slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Μήλο

 
Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Μήλο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Μήλο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε την χρηματοδότηση νέων έργων άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για το νησί της Μήλου αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις Κυκλάδες. Ειδικότερα, εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό προγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργο ύδρευσης ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και δράσεις αντισεισμικής προστασίας ύψους 24.452€. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, δρομολογείται η ένταξη σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των πολυθέσιων ταξί στο Νότιο Αιγαίο



Ο Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα  του Γ. Χατζημάρκου για 6μηνη παράταση στην προθεσμία των ιδιοκτητών ταξί για την προμήθεια των νέων οχημάτων, λόγω της αδυναμίας της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανταποκριθεί στην ζήτηση



Με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο συναντήθηκε χθες, Πέμπτη στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε στάδιο υλοποίησης περνά το Gov-ERP για την αναβάθμιση του συστήματος χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών

 

Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για το έργο Gov-ERP. Η σύμβαση υπογράφηκε ανάμεσα στην αναθέτουσα αρχή «Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ», εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και τους αναδόχους του έργου, το οποίο περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς.

Τα νέα μέρα στήριξης, η αμηχανία της αντιπολίτευσης και ο πολιτικός χρόνος

Ανεμοδείκτης Από τον Άγγελο Κωβαίο 
Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη αιφνιδίασαν, καθώς η παρέμβαση εκδηλώνεται σε πολλά πεδία, έχει βάθος χρόνου και καλύπτει ένα σημαντικό τμήμα των επιβαρύνσεων από τις ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε πολιτικό επίπεδο προφανώς και προκαλείται αμηχανία στην αντιπολίτευση, καθώς τα μέτρα υπερβαίνουν κατά πολύ τις προτάσεις - κυρίως - του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠαΣοΚ περιορίστηκε σε κάποια σχετικά μετριοπαθή σχόλια, πάντως γεγονός είναι ότι η παρέμβαση μεταβάλλει το πολιτικό περιβάλλον.

Παρεμβάσεις 3,2 δισ. ευρώ για το ρεύμα- Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/5) η εξειδίκευση των μέτρων για το ρεύμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.
Οι παρεμβάσεις για το β΄ εξάμηνο ανέρχονται στα 3,2 δισ. ευρώ το 2022 για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στο ρεύμα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Fwd: ΠΡ: Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων με θέμα: «Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ – Αποκλεισμός μαθητών μας από Ειδικότητες», καθώς και το ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ Σύρου, με τα οποία ζητούν:
• Να μη γίνει Πρότυπο το ΕΠΑΛ Σύρου. Να μην μπει κανένας «κόφτης» στη συμμετοχή μαθητών στο ΕΠΑΛ της προτίμησής τους.
• Αναβάθμιση όλων των ΕΠΑΛ με καθηγητές, βιβλία, εργαστήρια, αίθουσες ώστε να παρέχει όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την πρόσβαση στην εργασία. Να βγαίνουν τα παιδιά μας από τα ΕΠΑΛ με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.
• Το πτυχίο να δίνει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς έξτρα εξετάσεις και πιστοποιήσεις.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης σε όλα τα σχολεία κι όχι σε κάποια για να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια, να εξοπλιστούν με σύγχρονη υποδομή, που αγγίζουν τα μηχανήματα 20ετια και 30ετια.
Όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωση «Η γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε περιοχή, η επιλογή και η συγκέντρωση των «καλών» μαθητών αντικειμενικά υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια, ανοίγει το δρόμο για την επιλογή σχολείου από τους γονείς, αποκόπτει μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα».
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

2022-05-05 ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ

2022-05-05 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

2022-05-06 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ


Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου : Αλιευτικό καταφύγιο Παριανού Κουφονησίου


Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου Παριανού στο Κουφονήσι πραγματοποίησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον ανάδοχο μελετητή η σύμβαση της «Μελέτης βελτίωσης αλιευτικού καταφυγίου Όρμου Παριανού νήσου Κουφονησίου».

Η σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών (Τοπογραφικής, Λιμενικών έργων, Περιβαλλοντικής, Αρχιτεκτονικής, Στατικής, Η/Μ, και Τευχών Δημοπράτησης), για την κατασκευή των έργων βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου στον Όρμο Παριανού. 

Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθούν 

  • Ο προσήνεμος μώλος, o οποίος θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο υπό κατάρρευση προσήνεμο μώλο. Ο νέος μώλος θα έχει μεικτή διατομή, με εσωτερικό κρηπίδωμα και εξωτερική θωράκιση από φυσικούς ογκολίθους.

  • Ο υπήνεμος μώλος στην ανατολική ακτή του όρμου, ο οποίος θα έχει διατομή με πρανή και θωράκιση από φυσικούς ογκολίθους

  • Τα παραλιακά κρηπιδώματα στη δυτική πλευρά του όρμου, στα οποία περιλαμβάνεται και ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών 

  • Ο προβλήτας σχήματος Τ για την πρόσδεση των σκαφών 

  • Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, ώστε να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κατά περίπτωση ωφέλιμο βάθος και

  • Κτιριακή εγκατάσταση 

Η μελέτη των Η/Μ έργων περιλαμβάνει μελέτες φωτισμού της χερσαίας ζώνης του καταφυγίου, δικτύου ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης για τα σκάφη του καταφυγίου και πυρόσβεσης στο καταφύγιο. Οι ήπιες παρεμβάσεις θα μελετηθούν με γνώμονα τη φυσιογνωμία της περιοχής και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι σχετικές μελέτες αναμένεται να έχουν παραδοθεί έως τον Οκτώβριο του 2023, καθώς προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, με συμβατική αμοιβή 99.506 ευρώ.

Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα της Κοινότητας Κουφονησίων ώστε να βελτιωθούν οι αλιευτικές εγκαταστάσεις του νησιού και κατ΄ επέκταση η ποιότητα ζωής των κατοίκων - χρηστών του καταφυγίου, καθώς το Κουφονήσι διαθέτει σημαντικό αλιευτικό στόλο.


ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αυτά είναι τα δύο υποψήφια ονόματα - Δείτε το ψηφοδέλτιο. Η πρώτη αντίδραση

Γνωστές έγιναν οι επιλογές για την ονομασία του ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.
Τα υποψήφια ονόματα είναι: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Κίνημα Αλλαγής.

ΔΕΗ επιστροφή: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πώς θα δοθούν τα αναδρομικά από τον Δεκέμβριο

Γιώργος Παλαιτσάκης
Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να δηλωθούν τα στοιχεία για την επιστροφή των αναδρομικών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οπως τονίστηκε η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν θα έχουν ενσωματωθεί και οι λογαριασμοί του Μαίου και η διαδικασία θα είναι απλή καθώς ο καταναλωτής απλά πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία κατοικίας του και στη συνέχεια οι αρμόδιες αρχές θα πάρουν τα στοιχεία των λογαριασμών από κάθε πάροχο.

Σταϊκούρας: 3,3 δισ. ευρώ τα μέτρα για το ρεύμα- Δείτε live

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρεύμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Οι παρεμβάσεις για το β΄ εξάμηνο ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ το 2022 για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στο ρεύμα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Εκτακτη αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ – Αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος – ΒΙΝΤΕΟ
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που συνεχίζεται εκεί χτυπά ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Και διεξάγεται όχι μόνο με πυραύλους και βόμβες, αλλά και με όπλο την ενέργεια και την τιμή του φυσικού αερίου, που έχει σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή ύψη.
Αυτή είναι που προκαλεί διαδοχικές ανατιμήσεις και ιδίως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο με ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση.