας των άλλων δύο διεκδικητών, από τη Γαλλίας και το Ισραήλ.

Ευχαριστίες προς τη Δημοτική αρχή για την άρτια οργάνωση του Πρωταθλήματος εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Πορτογάλος Ενρίκε Γκόμες, που ευχήθηκε οι ελληνικές ομάδες να διακριθούν σ’ αυτή τη διοργάνωση και η διοργανώτρια χώρα να έχει παρουσία στους τελικούς του Σαββάτου.

«Ο στόχος επιτεύχθηκε να αποδείξουμε ότι το νησί και η Ελλάδα εξακολουθούν να είναι δυνάμεις στις οποίες μπορεί κανείς να βασιστεί ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Κω και πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Θάνος Σταματάκης. «Επιθυμία μας είναι η Κως να αναδειχθεί σε επώνυμο αθλητικό προορισμό, όχι μόνο με την ανάληψη διοργανώσεων του Beach Volley, αλλά και με άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό του Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!

Δημοσιεύθηκε από olympiada
Γράφει ο Γερουσιαστής Fernando Rossi
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ” (μία μεγάλη επιτυχία για το αγαπημένο ιστολόγιο που δείχνει πως πρέπει να είναι η ανεξάρτητη ενημέρωση που οδηγεί στην πραγματική δημοκρατία)
Ο Padoa Schioppa έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το 2007, όταν ήταν Υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Prodi, για την πρόσκλησή του προς τις ιταλικές οικογένειες να πετάξουν έξω από το σπίτι τα “μαμμόθρεφτα”. Ένας καθόλου εποικοδομητικός όρος, που είχε ως αναφορά τα παιδιά μεταξύ 20 και 30 ετών, που ζουν μαζί με τις οικογένειές τους.
Ήταν υπουργός μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης κι αντί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στη νεολαία και την τεράστια διάδοση της επισφαλούς εργασίας (που αναπτύχθηκε ως επιλογή του, σε συνεργασία με την Ένωση Βιομηχάνων, μιας και είχε θεσμοθετηθεί από τον Υπουργό Εργασίας Tiziano Treu, στην προηγούμενη κυβέρνηση D’Alema), έθεσε τη νεολαία στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.
Ήταν προφανές πως αυτός, όπως και ορισμένοι Υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, είχαν αποφασίσει να πάρουν αποστάσεις από το “δικαίωμα στην εργασία”, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα της Ιταλίας, αλλά οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις για “σταθερή εργασία”. Χωρίς να λάβουν υπόψη τους πως θα μπορούσε κάποιος νέος να επιβιώσει ως αυτόνομη οικογένεια με μηνιαίο μισθό 700/800 Ευρώ (για όσους είχαν την τύχη να βρουν μια “περιστασιακή ” και “ασταθή” απασχόληση). Κι όμως, έχοντας πλήρη επίγνωση όλων αυτών, δεν το θεωρούσαν ως πρόβλημα.
Εγώ ήμουν Γερουσιαστής της κυβερνητικής πλειοψηφίας (2006-2008) κι εκείνος ήταν Υπουργός μου, αλλά δεν τον γνώριζα παρά από το γεγονός πως τον εμφάνισαν στην αριστερά ως μεγάλο οικονομολόγο και πως τα ΜΜΕ μιλούσαν γι’ αυτόν ως έναν σημαντικό υποψήφιο για να ηγηθεί -σε περίπτωση νίκης της κεντροαριστεράς-, στην Τράπεζα Ιταλίας.
Κατόπιν, διαμόρφωσα προσωπική άποψη και από τον Οκτώβρη του 2007 ήρθα σε αντιπαράθεση με τον προϋπολογισμό που παρουσίασε για το 2008, όπου μιλούσε για φτωχούς, αλλά μοίραζε χρήματα στους πλουσίους.
Τώρα, με την πρόσληψη του Tomaso Padoa Schioppa ως οικονομικούς συμβούλου της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι φίλοι μου Έλληνες μου ζήτησαν ένα σχολιασμό και σκέφθηκα να ανατρέξω σε πηγές του διαδικτύου.
Συνοπτικά αναδύονται τα εξής:

Είναι εξέχων στέλεχος των πιο ισχυρών μασονικών και σιωνιστικών οργανώσεων, όπως: «Ομάδα των 30» (Gruppo dei 30), το Ινστιτούτο Aspen (Aspen Institute), την Τριμερή Επιτροπή και τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (Commissione Trilaterale e il Club Bilderberg). Μάλιστα η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που αποφάσισε, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να βάλει την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην ίδια τη χώρα-θύμα.
Έχει στενές σχέσεις με τους Rothschild (πασιφανές γεγονός μιας και σ’ όλες οι εθνικές Τράπεζες συμμετέχουν οι Rothschild και δεν θα μπορούσαν να ηγηθούν των τραπεζών πρόσωπα που δεν είναι αρεστά στην οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών).
Υπήρξε υψηλόβαθμός υπάλληλος της τράπεζας Bankitalia, σε μια ευαίσθητη περίοδο, όταν κατόρθωσε να “κοιτάζει αλλού”, ώστε να “μην βλέπει” (μεταξύ των αδιαφανών γεγονότων εκείνης της περιόδου, ήταν το ξεπούλημα των αποθεματικών σε ισχυρά νομίσματα, όταν πρόεδρος της τράπεζας bankitalia ήταν ο Carlo Azeglio Ciampi, ο οποίος κατόπιν έγινε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Έχει στενούς δεσμούς με τα κέντρα της σιωνιστικής εξουσίας, ώστε η σύζυγός του να δημιουργήσει στην Ιταλία το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα “Σιωνιστικό Πανεπιστήμιο” και η ίδια να γίνει η Πρύτανης.
Συνεπώς, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προώθησε στην Ελλάδα έναν από τους ανθρώπους του. Και, πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά ποιόν έβαλαν μέσα στο σπίτι τους (θέλοντας ή μη θέλοντας).
Θα ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα αν δεν αναζήτησαν καθόλου ορισμένες πληροφορίες, που ένας “ερασιτέχνης” σαν εμένα συγκέντρωσε και από το διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο. Διαβάζοντας τις ειδήσεις για τον Padoa Schioppa, κι εγώ έμεινα έκπληκτος, αλλά επιπροσθέτως είχα μια ακόμη επιβεβαίωση για την απαξίωση της πολιτικής και την απώλεια ήθους της ιταλικής παραδοσιακής αριστεράς, που είχε μπει στην αγκαλιά, όχι ενός απλού ατόμου, αλλά ενός από τους αρχηγούς του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού γκαγκστερισμού.

Ορισμός αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειαςμε βάση τον πληθυσμό της τελευταίας απογραφής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΞΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΟΝΟΥΣΗΣ

163

1

ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

6.099

9

ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

151

1

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

366

1

ΝΑΞΟΥ

12.089

14

ΣΧΟΙΝΟΥΣΣΗΣ

206

1

ΣΥΝΟΛΟ

19.074

27

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΆΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΆΝΔΡΟΥ

4.107

11

ΚΟΡΘΙΟΥ

2.547

7

ΥΔΡΟΥΣΑΣ

3.355

9

ΣΥΝΟΛΟ

10.009

27

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΑΝΑΦΗΣ

273

13

ΣΥΝΟΛΟ

273

13

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΘΗΡΑΣ

12.440

25

ΟΙΑΣ

1.230

2

ΣΥΝΟΛΟ

13.670

27

ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΙΗΤΩΝ

1.838

13

ΣΥΝΟΛΟ

1.838

13

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΣΙΚΙΝΟΥ

238

13

ΣΥΝΟΛΟ

238

13

ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

667

13

ΣΥΝΟΛΟ

667

13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ

3.376

5

ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

13.400

18

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

3.006

4

ΣΥΝΟΛΟ

19.782

27

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ

2.692

6

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

679

2

ΤΗΝΟΥ

5.203

13

ΣΥΝΟΛΟ

8.574

21

Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του


«Το Κάστρο, πύργοι και μύθοι, οικόσημα κατακτητών και εικόνες αγίων. Οι απόγονοί τους στις αγορές καταμετρούν τις ψυχές της θυσίας, αιώνες τώρα επαναλαμβάνεται η απορία της ιστορίας για το γκρέμισμα των ναών».

Η «Πορτάρα» στη νησίδα του Βάκχου στη Χώρα Η «Πορτάρα» στη νησίδα του Βάκχου στη Χώρα Το να είσαι 14 χρόνια βουλευτής και 4 φορές υπουργός δεν σημαίνει πως η πολιτική σε κέρδισε καθ' ολοκληρίαν. Τρία βιβλία, «Το βυζαντινό πάρκο Τραγαίας», η ποιητική συλλογή «Οκτάνεμα», «Η Αγία Αικατερίνα Οίας» και το νεόκοπο «Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του - Ενας διαχρονικά ενεργός μεσαιωνικός οικισμός», εκδόσεις Μίλητος, με φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου, αποδεικνύουν και άλλες πνευματικές ανησυχίες.

Κυκλαδίτης στην καταγωγή ο Γιώργος Ανωμερίτης, μας παρουσιάζει ένα καλαίσθητο λεύκωμα 212 σελίδων με 175 φωτογραφίες με εισαγωγικό σημείωμα του φιλόλογου - παλαιογράφου Αγαμέμνονα Τσελίκα, εμπλουτισμένο με 13 χρησιμότατους πίνακες. Πρόκειται για την ιστορία του νησιού διαχρονικά από την αρχαία Καλλίπολη μέχρι τη σημερινή Χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεσαιωνικό φράγκικο κάστρο, τους οικισμούς του και τα μνημεία του.

Ο συγγραφέας εξιστορεί λιτά τις μεταβυζαντινές εκκλησίες της Χώρας Νάξου, οι οποίες με πλούσια κινητή εικονογραφία κοσμούν το Κάστρο, το Μπούργκος και τις νεότερες συνοικίες της Χώρας. Ναούς, καθολικούς και ορθόδοξους, οι οποίοι είναι ταυτισμένοι με την εκπαιδευτική και πολιτιστική εξέλιξη της μεταβυζαντινής Νάξου. Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει σύντομες αναφορές στη Βενετία και το Δουκάτο του Αιγαίου, στη Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία, για να σταθεί ιδιαίτερα στο κάστρο, το οποίο ολόρθο δεσπόζει της Χώρας, της πρωτεύουσας της Νάξου. Ενα κάστρο, όπως παρατηρεί και ο συγγραφέας, από τα ελάχιστα της χώρας, το οποίο από την ίδρυσή του, λίγο μετά το 1207, παραμένει σήμερα συνεχώς κατοικημένο.*