slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα


Η σχεδίαση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ένα έργο του οποίου οι μελέτες είχαν ξεκινήσει εδώ και είκοσι χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας, έχει αρχικό προϋπολογισμό τα 240.000.000 ευρώ, και ανάδοχο τον ΑΔΜΗΕ που σε συνεργασία με ξένες και ελληνικές εταιρείες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό και προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή της Α’ φάσης.
Τα νησιά που θα διασυνδεθούν είναι η Σύρος, η Μύκονος και η

ΜΠΕ ΜΠΕ ,ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ : ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΟ!!!


ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΩΣ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ!...
Και μετά διαμαρτύρονται τα πολιτικά κόμματα γιατί ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Προσέξτε τώρα τι έχει γίνει : Σήμερα ο Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ πρόκειται να καταργηθεί εντελώς ο ΕΝΦΙΑ. Θα...
καταργηθεί μεν αλλά θα αντικατσταταθεί απί άλλον φόρο!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με έναν ευρωπαϊκού τύπου φόρο για την ακίνητη περιουσία με ισχυρό αφορολόγητο και με κλιμακωτή φορολόγηση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και...

Ιδού η Ρόδος, ιδού...πεδίο δόξας λαμπρόν...Γράφει ο Γλαρός Ιωάννης


Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 20232/2010 (ΦΕΚ 745/τ. Β/31-5-2010 των κ.κ. Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υγείας, ορίζεται ως «αποτέφρωση»: "Η διαδικασία της απανθράκωσης του φέρετρου και του νεκρού ανθρώπινου σώματος σε υψηλές θερμοκρασίες, με τη δημιουργία μιας ελάχιστης ποσότητας τέφρας".

Tι επιτρέπεται να πωλείται στα κυλικεία των σχολείων


Ενόψει της έναρξης νέας σχολικής περιόδου 2014-2015 το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ενημερώνει –μνημονεύει σε ενδιαφερόμενους, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, υπευθύνους και εργαζόμενους σε κυλικεία σχολικών μονάδων τα παρακάτω:

Με πλαστό πτυχίο, δημόσιος υπάλληλος, σύζυγός της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη. Πως το λένε η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ.... Λέμε και καμία μ€€€ να περνά η ώρα...



Με δήλωσή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται στο πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου, λέγοντας ότι...

Εβδομήντα φάκελοι του ΣΔΟΕ για Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και άλλες περιοχές - Βίλες χωρίς παραστατικά για το διεθνές Τζετ σετ


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.- to vima.gr-Εβδομήντα φακέλους με παράνομες ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών - ορισμένες από τις οποίες ανήκουν σε γνωστούς επιχειρηματίες - σε έλληνες και ξένους τουρίστες έχει σχηματίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και τα οποία παρουσιάζει «Το Βήμα», στη συντριπτική πλειονότητα των ελέγχων εντοπίστηκαν παρανομίες, με τους ιδιοκτήτες των επαύλεων να εισπράττουν ποσά της τάξεως των 3.000 ως 7.000 εβδομαδιαίως και να μη δηλώνουν στην Εφορία ούτε ευρώ.

Χωρίς άδεια του....

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig - Β' Φάση παρουσιάσει πολιτιστικής κληρονομιάς του Κυνηδάρου


Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Διά Βίου Μάθησης»
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2013-1GR1-GRU06-15329 1 σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος» (Δερβενακίων 20-Γαλάτσι) και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41-Αθήνα), ο σύλλογος μας συντόνισε με μεγάλη επιτυχία τη δεύτερη φάση της εκπαιδευτικής σύμπραξης GRUNDTVIG Learning Partnership «Re- discovering gAmes and Culture, RE-ACT» από 6/8/2014 έως 12/8/2014.
Το RE-ACT (Re-discovering gAmes, Culture and Tradition / Ξανά- ανακαλύπτοντας τα παιχνίδια, την

ΜΕ DATSUN 4Χ4 ΜΕΤΕΦΕΡΑN ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ( ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ) ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ



ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Δεν είχαν, χθες, «τον τρόπο τους» (έλλειψη ασθενοφόρου… γνωστό το πρόβλημα εδώ και κάμποσες εβδομάδες) οι του κατ’ επίφασιν Νοσοκομείου Νάξου να μεταφέρουν ένα έκτακτο περιστατικό στο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας, γι’ αυτό και «επιστράτευσαν» ένα… datsun (;!). Ο Γερμανός που έφερε τραύμα στην μέση, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γ.Ν.-Κέντρο Υγείας του νησιού μας…
Θέμα χρόνου η αποχώρηση των γιατρών κ. Καπίρη, Κλεάνθους και Πέγου από το Γ.Ν.-Κέντρο Υγείας Νάξου
ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου… Υποβαθμίζεται το (δήθεν) νοσοκομείο μας… Το έχομε επισημάνει το πρόβλημα από τις στήλες της «Κ»…
Γράφαμε περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου ότι ξεμένει από γιατρούς…

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ;  ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .
Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» για ακόμα μία χρονιά προσπαθεί να στελεχώσει ακόμα περισσότερο τα τμήματα του με νέα παιδιά. 
Για το λόγο αυτό  ξεκίνησαν οι εγγραφές για το τμήμα πετοσφαίρισης και για τα τμήματα στίβου του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ».
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά   από 1 Σεπτεμβρίου  2014 και θα διαρκέσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 στα γραφεία του συλλόγου μας . Σας περιμένουμε όλους για να δώσουμε νέα δυναμική στο σύλλογο του χωριού μας.

Καλή Αρχή, Κύριε Δήμαρχε!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
Συγχαρητήρια για την εκλογή σας! Η επιτυχία σας στις εκλογές σημαίνει ότι ανοίγεται μπροστά σας μια περίοδος ενδιαφέρουσα και χρήσιμη που ευχόμαστε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Τα μηνύματα των τελευταίων Αυτοδιοικητικών εκλογών είναι σαφή: οι πολίτες δεν είναι προβλέψιμοι στην ψήφο τους, οι παραδοσιακές μέθοδοι αναμέτρησης εξασθενούν σημαντικά και δε δίνουν πια χωρίς εχέγγυα δεύτερες ευκαιρίες σε όσους απέδειξαν ότι δεν τις αξίζουν. Στην αφετηρία κάθε νέας δημοτικής θητείας η εκκίνηση πρέπει να είναι πάντα δυναμική, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο νέος δημοτικός άρχοντας επιδιώκει μια πετυχημένη πενταετία με σκοπό την προσφορά στην πόλη του αλλά και την επανεκλογή του. Οι πολίτες κατέδειξαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι θέλουν ικανούς και εργατικούς δημάρχους. Συνεπώς για τους ...

Έλεος πια… Γλυτώστε μας από τους καθηγητές


Αμαρτία.
Τι σας έχουμε φταίξει τέλος πάντων.

Γλυτώσατε τους φοιτητές από τους καθηγητές τους εδώ και χρόνια και τους φορτώσατε στις πλάτες μας.
Τους φορτώσατε στα υπουργεία, στους Οργανισμούς, στα κρατικά Δ.Σ . και στις τσέπες μας. Οι λογαριασμοί όμως για τα σπασμένα της σοφίας τους… έρχονται στο δικό μας σπίτι… Είτε ως ΕΝΦΙΑ, είτε ως εισφορές, είτε ως χαράτσι.
Χρησιμοποιείστε τα μυαλά των καφετζήδων των υπουργείων, των περιπτεράδων κάτω από τα υπουργεία, των μεσιτών ακινήτων, των εργολάβων της οικοδομής, των βιοτεχνών, των γκαρσονιών και των εργαζομένων στην ρεσεψιόν των ξενοδοχείων , των απλών εμπόρων και των λιμενεργατών.
Προς Θεού όμως… Όχι άλλους καθηγητές. ..

Ο Economist αποκαλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα… Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν…


Πρόωρες εκλογές εντός του 2015 και διατήρηση της… λιτότητας «βλέπει» για την Ελλάδα το βρετανικό περιοδικό Economist.Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό εκτιμά πως ο εύθραυστος κυβερνητικός σχηματισμός – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – αναμένεται να καταρρεύσει πριν το 2016 – έτος όπου ολοκληρώνεται η θητεία του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος.
Παράλληλα, ο Economist επισημαίνει πως η λιτότητα θα διατηρηθεί, παρά την ισχυρή παρουσία των αντικυβερνητικών κομμάτων στην ελληνική Βουλή...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

Αντιπροσωπευτικό δείγμα Ελλήνων ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να βλέπουμε ποιοι ψήφιζαν (και ψηφίζουν) όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπώντας και απαρτίζοντας το σύνολο που ονομάζεται "Πάνσοφος Ελληνικός λαός". 


Δραστηριότητες της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας Πέμπτη & Παρασκευή

Αύριο  Πέμπτη 11.09.2014 η  Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας θα συνεδριάσει  στ’ Απεράθου (café Goulias) στις 19:00 το απόγευμα με θέματα: 

Παρουσίαση του βιβλίου «Το βυζαντινό μνημείο της Παναγίας Δροσιανής στη Μονή»

Παρουσίαση του βιβλίου «Το βυζαντινό μνημείο 
Ιωάννης Ησαΐας
της Παναγίας Δροσιανής στη Μονή» τουΙωάννη Ησαΐα, φιλολόγου, τ. λυκειάρχη και συγγραφέα (έκδοση ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:30, στο μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (Γρόττα).
Διοργάνωση:

Κατάθεση 2 τροπολογιών από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάθεση 2 τροπολογιών από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου 2011 και για την Παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
Ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε 2 τροπολογίες-προσθήκες επί Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Απάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου στις σημερινές δηλώσεις του Γ. Πουσσαίου και Ι. Μαχαιρίδη..


Θα χαιρόμουν πολύ και δεν θα είχα τον παραμικρό ενδοιασμό να το δηλώσω, εάν ίσχυαν αυτά που ο κ. Πουσσαίος δήλωσε σήμερα. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους Η/Υ θα χαιρόμουν να τα επιβεβαίωναν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που αναφέρει στις σημερινές δηλώσεις.
Δυστυχώς η πραγματικότητα τον

Απάντηση Γεώργιου Πουσσαίου στις δηλώσεις του Γ. Χατζημάρκου. Κύριο

Με έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό site (SYROSTODAY) σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Ειλικρινά για την αποκατάσταση της αλήθειας και σε ό,τι με αφορά αφού πρωτίστως συμφωνήσω μαζί του ότι πράγματι «οι 3,5 μήνες

"Αποδεικνύεται ότι η ειδική αγωγή δεν είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας"

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή το έγγραφο της 26.08.2014 του Δήμου Κύθνου με αρ. πρωτ. 3477 σχετικά με την Τοποθέτηση εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο και στο Νηπιαγωγείο Δρυοπίδας Κύθνου.