slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου

 

Ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση των μελετών αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο.


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη συμβολή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» προετοιμάζει την υλοποίηση «Πολιτιστικής Διαδρομής Νάξου» με τη μορφή Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε). Ο στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος του νησιού, θα αυξηθεί το ποσοστό σε νέους επισκέπτες και τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος και θα ωφεληθούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις του νησιού. Για τον σκοπό αυτό το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε την εκπόνηση α) μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και β) μελέτης marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 

Δήλωση βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου για τις εξελίξεις στον νοσοκομείο της Θήρας

 Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 2ου κύματος της πανδημίας, με την ελληνική κοινωνία αφενός να αναγνωρίζει τη σημασία του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που υπηρετεί σε δημόσιες δομές υγείας, και αφετέρου να απαιτεί εκτός από χειροκροτήματα και την έμπρακτη στήριξη του με όλους τους δυνατούς τρόπους (οικονομικά, υλικά, διοικητικά κλπ.)

Σε αυτήν την συγκυρία με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από την προχθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείο Θήρας ότι ορισμένοι συνάδελφοι τους δέχθηκαν εξώδικα από την  Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με τα οποία τους καλούν να επιστρέψουν «αχρεωστήτως καταβληθέντα» χρήματα στην εταιρεία γιατί είχαν ενταχθεί σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο από εκείνο στο οποίο έπρεπε να ενταχθούν. Οι λόγοι που επικαλείται η ΑΕΜΥ είναι είτε γιατί ο μεταπτυχιακός τους τίτλος σπουδών δεν είχε κυρωθεί από το ΔΣ της εταιρείας, είτε γιατί τους είχε αναγνωρισθεί προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου!

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου : Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών 

Οι συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη του αγροτικού τομέα βρίσκει ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και τον υπουργό Μάκη Βορίδη. Κι ενώ η Περιφέρεια είναι σε αναμονή θετικών εξελίξεων στις προτάσεις, που έχει υποβάλει ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, για οικονομική στήριξη των αγροτών που έχουν θερμοκήπια, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και των αλιέων, ήλθε η

Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης: Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου  2020  και ώρες 9:00 – 13:00, θα γίνει διανομή προϊόντων Τ.Ε.Β.Α., της Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του Τμήματος Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου.

    Η διανομή θα είναι μόνο για μία ημέρα γιατί τα προϊόντα είναι νωπά (κρέατα, τυριά, γάλα, γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά, κ.ά.)

Ποιμαντορική εγκύκλιος επί τη εορτή των Χριστουγέννων Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου

Προς τον Ιερό κλήρο και τους ευσεβείς Χριστιανούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Έχει συμπληρωθεί περίπου ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε για την ανθρωπότητα η μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας του νέου κωρονοϊού. Αυτός ο απειροελάχιστος και αδιόρατος μικροοργανισμός ήλθε στη ζωή μας «κρίμασι οις Κύριος οίδε» για να κλονίσει το πολυτιμότατο αγαθό της υγείας και παράλληλα να συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα καταδεικνύοντας περίτρανα την μεγάλη αλήθεια του πόσο τελικά μικροί και ελάχιστοι είμαστε αφού μέχρι σήμερα καμία χώρα όσο οικονομικά, τεχνολογικά και εξοπλιστικά ισχυρή και αν είναι δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την θανατηφόρο μανία του.