slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μαράκης – Στη θέση του η Σοφία Βασιλάκη

     Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας" του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Βασιλείου Μαράκης παραιτήθηκε για λόγους υγείας από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θέση που κατείχε τα τελευταία 7 χρόνια. Την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο παίρνει ως πρώτη επιλαχών η Σοφία Βασιλάκη. Με με αφορμή την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας" Βασίλης Βρούτσης με ανοιχτή επιστολή που συνημμένα θα βρείτε εκβράζει της ευχαριστίες του προς τον Γιάννη Β.Μαράκη
 
Στην ανοιχτή επιστολή, ο Βασίλης Βρούτσης, αναφέρει:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προθεσμία για ν' απολογηθεί πήρε ο 38χρονος προπονητής

«Κάντε υπομονή, θα λάμψει η αλήθεια!» επέμεινε στους δημοσιογράφους - «Να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τι γίνεται σπίτι του» είχε πει νωρίτερα, φτάνοντας στον ανακριτή


Ο 38χρονος προπονητής βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ζήτησε από τους δημοσιογράφους να «κάνουν υπομονή», καθώς η αλήθεια, όπως είπε «θα λάμψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ημέρες. Αστυνομικοί τον συνόδευσαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα στο βαν της αστυνομίας, με το οποίο θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.
Δείτε φωτογραφίες από τα δικαστήρια:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΗΛΟΥ

Αύξηση του προϋπολογισμού του έργου της  κτιριακής αναβάθμισης  του Γυμνασίου- Λυκείου Μήλου

Το έργο, συνολικής δαπάνης 1,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που στόχο έχουν την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που δίνουν οι ευρωπαϊκοί πόροι, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης της Πράξης  “Αναβάθμιση και Στατική Ενίσχυση κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου”

Από την ανιψιά του Μητσοτάκη στην υπέρκομψη Μαρέβα. Και το άγχος των “Ράδιο αρβύλα” για τα νούμερα τηλεθέασης

https://www.enimerosi24.gr/
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διάθεση του “Ράδιο αρβύλα” (OPEN) απέναντι στην κυβέρνηση μόνο κριτική δεν είναι… Στην πραγματικότητα η στάση της εκπομπής είναι άκρως επιθετική, ειδικά απέναντι στον πρωθυπουργό και τη σύζυγο του. Και η διαφορά μεταξύ επιθετικότητας και κριτικής είναι απόλυτα ξεκάθαρη και διακριτή.

Κριτική στην κυβέρνηση είναι για παράδειγμα ο εμβολιασμός των στελεχών της, με δικαιολογία τη συνέχεια του κράτους (βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από την εκπομπή)… Η γκαντεμιά όμως του πρωθυπουργού, η υπέρκομψη Μαρέβα ή η ανιψιά του

Βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης -Αγνοούνταν με το φουσκωτό σκάφος του ανοιχτά της Ερέτριας

Νεκρός βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης.
Ο Σήφης Βαλυράκης είχε βγει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ερέτριας με το σκάφος του το μεσημέρι της Κυριακής. Αργότερα, και καθώς τα ίχνη του χάθηκαν, η σύζυγός του ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές. Ο άτυχος 77χρονος εντοπίστηκε σε απόσταση από το σκάφος του, κοντά στη νησίδα Πεζονήσι, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ. Το σκάφος είχε εντοπιστεί λίγο νωρίτερα από τις λιμενικές αρχές, όχι όμως και ο ίδιος ο Σήφης Βαλυράκης. Στις έρευνες του εντοπισμού συμμετείχαν η αστυνομία, το λιμενικό και ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φωσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Ο υποβιβασμός της θεσμικής λειτουργίας της ΠΝΑι

 
Η αγωνιώδης προσπάθεια ορισμένων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποδείξουν πως παράγουν (?) έργο, έχει λάβει μεγάλη έκταση στα social media και τα φιλικά σε αυτούς (ως φαίνεται) ΜΜΕ. Πως όμως -ξαφνικά- οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης στο Νότιο Αιγαίο έγιναν "ευεργέτες" των νησιών;

Θα περίμενε κανείς, πως η αναγκαία και ορθή απόφαση για προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα τύγχανε και της ανάλογης πρακτικής. Δηλαδή της αγοράς και εν συνεχεία αποστολής των δεμάτων στις κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές δομές. Στην περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου όμως, είχαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση.