slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος Νάξου διευκρινίζει

Αγαπητέ κ. Διαχειριστή,

Σχετικά με ανάρτηση σας στο blog, από το συνεργάτη σας SXOLIASTH, σας ενημερώνουμε ότι στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Νάξου πριν την διεξαγωγή των αγώνων Beach Volley στο νησί μας, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νικόλαος Μαράκης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον κ. Δημήτρη Βελώνη και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Όσο για την αναφορά σας ότι ποζάρουν λάθος άνθρωποι (ντόπιοι) στις φωτογραφίες, αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Δήμαρχος κ. Μαράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαγκλής που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την διοργάνωση.

Από το Γραφείο του Δημάρχου Νάξου

Μοναδικός υποψηφιος ο κ. Λυκουρέντζος για γραμματέας της ΝΔ

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, θα είναι ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Την υποψηφιότητά του απέσυρε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας...

Μαρκόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από καλή κουβέντα, που είχαμε με τον Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισα, για να έχουμε έναν ισχυρό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Έτσι κι αλλιώς τι Μαρκόπουλος, τι Λυκουρέντζος! Φίλοι από παλιά και οι δύο, δίπλα στον Πρόεδρο, δεν έχει αξία να αναμετρηθούμε μεταξύ μας. Σημασία έχει η πορεία από εδώ και πέρα. Στο Κοινοβούλιο έχει αρκετή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ανακοινώνεται ότι υποβλήθηκε μια υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, εκείνη του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου».

Υποψηφιότητες για Εκτελεστική Γραμματεία

Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή των επτά αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνεται ότι υποβλήθηκαν οι παρακάτω υποψηφιότητες:

Γεώργιος Αναγνωστάκος, Μέλος Π.Ε.

Γεώργιος Βερναδάκης, Μέλος Π.Ε.

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Νικόλαος Δένδιας, Βουλευτής Κερκύρας

Ηλίας Ηλιόπουλος, μέλος Π.Ε.

Αθανασία Κακαλή, μέλος Π.Ε.

Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής

Δημήτριος Πανοζάχος, μέλος Π.Ε.

Δημήτριος Πτωχός, μέλος Π.Ε.

Φίλιππος Ταυρής, μέλος Π.Ε.

Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Δράμας

Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε.

Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μέλος Π.Ε.

Μεσαίωνας κλείνουν το Ι.Ε.Κ. Νάξου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Δ/νση: Χαλκί, Νάξος, 84300

Τηλ. 22850 32648

Φαξ.: 22850 32134 Νάξος 30 Ιουνίου 2010

Αρ. Πρωτ.:4838

Προς: - Διευθυντή ΟΕΕΚ κ. Άγγελο Αγγελίδη

- Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Ράπτη

Κοινοποίηση: - Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα

- Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιώργο Παπαμανώλη

- Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση

- Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ

- Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων

- Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

- Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Διακοπή λειτουργίας Ι.Ε.Κ. Νάξου

Πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Νάξου, που σε περίπτωση υλοποίησης θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για το νησί μας.

Σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ. είναι πιστοποιημένο από το 2007 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα, την συγκεκριμένη περίοδο, ένα σχετικό πρόγραμμα με θέμα: «Θετικές Ενέργειες υπέρ των γυναικών»

Με εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια (βιντεοπροβολείς, πίνακες, κ.λ.π.), χωρίς πρόσθετα έξοδα λειτουργίας, μια και φιλοξενείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Νάξου, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ή μεγαλύτερους σε ηλικία, που ολοκλήρωσαν το Ενιαίο Λύκειο ή το ΕΠΑΛ και δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατη ή ανώτερη σχολή, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα τομέα της προτίμησής τους, παραμένοντας στον τόπο τους.

Με τη διακοπή της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ., θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να εγκατασταθούν για ένα μεγάλο διάστημα στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη, που λειτουργεί Ι.Ε.Κ. ή να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τον τόπο καταγωγής τους και να δαπανήσουν πολλά χρήματα φέρνοντας σε δύσκολη οικονομική θέση τις οικογένειές τους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αγροτικές.

Με πιο εκτενή και μεθοδευμένη ενημέρωση σε αυτούς που ολοκλήρωσαν φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια τις σπουδές τους στα λύκεια του νησιού, θεωρούμε ότι θα συμπληρωθούν αρκετά νέα τμήματα εκπαίδευσης. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Αμοργό για δημιουργία παραρτήματος.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αναστείλετε, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, την απόφαση αυτή για έξι μήνες με την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί, από εμάς, κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία του Ι.Ε.Κ. Νάξου, που τόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε.

Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας

Γιάννης Μπαρδάνης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Την στήριξή του στο πρόσωπο του δημάρχου Νάξου Νίκου Μαράκη, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Στάθης Αγγελής.

Κοινή δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση, του υπευθύνου του Τομέα Αγροτικής Ανά


Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης και ο Γραμματέας Αγροτικού, βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, για την κατάργηση της “ΑΓΡΟΓΗ” Α.Ε. και την επιλεκτική απόλυση εργαζομένων, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Με το νομοσχέδιο ‘’Κατάργηση, Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα’’ , η κυβέρνηση ανοίγει το χορό των απολύσεων νόμιμα προσληφθέντων υπαλλήλων, ξεκινώντας από την επιλεκτική καταγγελία συμβάσεων αορίστου χρόνου 269 εργαζομένων στην ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ Α.Ε.

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι η ‘’ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.’’ καταργείται διότι καταργείται η αρμοδιότητα που της ανατέθηκε με το νόμο 3790, δηλαδή ‘’η χαρτογράφηση των εποικιστικών εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η δημιουργία του χαρτογραφικού υποβάθρου της χώρας, η παρακολούθηση και η συνεχής επικαιροποίησή του’’. Το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται διότι:

- Στο νομοσχέδιο αναφέρεται η μεταφορά του ψηφιακού αρχείου της ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τη στιγμή που η ψηφιοποίηση απαιτεί, σύμφωνα και με Κοινοτική Οδηγία, ‘’παρακολούθηση’’ και ‘’συνεχή επικαιροποίηση’’, τουλάχιστον μέχρι το 2013, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Επομένως, αυτό που στο νομοσχέδιο περιγράφεται ως ‘’κατάργηση’’ αρμοδιοτήτων, δεν είναι τίποτε άλλο από ουσιαστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

- Μέρος των υπαλλήλων της ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ εργάζονταν, μέχρι πρότινος, σε κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ασχολείται με την επικαιροποίηση του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Επομένως, η απόλυση εργαζομένων από την ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’, με το επιχείρημα ότι καταργείται το αντικείμενο της εργασίας τους, χωρίς να μεταφέρεται σε άλλο φορέα, δεν ευσταθεί.

Επιπλέον, ως προς τη νομιμότητα των προσλήψεων στην Εταιρεία, επισημαίνουμε ότι:

- Οι προσλήψεις στην “ΑΓΡΟΓΗ” Α.Ε. ήταν σύννομες, σύμφωνα με το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο, που διέπει τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

- Για την πρόσληψη 269 ατόμων, τον Αύγουστο το 2009, υπήρξε δημόσια πρόσκληση για υποβολή βιογραφικών, τα οποία στη συνέχεια αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή και συνετάγη πίνακας προσληπτέων, ο οποίος και επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

- Ο καθηγητής Νομικής κ. Φλογα ΐτης γνωμοδότησε θετικά ως προς τη νομιμότητα των προσλήψεων.

- Η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε “αορίστου χρόνου” έγινε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

- Το πόρισμα της Επιτροπής, που συνέστησε η νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν εντόπισε παράνομες διαδικασίες.

- Αφού όλες οι απόπειρες να κηρυχθούν παράνομες οι προσλήψεις απέτυχαν, το Υπουργείο έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Και ενώ δεν έχει υπάρξει δικαστική απόφαση, το Υπουργείο δημιουργεί τελεσμένο, απολύοντας δια νόμου 269 εργαζόμενους.

- Το γεγονός ότι πρόκειται για κομματικές διώξεις αποδεικνύεται από τη διάκριση που γίνεται, αφού ενώ καταργούνται 33 φορείς, απολύονται μόνο οι 269 υπάλληλοι της “ΑΓΡΟΓΗ”.

Η ανακόλουθη και αντιφατική τακτική της Κυβέρνησης, σε σχέση με την “ΑΓΡΟΓΗ”, αποκαλύπτει το εκδικητικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ αφού:

- Τον Οκτώβριο του 2009 υπουργικοί κύκλοι μιλούσαν για απόλυση εργαζομένων και συγχώνευση της ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ με άλλο οργανισμό του υπουργείου.

- Ένα μήνα αργότερα, η Υπουργός διόριζε νέο Δ.Σ. και δήλωνε ότι η “ΑΓΡΟΓΗ” Α.Ε. είναι ένας από τους οργανισμούς που έχουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της έγκαιρης εξασφάλισης των αγροτικών ενισχύσεων και της ολοκλήρωσης του συστήματος ψηφιοποίησης.

- Την προηγούμενη εβδομάδα, η υπουργός δήλωσε ότι «όταν καταργείς έναν οργανισμό, όπου πλέον δεν έχει το ρόλο και το σκοπό για τον οποίον έγινε η πρόσληψη, ασχέτως το πώς έγινε, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ο οργανισμός και συνεπώς αντίστοιχα αντιμετωπίζονται και οι εργαζόμενοι».

- Τώρα, με το νομοσχέδιο, ενώ υποτίθεται ότι καταργείται η ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’, απολύονται εκδικητικά και ανάλγητα, επιλεκτικά 269 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι μετατάσσονται, χωρίς κανένα αιτιολογικό για τη διάκριση.

- Στο ίδιο νομοσχέδιο και για τους ίδιους λόγους καταργούνται και άλλες υπηρεσίες και οργανισμοί του Δημοσίου. Για όλους τους εργαζόμενους, πλην των 269, προβλέπεται η απορρόφησή τους από άλλους φορείς.

- Για πρώτη φορά απολύονται υπάλληλοι με σχέση εργασίας “αορίστου χρόνου” από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος μαζικών απολύσεων και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Οι 269 εργαζόμενοι της ‘’ΑΓΡΟΓΗ’’ δεν είναι τίποτε άλλο από τα πρώτα θύματα των νέων πολιτικών ‘’ηθών’’ της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που βαδίζει καιρό τώρα στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις περί αντισυνταγματικότητας για το νόμο ‘’Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια’’, για την τροπολογία για τα εργασιακά και για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η απόλυση μονίμων εργαζομένων επιβεβαιώνει τις παλαιότερες αντισυνταγματικές ερμηνείες του κ. Πάγκαλου ότι μόνιμος υπάλληλος νοείται όσο υπάρχει αντίστοιχη θέση και υποκρύπτει μεθόδευση για περαιτέρω μαζικές απολύσεις . Όσοι επιχαίρουν για την τύχη των εργαζομένων της ’’ΑΓΡΟΓΗ’’, ας αναλογιστούν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Η κατάλυση συνταγματικών θεσμών έχει, ήδη, ξεκινήσει».

Στην ΕΤ 1 το Masters Νάξου Beach Volleyball 2010

Tετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Η ΕΤ 1 θα μεταδώσει σήμερα στις 17μμ - 19μμ μαγνητοσκοπημένα τους τελικούς του Masters Νάξου Beach Volleyball 2010, που διεξήχθησαν στην Νάξο την Κυριακή 27 Ιουνίου

Μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουν έστω και μαγνητοσκοπημένα να απολαύσουν το τουρνουά όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο νησί και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.
Αποτελεί φυσικά και την καλύτερη διαφήμιση για την Νάξο αφού το νησί θα προβληθεί παγκόσμια από το δορυφορικό σήμα της ΕΤ1.

Το ΔΝΤ τα «σπάει» η κυβέρνηση θα πληρώσει

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010


Πολλές φορές στο παρελθόν , στην Ελλάδα και αλλού, ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (όπως το ΠΑΣΟΚ) ανέλαβε και πετυχημένα προώθησε αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές. Κάθε φορά που το οικονομικό σύστημα είχε τα ζόρια του η σοσιαλδημοκρατική συνιστώσα του αναλάμβανε τη βρώμικη δουλειά: Να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα των μέτρων, να του υποσχεθεί καλύτερες μέρες, να τον υπνωτίσει με το φως στο βάθος του τούνελ. Μια τέτοια συνηθισμένη δουλειά πίστεψε, αφελώς, ότι αναλαμβάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Προφανώς έκανε λάθος. Οι απαιτήσεις για τη σημερινή διαχείριση της κοινωνικής οικονομικής πολιτικής κατάστασης της χώρας ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια και τις αντοχές ακόμη και του πιο ευέλικτου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος .

Το ΠΑΣΟΚ όπως κανείς δεν ξεχνά ήρθε στην εξουσία υποσχόμενο ήπιες πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης, αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού και (πράσινη) ανάπτυξη. Αντί αυτών των υποσχέσεων νομοθετεί με υπερβάλλοντα κάποιες φορές ζήλο τις εντολές του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εκπροσώπων του ...........
παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου. Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει εκχωρήσει στους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας βασικούς τομείς της διακυβέρνησης της χώρας. Ολοι πια γνωρίζουν-- πολλοί περισσότεροι απ όσους κατέβηκαν στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις -- ότι δεν ξοδεύεται ευρώ για την υγεία, την παιδεία, χωρίς την υπογραφή κάποιου εξειδικευμένου στελέχους της επιτροπείας. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες της χώρας συνειδητοποιούν ότι αυτοί που εξέλεξαν για κυβέρνηση, κυβερνούνται από άλλες «υπέρτερες» αρχές.

Το πολιτικό πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι προφανές και δε θα αργήσει να εκδηλωθεί: Το λογαριασμό για τα δεινά που την περιμένουν η ελληνική κοινωνία δε θα τον ζητήσει από το ΔΝΤ, αλλά από την κυβέρνηση που την εξαπάτησε...

Σαμαράς: «θα τα πούμε στις 7 Ιουλίου»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου θα ακούσει, στις 7 Ιουλίου, την πλήρη στρατηγική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγκίστρωση από την επιτήρηση στην οποία ο ίδιος μας έβαλε. Προς το παρόν, καλό είναι να μην προκαλεί ο Πρωθυπουργός την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, υποκρινόμενος ότι επιθυμεί, δήθεν, “την έξοδο από το Μνημόνιο”, γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της. Η χώρα μας πληρώνει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του».

Προηγουμένως, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρόεδρο τα ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ μαζί με το μνημόνιο θέλει να διαγράψει και την μνήμη όλων σχετικά με τις πράξεις της, αλλά και τις παραλείψεις της, που οδήγησε τη χώρα στη δουλεία, τα χρέη και δύο φορές στην κοινοτική επιτήρηση.

Εγγυήθηκε επίσης …προσωπικά ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει ποτέ πια στο χείλος της καταστροφής, στην παρακμή, τη σπατάλη, την αδικία, τα παραποιημένα στοιχεία που ήταν η πρακτικη της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια

Φωτορεπορτάζ απ' το masters beach volley 2010

॥ΤΟ... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΒΕΛΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΚΡΙΜΑ


ΜΙΛΑΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ

Ο κ. Σαμαράς επέβαλε πλήρως τους όρους του...

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Του Γιώργου Κύρτσου
Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς επέβαλε πλήρως τους οργανωτικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς του όρους.
Ο κ. Σαμαράς πέταξε στα σκουπίδια το ιδεολόγημα του μεσαίου χώρου θεωρώντας ότι εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ πρέπει να ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς που είναι σίγουρη για τον εαυτό της και την αποστολή της.
Με τις παρεμβάσεις του ο κ. Σαμαράς άνοιξε νέα πολιτικά μέτωπα, είναι άλλωστε γνωστό ότι είναι....

.ένας πολιτικός ηγέτης που μπορεί να οργανώνει ρήξεις και ανατροπές. Έθεσε ως στρατηγικό στόχο της ΝΔ την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οικονομικό και κοινωνικό ζουρλομανδύα του μνημονίου. Όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στη Ρουμανία, όπου οι σχέσεις μεταξύ της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και του ΔΝΤ δοκιμάζονται σκληρά, δείχνουν ότι ο στόχος που έθεσε ο κ. Σαμαράς είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και πως χρειάζεται μία σύνθετη ποιοτική στρατηγική για την επίτευξή του χωρίς παρατράγουδα, που θα μας μετατρέψουν σε νέα Ρουμανία και νέα Αργεντινή. Ιδιαίτερα αποφασιστικός εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς και σε άλλα ζητήματα μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς οδήγησε, με χαρακτηριστική άνεση, στο οργανωτικό περιθώριο όσους επένδυαν στην πολυδιάσπαση της ελληνικής Κεντροδεξιάς ή θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν τα προνόμια, τη νοοτροπία και τους ρυθμούς περασμένων τετραετιών. Οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ στον κομματικό του χώρο είναι πραγματικά σαρωτικές και μπορεί να συμβάλουν στη μελλοντική ενίσχυση της πολιτικής θέσης της ΝΔ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

πριν απο λιγο η κυρια μπραουν στο μεσογειος ειπε για την κινηση των νεων που ετοιμαζεται για να ασχοληθει με τα κοινα του δημου της ναξου και μικρων κυκλαδων,ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ αυτη η κινηση ,βεβαια εδω εχουμε καπιες αντιρησεις κυρια μπραουν σχετικα με το οτι απειροι νεοι δεν μπορουν να κατεβουν μονοι τους και πρεπει να μπουν σε καποιο αλλο συνδιασμο।ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

Έριξαν μπουκάλια και ...ρoχάλες στην Διαμαντοπούλου

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010


Σκληρές ήταν οι αποδοκιμασίες και τα μπουκάλι που έφαγε η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το τι "Αύρα" και "Λουτράκι" έπεσε στο κεφάλι της δεν λέγεται αλλά δεν έγινε θέμα γιατί η υπουργός είναι η ευνοούμενη των ΜΜΕ. Γιαυτό και πάλι...


θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα έτσι ώστε να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στο mega και να ζητάει το κλείσιμο των blogs.
Για την ιστορία τα μπουκάλια και τις ...ροχάλες έριξαν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην παρουσίαση του βιβλίου του πρύτανη ΑΠΘ.

Ποιός την “έστησε” στον Ζαγορίτη και τον υιό;

Γιατί εννοείται ότι πρόκειται περί στησίματος. Ρίχνω την στυγνή επαγγελματία πάνω στο παιδάκι για να χτυπήσω τον μπαμπά. Γράφω και το στόρυ με τα παραμύθια για πολεμικό μουσείο, για τζιπ και για …φράγκα της βίζιτας και όλοι μένουν με την εντύπωση ότι ο γιός Ζαγορίτης έκανε το πολεμικό μουσείο “στριπ σόου”, έχει πανάκριβη τζιπάρα αλλά και χιλιάρικα για πέταμα. Άρα που καταλήγουμε; Ότι ο Ζαγορίτης είναι “ακατάλληλος” για να πάρει κάποια θέση στη ΝΔ.

Είναι αλήθεια όμως οι ανωτέρω ισχυρισμοί; Κάμερες δεν έχει το πολεμικό μουσείο; Έχει τζιπ ο γιός Ζαγορίτης; Ξόδεψε δεκαχίλιαρα για “βίζιτα” όπως γράφτηκε…

…ή πολύ απλά κάποιος του την έστησε;

Σε λίγο η απάντηση αν και δεν θέλει πολύ σκέψη. Με ποιούς σχετίζεται η “μανατζεράρα”; Τι έκαναν στον Ζαγορίτη την προεκλογική περίοδο; Σε λίγο στην olympiada ...