slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ, ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συμφωνούμε με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ότι «Η καπηλεία των αγώνων της κοινωνίας από παραγοντισμούς, πολιτικές και κομματικές προβολές, προσβάλλουν και θίγουν το κοινό αίσθημα.» θα πρέπει όμως πρωτίστως η ίδια η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ   ως θεματοφύλακας του αγώνα  της  Ναξιακής κοινωνίας  για ένα καλύτερο νοσοκομείο  να διαφυλάξει τον αγώνα αυτόν για την υγεία , μακριά από κόμματα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»
Η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 15/02, απευθύνεται σε όλους τους φορείς, τα σωματεία και σε κάθε αγωνιζόμενο πολίτη, που έδωσαν δυναμικό παρόν με κάθε τρόπο, σε Νάξο και Αθήνα, στις κινητοποιήσεις για: 

Συμμετοχή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου στην Απεργία

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αποφάσισε την συμμετοχή του στην Απεργία με κλείσιμο των καταστημάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και καλή τα μέλη να παρευρεθούν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  στη κεντρική πλατεία της χώρας στης 12.00 π.μ. Διεκδικώντας δυναμικά τα αιτήματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας καθώς και τα προβλήματα που απασχολούν το Νησί μας. Σε κεντρικό επίπεδο συνυπογράψαμε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την επίδοση μιας ανοικτής επιστολής προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά και τις λύσεις που προτείνει το ελληνικό εμπόριο.

Τα νέα της Τοπικής Επιτροπής Πάρου της Ελληνικής Εταιρία Περιβ. & Πολιτ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή μια τριήμερη αποστολή στην Θεσσαλονίκη ομάδας αγροτών και νέων ενδιαφερόμενων για την αγροτική παραγωγή από τα νησιά της Πάρου και της Σίφνου, με την ευκαιρία της έκθεσης Zootechnia. Η αποστολή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με των Οικολόγων Πράσινων στις Κυκλάδες. Ευχαριστούμε την Blue Star Ferries για την υποστήριξη της.

Η αποστολή στην Θεσσαλονίκη εντάσσεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με  των Οικολόγων Πράσινων στις Κυκλάδες, για την ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε παραγωγούς και φορείς των νησιών σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Τα μέλη της αποστολής στη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία:

ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες στο Χαϊδάρι στις 5 Φεβρουαρίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι, πιστόλι, κράνος και κουκούλα είναι πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα, τρεις μέρες πριν συλληφθεί ήταν σημαιοφόρος σε ομιλία του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτες ...

ημόσια συνάντηση -συζήτηση για την προώθηση του ήπιου /εναλλακτικού τουρισμού στη Νάξο, 23/2

Εχουμε τη χαρά να σας καλέσουμε σε:

 

Δημόσια συνάντηση -συζήτηση

για την προώθηση του ήπιου /εναλλακτικού τουρισμού στη Νάξο

μέσα από τη συλλογική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών και φίλων του νησιού

 

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ,

στη κάτω αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών

 

Θέλουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να προγραμματίσουμε τη δημιουργία  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με βάση τον Ν. 4019/2011 για την «Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασικούς σκοπούς:

·         ανάπτυξη και προώθηση ήπιου και βιώσιμου τουρισμού στο νησί

·         ανάδειξη και προστασία της όμορφης φύσης της Νάξου αλλά και των μνημείων της

·         ανάπτυξη υπηρεσιών πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού

·         ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία

·         παρουσιάσεις και προώθηση τοπικών προϊόντων

 

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας

 

Δάφνη Λαλαγιάννη

Χριστίνα  Ευθυμιάτου  

Dieter Depnering

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΑΟ ΠΑΡΟΥ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Την ήττα γνώρισαν για δεύτερη φορά από ομάδα της Πάρου εντός έδρας οι νέοι του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου αυτή τη φορά από τον Α.Ο. Πάρου με σκορ 0-2. Οι δύο ομάδες κάτω από δυνατή βροχή προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και πάλεψαν και οι δύο για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν και πέτυχαν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και μάλιστα το πρώτο στο 36΄λεπτό όπου σε μία εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Κρώνης που βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και πλάσαρε εύστοχα το Βασιλάκη ανοίγοντας το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το Φιλώτι προσπαθούσε περισσότερο με μπαλιές από την άμυνα να βρει τον προωθημένο Κρασσά που προσπαθούσε να επωφεληθεί κάτι από αυτές τις μπαλιές. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο όπου πάλι από κόρνερ οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή του Βασιλάκη και ήρθε ο Καλογήρος μέσα από τη μικρή περιοχή για να κάνει το 0-2όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Την επόμενη αγωνιστική το Φιλώτι θα αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό.   

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΜΣ Φιλωτίου : Βασιλάκης Μ., Μουστάκης Γ., Δέτσης Γ., Βασιλάκης Π.,  Μαράκης Ι., Κρασσάς Σ., Μανιός Γ., Προμπονάς Σ., Μουστάκση Π., Μουστάκης Γ., Καλαβρός Ν.
ΑΟ Πάρου: Παντελαίος, Ρούσος Χ., Νίκας Ι., Κρώνης Σ., Διακάτος Ε., Σιέττος Π., Καλογήρος Π.,  Τσαντάνης Ν., Γιουρτζίδης Ν., Κρουσταλάκης Θ., Σάμιος Π., 

ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΘΗΡΑΣ

cebdceb5ceb1-nd-cf84cebf4 Αγαπητέ κ. Κοντογιάννη. 
          Στη Σαντορίνη υπάρχουν 11 φαρμακεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο οι Θηραίοι πολίτες υποβάλλονται σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, καθώς μόνο 2-3 φαρμακεία δέχονται να εκτελέσουν συνταγόγραφημένα  φάρμακα. Και στην περίπτωση που τα λιγοστά αυτά φαρμακεία δεν τα διαθέτουν, προβαίνουν σε παραγγελία αυτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τη χρονική καθυστέρηση παράδοσης των φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Τα

Αλήθεια ή ψέμα – Μέρος 1ο