slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά ο Σαμαράς έστειλε πριν λίγο μια επιστολή προς Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ-Διαβάστε τη

Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Αναλυτικά η επιστολή:

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Επειδή πολλά ακούστηκαν και θα ακουστούν περί ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΑΜΑΡΑ σχετικά με υπογραφές, δείτε ένα απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 19/11/2011, όπου το ρεπορτάζ της Σπυράκη λέει επ'ακριβώς:
"...ο Σόιμπλε δεν αρκείται στην επιστολή που απέστειλε ο Σαμαράς στη Μέρκελ και ζητά έγγραφες δεσμεύσεις..."

Χθες (23/11/2011) ο Σαμαράς έστειλε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ αφαιρώντας το κομμάτι περί δημοψηφίσματος και περί εκλογών, κομμάτι που σωστά αφαίρεσε αφού αυτά αφορούν εσωτερικά θέματα.

Δείτε το


Δηλαδή ο Σόιμπλε στις 19/11/2011 έλεγε ότι δεν αρκεί η επιστολή που είχε αποσταλεί.
Η ίδια επιστολή χθες έγινε υπογραφή.

Τώρα από που βγαίνει ότι ο Σαμαράς υπέγραψε, ένας Θεός ξέρει.

Ακούστε τι είπε ο Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, λίγες ώρες πριν Ο Σαμαράς ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
Έχουν πολύ μα πολύ ενδιαφέρον τα όσα λέει.



ΥΓ ΩΡΑ 14.25 Η επιτυχία της κίνησης ΣΑΜΑΡΑ, φαίνεται και από το ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες παντού υπήρχαν δηλώσεις. Από χθες το απόγευμα που απεστάλη Η ΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που είχε απορρίψει στις 19/11/2011 ο Σόιμπλε, οι Γερμανοί ποιούν την νήσσαν.
Μια μόνο εξήγηση υπάρχει:ΑΜΗΧΑΝΙΑ
Αμηχανία από την κίνηση ΣΑΜΑΡΑ.
Στις 15.00 Μέρκελ-Σαρκοζί-Μόντι έχουν κοινή συνένετυξη τύπου, την οποίαν αναμένουμε με ενδιαφέρον.
Ένα άλλο μείζον αλλά σιωπόν από τα φερέφωνα, είναι ότι περιμένουμε να δούμε στη δημοσιότητα τις επιστολές Παπαδήμου, Βενιζέλου, Προβόπουλου, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη.
Αυτό άλλωστε ζήτησαν οι Γερμανοί και το EUROGROUP.
Είτε αρέσει είτε όχι, ο ΣΑΜΑΡΑΣ χθες έκανε ΜΑΤ με την επιστολή που έστειλε, αποδεικνύοντας ότι προηγείται των άλλων αναμενόμενων επιστολών από τους αρμόδιους.
ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

Ερώτηση Γ. Βρούτση για Αναβάθμιση κλιμακίου πυροσβεστικής Θήρας.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της Θήρας, είναι υποβαθμισμένη η πυροπροστασία του νησιού αλλά και των γειτονικών νησιών της Θηρασιάς, της Ίου, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους αλλά και να ταλαιπωρούνται από την ουσιαστική αδυναμία εξυπηρέτησης ζητημάτων πυρασφάλειας επιχειρήσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 14:30, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Την Κυριακή 27/11 και ώρα 14:30  ο Πανναξιακος εγκαινιάζει αγωνιστικά το καινούριο Δακ Νάξου με αντίπαλο το ιστορικό σωματείο του Αιγαλεω.
Η παρουσία ολων των φιλάθλων στο γήπεδο κρινεται απαραίτητη.
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ.Μ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 Σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προσωρινής επιτροπής που συγκροτήθηκε στη χθεσινή συνάντηση απο τους εκπροσώπους των φορέων και των συλλογικότητων που παραβρέθηκαν σε αυτή (Σύλλογου Πολυτέκνων, Ένωσης Ξενοδόχων, Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ενοικιαζομένων Δωματίων, Ανοιχτή Συνέλευση, Πολίτες για τα Νησιά μας, μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολίτες του Δήμου μας) με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ.Μ.Μαργαρίτη.

Εγκύκλιος για το χαράτσι ακινήτων – Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν αλλά σε 80 ημέρες


 
- Οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και μετά θα γίνεται συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις
- Επιτροπές στις εφορίες θα αποφασίζουν ποιός θα εξαιρεθεί από το χαράτσι στα ακίνητα
- Όσοι βρουν λάθη μέχρι 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους
- Η Κομισιόν εκφράζει την αντίθεσή της για τις διακοπές ρεύματος

ΝΔ:Η Επιστολή Σαμαρά Πράξη Ευθύνης και Αξιοπρέπειας

Σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό για την Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις.


Στην επιστολή, βασικός κορμός της οποίας είναι η παλαιότερη επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ:
Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 26ης Οκτωβρίου, η οποία άλλωστε εκφράστηκε με τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που θα τις υλοποιήσει.

Επαναλαμβάνεται, επίσης, και η δέσμευση για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Όλα αυτά τα διακηρύσσει με συνέπεια επί δύο χρόνια.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Με την αποστολή της επιστολής, που ελπίζουμε ότι θα γίνει δεκτή, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Αφαιρείται η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία η Ν.Δ., το κόμμα, δηλαδή, που ήταν στην αντιπολίτευση τα δύο έτη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική.
  • Επισημαίνεται ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
  • Τίθεται στο κείμενο, με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο, η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, με την αλλεπάλληλη και άδικη φορολόγηση που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.
  • Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Η δημόσια συζήτηση όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την επιστολή απέδειξε ότι:
  • η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το κέντρο των πολιτικών διεργασιών,
  • η Νέα Δημοκρατία είναι η αυριανή κυβέρνηση.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε ότι ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας και τήρησης της πολιτικής συνέπειας.

Πηγή: ΝΔ 

Φυλακή 26 μήνες για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο.

Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών για κάθε ένα από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου την Τρίτη το μεσημέρι στην S&B, ρίχνοντας την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της ρύπανσης της Μήλου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.

Επιστολές Προέδρου ΠΕΔ Ν. Αιγαίου προς Υπουργούς.

Δύο επιστολές προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, Στ. Κουσουρνάς.

Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση για το χαράτσι

Η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα για το χαράτσι.
Σαφή διαβεβαίωση παραχώρησε ο  Γερμανός Επίτροπος Ότινγκερ στον κ. Χούντη πως  η ΔΕΗ δε φέρει το δικαίωμα  να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο ωστόσο είναι συνεπής με την πληρωμή των λογαριασμών του  ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι «συμπαραταξάκηδες», …….συνεχίζουν !!!

Προσέξτε ποιοι ήθελαν –γιατί βέβαια δεν πιστεύω να θέλουν ή να ελπίζουν ακόμα- να ξαναδιοικήσουν το Δήμο μας!
Είναι γνωστό το μένος τους εναντίον μου και η από ραδιοφώνου δήλωσή τους ότι κύριος σκοπός τους είναι «Να φύγει από Δημοτικός Σύμβουλος ο Α.Ψαρράς». Τη δήλωση την έκανε ο κος Νίκος Μαράκης στον Ρ.Σ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, αλλά όπως ο ίδιος είπε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και οι άλλοι οκτώ αποδέχονται χωρίς αντίρρηση ότι, όταν δηλώνει κάτι αυτός είναι σαν να το δηλώνουν όλοι μαζί!
Και είναι απορίας άξιον πώς ενώ έχω τόσα κουσούρια («δεξιός», «Πανιώνιος», «αθυρόστομος», «οξύθυμος» και πολλά άλλα), αυτοί έχουν αποφασίσει ντε και καλά να με κατηγορούν για «ανηθικότητα» όσον αφορά στην.............

ΕΠΕΙΓΟΝ : ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ Νάξος , 24/11/2011Προς: Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
Κατόπιν αιτήσεως του Διοικητού του Νοσοκομείου Νάξου, παρακαλούνται όσα από τα μέλη της Ε.Ξ.Ν. κάνουν αντικατάσταση ρουχισμού του καταλύματος τους και θέλουν, να τα παραδώσουν (σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, μεταχειρισμένα ή καινούργια) στα γραφεία του συλλόγου ώστε να δοθούν στο Νοσοκομείο Νάξου.
Να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι για όλες τις διακομιδές αρρώστων συνανθρώπων μας, που γίνονται από το Νοσοκομείο Νάξου προς τα Νοσοκομεία Σύρου ή Αθηνών, χρησιμοποιούνται 2 σεντόνια, 1 μαξιλάρι και 1 μαξιλαροθήκη, τα οποία και.........

Με χωριστές επιστολές από τους αρχηγούς φαίνεται ότι κλείνει το θέμα για την 6η δόση

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΓΗΓΩΝ


Το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό Συμβούλιο.
Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές....

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Σαμαράς από την στρατηγική του

Για τον κ. Αντ. Σαμαρά, η υπόθεση των επιστολών προς τους πιστωτές, ήταν ουσιαστικά σαν μια γερή παρτίδα σκάκι, από την οποία θεωρεί ότι βγήκε κερδισμένος. Εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάζεται δικαιωμένος από τη μέχρι σήμερα στρατηγική του και υποστηρίζει ότι με τη σταθερή του στάση «τα πετύχαμε όλα».
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Σαμαράς κινούνταν σε τεντωμένο σχοινί και οι πιέσεις ήταν αφόρητες. Αναζητούσε ουσιαστικά μια «έξοδο ευθύνης», έναν «έντιμο συμβιβασμό» για άλλους, ή μια αξιοπρεπή συμφωνία, που δεν θα διέσωζε μόνο τα προσχήματα, αλλά θα είχε και ουσία και περιεχόμενο.

Τι ώρα που οι λογαριασμοί των συνταξιούχων πιστωνόταν με 250€ λιγότερα ο Σπυρόπουλος τους κορόιδευε λέγοντας τους ότι δε υπάρξει άλλη μείωση συντάξεων! ΚΑΛΟ! ΓΕΛΑΣΑΜΕ!

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Θα αντιμετωπίσουμε με εξειδικευμένο τρόπο τη μείωση των εσόδων και εκτιμώ ότι από το 2013 τα έσοδα θα ανακάμψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος. Παρέπεμψε ωστόσο για περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο Γενάρη.

Δηλώσεις Βαθρακοκοίλη - Τουρσούγκα για το Σαββατιάτικο ντέρμπι


Δηλώσεις Βαθρακοκοίλη-Τουρσούγκα by samnaxos

Δήλωση Γιάννη Βρούτση για την πορεία της οικονομίας

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων για την πορεία των εσόδων του 10μηνου 2011, καθώς και για τα όσα υποστήριξε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Αν. Υπ. Οικ. κ. Παντελής Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακριβότερο το ρεύμα από την 1η Ιανουαρίου

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Η ΔΕΗ ζητά αύξηση της τάξης του 19%, η οποία εκτιμάται ότι δεν.....

Εμείς πληρώνουμε χαράτσια και το κράτος έχει δώσει 155 δις για εγγυήσεις στις ελληνικές τράπεζες!

Ακόμα απορείτε αν η όλη κρίση οφείλεται στις τράπεζες;Δέστε τι εγγυήσεις έχει δώσει στις ελληνικές τράπεζες, το δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς…
Συνολικά οι εγγυήσεις που έχει δοθεί αγγίζουν τα 155 δις ευρώ, εκ των οποίων ενεργά είναι στα 106 δις ευρώ.
Σε όλα αυτά, δεν υπολογίζονται και τα νέα 30 δις που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και αφορούν την αναχρηματοδότηση των τραπεζών λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων. 

Συνελήφθη ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!

Προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ
Ανέβηκαν οι τόνοι έξω από το κέντρο έκδοσης διακοπών λογαριασμών της ΔΕΗ στη Μεσογείων όπου οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και πήραν θέση μπροστά στην είσοδο του κτηρίου.

Ακολούθησαν αψιμαχίες ανάμεσα σε συνδικαλιστές και δυνάμεις....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Συνάδελφοι απεργοί της χαλυβουργίας, με τον πολυήμερο αγώνα σας δίνεται μαθήματα αγωνιστικότητας και δύναμης. Δείχνεται σε όλο τον κόσμο πως μόνο μέσα από ενωτικούς και επίμονους αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα μας.
Ειδικά σήμερα που επιχειρείται συνολική ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να στηρίζεται κάθε φωνή που αντιστέκεται και να δημιουργούμε όλοι οι............

Πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


Καλούνται τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων, που εδρεύουν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, για ενημέρωση, συζήτηση, κατάθεση προτάσεων και συντονισμό δράσεων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντηνός
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων